Youkonton / Shutterstock.com

Aangezien het voor vele niet geheel duidelijk is wat er nodig is maar vooral de volgorde van hoe te handelen. Hier de e-mail die ik na het eerste contact kreeg van de Thaise ambassade in Nederland met de bijlage en het telefoonnummer plus doorkiesnummer om de afspraak te maken.

Het belangrijkste is, de ziektekostenverzekering die ik dus tijdelijk bij OOM heb afgesloten omdat die als een van de weinige gelijk een bijlage heeft waaruit blijkt dat je ook tegen corona verzekerd bent. De klacht met VGZ loopt nog.

Na deze afspraak krijg je een telefoontje met de mededeling, in mijn geval de waarschijnlijke vertrekdatum, en de mededeling dat er een instructie e-mail volgt met daarin dat je zo snel mogelijk een hotel uit de lijst moet boeken en een ticket kunt regelen met de door hun aangegeven luchtvaartmaatschappij.

Een ‘Fit to Fly’ document,  niet ouder dan 72 uur voor vertrek, kan je  regelen via de e-mail en kost 60 euro p.p. En je moet een coronatest regelen, ook niet ouder dan 72 uur van tevoren. In mijn geval gelukkig iets dichterbij gevonden in Eindhoven.

E-mail: info@vaccinatiesopreis.nl
Telefoon: 0850-240040

Ingezonden door Jan


Dear Sir,

A certificate of Entry (CoE) is required if you wish to enter the Kingdom of Thailand at the moment. If you wish to submit the documentations for such request, please follow the following steps:

Step1: gathering the following documents:

1. A cover letter indicates the necessity and urgency to enter the Kingdom of Thailand.
2. A copy of marriage certificate (Thai certificate or an International extract from local municipality)
3. A copy of passport of an application and a copy of Thai National ID card of spouse
4. A valid health insurance policy covering all expenditures of medical treatment, including COVID-19 worth at least 100,000 USD (a statement in English)
5. the Declaration form (in an attachment)

If you have all necessary documents stated above you could request for an appointment at 0703450766 ext 219.

Step2: With the above documents, the Embassy will send the request to the Ministry for consideration, if approved. We will inform you and ask for more documents on the Step 3.

Step3: After receiving the Below mentioned documents from you, the Embassy will issue the CoE for you. The issuance of a visa could be accepted (if necessary) at this step.

1. completed Declaration Form (you will receive the form AFTER the permission has been granted by MFA)
2. a proof of confirmation that ASQ (Alternative State Quarantine) has been arranged. (for more details: www.hsscovid.com)
3. a confirmed plane ticket (if your flight is cancelled, you will need a new COE and yes, you may need a new fit-to-fly health certificate if the one you have no longer meet the 72 hrs requirement.)
4. a fit-to-fly health certificate issued no longer than 72 hrs. before departure
5. a COVID-Free Health Certificate issued no longer than 72 hrs. before departure

Kind regards,» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersinzending: Terug naar Thailand, wat is nodig (2)”

 1. Sjoerd zegt op

  Beste Jan,

  1. completed Declaration Form (you will receive the form AFTER the permission has been granted by MFA)

  Begrijp ik niet: dit kun je downloaden en invullen. Waarom staat er dan “you will receive the form after…”

  “Een ‘Fit to Fly’ document, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, kan je regelen via de e-mail… ”
  Vreemd, geen check door een dokter? Hoe werkt dat via email? Je schrijft dat je fit bent en je krijgt het?

 2. Mireille Heijden van der zegt op

  Hallo Jan, jij lijkt informatie te hebben en contact te hebben gehad waar ik naarstig naar op zoek ben.
  Ik ben redelijk wanhopig, kom slecht aan hulp en juiste of volledige informatie.
  Ik ben op zoek naar een vlucht en juiste info tbv 3 kinderen die terug naar thuisland, Thailand moeten.
  Zou ik mss contact met je kunnen opnemen? Per mail of per tel.??
  Vr groet, Mireille
  Heijmi@hotmail.com

  • Theo Sanam zegt op

   Als aanvulling op de info van Jan het verloop van mijn traject als gehuwde die terug wil naar huis.
   Nadat ik alle documentatie verzameld had, heb ik een afspraak gemaakt op de Thaise Ambassade in Den Haag en heb alle documenten overhandigd. Kreeg inderdaad een opmerking m.b.t. de verzekeringsbrief van VGZ..
   Na ca. 2.5 week het bevrijdende telefoontje van de ambassade dat mijn aanvraag goedgekeurd was en ik op de voorlopige vlieglijst van 7 augustus sta. Vervolgens een mail ontvangen dat ik een coronahotel moet boeken. Dat viel niet mee maar is toch binnen 2 dagen gelukt. Vervolgens contact gelegd met Thai Travel die de boekingen op de repatrieeringsvlucht verzorgen (na hierover een mail van de ambassade te hebben ontvangen). De vlucht betaald en mijn e-ticket ontvangen. Een afspraak gemaakt met KLM Health Services voor de coronatest a.s. woensdag en een afspraak met mijn huisarts voor a.s. donderdag om de fit-to-fly verklaring te krijgen. Het vraagt de nodige inspanning, maar als je volhoudt kom je door het proces heen. De communicatie met de ambassade verloopt goed. Ik verwacht vrijdag naar Thailand te vliegen.

   • Ger-Korat zegt op

    Beste Theo, kun je misschien de brief van VGZ of een link hiernaar laten zien. Ik begrijp uit de reacties van Jan dat het voor hem niet lukte met een verklaring van VGZ en bij jou wel. Ben met name nieuwsgierig of er in de verklaring van VGZ een bedrag wordt genoemd en/of de vermelding dat je verzekerd bent in geval van coronabesmetting. Zelf heb ik een verzekering bij CZ en het lijkt me dat in een verklaring alleen wordt vermeld dat je verzekerd bent en dan niet de details (immers je bent als inwoner van Nederland wereldwijd voor alles verzekerd volgens Nederlands prijspeil en voor het aanvullende neem je een reisverzekering met medische dekking).

    • Theo Sanam zegt op

     Beste Ger-Korat, het gaat om de engelstalige standaardbrief van VGZ waarin enkel gemeld wordt dat er dekking is voor alle medisch noodzakelijke kosten. dus zonder bedrag en zonder specifiek corona te noemen..

     • Jan zegt op

      Beste Theo

      Is die bij jou wel geaccepteerd bij de ambassade? Raar want bij mij dus niet. Daarom heb ik een klacht bij VGZ lopen.

      Groet Jan

   • Jan zegt op

    Beste Theo

    Begrijp ik het goed dat jij wel buiten jou VGZ engelse polis ook een brief/ mail hebt gehad van de VGZ dat corona gedekt is? Want bij mij nog niet gelukt zou je mij de info willen mailen jan_theunissen@hotmail.com heb nu dus dubbele verzekering om de vaart er in te houden afgesloten.

    Bvd
    Groet Jan

  • Jan zegt op

   Beste Mireille en anderen
   Ik heb inmiddels het hele pad doorlopen. Toevallig vandaag ook mijn vlucht nummer en andere bevestigingen gekregen gelukkig. Dus die gene die echt advies willen mogen mijn mailen op jan_theunissen@hotmail.com
   Ik zie dat er toch wel behoefte is aan juiste informatie.

   Gr
   Jan

 3. Ger-Korat zegt op

  Beste Jan dank voor je info. In step 1 en in step 3 staat in beide het Declaration Form. Neem aan dat in step 1 je deze hebt toegezonden gekregen van de ambassade, deze dan invult en dan volgens step 2 naar de ambassade zendt. Maar dan zijn in step 1 er nog geen vluchtgegevens bekend en laat je deze open, of noem je bijvoorbeeld alleen een maand en geen dag ? En zodra de de toestemming er is in de vorm van een COE vul je het oorspronkelijke formulier aan met de vluchtgegevens en levert deze voor 2e keer aan in step 3. Zo beschrijf ik het juist ?

  • Jan zegt op

   Beste Ger
   Inderdaad ik had daar mijn vrouw met Klm vloog dit aangegeven en een datum. Daar werd door de ambassade medewerker heel netjes op gereageerd. Hij vroeg of ik toevallig nog een KLM ticket had dan hadden ze mij waarschijnlijk op een KLM vlucht gezet maar ga nu met Eva daar ik geen KLM vlucht had . . dus je kunt het geheel van vlucht ook open laten. Dit is pas in de laatste stap als je het COE hebt.

 4. Sjaak zegt op

  ik heb ook gemaild met de thaise ambassade in Den haag. Kreeg eerst de melding dat ik het verkeerde email gebruikte en toen opnieuw een mail gestuurd, nu naar het juiste adres. Als reactie kreeg ik onderstaande:

  Dear Sir,

  Please check our website via the link http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

  Follow the steps and read the information precisely, Once you have the required documents you can make an appointment at 070 345 07 66 ext.212 to submit your documents in person.

  It could take up to 3-4 weeks after your appointment to be able to go back to Thailand, where you need to stay 14 days in quarantine.

 5. Jacobus zegt op

  Begrijp ik het goed dat de Thaise ambassade bepaalt met welke airliner je naar Thailand mag vliegen? Punt is dat ik al een ticket van Qatar Airways heb. Een vlucht op 16 september.
  En een fit to fly document. Is dat een form die je kan downloaden en zelf mag invullen?

  • Cornelis zegt op

   Ik vermoed dat een vlucht met een overstap sowieso niet acceptabel is voor de Ambassade, omdat men, denk ik, de controle wil houden op het hele traject. Los daarvan is het maar sterk de vraag of Qatar midden september inderdaad het traject Doha – Bangkok vliegt mèt passagiers.

  • nico van Kraburi zegt op

   Heb zelf ook een ticket van Qatar voor september wil het navragen of dat kan.

  • willem zegt op

   zover ik het begrijp legt de Thaise ambassade je een vertrekdatum op. Je bent niet vrij om zelf een datum te miezen. Ze willen niet dat iedereen tegelijk komt. Alles gecoordineerd.

 6. Willem zegt op

  Beste Jan als ik het goed begrijp is uw informatie relevant voor niet-thai die naar Thailand terug willen? Voor Thaise ingezetenen gelden (volgens mijn informatie) deels andere criteria? Bijvoorbeeld de verzekering waar u het over heeft: de OOM-verzekering voor Thaise ingezetenen is niet langer geldig dan tijdens het verblijf in het Schengengebied. Daarna zijn ze nietlanger verzekerd (dus ook niet wanneer ze in quarentaine verblijven in Thailand)

  Klopt dat met uw informatie?
  Mvrgr Willem

  • ADJE zegt op

   Ik zoek ook de informatie voor Thaise ingezetenen. Mijn vrouw wil in september terug om voor haar moeder te zorgen. Zou niet weten wat ik allemaal moet regelen.

   • Jan zegt op

    Thaise mensen kunnen op de Thaise website van de thaise ambassade in Den Haag een webformulier invullen en worden daarna terug gebeld door de ambassade en dan wordt alles met hun geregeld. Zo is het bij mijn vrouw en kinderen gegaan

  • Jan zegt op

   Beste Willem
   Dat klopt ik heb voorheen ook over mijn vrouw en kinderen geschreven. Die zijn inderdaad tot weer in Thailand verzekerd. Als ze langer in nl moeten verblijven kun je bij OOM zo verlengen bij ons geval 2 maanden was netjes geregeld.
   Wat betreft voor os Europeanen kan OOM ziekenkosten verzekering een tijdelijke oplossing bieden daar ze de polis in engels afgeven met daarin dat je ook voor corona verzekerd bent wat de Ambassade terecht eist. Thaise moeten in NL toch ook goed verzekerd zijn. Dus begrijpelijk dat Thailand dit ook eist. Ik ga heb wel een klacht bijj VGZ liggen daar ik vind dat hun ook hetzelfde af moeten geven aan mensen met een geldige reden naar Thailand. Maar nog niets vernomen ga ze van de week hierover ook nog belken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website