Volgens de Bangkok Post en een “wetenschappelijke” enquete uitgevoerd door de Suan Dusit Rajabhat University (Suan Dusit Poll) zijn buitenlanders niet welkom in Thailand ter preventie van een tweede Covid-19 golf.

In de krant wordt een voorbeeld gegeven van hoe je uitkomsten van polls en enquetes kunt beïnvloeden door vooral niet te uitgebreid te gaan vragen. De vraag aan 1.459 respondenten was of buitenlanders geweerd moeten worden om een tweede Covid-19 golf tegen te gaan?

Mijn vraag hierbij is al van: Is er überhaupt wel een corona cq Covid_19 epidemie? Zeker niet in Thailand. Echter ruim 94% van 1459 “willekeurige” Thai vind dat buitenlanders NIET welkom zijn.

De gevraagde mensen waren vast en zeker niet werkzaam in de toeristenindustrie, hotels, restaurants, warenhuizen, massagesalon, werkten niet in Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pattaya, Jomtien, Phuket, Krabi, Koh Samui, etc. Vergeten nog de luchthavenmedewerkers, taxichauffeurs, etc etc.

De vraag duidelijk gesteld aan een kleine groep mensen? Eh, vooral ergens achteraf bij “bange” mensen.

Hier de letterlijke tekst:

A vast majority of Thais — 94.51% — say foreigners should be barred from entering the country to prevent a second wave of the Covid-19 spread, according to an opinion survey by the Suan Dusit Rajabhat University or Suan Dusit Poll.

The poll was carried out online on July 14-18 on 1,459 people throughout the country to gauge their reactions to the cases of an Egyptian soldier and a Sudanese girl found to be infected with Covid-19 after they were allowed to enter the country.

Asked how they felt after hearing about the two cases, 52.23% of respondents said they were very worried; 39.68% fairly worried; 6.58% slightly worried; and 1.51% not worried at all.

www.bangkokpost.com/thailand/general/1953916/95-say-no-foreigners-to-prevent-2nd-covid-wave-poll

Ingezonden door RoRi

7 reacties op “Lezersinzending: Poll over buitenlanders niet welkom uit angst voor Covid-19”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik ben het er met RoRi eens. Zulke onderzoeken zijn nooit echt vertegenwoordigend voor de werkelijke rest van de bevolking. Een klein voorbeeldje uit mijn eigen werkleven… wij moesten vaak een enquete formulier aan passagiers uitdelen. Wat deden veel van mijn collega’s? Ze gingen alleen naar die mensen toe die hun sympathiek leken. Dat vond ik verkeerd. Je moest ook juist degenen een formulier geven die niet zo blij was met de vlucht. Ik deed het een beetje mathematisch.. even rekenen hoeveel formuliertjes ik had en dan deelde ik ze uit naar zitrij. Zo kreeg ongeacht de persoon iedereen een kans.
  En nu hier in Thailand kun je natuurlijk diegenen opzoeken die helemaal niets met toerisme te maken hebben. Natuurlijk zijn die blij als die rare buitenlanders weg zijn.
  Maar ga eens alle families vragen die een dochter hebben met een buitenlander of mensen die in de toeristen branche werken… dat is andere koek.

  • Jos M zegt op

   Ik woon in Khon Kaen sinds Januari, nog net op tijd binnen gekomen, en de mensen in mijn omgeving zijn er blij mee dat er buitenlanders binnen komen, heb hier nog geen negatief woord gehoord over farang.
   We wonen op een markt dus spreken hier veel mensen.

 2. Kees zegt op

  Helemaal mee eens. Ik wed dat 5,49% van de ondervraagden werkzaam was in de toeristenindustrie. Als je niet daarmee je geld verdient, waarom zou je dan voor die stroom toeristen zijn? Vooral sinds de suggestie steeds weer gewekt wordt dat het virus meegebracht wordt van buiten het land.

 3. nl-th zegt op

  Het is maar net wie en waar de onderzoeken worden gedaan , Ik vermoed dat de bepaalde elite die zich alles kunnen veroorloven en hele area’s besmetten en de lokale bevolking met het probleem opzadelen dat men die eens aanspreken dat zij ook de regels volgen moeten daar zou mijn inziens een zeer grote draagvlak voor zijn. Dat zal niet gebeuren omdat die een status hebben waar never nooit niet aangetoornd wordt.

 4. Hans zegt op

  Voor het eerst in bijna 40 jaar gaan wij helaas niet naar Thailand.
  De smog in het noorden, het uitknijpen van toeristen, jammer want wij vinden het een schitterend land.
  De meeste Thais blijven gelukkig ook even vriendelijk en behulpzaam maar het afgelopen jaar zijn we ook tegen de andere kant van de medaille aangelopen.
  Mijn vrouw lag met 40 C koorts op bed en ondanks dat het een heel mooi, duur, en verwaarloost hotelletje was kregen wij geen enkele hulp.
  Zelfs een taxi bellen was nog te veel moeite, men keek even op en ging gewoon verder op de telefoon.
  Dus zelf maar via Google een ziekenhuis opgezocht wat een betrouwbare reputatie had, een privé ziekenhuis waar we zeer welkom ontvangen werden en gelijk werden door geloosd.
  Het verdere personeel van het hotel was wel erg vriendelijk maar sprak helaas geen enkel woord Engels.
  In 40 jaar hebben we zoiets van complete onverschilligheid nog nooit mee gemaakt, en zoals de zaken nu kopen denk ik niet dat het beter wordt, en dat de gewone werkende mensen de dupe ervan worden.
  Erg jammer vooral voor vele de mensen die hard werken in de toeristen industrie, we zullen de mooie kleine, gezellige hotelletjes missen.

 5. Stefaan zegt op

  Ik lees het resultaat als volgt : Thai hebben schrik voor Corona.
  Door voorlopig de buitenlanders te weren, kunnen veel problemen voorkomen worden. Terecht, toch?
  Thai zijn tegen Corona, niet tegen buitenlanders.

  • Bert zegt op

   Inderdaad, veel mensen in mijn omgeving zijn best bang voor Corona.
   Zelfs mijn vrouw, die normaal nog niet bang is voor den duivel is nu ook best ongerust.
   Wel logisch, door alle commotie in en rond de media en het feit dat ze hartpatiënt is verklaart bij mij haar angst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website