Lezersinzending: Registratie Covid-19 vaccin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
18 augustus 2021

(teera.noisakran / Shutterstock.com)

Een week of drie geleden, heb ik voor de registratie van een Covid-19 vaccin, het aanvraagformulier van het ministerie van buitenlandse zaken van Thailand ingevuld.

Ik heb een kopie van mijn Nederlands paspoort toegevoegd en de gevraagde documenten met betrekking tot mijn medische geschiedenis, als PDF toegevoegd. Ik ben 60 jaar en ben hartpatiënt. Ik zou dus in aanmerking moeten komen voor de registratie.

Gisteren ontving ik een reactie van het ministerie. Ik wil jullie deze reactie niet onthouden.


This is an auto-generated email. Please do not reply.
After reviewing your registration, it can not be further processed due to lack of required visas.
Please note that this registration platform is ONLY for foreign residents in Thailand and are not Thai nationality.
If you are a migrant worker or work under MoU with the Ministry of Labour, please wait for further information from the Ministry of Labour.
Thank you for your cooperation and understanding.

Ministry of Foreign Affairs of Thailand
This is an automated message, please do not reply


Er wordt dus doodleuk gesteld, dat ik geen buitenlander ben en daardoor niet in aanmerking kom voor de registratie. Dit terwijl een kopie van mijn Nederlands paspoort was toegevoegd, naast alle gevraagde medische documenten. Deze ochtend het ministerie van buitenlandse zaken nog maar eens heel uitgebreid aangeschreven, als extra mijn visum en jaarverlenging toegevoegd.

Nu hoop ik maar, dat er een reactie en vervolg komt op mijn uitgebreide mail van deze ochtend.

Ingezonden door Eric

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersinzending: Registratie Covid-19 vaccin”

 1. Cornelis zegt op

  Een soortgelijke ervaring met veel reacties/informatie vind je ook hier:
  https://aseannow.com/topic/1227791-expatvac-bad-news/

  • Kees 2 zegt op

   Even gelezen en las daar (https://aseannow.com/topic/1227791-expatvac-bad-news/) een goede tip om toch opnieuw te registreren met een ander e-mailadres:

   The system will accept the registration if you leave one digit off your passport number with a different email address.

   When I registered with Phyathai last month I was copying and pasting so fast that my passport number was truncated on the form and i had no problem getting the jab. That was accidental but a friend who was in your boat did the above workaround.

  • leonthai zegt op

   Ik heb juist dezelfde mail gekregen…na 28 jaar wonende in Thailand schijnen ze een probleem te hebben met mijn VISUM, wat sinds jaren een retirement visum is. Ik ben 79jaar oud, ik ben hart patient. Ik ben dus geweigerd om gevaccineerd te worden. Niet te geloven wat is er gaande in dit land?

 2. Kees 2 zegt op

  Zelfde ervaring: destijds – op 2 aug – geen visum kunnen toevoegen: eerst plaatste ik mijn paspoort in het bestemde vakje, daarna visum, maar toen verdween het paspoort. Vervolgens opnieuw paspoort… toen verdween visum. (Had ik er toen maar 1 document van gemaakt mbv bijvoorbeeld ‘Paint’… even niet nagedacht.)

  Ik klikte eens op ‘verzenden’… waarna (tot mijn verrassing omdat ik een foutmelding verwachtte) een mededeling kwam dat registratie gelukt was en er volgde ook nog een e-mail met de boodschap dat registratie geslaagd was. Ik blij.

  Helaas volgde op 17 augustus een afwijzing: “visum ontbrak”. Een mogelijkheid om het te corrigeren werd niet aangeboden (onzorgvuldig en wreed!). Aanmelden met ander e-mailadres lukte ook niet, want ik kreeg een mededeling in de geest van “paspoortnummer al in het systeem”, waarna verder gaan niet mogelijk was.

  Nu was ik al aangemeld bij BPHospitaal (daar ben ik patient), kan daar volgende week terecht, dus in mijn geval maakt het niet uit.

 3. Ruud zegt op

  Op 2 augustus jl geregistreerd, gisteren 17 augustus reactie van Bangkok Pattaya Hospital, vandaag 18 augustus eerste pfizer vaccin gekregen, 2e volgt 8 september as. alles perfect geregeld en ook nog gratis.

  • Jacques zegt op

   Ik dacht laat ik vandaag eens gaan informeren of ik mijn 2e pfizer injectie ook kan krijgen in het Bangkok hospital in Pattaya. Scheelt mij een ritje naar Bangkok op de 31 a.s. Ik naar het ziekenhuis en in de centrale hal staat een groepje vrouwen die informatie verstrekken over de vaccinaties die daar worden gegeven. Wordt netjes te woord gestaan met de traditionele Thaise glimlach en kreeg te horen dat inschrijving mogelijk was als ik voldeed aan de criteria. Ik doe of mijn neus bloed (terwijl ik de regeringsregels inmiddels wel uit mijn hoofd ken) en ik kreeg te horen dat er Astra Zeneca en Sinovac voorradig was voor buitenlanders van 70 jaar of ouder, of behept met de zeven onderliggende ziektes en ja dan voldoe ik niet met mijn 66 jarige leeftijd. Ik kreeg een papier met de voorwaarden in mijn handen gedrukt en ik zei tegen deze dame, de leeftijdgrens is van regeringswege overal vanaf 60 jaar en ik heb in Bangkok bij het Medpark hospital al een pfizer injectie gehad en de tweede staat gepland op de 31 ste van deze maand. Het scheelt mij een ritje als ik hier de 2e prik kan krijgen. Dit kon niet want dat moest altijd gebeuren waar de eerste prik was gegeven. Ik vroeg haar of zij wist waar in Pattaya het pfizer vaccin voorradig was en werd verstrekt. Ik had gehoord en gelezen dat er al buitenlanders waren die in Pattaya, Banglamung waren geïnjecteerd met het pfizer vaccin. Ik weet alleen niet in welk ziekenhuis. Hier kon zij mij geen antwoord opgeven, maar de lieve glimlach vergoedde een hoop. Echter verder kwam ik niet. In het Bangkok hospital was geen pfizer beschikbaar en daar bleef zij bij. Onverrichterzake rechtsomgekeerd en nog even een blik geworpen op het door haar verstrekte formulier met gegevens voor de categorie buitenlanders in aanmerking komende voor het vaccin en jawel hoor daar stond het zwart op wit, Foreign residents aged 60 years and above or……..Nou breekt mijn klomp en ik was er echt wel klaar mee.

   • Jacques zegt op

    En dan nog even dit:

    Vandaag de website van het Bangkok hospital te Pattaya bekeken en er was een inschrijfmogelijkheid voor deze maand,

    Bangkok Hospital Pattaya in association with the Department of Disease Control and the Thai Ministry of Public Health are offering COVID-19 vaccination services (first dose) to foreign residents in Thailand.

    Registratieperiode via: http://www.thailandintervac.com met keuze Bangkok hospital Pattaya, tussen 16 en 20 augustus 2021 en vaccinatieperiode 1 tot 9 september 2021

    De verstrekkingen vinden plaats Central festival Pattaya beach 6th floor en de keuze voor vaccins zijn of 2x Astra Zeneca, of 2 x Sinovac, of 1x Sinovac en 1x Astra Zeneca. Met geen woord wordt er gesproken over Pfizer. (Kennelijk al op).

  • Otto zegt op

   Net als Ruud kon ik vandaag 18 augustus naar Central Festival Beach Road voor mijn Pfizer vaccin. Perfecte organisatie door Bangkok Pattaya Hospital. Binnen 45 minuten was alles geregeld, inclusief de verplichte 30 minuten wachttijd na de prik.

   • Hans zegt op

    Voor Khon Kaen krijg ik vandaag een mail van Bkk-hospital met de uitnodiging voor Pfizer op 5 en 26/9 in Central Festival. Dit na de aanmelding bij expatvac.consulair. Het begint dus blijkbaar los te lopen.

 4. Rembrand zegt op

  Beste Eric,
  Meer mensen krijgen deze email. In de Facebookgroep Hua Hin Covid Community and Support berichtte Richard Barrow hierover:

  “Did you register with ExpatVac? If you have a retirement visa you may have received this email saying your application has been declined. I’m told the @MFAThai are aware of this situation and hope to solve it soon. You can call them on 02 572 8442 if you need help. Good luck!”

  Hij toonde dezelfde email tekst van u en wellicht helpt dit u verder.
  Waarschijnlijk een klungelende websitebouwer 555.

 5. Hannes zegt op

  Er wordt niet gesteld dat je geen buitenlander bent .
  Je hebt je aangemeld als toerist . Natuurlijk had je je visum moeten opgeven .

  • Jacques zegt op

   Beste Hannes, zo natuurlijk is het allemaal niet. De inschrijvingen geschiedden niet allemaal het zelfde. Er wordt verschillend gevraagd en mee om gegaan .Hoe kan het anders in Thailand, net als met de retirement verlengingen. Bij mijn inschrijving in het MedPark ziekenhuis te Bangkok werd alleen een kopie van het houderblad van mijn paspoort gevraagd en er was wel een aparte vraag, waarbij ik moest vermelden wat voor visum ik had en wat mijn status was. Daar hoefde ik dus niet bij voorbaat al een kopie voor op te sturen en dat heb ik ook niet gedaan. Daarnaast werd duidelijk aangegeven, nadat ik de bevestiging had gehad dat alles goed was ontvangen en ik mijn afspraak kon maken en bevestigen, dat er alsnog in het ziekenhuis een paspoortcontrole zou worden toegepast en bij verschillen die er toe doen zou men alsnog niet in het programma worden opgenomen en kon men rechtsomkeert gaan. In mijn optiek kan men niet zomaar concluderen dat de inzender in gebreke is gebleken, zeker als er in het geheel niet om gevraagd wordt, zoals ik opmaak uit zijn ingezonden stukje.

 6. Henk zegt op

  Het is inderdaad wat Kees al schrijft .ze hebben geen visa van jou dus gaat de vaccinatie niet door .
  Het is een beetje verwarrend en je moet het toevallig weten ,Je kan maar 1 bestand doorsturen dus je had je paspoort EN je visa op 1 bestand moeten zetten .Toevallig vandaag op dezelfde registratie deze uitnodiging gekregen ::………………………………………………………………………………………………………………………………………………………This is to confirm that your appointment to receive the Pfizer vaccine is on 20/08/2021at 11.00-12.00 at 6th floor, Central Festival Pattaya Beach. Please bring your passport and show this SMS to our staff. Thank you………… Bij het Medpark hospital in Bangkok werd er sneller gereageerd dus heb ik daar gisteren mijn 1e Pfizer gekregen .

 7. Bing zegt op

  Velen hebben deze mail gekregen. Bij het versturen van pdf of jpg is er maar een formulier doorgekomen
  Bel met nr 025728442 en u wordt geholpen.
  Groet Bing.

 8. Sietse zegt op

  Zou morgen een pfeifer injectie krijgen in Bangkok in Medpark ziekenhuis. Had nog steeds geen bevestiging gekregen,dus vandaag maar eens gebeld en na ff wachten kreeg ik een zeer vriendelijk meneer aan de telefoon en na alles uitgelegd te hebben,moest ik mijn paspoort nummer doorgeven en ja hoor ik stond er in en dan voor vandaag. Geen probleem met het nummer dat hij mij gaf kon ik morgen en vrijdag terecht van 08.00 tot 17.00 uur. Dus een goede raad gewoon ff bellen ze spreken goed engels en je weet gelijk waar je aan toe bent,

 9. Sietse zegt op

  Vandaag maar eens gebeld met Medpark Bangkok , waar ik een bericht van gehad dat ik succesvol was geregistreerd. Kon toen ook een datum opgeven en dat was de 18 augustus. Moest wachten op bevestiging. Niet gekregen. Nadat ik had gebeld en te woord werd gestaan in goed Engels en mijn paspoort en naam had doorgeven stond ik in het systeem voor vandaag. Geen probleem kreeg een nummer en code die ik morgen en vrijdag kon gebruiken. Dus even bellen als je niets hoort je bent niet de enige

 10. GeertT zegt op

  Lees even deze mededeling en bel naar het vermelde nummer… De dienst is op de hoogte van de fout in de registratie. Kwade brieven zijn niet nodig.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=391802345639368&id=100044288176713

 11. janbeute zegt op

  Pfff, ik krijg weer eens een barstende koppijn van het lezen van dit alles.
  Deze week op Maandag morgen zijn wij beiden mijn Thaise ega en ik rond een uur of 10 in de morgen op de motorbike gestapt, en naar het Pasang staats ziekenhuis gereden om te vragen hoe de Thaise vork nu in de Thaise steel zit aangaande die ganse vaccin problematiek.
  Want je wordt er zo langzamerhand horen dol van, van al dat gezeur over Pfizer Modena Astra sinovac en wat voor meer merken je ook maar kan bedenken.
  De ene is niet beter dan de andere.
  En wat bleek we konden beiden direkt geprikt worden, en ik was op dat moment niet de enigste buitenlander.
  Je moest uiteraard wel aan kunnen tonen dat je in de gemeente Pasang woont.

  Jan Beute.

  • Jacques zegt op

   Goed gedaan Jan en fijn te lezen dat het u en uw vrouw gelukt is. Een actieve benadering werkt toch het best. Afwachten is niet mijn ding en zou bij niemand hoog op de agenda moeten staan. Wel is het vaak een slechte raadgever.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website