Denk dat de maat vol is. Onderstaande doorgestuurd naar alle media via e-mail in België. 150.000 vaccins sturen naar Tunesië dat gaat wel. Ben benieuwd.

Pattaya 23/07/2021
Geachte Mevrouw, Mijnheer,

Hierbij zo wil ik U vriendelijk willen verzoeken onderstaand schrijven te publiceren in de media. Hopend op een gunstig gevolg verblijf ik met de meeste hoogachting.

Gino Croes.

Aangetekend en met rechtsgeldigheid te publiceren alstublieft.

Noodkreet vanuit Thailand in verband met Covid vaccinatie aan de Belgische regering.


Beste lezers,

Hierbij de toestand hoe het er voor de Belgen aan toe gaat tijdens de Covid 19 pandemie geregistreerd op de Belgische Ambassade in Bangkok (niet meer inwoner België) en woonachtig in Thailand, Cambodia,Laos en Myanmar(cijfer 03/21= 3670 Belgen). Vele Belgen hier hadden gedacht dat wij bij deze uitzonderlijke noodsituatie zouden geholpen worden door de Belgische overheid in verband met onze Covid 19 vaccinatie. Niks is minder waar.

Per slot van rekening uitgeschreven in België betalen wij op ons rustpensioen nog steeds bedrijfsvoorheffing, opcentiemen in plaats van gemeentebelastingen en bijdrage sociale zekerheid in België, met uitzondering van de Belgen die hier wonen onder een speciaal statuut, workpermit, volenteer in het onderwijs, enz……

Meerdere keren werd de Belgische Ambassade in Bangkok aangeschreven en van Buitenlandse Zaken en Ministerie Volksgezondheid blijkt dat wij hier op niks van hulp moeten rekenen! Alle middelen van hen zijn goed om te verklaren dat dit onmogelijk is (transportproblemen van het vaccin in ideale omstandigheden enz.) Op Google staat het AstraZeneca vaccin moet vervoerd worden tussen 2 gr C en 30 gr C en kan makkelijk gebeuren in een medische koelbox met temperatuurlogger. En dat er uit een flacon AZ 8 dosissen komen zou dit 1000 flacons betekenen.

En hoe dan te verklaren dat Frankrijk en Zwitserland wel vaccins kunnen sturen naar Thailand om hun landgenoten te laten vaccineren. Wel kwam België met een gemakkelijke oplossing naar voor dat wij ons kunnen laten vaccineren in Neder-Overheembeek als ,,niet inwoner,, of ons dienen te wenden tot de Thaise autoriteiten? Weet dat Thailand zelf grote problemen heeft om zijn vaccinatie rond te krijgen en op heden slechts 5,1% volledig gevaccineerd is en de besmettingen hier de laatste weken enorm de hoogte in gaan. Makkelijk is een groot woord, we zitten vooreerst met aankoop vliegticket, 2 weken quarantaine in België, verblijfskosten in hotel België, bij terugkeer TH 2 weken quarantaine in de door Thailand aangewezen hotels. Prijskaartje toch al vlug 2000 a 3000 Euro.

En reacties van bepaalde personen ,,jullie hebben zelf gekozen om in TH te wonen en moeten er maar de gevolgen van dragen,, houd dus totaal geen steek.

Wetende dat de gepensioneerde Belgen hier grotendeels de leeftijd hebben tussen 65 a 80 jaar en veel vatbaarder zijn voor infecties, stel ik mij de vraag, hoeveel Belgen moeten er hier eerst komen te overlijden aan Covid 19?

Daarom mijn hoogdringende oproep aan de Belgische regering.
NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID OP VOOR UW LANDGENOTEN EN BEZORG ONS DE NODIGE VACCINS IN THAILAND, EN DE 3 BUURLANDEN.

In afwachting verblijf ik met de meeste hoogachting.
Gino Croes en in naam van vele bezorgde Belgen.

 

Rating: 3.22/5. From 23 votes.
Please wait...

1 reactie op “Lezersinzending: Noodkreet vanuit Thailand in verband met Covid vaccinatie aan de Belgische regering”

  1. Moderator zegt op

    Om de zoveelste discussie over wel of niet vaccineren te voorkomen staat de reactiemogelijkheid uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website