Ter voorbereiding van mijn volgende reis naar Thailand, ben ik (Nederlander) afgelopen maanden o.a. ook bezig geweest om meer duidelijkheid te krijgen of er nu wel of niet een vaccinatiebewijs wordt afgegeven bij de Covid19-vaccinatie.

De rijksoverheid noch de RIVM gaven enige reactie op mijn vragen hierover en onlangs zei de heer Rutte in Europees verband (op verzoek van de zuidelijke vakantielanden (GR, ESP, IT), tegen zo’n bewijs te zijn. Doch uiteindelijk ontving ik wel advies van de GGD West-Brabant, waaronder ik val. Daar zei men mij het volgende:

“De vaccinatie kan worden bijgeschreven in het vaccinatieboekje. U kunt dit op locatie laten invullen bij de vaccinatie, waardoor dit een geldige status heeft.

Ook wanneer uw huisarts dit invult heeft dit een rechtsgeldige status.

Mocht u door de GGD worden gevaccineerd, dan kunt u daar ook een Engelstalig bewijs van vaccinatie vragen, wat eveneens internationaal wordt erkend.

Het boekje is te bestellen via de link: www.mijnvaccinatieboekje.nl/

Momenteel is het dus nog geen vereiste van de Thaise immigratie of van airlines (mogelijk m.u.v. Quantas), maar het lijkt me in de verwachting liggen, dat zodra de grenzen verder opengaan en er al in diverse landen flink is gevaccineerd, Thailand dit ook zal vragen bij binnenkomst.

Zo langzamerhand is het hopelijk wel iedereen duidelijk dat het gevaccineerd zijn zelf, enkel inhoudt dat je zelf beschermd bent voor de Covid-19 ziekte, maar dat je nog wel degelijk een virusdrager kunt zijn en anderen kunt besmetten.

Ingezonden door Harald

14 reacties op “Lezersinzending: Internationaal vaccinatiebewijs en je reis naar Thailand”

 1. keespattaya zegt op

  Ik heb ook nog dit gele boekje. Voor mijn eerste rondreizen in Indonesië en Thailand liet ik me indertijd ( vanaf 1989 ) ook altijd vaccineren. Ik ben ook van plan om dit boekje mee te nemen als ik aan de beurt ben om gevaccineerd te worden tegen covid19. Dit boekje heb ik ook altijd bij als ik op reis ga. Een vriend van me heeft inmiddels al een oproep gekregen. Wij zijn van hetzelfde bouwjaar , dus ik hoop binnenkort ook aan de beurt te zijn.

 2. PEER zegt op

  Dus dat betekent óók dat zo’n vaccinatie-boekje misschien bij binnenkomst in Thailand wel ingekeken wordt, maar omdat het géén bewijs is van Covid19-negatief zul je toch in quarantaine moeten, totdat er geconstateerd wordt: negatief!!
  Welcome in Thailand

 3. jan zegt op

  Is het gele vaccinatieboekje zoals dit door de KLM reizigersvaccinatiepost wordt afgegeven na de voor sommige landen aanbevolen vaccinaties zoals voor rabies , hepatites enz. ook geaccepteerd om de covid vaccinatie in bij te schrijven ?? bij voorbaat dank Jan.

 4. Armand zegt op

  Waar hebben wij het over als je zelf ter bescherming gevaccineerd ben en dat je alsnog virusdrager kan zijn wel dubbelzinnig als zorgverlener.
  Ik heb ooit één hepatitis B injectie gehad vanwege mijn werkzaamheden en voor een aantal jaren tot op heden nooit iets opgelopen en ook geen jaarlijkse prik. Wat voor zin heeft het dan om gevaccineerd COVID te zijn als je nog drager kunt zijn. We zijn zo geleerd dat we allemaal alleen maar stommiteit uitkraaien. Tevens zijn de vaccin COVID nog in testfase tot 2023. Concreet weet ik wat ik aan een hepatitis B vaccin als voorbeeld heb maar niet de acute COVID vaccin. Als ik zelf COVID gevaccineerd zou zijn dan mag ik geen gevaar zijn voor de ander.

 5. Ralph van Rijk zegt op

  Ben blij te horen ,indien gevaccineerd,dat dit bijgeschreven kan worden in het gele vaccinatieboekje.
  Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht en hou elk jaar trouw al de vaccinaties op verre reizen bij.
  Elk jaar neem ik mijn boekje mee (ruim 20 jaar) maar daar heeft nog nooit een beamte op het vliegveld ingekeken.
  In ieder geval geeft het mij een goed gevoel dat ik goed gevaccineerd ben , zeker tegen die blaffende kuitenbijters.Rabies.
  Hopelijk schiet het een beetje op met de vaccinaties zodat we dit jaar nog naar Thailand kunnen zonder veel omslachtigheden.
  Ik hoop dat iedereen het op kan brengen positief te blijven,scheelt ergernis en je hebt alleen jezelf er mee.
  Het beste iedereen,
  Ralph

 6. Franky Hesters zegt op

  In België hebben wij online toegang tot onze gezondheidsgegevens.
  Daarin kunnen we laten zien waarvoor we ingeënt zijn.
  Van simpel griepspuitje tot tetanus.

  Ook wie ingeënt is tegen Covid19 en welk vaccin zal dit kunnen zien.
  Opgelet ENKEL België.
  Ik weet niet hoe Nederland werkt.
  Ik ben vrijwilliger voor vaccinatie centrum Antwerpen.
  Mensen zullen wel degelijk een bewijs meekrijgen dat ze gevaccineerd zijn.
  Mvg

 7. Dirk van Loon zegt op

  Maar hoe zit het dan met het vaccineren.
  Welk vaccin wordt straks goedgekeurd om te reizen (buiten Europa) bv Thailand.
  Wie zegt dat je daar binnenkomt zonder quarantaine als je het AstraZeneca of het Janssen vaccin hebt wat maar voor ong 60 % beschermt.
  Misschien/waarschijnlijk wordt je alleen toegelaten met het een vaccin wat minimaal 90 % beschermt.
  Bv Pfizer of Moderna. Ik ga al jaren naar Azie op vakantie en wil dus voor de zekerheid geen AstraZeneca of een Janssen vaccin. Hoe denken jullie hier over ?

 8. Peter Reijnders zegt op

  Vandaag werd was er een publicatie, waaruit blijkt dat de mensen die in Israel gevaccineerd zijn met Pfilzer-biontech-vaccin, ander niet meer kunnen infecteren.

 9. Patrick zegt op

  Ter info, in de brief van het RIVM staat;
  Na vaccinatie krijgt u een registratiekaart mee met informatie over het vaccin dat u gekregen heeft. Deze kunt u bij de tweede vaccinatie opnieuw gebruiken. Als uw gegevens zijn doorgeven aan het RIVM kunt u later een kopie van uw registratiekaart bij het RIVM opvragen.

  Overigens heb ik nog nooit het bekende boekje te hoeven laten zien. Volgens mij waren vaccinaties ook nooit verplicht tot nu toe als ik op vakantie ging (met uitzondering van gele koorts).

 10. khun Moo zegt op

  Mensen die zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech, dragen het coronavirus veel minder snel over. Dat komt naar voren uit twee Israëlische studies en betekent dat de vaccins mogelijk niet alleen voorkomen dat mensen ziek worden, maar ook dat ze andere personen veel minder snel besmetten.
  Het virus zou bij ingeënte mensen zonder symptomen 89,4 procent minder overdraagbaar zijn. Bij patiënten die wel symptomen hebben ligt dat percentage zelfs nog hoger, op 93,7. Dat staat in een data-analyse van Pfizer en het Israëlische ministerie van Volksgezondheid waar persbureau Reuters de hand op heeft kunnen leggen. De cijfers zijn nog niet gepubliceerd.

  Ook een afzonderlijke studie leverde goed nieuws op. Onderzoekers van het Sheba Medical Center concludeerden dat 7214 ingeënte ziekenhuismedewerkers het virus na 15 tot 28 dagen veel minder snel overdroegen. Het gaat om een reductie van 85 procent bij besmette mensen met symptomen. Als ook asymptomatische patiënten worden meegerekend, gaat het om een afname van 75 procent.

 11. Johannes zegt op

  Het is te verwachten dat studies die aantonen dat gevaccineerden niet meer besmettelijk zijn in hoog tempo gaan komen want alleen zo laten zich die prikken massaal verkopen. Of mensen nog besmettelijk kunnen zijn die positief waren of na ziekteverschijnselen genezen zijn, is minder interessant. Toegang tot vliegreizen, evenementen, musea en misschien zelfs de kroeg worden misschien slechts mogelijk met een vaccinatiebewijs. Laten we hopen dat het niet zover komt.

 12. RonnyLatYa zegt op

  Ik ben eens benieuwd hoelang je beschermt gaat zijn, want dat zal dan ook wel zijn gevolgen voor reizen hebben.

 13. Berry zegt op

  Grootste probleem zal zijn, hoe voorkom je internationale fraude met vaccinatie bewijzen/boekjes?

  Het risico op fraude is enorm indien je personen gaat toelaten enkel op basis van “vaccinatie boekje”. (Er bestaan nu al valse vaccines en/of Covid testen)

  Indien je geen enkele test, controle of quarantine gaat toepassen, enkel op gegevens in een boekje, moet je er als overheid 100% van overtuigd zijn dat de gegeven informatie fraude bestending is.

  Daarom ook dat men (Europa) spreekt over vaccinatie paspoorten. Vaccinatie paspoorten met dezelfde “biometrische” gegevens en fraude bestendige tools, zoals de laatste nieuwe paspoorten en met vermeldingen dewelke wereldwijd gecontroleerd kunnen worden.

  Je kan moeilijk verwachten dat iedere douane ambtenaar wereldwijd, alle mogelijke vormen van landelijke vaccinatie boekjes kent met alle mogelijke vormen en benamingen van registratie van vaccinaties.

  Dit kan enkel werken als er globaal een representatief document wordt opgesteld, zoals een paspoort, met vermeldingen, dewelke door douane personeel kunnen gecontroleerd worden.

  Globaal kan dan ieder land het wettelijk kader scheppen waarin deze vaccinatie bewijzen worden aanvaard.

  En niet vergeten, globaal kan dan ook een strafmaat worden bepaald indien valse vaccinatie bewijzen worden voorgelegd.

  • Dirk van Loon zegt op

   Hey Berry,

   Dus het zou zomaar kunnen zijn dat het misschien nog wel een jaar
   of nog veel langer gaat duren voordat we Thailand in kunnen reizen zonder een quarantaine vooraf.
   Want voordat het globaal allemaal geregeld is dan ………..
   Gr


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website