Lezersinzending: Standbeeld Saman Kunan geplaatst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
18 december 2018

Foto: Sopee Yodkamsai

Vanochtend kwam op Line bijgaande foto voorbij, gemaakt in het Tam Luang Park bij de grot waar de voetballertjes opgesloten zaten.

Saman Kunan is de duiker die bij de reddingsactie het leven verloor. Het beeld stelt de duiker voor in een groep wilde varkens naar de naam van de voetbalclub (Moapa academy – wild boars).

Ingezonden door Nico


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersinzending: Standbeeld Saman Kunan geplaatst”

 1. l.lagemaat zegt op

  Mensen, die het verhaal van de redding niet kennen, zullen zich afvragen wat die vreemd uitgedoste mijnheer doet op die stapel varkens!

  Een weinig fantasievolle uitbeelding!

  • John Chiang rai zegt op

   Beste I.Lagemaat,Helaas is de tekst op de voet van het monument slecht te lezen,maar ik neem aan dat juist deze tekst ook nog dient, om diegenen die over minder fantasie beschikken,deze helden dood iets nader te brengen.
   Bij veel mensen die het gebeuren uit de media hebben gevolgd, is de naam wildzwijnen (moa paa)zo deze voetbalclub heette/heet,ook zonder verdere uitleg meer als bekent.
   Ook dat het bij de persoon om een duiker gaat,en niet om een vreemd opgedoste mijnheer,is dacht ik voor de meesten van ons,meer dan duidelijk te zien.
   Smaken verschillen,maar ik persoonlijk vindt het een mooi, verdient,en duidelijk standbeeld.

 2. Nicky zegt op

  Mooie eer aan de overleden duiker. Ik zie dat er een Thaise tekst bij staat. Misschien zou er ook een Engelse tekst bij kunnen. Dan is het voor meer mensen duidelijk.

 3. Cornelis zegt op

  Het beeld is vorige week vrijdag geplaatst. Donderdag kwam het transport aan bij de Witte Tempel – Wat Rong Khun – in Chiang Rai, vrijdagmorgen werd het naar de uiteindelijke bestemming vervoerd.

  • RobN zegt op

   Toevallig was ik die dag bij de Witte Tempel en heb hele transportgebeuren van nabij meegemaakt. Erg druk wel, Channel 7 was ook aanwezig. Meerdere drones werden gebruikt, klaarblijkelijk om alles te tonen op tv.

 4. Sjaak S zegt op

  Tragisch, zijn dood… ik had het hele gebeuren gevolgd en vind dit een mooie eervolle herinnering. Toch zou ik ook een verwijs of herinnering gezien willen hebben aan al de honderden mensen die meegeholpen hebben. Daar is bij dit mooie standbeeld weinig van te zien…

 5. chris zegt op

  Het is typisch een standbeeld in de Thaise (wellicht met Chinese achtergrond) manier van heldenverering. Ik ben niet zo’n fan van dit soort (realistische) kunst die mij aan aloude communistische regimes doet denken, maar ok.
  Wat mij wel een beetje tegen de borst stuit is, dat slechts 1 persoon uit de groep helden wordt gelicht waarschijnlijk omdat hij noodlottig om het leven kwam. Er was, naar mijn mening, veel meer voor te zeggen geweest om een meer abstract beeld te ontwerpen dat recht zou doen aan alle helden en aan het internationale karakter van de reddingsoperatie.
  Het ergste valt te vrezen over de inhoud van de film die over deze grot-reddingsoperatie wordt gemaakt. Veel Thaise helden waarschijnlijk en in de marge enige buitenlanders.

 6. Nicky zegt op

  Inderdaad zou het beter geweest zijn om met een beeld of plaquette alle helpers te bedanken.
  De duikers zijn wel geëerd in het paleis. Van de andere helpers weet ik het niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website