Lezersinzending: Slechte service en geen garantie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
22 oktober 2019

Ik heb een paar maanden geleden een kruiwagen op 2 luchtbanden gekocht bij GLOBE in Nakhon sawan. Mooi die zachte bandjes rijdt veel fijner. Opeens twee lekke banden tegelijkertijd.

De een kon geplakt worden en de andere moest vervangen worden. Daar begon het probleem, hoe kom je aan een nieuwe binnenband? Ik terug naar de winkel, 35 km rijden vanaf mijn huis. Aangekomen bij de winkel en vraag aan een personeelslid voor een nieuwe binnenband. En wat zegt hij? Hebben we niet. U kunt wel een nieuw wiel kopen. Dit vind ik belachelijk voor een winkel die deze kruiwagens verkopen. Hij zegt ook nog neem een tuk-tuk in Nokhan Sawan en die weet het wel. Wat een service van GLOBE.

Mijn vraag wie weet waar ik een klein bandje kan kopen in Nokhan Sawan? Anders wordt het een nieuwe kruiwagen kopen.

Laatst kocht ik in BigC bij een stalletje een luchtdrukpistool zonder gasvulling voor die duiven te verjagen. Hij zegt er zit geen garantie op, maar hij zat in een nieuwe doos. En dom van mij had ik het maar laten uitproberen. Thuis proberen, stuk. Een week later terug en hij zegt jammer geen garantie dat wist u toch. Dag 1300 Baht. Conclusie treurig die service in Thailand.

Ingezonden door Hans

12 reacties op “Lezersinzending: Slechte service en geen garantie”

 1. Mark zegt op

  Vorig jaar hebben wij ook een kruiwagen gekocht in Thailand. Mijn Thaise stiefschoonzoon adviseerde me geen luchtbanden te kiezen, maar een vol rubber wiel. De kwaliteit van luchtbanden voor kruiwagens zou heel slecht zijn. Ze gaan voortdurend lek. De kruiwagen bolt iets minder lekker, maar blijft wel bollen.

  Let op met een luchtdrukpistool. In Thailand valt ook dat soort schiettuig onder de wapenwet. Er is een vergunning voor vereist, zoals voor vuurwapens. Wapenbezit zonder vergunning kan nare gevolgen hebben.

  • l.lagemaat zegt op

   Koop een katapult, even oefenen op blikjes! Daarna succes verzekerd!
   Of hang stroken zilverpapier neer.

 2. Johnny BG zegt op

  Een optie zou kunnen zijn om bij de Thaise consumentbond uw klacht neer te leggen. Ik ben daarnaast best wel benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken.

  http://www.ocpb.go.th/ewtadmin/ewt/ocpb_en/ewt_news.php?nid=10

  Logischer zou echter zijn om de dienstdoende manager van Globe te spreken en de vraag te stellen hoe hij/ zij dit probleem denkt op te lossen zoals korting of een alternatief.

  Over dat luchtdrukpistool. Ja, als de verkoper voor de verkoop al aangeeft dat er geen garantie is dan is dat een wijze les voor de toekomst en zegt weinig over het serviceniveau in het algemeen.

 3. haki zegt op

  Vorig jaar bij Big C (Rama 2, BKK Bang Khun Thian) een haartrimmer gekocht (THB 280,–, dus goedkoop). Thuis geprobeerd en de messen bleken totaal bot waardoor het haar niet geknipt, maar geplukt werd…..dus pijnlijk . Terug naar BigC (die op dat moment erg druk was) om geld terug te krijgen, waar ik te horen kreeg dat dat euvel bekend was en ik de messen maar bij een kapper moest laten slijpen. Nadat rustig discussieren niet bleek te helpen, maar over een andere, Europese, boeg gegooid en stennis gemaakt. Onmiddellijk geld terug….probleem opgelost. Toch jammer dat het zo moest en vreemd genoeg bleven dezelfde trimmers nadien nog gewoon in de winkel te koop liggen. Ook dat is Thailand.

 4. Gerard zegt op

  Kruiwagen op z’n kop zetten, binnenbanden eruit, en via ventielgat volspuiten met purschuim, niet perfect maar werkt wel.

  • L.Burger zegt op

   6 duimen, uw bijdrage wordt gewaardeerd.
   Is uw oplossing een aanname of een ervaring?
   Gaat die purschuim uitharden in die gesloten ruimte? Ik dacht dat pur lucht nodig heeft om uit te harden.
   Veert die purschuim na uitharding of krijg ik daarna hoekige wielen als ik ergens overheen ga rijden?
   Wordt die pur na uitharding dan poeder door gebruik?

   Vragen vragen vragen
   Ik verneem het graag.

 5. Jan zegt op

  Voor een kruiwagen zijn er volle rubberbanden te koop,heb er 4 jaar geleden opgezet ( nog niet lek gereden) en nog steeds zeer tevreden over.

  • Hans zegt op

   Jan waar koop je die rubber bandjes

   • SjaakS zegt op

    Heb ik ook gedaan. Het met rubber band heb ik in Global House gekocht. Moest er wel een stukje pijp aan weerskanten zetten, omdat het wiel smaller dan het origenele is. maar verder doet het het prima.

    Voor de verdere rest ben ik wel tevreden over de klantenservice. Ik had laatst bei Home Pro een warmwater boilder gekocht (ik had een “stroomlekkage”, daar had ik een artikel over geschreven), die ik echter niet nodig bleek te hebben. Met de oude was niets mis. Ik moest drie weken op mijn geld wachten (administratie), maar kreeg het netjes over geboekt. Een zelfde geval bij Global House, waar ik iets terug bracht en daar mijn geld voor terug kreeg.

    Men is het niet gewend, maar het kan toch. Mijn vrouw had een paar weken geleden een kettinkje gekocht bij een zaak in Hua Hin. Bleek achteraf dat wat men tegen haar vertelde en op grond waarvan zij dat kettinkje gekocht had, niet klopte. Ze was heel verdrietig en kwaad en dacht dat ze haar geld verloren was. Ik kon haar overtuigen om toch naar de winkel te gaan en jawel, ze kreeg het geld op haar rekening terug gestort…. Dus het kan wel allemaal.

 6. Fred zegt op

  Kijk en daarom ben ik fan van Lazada !

 7. Fred zegt op

  https://www.lazada.co.th/products/350-400-6-tire-tube-inner-tube-tire-wheel-350-400-6-innertube-mini-moto-rubber-valve-6-i466540191-s853380876.html?spm=a2o4m.searchlist.list.13.50421e90e76xs3&search=1

 8. Roel zegt op

  Mooie verhalen, als het alleen de binnenband betreft.

  Laat het of doe het zelf, vol spuiten met gewoon smeervet. de band word wel wat zwaarder maar lekken doet die niet meer, je bent zelfs geen binnenband nodig. Waar ventiel doorkomt kan je band dan vol spuiten en dat dicht je af met op maat gemaakt houtje.

  Succes verzekerd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website