Ik hoorde zojuist (ochtend 11 december) bij NPO 1 bij WNL, dat per 31 maart 2021, o.a. de landen Australie en Thailand de grenzen voor toeristen openen mits zij gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Dit lijkt me geweldig nieuws, ook voor ondergetekende.

Toevallig heb ik aan de RIVM en de Rijksoverheid NL het navolgende bericht gestuurd:

“Geachte heer/mevrouw, om niet weer achter de feiten aan te lopen, wat helaas constant met de virusbestrijding het geval is (lock down en avondklok hadden gelijk in het begin en in Europees verband plaats moeten vinden), en nu weer dreigt met de voorbereidingen voor de naderende vaccinaties (wat veel te laks gaat), zou het aan te bevelen zijn om ook eenieder die straks gevaccineerd is, een Engelstalige vaccinatie verklaring te doen toekomen. Zodat niet later, alsnog dit moet gebeuren. Want het is zeer goed mogelijk dat door andere landen en/of bedrijven (zie plan Quantas) dit ook zullen eisen. Persoonlijk heb ik veel last ervaren doordat zorgverzekeraars enkel ontoereikende Engelstalige verzekeringsverklaring willen afgeven.
Ik hoop dat deze boodschap iemand ook daadwerkelijk aan besluitvormers onder ogen brengt. Met dank en vriendelijke groet,”

Ik heb daarop de bevestiging gekregen dat het doorgezonden is naar het ministerie.

Wellicht nuttig dat meer personen aan onze overheden dergelijke boodschap sturen zodat we straks niet weer moeten bedelen om een Engelstalige verklaring.

Ingezonden door Harald

Rating: 4.73/5. From 11 votes.
Please wait...

36 reacties op “Lezersinzending: ‘Met vaccin grenzen open per 31-03-2021’”

 1. Tino Kuis zegt op

  ไชโย ไชโย chaiyo chaiyo, Hoera Hoera! Kan ik eindelijk mijn zoon gaan opzoeken in mijn geliefde Thailand!

  • Stan zegt op

   Niet te vroeg juichen. Bij een programma als WNL zeggen ze zoveel. In de Engelstalige Thaise media kan ik er (nog) niets over vinden.

   • Klopt wat je zegt. Een gerucht die door de Telegraaf de wereld in is geholpen. Zowel bij TAT-news als Bangkok Post niets over terug te vinden.

 2. Ferdinand zegt op

  Inderdaad niet te vroeg juichen.

  Een wedstrijd is pas gewonnen na het passeren van de eindstreep.. om maar een metafoor te gebruiken.
  Zelfs als je je vaccinatie hebt gekregen, kan je nog steeds een Covid besmetting krijgen en besmettelijk zijn voor anderen.. je hoopt er uiteindelijk zelf minder ziek van te worden.. Daarom verwacht ik dat de quarantaine maatregelen niet zomaar overboord zullen worden gezet, hoogsten terug gebracht naar 10 dagen..

  Logistiek gezien zal het nog wel een paar jaar duren voor de hele wereldbevolking is gevaccineerd en covid wordt terug gedrongen. Dan neemt het gewone leven zijn gang weer.

  • Zelfs als je je vaccinatie hebt gekregen, kan je nog steeds een Covid besmetting krijgen en besmettelijk zijn voor anderen.. Dat is geen feit. Moet nog blijken uit de praktijk.

  • Caspar zegt op

   En trouwens die Quarantaine Hotels doen goede zaken hoor hier, op Thailand blog zie dat de meeste mensen zeggen dat ze vol zitten dus tel uit je winst.
   Die laten niet gauw deze melkkoe gaan, die verdienen nu meer dan voorheen zonder corona tijd.

   • Ger-Korat zegt op

    Er werden vrij recent toeristen toegestaan met een visum naar Thailand te reizen, daarnaast heb je familieleden welke vanwege de komende feestdagen graag hun quarantaine-verblijf voor deze feestdagen doorbrengen en je hebt nu de mogelijkheid als gepensioneerde naar Thailand te gaan. Deze 3 groepen zullen tijdelijk in december een hogere vraag naar kamers veroorzaken, naast genoemde feestdagen speelt ook het invallen van de winter in Europa en de vakantieperiode rondom de feestdagen mee waardoor er deze periode meer mensen naar Thailand kunnen en willen reizen. Nu was er maanden geleden ook al sprake van dat de goedkopere hotels vol zaten want ja geld gaat voor comfort voor velen bij de keuze van een quarantainehotel. In december zal dat resulteren in een hogere bezetting van de quarantaine-hotels is mijn kijk, maar zeker weet je dit pas als je bij zeker 30 van de 120 beschikbare hotels hebt geïnformeerd en niet bij de goedkoopste welke zoals gezegd toch al als eerste volgeboekt zijn. Wat een paar mensen zeggen over hotels die vol zitten kun je niet op af gaan want ze kunnen moeilijk de bezettingsgraad van alle kamers in het hotel weten.

  • Jos Rieken zegt op

   Volgens de experts (outbreak management team) is het nog niet bekend of mensen die zijn gevaccineerd, het virus alsnog kunnen krijgen. Het verbaast me dan ook dat er hier mensen zijn die dit zonder onderbouwing beweren. Of zijn deze beter dan al die virologen?

   • Het lijkt mij beter om het OMT ook door een wat kritische bril te bekijken.

    Arts-microbioloog Jan Kluytmans verdient aan coronatesten. Als lid van het Outbreak Management Team (OMT) adviseert hij gelijktijdig over het testbeleid en over de inzet van sneltesten, een bron van inkomsten voor zijn laboratorium en hemzelf. Maar dat financiële belang heeft hij niet gemeld. Het ministerie van VWS ontkent het bestaan van een belangenconflict niet, maar ziet geen probleem. Dit is niet het eerste incident rond belangenverstrengeling in het OMT: eerder al kwam de dubbele pet van collega Ann Vossen in beeld.
    https://www.ftm.nl/artikelen/kluytmans-belang-coronatesten

 3. Cornelis zegt op

  Mag ik zeggen dat ik het absoluut niet geloof dat Thailand over een paar maanden de grenzen opent voor gevaccineerden?
  Uiteraard hoop ik dat ik ongelijk heb…….

 4. HeHo zegt op

  N.a.v. andere reacties:

  Ik vond dit bericht vanmorgen vroeg bij de Bangkok Post (op mijn mobiele telefoon). Nu ik het weer probeer op te roepen (via de computer) vind ik het niet meer. Een losse flodder?

 5. Ruud zegt op

  Zo gemakkelijk zal het wel niet gaan en wie Thailand kent weet dat het op een heel andere manier zal gaan dan dat je nu wellicht denkt.
  Ten eerste zal je een digitaal medisch paspoort moeten hebben waarin de vaccinatie is registreert.
  Vervolgens zal Thailand waarschijnlijk een vaccin aanwijzen dat is toegestaan en met andere vaccins kom je het land niet in. En als laatste, Thailand zou Thailand niet zijn als er geen verdienmodel voor hen is.
  Dat zou dus kunnen betekenen vaccineren bij aankomst tegen niet geringe kosten en later de tweede vaccinatie in een Thais ziekenhuis en weer kassa.

 6. Rob zegt op

  De grenzen zullen pas open gaan als de Thaise bevolking gevaccineerd is. De vaccinatie beschermd degene die gevaccineerd is. Het volstaat dus echt niet dat de toerist gevaccineerd is. Het wordt een en en verhaal: zowel de toerist als de Thai moet immuniteit hebben.
  Dat betekent in het beste geval dat er een echte versoepeling komt in het najaar. In het beste geval: er moeten voldoende vaccins geproduceerd zijn, de distributie en toepassing voor miljoenen moet gerealiseerd worden, er moet blijken dat ze langdurige bescherming geven en dat er toch geen bijwerkingen optreden.
  Ik ga ervan uit dat ik pas in het voorjaar van 2022 zal kunnen terug gaan.

  • keespattaya zegt op

   Als de grenzen pas opengaan nadat de Thaise bevolking is gevaccineerd , dan kan het nog wel eens lang gaan duren. Waarom zou een Thai zich laten vaccineren voor een ziekte die slechts een enkele Thai heeft getroffen.

 7. willem zegt op

  De grenzen zijn nu al grotendeels open. Alle visa types zijn weer toegestaan. Ook de nieuwe STV. De visa exemption (vrijstelling) die eerder 30 dagen was is/wordt verhoogd naar 45 dagen. Het enige dat blijft is de quarantaine. M.a.w. iedereen kan nu komen.

 8. John Chiang rai zegt op

  Na het zoveelste bericht dat Thailand de grenzen weer openen gaat voor toeristen,zal ik het eerst geloven als het daadwerkelijk plaats vind.
  Voor het zover is, vallen mij nu reeds een paar problemen te binnen,die voor velen nog een dikke streep door hun vermeende reis plannen kunnen maken.
  Het eerste probleem is,zelfs als je gevacineerd bent,ben je zelf bij een reeds voorhanden zijnde besmetting, nog steeds besmettelijk voor die Thai die nog vaccin gehad hebben.
  En het 2e probleem is de vraag,wie denkt dan werkelijk dat hij voor de 31 Maart 2021 reeds gevaccineerd is?
  In de meeste Europese landen,beginnen ze eerst met bepaalde groepen te vaccineren,zodat het gezien die groep die qua leeftijd en gezondheid zich werkelijk kan uitgeven als toerist,nog wel even duren kan.
  Bij veel geluk zie ik de grenzen voor het grootste deel van de toeristen,zonder dat men steeds nog in verplichte quarantaine moet,op zijn vroegst in Juli/Augustus weer open gaan.
  Al diegenen die tegen een vaccinatie plicht zijn,zullen zien dat deze plicht via een achterdeur toch gaat plaats vinden.
  Niet gevaccineerd zal voor de meesten een verplicht thuis blijven betekenen,omdat veel vliegmaatschappijen, openbaar vertier en landen dit voor de toelating als eis gaan stellen.

  • willem zegt op

   De meeste categorieën zijn er al. Hoef je niet verder op te wachten.

   Thailand heeft er niet erg veel aandacht aan gegeven in de media.

   Maar in mijn ASQ zitten meerderen met een Toeristen visum (TV) en ik met een Non O retirement.

   Iedereen kan zonder bijzondere voorwaarden een TV krijgen.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste willem,Onder het openen van de grenzen, wordt in het bovenstaande artikel er van uitgegaan, dat iedereen zonder een verplichte quarantaine het land binnenkomt.
    Diegenen, die het om de een of andere reden,nu reeds waard vinden om na het verrichten van de visum procedure een quarantaine te ondergaan,is voor het Thailandse toerisme hoogstens nog een druppel op een gloeiende plaat.
    Verder is ook jou laatste zin,dat iedereen zonder bijzondere voorwaarden een TV kan krijgen, verre van de waarheid.

    • willem zegt op

     Klopt. Maar toch lees ik klagende berichten van mensen die zeggen nu niet terug te kunnen komen. Het kan!! Datbis mijn boodschap.

    • willem zegt op

     Nu kan iedereen een TV krijgen. De regels zijn echt recent gewijzigd. o.a. Geen financiële eisen meer.

    • willem zegt op

     Beste John. Dit zijn de eisen voor een single entry TV. 60 dagen geldig en 1 maal te verlengen met extra 30 dagen.

     TOURIST VISA

     This type of visa is issued to applicants who wish to enter Thailand for tourism purposes or for medical treatment (less than 60 days).

     1. REQUIRED DOCUMENTS

     Single – Entry Tourist Visa
     Passport or travel document with validity not less than 6 months
     Visa application form completely filled out
     Recent passport-sized photograph (3.5 x 4.5 cm) of the applicant taken within the past 6 months
     Bank statement showing adequate funds for your stay in Thailand
     Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned)
     A letter from a doctor/hospital in Thailand (for purpose of Medical Treatment in Thailand)

     Dus.. Waarom zou iemand hier niet aan voldoen?

  • john zegt op

   Toch lastig om heel veel te zeggen over iets waarover nauwelijks iets bekend is. De vaccinatie is nog nauwelijks begonnen maar er is al heel veel over te lezen. meestal gewoon speculatie. Gewoon wachten totdat er echt stevige informatie over bekend is lijkt me beter. Meeste mededelingen/ meningen zijn gewoon luchtfietserij

 9. Eric H zegt op

  Goed idee Harald om zoveel mogelijk mailtjes te sturen.
  “de jeugd “heeft het zo moeilijk maar om mensen wier dierbaren in het buitenland wonen wordt niet gedacht
  ik wil mij ook laten inenten en een bewijs daarvan want er zijn straks meer vliegtuig maatschappijen die dat gaan verlangen en mss ook landen die dat gaan eisen
  Niet alleen daarom vaccinatie maar wel een belangrijke reden zodat je weer naar Thailand kunt als zij dit als eis stellen.
  Heb je mail adressen waar je ze heen gestuurd hebt zodat we ze allemaal naar dezelfde sturen en niet verspreid ergens wel of niet aankomen.
  bvd Eric H

  • haki zegt op

   https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier
   https://www.volksgezondheidenzorg.info/contact

   Succes, Haki(harald)

 10. Frank zegt op

  Beste,
  Ik ben blij dit te lezen want ik had dit nog niet gehoord.
  Zodra ik word gevaccineerd zal ik voor de engelstalige verklaring vragen.
  Ik heb ook iin tip: Laat het ook afstempellen in je internationale inentingspas.

 11. Mob Nl Joop zegt op

  Niemand die over vaccinaties nadenkt? Zwangere vrouwen wordt de vaccinatie dringend ontraden, waarom wordt nergens gemeld waarom, ik kijk eerst maar eens wat de bijwerkingen zijn bij mensen die zich zonder meer laten enten.

  • raymond zegt op

   U moet eens de bijsluiter lezen van heel veel gangbare medicijnen ( zelfs een paracetamol tablet) die iedereen in Nederland krijgt voorgeschreven van hun huisarts of ziekenhuis. Bij practisch iedere bijsluiter staat vermeld, dat vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven EERST hun arts moeten raadplegen of zij dit medicijn mogen gebruiken . U hoort mij niet zeggen dat ik voor vaccinatie ben,maar om te zeggen dat het onveilig is omdat het zwangere vrouwen ontraden word, is wat kort door de bocht, omdat deze melding bij practisch alle medicijnen staat.
   Het is echter Uw goed recht om af te wachten als U het niet vertrouwd.

  • Eric H zegt op

   kijk je geen tv, volg je het nieuws niet en praat programma,s?
   Medicijnen worden niet zomaar goed gekeurd.
   De leveranciers moeten met bewijzen komen dat het werkt en dat ze getest en veilig zijn.’
   Trouwens ELK medicijn kan bijwerkingen hebben zelfs de onschuldigste.
   Nooit geen bij sluiters gelezen?
   Ik wordt een beetje moe van die mensen die alleen maar roepen “geen spuit in mijn lijf” maar ze willen wel van de corona regels af, nu dan er komt een goedgekeurde medicijn en als er voldoende mensen zijn die ingeënt zijn dan komen we hopelijk van deze pandemie af.

   • Eric H zegt op

    moet bijsluiters zijn

 12. Vakman zegt op

  Ik mag hopen dat ze de vaccinatie bijschrijven in mijn vaccinatie-paspoort. Dat heb ik specifiek aangeschaft tbv mijn eerste reis buiten Europa, vorig jaar.

  Dat heet het Internationaal Bewijs van inenting of Profylaxe.

  • Fred zegt op

   vaccinatie-paspoort

   waar haal je dit in Belgie ?

   • Theo zegt op

    https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Gezondheid_en_hygiene/voor_het_vertrek

 13. Ger-Korat zegt op

  Wat mij betreft mogen degene welke reeds een coronabesmetting hebben gehad direct zonder quarantaine naar het buitenland en dus ook naar Thailand. Er zijn van de miljoenen besmettingen slechts een handjevol mensen voor een 2e keer getroffen dus dat is super uitzonderlijk en dan had van dit handjevol bijna een ieder geen ernstige ziekteverschijnselen. Van de SARS-besmetting uit 2002 en 2003 vind men nog steeds antistoffen in de destijds besmette mensen en dat na 17 jaar. Voor deze nieuwe coronavirus Covid-19 weet men dat het nu al 200 dagen bescherming geeft als je besmet bent en dat terwijl het virus niet veel langer actief is verspreid (sinds maart in Nederland). Wie weet dat het misschien wel jaren, zo niet net als het oude SARS virus uit 2002 misschien zelfs langer dan 17 jaar beschermt. Het RIVM meldde afgelopen week dat er al 2 miljoen inwoners van Nederland het virus hebben gehad en deze hebben dan volgens mij een zelfde status als reeds gevaccineerden. Waarom de nadruk op vaccinaties leggen en niet ook op degene die het virus reeds hebben gehad.

  Zie de link van RIVM wat betreft 200 dagen:
  https://www.rivm.nl/nieuws/antistoffen-sars-cov-2-blijven-minstens-200-dagen-in-bloed-aantoonbaar#:~:text=Antistoffen%20zorgen%20ervoor%20dat%20het,is%20beschermd%20tegen%20een%20virus.

 14. Petervz zegt op

  Thailand krijgt tussen jan-jul volgend jaar 25 miljoen doses van het bedrijf Astra Zeneca. Dat is dan goed om 12,5 miljoen mensen te vaccineren. Thailand heeft voorts het recht verkregen dit vaccin zelf te gaan produceren, opdat het voor iedereen beschikbaar komt.
  Het ministerie van volksgezondheid verwacht dat pas vanaf het derde kwartaal 2021 toeristische bezoeken zonder quarantaine mogelijk wordt.

  Moderator: Graag een bron van dit bericht!

  • Petervz zegt op

   De bron is in het Thai en komt van de minister zelf (Khun Anutin).
   Hier is FB link: https://www.facebook.com/100056484054293/posts/132134928679308/?d=n

 15. T zegt op

  Laat maar zitten die klamme vocht en regen vanaf april nee dankje.
  En daarnaast hoe zal alles zijn dan, denk nog lang niet terug bij het oude, en een mondkapje overal verplicht met die temperaturen lijkt me ook al geen feest.
  Ik hoor de ervaringen graag ( zonder roze bril ) van de mensen die weer terug komen in april/mei.
  En waarschijnlijk pas in 2022 ergens keer ik terug in de oost…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website