Lezersinzending: Reis naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
29 oktober 2021

Voor de reizigers die absoluut Cambodja binnen willen. Voor de normale gang van zaken tot nu toe verwijs ik naar mijn eerder reisverslag februari 2021 waar toen nog de regel van de 2 weken quarantaine gold.

Ondertussen was het voor mij tijd om nogmaals vanuit België naar Cambodja te gaan en gelukkig had ik mijn geplande reis van 22 september verplaatst naar 22 oktober. De reden is dat vorige week de eerste minister Hun Senh aankondigde dat hij de immigratie regels ging versoepelen en dat quarantaine van 2 weken naar 1 week gereduceerd wordt. En in speciale gevallen dat 3 dagen voldoende zou zijn.

Volgens de huidige gang van zaken kan men zelf een quarantaine package boeken in 1 van de 4 aangeduide luxehotels voor 2 weken en indien je dat niet doet is het een lotje van de loterij en zal men u met een bus naar een hotel brengen. Dat hotel kan dan enorm meevallen of ook tegenvallen.

In mijn geval tijdens vorige reis kwam ik terecht in een nieuw Chinees hotel Tianjin, met prachtige grote kamer en balkon maar met 3x daag Chinees eten (rijst).

Dus deze keer dacht ik van zelf een hotel te boeken en heb ik dus op het laatste nippertje vernomen van de nieuwe regel en heb de 4 hotels aangepord om hun package prijzen aan te passen naar een verblijf van 3 of 7 dagen. Hetgeen ze ook gedaan hebben. De regel is ook dat het hotel een paar dagen voor het vertrek moet geboekt zijn en dat eens geboekt en betaalt er geen terugbetaling mogelijk is!

Volgens het lijstje in bijlage voldoen “foreign investors” aan de voorwaarden om 3 dagen quarantaine te doen. Dus heb ik een package geboekt voor 3 dagen bij her Raffles hotel (oud koloniaal gebouw).

Om te bewijzen dat ik bij de groep “foreign Investor “behoor heb ik een kopij van mijn bussiness patent mee alsook een uitnodigingsbrief van de firma om mij uit te nodigen voor een verblijf in Phnom Penh.

Alle nodige papieren leg ik voor aan de controle balie: een origineel negatieve CPR test met labresultaat (beide originele documenten, getekend en gestempeld)/2 gekleurde printouts van mijn Europese vaccinatie pass, getekend en gestempeld door de huisarts /een print in kleur van de verplichte Forte verzekering/boeking van het hotel/bussiness patent en uitnodigingsbrief/mijn jaarlijkse business visa die nog geldig is.Omdat ik een hotelboeking heb hoef ik geen 2000 usd cash deponeren.

Het is allemaal in orde en ik mag door de immigratie (waar ze je paspoort achterhouden) , dan bagage ophalen en dan een Covid sneltest ( 15 min wachten op resultaat) en daarna mag ik beschikken en met een luxe wagen die op de tarmac stond te wachten naar het hotel.

Daar toegekomen vraagt de manager van de check in naar mijn originele CPR test/ heb ik niet meer – achtergehouden op de luchthaven voor mijn dossier?

Daarop vraagt hij naar mijn hotelboeking waar een stempel moet opstaan/ jaja er staat een dagstempel op maar dat was het niet. Vervolgens laat de manager mij van op zijn smartphone mijn CPR attest zien toegestuurd door de luchthaven (ministerie van gezondheid) met een stempel dat ik wel degelijk 7 dagen in quarantaine moet !!

Geen verhaal mogelijk en na onderzoek heb ik vernomen dat zakenmensen sowieso 7 dagen quarantaine krijgen/of niet indien ze 3x gevaccineerd zijn en een workpermit hebben!

Ondertussen zit ik aan dag 5 heb elke dag mijn eten besteld uit een menu kaart (smakelijk maar wel opgediend in kartonnen bakjes) en heb mij rustig beziggehouden met kladderen op een schilderij met nummertjes.

De leeuw met welp is meegevallen maar het resultaat van het meisje met de parels is nog niet zo best. Meester Vermeer draaide zich om in zijn graf…!

Ook nog meegeven dat er bij aankomst voor ons een vliegtuig vol chinezen waren toegekomen die niet in orde waren met hun papieren, en dat duurde een eeuwigheid!! Dus de 20 passagiers uit ons toestel komende van Singapore moesten 45 min wachten op een rijtje in een warme gang. De andere 20 chinezen die ook nog bij ons aan boord waren en achteraan zaten zijn waarschijnlijk via een andere gang weggeleid want die heb ik niet meer gezien.

Geruchten gaan dat in de nabije toekomst de passagiers die toekomen in Sianoukville zo geen formaliteiten en quarantaine meer moeten doen. Vliegtuigen rechtstreeks uit China. De reden is dat Chinezen worden voorgetrokken en dat die komen werken in Sianoukville en omstreken (gambling bussiness).

Ingezonden door Herman


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Lezersinzending: Reis naar Cambodja”

  1. brabantman zegt op

    Wat mij altijd opvalt dat in elk land de ‘boven ons gestelden’ altijd ontzien worden door het Covid virus. Men hoeft niet getest te worden, men hoeft niet in quarantaine, niets van dit alles. Het covid virus schijnt goed te luisteren naar hun eigen elite om daar met een grote boog omheen te gaan. Niet alleen in Cambodja maar in alle landen. Denk u maar het zijne/of het hare van.

    • Stan zegt op

      Verschillende regeringsleiders en ministers in verschillende landen zijn positief getest en hebben thuis in quarantaine gezeten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website