Ja hoor, ik zit heerlijk ontspannen op mijn balkon van het Green Park resort in Pattaya Naklua. Het kost dan wat, 57.000 Baht, maar dan heb je ook wat. Trouwens deze prijs is inclusief de taxirit en twee PCR tests voor 2 personen. Heerlijk om een aparte woon- en slaapkamer te hebben met grote balkons en uitzicht op de tropische tuin met zwembad.

Zelf vond ik het, als 83-jarige en getrouwd met een Thaise vrouw, een heel gedoe om alles te regelen via de Thaise ambassade in Den Haag maar de aanhouder wint en uiteindelijk had ik met behulp van mijn schoonzoon alles keurig uitgeprint. Het enige wat ontbrak was de negatieve PCR-test in het Engels.

Zorg maar dat alles tiptop in orde is want alles wordt veelvuldig en nauwkeurig gecontroleerd. We vlogen met de KLM die gemakshalve de incheckbalies openstelde voor zowel Europese als wereldreizen. Lange rijen en als je niet oppast zit je in Madrid inplaats van Bangkok.

Na ontvangst van de juiste tickets moesten we het maar uitzoeken om verloren rond te lopen van F2 naar F5. Ondertussen weer een lange rij voor de bagage – en daarna paspoort controle. Dan ineens een stomme gezondheidsverklaring van de KLM invullen en verderop twee hoogopgeleide heren, met bril, die alle papieren van de Thaise ambassade nog een keer op punten en coma’s naspeuren.

Vanwege de geringe passagiers zaten we heerlijk ruim en vertrokken we zelfs nog iets eerder dan gepland.

Wordt vervolgd.

Ingezonden door Jan S.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.48/5. From 23 votes.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Onthaasten door verplichte 10-daagse quarantaine (1)”

 1. Ad zegt op

  Kan wel merken dat u in deze corona tijd niet veel gereisd hebt. Ten eerste : Na de check in staat u gate nummer op de boarding pas en anders op de schermen die overal hangen. De security check voor handbagage is trouwens een luchthaven aangelegenheid evenals de schermen Maar goed dat ze deze check serieus nemen om herhaling van 9/11 te voorkomen. Dat men de Thai;land papieren nogmaals goed checkt heeft er mee te maken dat de luchtvaartmaatschappij ( dus alle maatschappijen ) anders een boete krijgen en u samen met u vrouw direct terug gestuurd wordt naar Nederland. Verder op het ;laatste moment nog een gezondheidsverklaring voor de maatschappi ! Dit om te vookomen dat u anderen in gevaar brengt of beter gezegd dat anderen u niet in gevaar brengen.
  Hoop dat ik het een en ander voor u duidelijk heb gemaakt.
  MVG : A. M.

 2. Tjitske zegt op

  Wij, mijn man en ik, zitten, sinds zondag ook in quarantaine maar dan op Phuket in hotel The Old Phuket beach resort.
  Ook wij hebben bij aankomst een test gehad en kregen daarvan dezelfde avond nog de uitslag: negatief.
  Nu kunnen wij op heel Phuket gaan en staan waar we willen.
  Maar het is sowieso geen straf om in dit hotel te zitten. Een schitterende kamer met terras waarvan je direct het zwembad in kunt en zelfs je eigen bubbels voor de deur hebt. Heerlijk relaxen.
  Zaterdag dan weer een test en dan zondag verder.
  Dit alles: hotel inclusief ontbijt, testen + vervoer naar de test locatie voor goed 400 euro per persoon.
  Dit alles + al het andere wat ook maar nodig was is geregeld door Ralph van Thailandtravel

 3. Rini Busschers zegt op

  Sinds eergisteren eindelijk op mijn eindbestemming Hua Hin. Dit mede dankzij de hulp van Greenwood travel, met frequent contact in het Nederlands. Uiteindelijk aangekomen in BYDlofts.com van Hans, eveneens een Hollander. Heerlijke kleinschalig hotel met uitstekend restaurant en erg bedreven barman voor heerlijke cocktails. Hier een ruime zitkamer met aparte slaapkamer en riante badkamer met nog een balkon. Fijn zwembad op het dak en een staf die me doorlopend gelukkig maakten, attent en vriendelijk als ze waren . En dit op minder dan 10 minuten wandelen naar Patong Beach. Een vakantie had nergens beter kunnen beginnen als op deze plek!

  • Hans Bos zegt op

   Rini, weet je wel zeker dat je in Hua Hin zit? Patong Beach kan ik niet goed rijmen met Hua Hin.

   • Rini Busschers zegt op

    Dag Hans,
    Misschien was ik wat onduidelijk. Zat ook eerst 10 dagen in Phuket vooraleer ik ben vertrokken naar Hua Hin. Mijn vaste onderkomen in Thailand ivm een schoolproject. Ligt helaas ook stil nu.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website