Thailand post (TK Kurikawa / Shutterstock.com)

Vandaag heb ik geprobeerd een brief naar Nederland te sturen met EMS. Het postkantoor liet weten dat als gevolg van maatregelen op Schiphol EMS tot nader order niet kan.

Wel is het mogelijk om met DHL te versturen. Die hebben eigen vliegtuigen die kennelijk niet onder dit verbod vallen. Prijs is wel 30% hoger. A4 enveloppe met 50 gram 1200 baht. Alternatief zou zijn met de boot, daar ben ik maar niet op ingegaan.

Ingezonden door Klaas

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersinzending: Post met EMS naar Nederland sturen kan tijdelijk niet”

 1. wim zegt op

  Inderdaad, DHL lukt gewoon en volgens mij Fedex ook.

  Hopelijk gaat EMS binnenkort ook weer. Ik kan me niet voorstellen dat er enig virus risico aan de pakketten zit. Besmetting verloopt via gespetter in de lucht. Daar doen de pakketten niet aan mee lijkt me.

 2. ruud zegt op

  Ik heb een tijdje geleden wat besteld in Nederland, dat met DHL vervoerd zou worden.
  Het pakket is niet verder gekomen dan Duitsland en is toen weer terug naar de afzender gegaan.

 3. Eric zegt op

  Ik heb begin deze week een pakket van AliExpress gewoon ontvangen , een tweede pakket is onderweg.
  Vervoerder in NL was DHL. Tweede pakket verwcht ik eind deze week, volgens planning.
  Wilde wel laatst per PTT post wat opsturen naar Thailand maar na een check over de kosten via hun website heb ik maar besloten dit even uit te stellen. Dit was Foei duur.

  • Nicky zegt op

   Idd. Enkele weken geleden had mijn zoon nog een groot pakket opgestuurd, maar de prijzen zijn nu plus 50%. Van Belgie word helemaal niks verstuurd naar Thailand

  • Erik zegt op

   PostNL hanteert naar Thailand (en mogelijk andere landen) een ‘corona-toeslag’! Het tarief is voor een pakje van 2 tot 5 kilo (luchtpost met track and trace) naar Thailand van 34 naar 46 euro gegaan dus zeg eens even 33 procent er bovenop. Dat is niet mis en ik wacht dus maar even.

   Sowieso wacht ik graag want er komt nu in Thailand zoveel minder post dat ze alles wel zullen openmaken. En die douanemensen hebben vaak dollartekens in de oogjes…..

 4. Foodlover zegt op

  Ik wilde van de week ook een brief aangetekend versturen naar Nederland. Ging niet in Rayong. Met de boot zou het 2 of 3 maanden duren. Dus maar weer terug naar huis genomen.

 5. Edaonang zegt op

  Op 12 mei heb ik op het postkantoor van Hua Hin een envelop afgegeven voor verzending per EMS naar Nederland. Kosten 1.150 baht standaardtarief. Volgens Track & Trace van EMS is deze envelop op dit moment keurig vanaf BKK onderweg naar Nederland.

 6. Peter A zegt op

  Ik had eind april 2 brieven ontvangen van verschillende pensioenfondsen. Deze brieven hadden als datum 3 april 2020 en zijn via de normale post verstuurd vanuit Nederland. Ontvangen in een klein dorpje in het noordoosten van Thailand oftewel de isaan,

 7. John zegt op

  Post ontvangen in Thailand levert bijna is geen probleem, maar post verzenden via Thai post gaat niet. Wordt niet eens aangenomen zolang het vliegverkeer in Lock Down staat is.

  De post kan alleen goedkoper werken dan DHL of TNT..etc daar ze gebruik maken van nog leeg bagage ruimtes in vliegtuigen.

  Nu gewone vluchten niet meer opstijgen kan er ook niet meer verstuurd worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website