Lezersinzending: Slechte ervaring met een visumbureau

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
19 november 2019

Hieronder mijn ervaringen met een visumbureau. Het begon allemaal op 5 september j.l met een visumaanvraag voor een verblijf in Thailand van zes maanden.

Volgens het visumbureau, moest ik deze stukken inleveren:

  • Geldig paspoort.
  • Twee recente pasfoto’s.
  • Kopie ticket.
  • Kopie bankafschrift met een minimum inkomen van 1.250,00 euro per maand,.
  • Kopie paspoort.
  • Een volledig ingevuld en ondertekend visum aanvraagformulier en een opdrachtformulier.

Aan al deze opdrachten heb ik voldaan op 5 september. Op 10 september, een e-mail van het visum bureau: de Thaise ambassade heeft aanvullende gegevens nodig. Het ging hierbij om een originele bankverklaring waarin staat dat er voldoende inkomsten zijn, een geboorteakte, een uittreksel uit het Basisregistratie Personen, een verklaring omtrent gedrag en een gezondheidsverklaring. Ook aan deze benodigdheden voldaan en op 24 september verstuurd.

Daarna tot twee keer toe gebeld met het visumbureau omdat ik mij zorgen begon te maken over het tijdsverloop. Tot twee keer toe het antwoord: geen zorgen, we zitten op schema. Het vertrek stond geplant op dinsdag 15 oktober.

Op vrijdag 11 oktober een telefoontje van het visumbureau dat er nog meer gegevens nodig zijn. Namelijk een bankafschrift met daarop een saldo van 20.000 euro plus een maandelijks inkomen van 2.000 euro. Het was voor mij niet mogelijk om aan deze eisen te voldoen. Volgens het visumbureau was de aanvraag niet afgewezen maar stond zolang “on hold”. Inmiddels goed contact gehad met het reisbureau over onze vliegtickets en deze mensen wilden graag zwart op wit een verklaring dat het visum is afgewezen. Dan was een REFUND mogelijk. Maar het visumbureau weigerde dit omdat volgens hun het visum niet is afgewezen maar “on hold” stond. Op maandag 14 oktober was de Thaise ambassade gesloten maar indien ik wel aan de laatste eisen kon voldoen was mijn visum gereed op vrijdag 18 oktober en dat terwijl mijn vertrek op 15 oktober stond gepland.

Al met al een erg langdurige procedure, van ongeveer vijf weken met weinig kennis van zaken van het visumbureau. Dus had ik het nakijken.

Het is niet mijn bedoeling om dit visumbureau in een kwaad daglicht te stellen, maar wel is het mijn bedoeling om uit te vinden of dit allemaal wel de “normale gang van zaken is“. De ticket en visumaanvraag zijn betaald, maar toch wil ik het geld voort de tickets op het bureau verhalen.

Ingezonden door Ben


» Laat een reactie achter


23 reacties op “Lezersinzending: Slechte ervaring met een visumbureau”

  1. ruud zegt op

    Misschien is dit de normale gang van zaken bij dat visumbureau, maar duidelijk niet, zoals het zou moeten.

    Zit ik natuurlijk wel met de vraag, waarom u uw aanvraag niet gewoon zelf bij de ambassade hebt gedaan.
    Gewoon vragen wat ze willen krijgen aan informatie en dat opsturen.

    In Thailand kan een visumbureau bruikbaar zijn om regels te buigen, en zelfs te breken, maar in Nederland lijkt een visumbureau mij volstrekt nutteloos… tenzij de Thaise ambassade corrupt zou zijn, maar daar ga ik even niet van uit.
    En in dat geval zou de aanvraag van het visum via dat visumkantoor waarschijnlijk soepel verlopen zijn.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  2. Aduard zegt op

    Waarom niet gelijk naar de immigration in Thailand met al de boven genoemde formulieren, in plaats daarvan een visum bureau in te schakelen !, met een 30 dagen gratis toeristen visum kun je gemakkelijk en eenvoudig deze 6 maand visum aanvragen, en derhalve de ellende, ook je verloren ticket kunnen besparen !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Er bestaat geen 30 dagen gratis toeristenvisum. Wel een “Visum exemption” m.a.w. visum vrijstelling van 30 dagen.

      In Thailand kan je geen 6 maand visum aanvragen, Een METV kan je in Thailand niet bekomen, enkel in je thuisland.

      Wel kan je een tourist naar een Non-immigrant omzetten. Maar met bovenstaande formulieren zal hij er dan niet komen. De financiële eisen zijn zoals bij een jaarverlenging, maar daar kan hij niet direct aan voldoen begrijp ik.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
      • Max zegt op

        Beste RonnieLatYa,

        Het valt mij op hoeveel accurate en relevante kennis jij hebt van visum aanvragen met betrekking tot Thailand. Het is ontegenzeggelijk de beste bron die beschikbaar is om visum aanvragen met succes te doen geschieden. Hulde !!!

        Met vriendelijke groeten,
        Max

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  3. Lung Lie zegt op

    ‘k Vraag me steeds af waarom sommigen een “visum-bureau” inschakelen. Onnodige kosten en om problemen vragen… Bereid je terdege voor en volg de officiele weg. Zo simpel is het !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
    • john zegt op

      Het gaat dus om een visumbureau in nederland en de Thaise ambassade in Nederland. Er zijn, zoals in de hele zakelijke wereld goede en slechte bedrijven. Kennelijk is dit bureau een van de slechte immers, je mag verwachten dat men weet wat er nodig is voor een visumaanvraag. Kan dus visumbureau van te voren op een rij zetten. Overigens, een voordeel van een (GOED!) visumbureau is dat je niet telkens de thaise ambassade hoeft te vragen hoe en wat wordt bedoeld met ….. Dat scheelt je dus een hoop zorgen. En, als je naar de ambassade moet misschien twee keer zelfs en je woont ver weg dan kan zo’n tussenstation van visumbureau je een hoop tijd besparen. Maar, opnieuw gezegd, een GOED visumbureau. Ik ken er wel een paar.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Hans B zegt op

      Moet je dan niet zelf naar Amsterdam (of Den Haag?). Treinkosten en een dag kwijt.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. Frans Pattaya zegt op

    “Het is niet mijn bedoeling om dit visumbureau in een kwaad daglicht te stellen”…..
    Je bent wel erg coulant richting dat visumbureau door niet aan te geven welk bureau het betreft.
    Waarom, bij een dergelijke onprofessionele behandeling?
    Ik zou het principe van “naming and shaming” habteren. Niet alleen om enigszins je gram te halen, maar ook om anderen voor dit bureau te waarschuwen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
    • Thailandblog zal geen namen van bedrijven vermelden. Wij zijn geen schandpaal en daar komt bij dat een verhaal altijd twee kanten heeft.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  5. Frank zegt op

    Ik reis nu al 4 jaar naar Thailand en heb steeds een visum nodig.
    Elk jaar zorgt een visumbureau voor mijn visum.
    Kosten 25 euro.
    Il bel ze eerst altijd en leg mijn situatie uit betreft inkomen, spaargeld etc. Dan vertellen ze me wat ik op moet sturen
    Ik stuur dan de gevraagde formulieren op en mijn paspoort.
    Soms hebben ze nog wat aanvulling nodig mar meestal is het goed en heb mijn visum in ongeveer 5 dagen in huis.
    Voor mij een ideale oplossing want als ik 2 keer op en neer moet rijden ben ik veel meer geld kwijt en moeite.
    Nooit geen problemen gehad.
    Ook een vriend van me doet het op die manier terwijl hij zelfs in den Haag woont.
    Dus misschien het verkeerde bureau ???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  6. Dr Kim zegt op

    Ben het helemaal eens met Ruud en Aduard.
    Overigens lijkt mij de VIP-regeling van Thailand ook handig

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • Cornelis zegt op

      Je bedoelt het Elite visum, dat 500.000 baht kost?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
      • Dr Kim zegt op

        Ja, dat is wel veel – toch zo’n 20.000 euro denk ik, maar geeft dat niet alle vrijheid?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Cornelis zegt op

          Rond 15.000 euro – toch 3000 per jaar. Of het dat waard is zal van je persoonlijke situatie afhangen.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. Mai Roe zegt op

    Wat is het voordeel of de meerwaarde van het inschakelen van een visumkantoor? Ga zelf naar Den Haag. Maak er een leuke dag van. Bezoek de stad zelf en neem de tram/bus naar Scheveningen. Kom je uit Groningen of Maastricht neem dan een hotel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  8. BS Knoezel zegt op

    Ik heb eenzelfde ervaring gehad in 2018. Tot 3 x toe extra gegevens moeten opsturen naar het visumbureau.
    ik zou wel een visum krijgen voor 90 dagen, maar de Thaise ambassade wilde aanvullende gegevens, vooral van financiële aard.
    Een hele vriendelijke dame van het visumbureau hield me regelmatig telefonisch en per mail op de hoogte over de voortgang. Ten slotte bracht een koerier na 4 weken mijn paspoort met visum thuis. Dat was op tijd, maar de kosten bedroegen 400 euro.Dat vond ik erg gortig.
    Dus dit jaar zelf naar de Thaise ambassade in Den Haag. alle benodigde documenten meegenomen die de site voorschreef. In een vloek en een zucht gepiept. kosten 60 euro.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  9. Enrico zegt op

    Visabureaus zijn er om geld te verdienen. Gewoon naar het officiele consulaat toe gaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  10. anton Deurloo zegt op

    ik begrijp het bovenstaande niet
    ik breng mijn benodigde papieren naar een visum buro in den Haag of Rijswijk .
    niks geen gedoe met alle bovenstaande formulieren en met ongeveer 1 weel alles klaar.
    1 ingevulde aanvraag Visum
    2 maanden bankafschriften
    2 pasfoto s
    en betalen natuurlijk klaar!!!!

    groet Anton

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Cornelis zegt op

      Als je toch naar Den Haag reist kun je toch net zo goed je papieren op de Ambassade afgeven?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  11. Guy zegt op

    Een visumbureau kan sommigen wel helpen – minder mobiele mensen bvb – Een visum zelf halen is en blijft de beste, veiligste en enige wettelijke handelswijze.

    Uw ”internationaal paspoort” is –zoals elk ander identiteitsbewijs en bij nader denken ook een bankkaart–een strikt persoonlijk document dat alleen door de houder ervan mag worden gehanteerd/gebruikt.

    Het uit handen geven van dat document kan tot misbruik leiden en is strafbaar.

    Bovendien kost het gebruik van dat soort diensten via een zulk kantoor handenvol geld en is het op de keper beschouwd totaal illegaal.

    Waarom ze de in uw schrijven vermelde bijkomende docu nodig hebben kan ik natuurlijk niet raden – een optie is dat ze de visumaanvraag niet rond krijgen – een andere is dat ze er nog niet aan begonnen en tijd proberen te winnen.

    Zou dat toch eens ten gronde uitzoeken.

    Inmiddels loop je natuurlijk rond zonder je paspoort Zonder visum kan je met een paspoort wel vliegen- zonder paspoort kan je ……………….(vul in)………….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  12. Erwin Fleur zegt op

    Beste Guy,

    ‘Dit kan toch niet!’ Belagelijk! Je stuurt niet je paspoort op.
    Ik begrijp dat oudere mensen niet zo mobiel ‘kunnen’ zijn maar je kunt bellen met de
    Thaise ambassade die alles goed uitlegt.

    Wat een vrezelijk, verschrikkelijk ‘visum buro’,mag wel duidelijk zijn!
    Goed om dit voor te leggen aan bloggers/lezers en goede reagereerders met verstand van zaken.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  13. Henlin zegt op

    Hallo,

    ik maak al jaren gebruik van een visumbureau, die gebruik maakt van verzending per ANWB.
    Lever de benodigde documenten in en de volgende dag krijg ik een ontvangstbewijs en, indien nodig, een verzoek om meer informatie. Deze kan ik via een link op de website doorsturen.
    Slechts 1x heeft de ambassade om meer info gevraagd. Met 8 werkdagen kan ik het visum ophalenbij het ANWB kantoor. Kosten: plm € 55,00 behandelings- en € 25,00 kosten voor ANWB.
    Scheelt mij 2 reizen naar Den Haag en het risico dat ik teruggestuurd wordt en nog een keer een reis moet maken.

    Groet
    Henk (gebruik naam Henlin omdat er meer reageerders zijn die Henk heten)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  14. Cor Lanser zegt op

    Ik laat mijn visum altijd aanvragen door VisumPlus, en dat gaat al jaren prima.
    Je stuurt de hele handel op, en hun regelen alles.
    Kosten 35 euro, dus als je in Limburg woont is dat een schijntje.
    Het scheelt je een dag reizen, tenminste als alle papieren goed zijn, want anders kun je nog een keer teug .
    Het is echt een aanrader.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website