i viewfinder / Shutterstock.com

Omdat ik dit jaar besloten heb in Thailand te blijven raakte mijn bloedverdunners op. Ik gebruik Xarelto oftewel Rivaroxaban 15 mg.

Als fan van het Bangkok Pattaya Hospitaal ging ik naar de Cardioloog die de gebruikelijke onderzoeken deed. Tevens bestelde ik 60 tabletten Xarelto. Daarvoor moest ik 16.000 baht betalen !

Twee maanden later ben ik naar het Pattaya International Hospital gegaan daar was de prijs voor 60 stuks 13.800.

Nu zitten we bij moeders en ben naar het Suranaree University Hospital in Korat geweest. Voor 60 stuks 7.200!

Hoewel mijn Nederlandse ziektekostenverzekeraar DSW keurig al mijn declaraties betaalt wil ik toch onnodige hoge kosten vermijden.

Ingezonden door Jan

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersinzending: Grote verschillen in de prijs van medicijnen in Thailand”

 1. Leen zegt op

  Je noemt al zelf de verschillen op. Als je naar een overheids ziekenhuis gaat, die dus waar de meeste buitenlanders zich te goed voor voelen zal je nog minder betalen, de meeste drugstores zullen ze ook gewoon voor je kunnen bestellen

  • robchiangmai zegt op

   Ondanks de “geldende”controle door de overheid helemaal met je eens. Overnachting
   in Bangkok Hospital in Chiang Mai THB 2750, in Bangkok THB 15.000, in Bumrungrad
   Hospital in Bangkok THB 3750. Met name het Bangkok Hospital – waar dan ook – weet
   van rekenen en heeft de Farang-ATM’s ontdekt, zeker vanaf begin dit jaar na de invoering”
   van de “controle” op de prijzen van de particuliere ziekenhuizen.

   • janbeute zegt op

    Bangkok hospital in CM aan de super highway voor 2750 , ik las op hun website een paar weken geleden rond de 8000 THB voor een dag.
    Mocht je te laat vertrekken wordt je nog eens een extra bedrag in rekening gebracht.

    Jan Beute.

  • Ger-Korat zegt op

   Suranaree University Hospital is een overheidsziekenhuis verbonden aan de gelijknamige universiteit, bevind zich 10 km ten westen van Korat. Model-ziekenhuis met de uitstraling van een partikuliere ziekenhuis vind ik, alleen een stuk goedkoper. Ik maakte ook gebruik van het preventiecentrum daar waar je je goedkoop kun laten onderzoeken.

  • rori zegt op

   Ik ga in Uttaradit in principe altijd eerst naar het militair ziekenhuis. Dit is hier het beste ingericht en vrij toegankelijk

 2. Francois Nang Lae zegt op

  De oogdruppels die ik meekreeg van mijn oogarts kostten 1200 baht. Bij de pharmacy kosten ze 800. Niet zo’n extreem prijsverschil als Jan beschrijft, maar toch de moeite van het shoppen waard. Ik ga voor de volgende keer nog bij andere pharmacies kijken. Misschien vind ik ze nog wel goedkoper (of beter gezegd: minder duur).

 3. rori zegt op

  Laat een thai eens bij een locale apotheek navragen en bestellen

 4. simon borgers zegt op

  Pillen voor de hogebloeddruk bij de dokter 500 baht 100 stukts bij de aphoteker 100 /200 Baht Prijs je rijk.

 5. Herman zegt op

  Korat kent vele particuliere apotheken. Te herkennen aan een groot groen kruis. Ga naar binnen, schrik niet van de wanorde, laat oude verpakkingen zien, en koop wat je nodig hebt (of laat bestellen.) Je zult zien dat je aanmerkelijk minder betaalt dan in een ziekenhuisapotheek. Recepten niet nodig, maar als het je plezieriger is vraag je arts om een papiertje en krabbel. Een formeel receptenboekje heb ik nog nooit gezien bij Thaise artsen/specialisten.

 6. Basir van Liempd* zegt op

  Ik heb een cardiac Bypass operatie gehad in 2002 en gebruikt sinds 13 jaar dat ik in Chiang Mai woon de bloed verdunner ASPENT-M asperin 81 mg en deze kosten bij de farmacie TB-80 100 st Deze kun je overal kopen en ze heten in de volksmond kinderasperine Maar als je het ziekenhuis verteld dat je verzekerd bent dan is het bingo.

 7. janbeute zegt op

  Beste Jan, na dit alles gelezen te hebben heb ik nog een vraag aan je.
  Ben je nog steeds een fan van het Bangkok Pataya hospitaal.
  Zo lang als ik hier woon in het noorden van Thailand en na enkele operaties kunnen mij al die zogenaamde private hospitals mij langzamerhand gestolen worden.
  Ja ik kom daar dus niet meer, heb goede ervaring met goverments hospitals.
  Geen gezeur eerst als je binnen komt over verzekeringen en creditcardten, ik ben ziek en moet geholpen worden , daar kom ik voor.
  Wat voor hun geld is om zoveel mogelijk poen uit je te halen.
  Extra onderzoekje hier en onderzoekje daar, wij houden de molen wel draaiende , maar ja als je houd van luxe en comfort en niet op een paar centen kijkt dan is het zeker de plaats waar je moet zijn.

  Jan Beute.

  • pw zegt op

   En zo is het precies Jan!
   Een bacteriële infectie werd bij mij deskundig opgelost, dat ging goed.
   Maar alle extra overbodige onderzoekjes brachten de totale rekening op 17000 euro.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website