(teera.noisakran / Shutterstock.com)

Deze week mezelf geregistreerd via de QR-code die de NL-ambassade op haar facebookpagina had geplaatst. Kreeg gisteravond (zaterdag) laat een SMS met bevestiging van afspraak om 16:00 uur vandaag (zondag). Dus mijn vrouw en ik vandaag ter plaatse gegaan, waren er om 14:45 uur, samen met nog ik schat meer dan 1.000 anderen.

Eerst in de rij voor inchecken, en inderdaad mijn gegevens stonden in de computer. Daarna nog 4 keer in verschillende rijen om bloeddruk te meten en nog eens de gegevens te checken, waarna ik uiteindelijk in de rij zat voor de injectie (AZ).

Die was vrij snel gegeven en daarna moest ik nog een half uur wachten alvorens ik een stempeltje kreeg, niet in mijn gele boekje, maar op een formulier met bevestiging dat ik de eerst vaccinatie had gekregen en we weg mochten. Al met al ongeveer 2 uur mee zoet geweest.

Mijn vrouw was meegegaan voor eventueel taalproblemen, maar kreeg geen prik, want ze is nog geen 60 en weegt ook minder als 100 kg (gelukkig).

Er waren 100 genummerde incheckbalies, waarvoor telkens rijen van 10 werden opgelijnd. Het aantal prikstations niet geteld, maar schat het op minstens 50. De mevrouw die me heel goed de prik gaf, vertelde desgevraagd, dat ze ongeveer 500 prikken gaf op een dag. Dus gaan er toch snel 25.000 per dag doorheen.

Wel had de drukte gehalveerd kunnen worden, als niet iedereen met gezelschap zou komen. Op 17 oktober heb ik een afspraak voor de tweede prik (ook AZ).

Toen we aankwamen, zag ik enorm veel mensen en dacht, dat wordt niks. Maar het viel al bij elkaar wel mee.

Ingezonden door Klaas

Rating: 4.90/5. From 10 votes.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Gevaccineerd op het Bang Sue Grand Station”

 1. Lung kees zegt op

  Mijn vrouw heeft nu 3 keer (oudere) mensen uit ons dorp Rai Khing naar Bang Sue grand station gebracht voor een injectie.
  Mensen hoeven zich niet van te voren​ te registreren dat gebeurt ter plekke.
  De mensen die geinjecteerd worden zijn boven de 60, zwaarder dan 100 kilo en zwangeren.
  Tevens kan er 1 persoon worden geinjecteerd die niet tot bovenstaande catogrie behoort maar bv meekomt als begeleider van de 60+er, 100+ kilo of zwangere.
  Met vruendelijk groet,
  Lung Kees

  • TheoB zegt op

   Met ingang van 1 augustus wordt er op Bang Sue alleen nog maar op afspraak gevaccineerd.
   https://www.thaipbsworld.com/walk-in-vaccination-at-bangkoks-bang-sue-grand-station-to-end-on-july-31st/

 2. KhunEli zegt op

  Ha da’s toevallig.
  Ik heb me geregistreerd via een weblink op de website van intervac Thailand en kreeg ook zaterdagavond laat een sms. In het Thais. Door google translate gehaald en aan een vriendin gestuurd.
  Bij mij stond er 5pm als afspraak tijd, ook gisteren.
  De vriendin zei dat ze wel mee wilde gaan en haalde me op omstreeks 12 uur want volgens haar was 5 uur de sluitingstijd en niet mijn afspraak tijd.
  Ik werd naar de achterste ingang gestuurd door de aanwezige medewerkers en mijn vriendin sleepte me mee naar de ingang waar ik eerder naar binnen mocht dan de naar schatting 100-150 mensen die daat stonden te wachten. Het bleek dat ik eerst gegevens in moest vullen, daarna mocht ik achteraan aansluiten.
  Verder ging het op dezelfde manier als bij Klaas. Alleen duurde het bij mij bijna 30 minuten voor ze al mijn gegevens hadden plus dat ik gecheckt werd op kennis van mijn wijk.
  Volgens een medewerkster kwamen daar elke dag zo’n 12.000 mensen alleen al op die afdeling.
  Tussen elk deel van de procedure zat ook steeds wachttijd. Het was een gezellige georganiseerde chaos vond ik maar iedereen was aardig en rustig. Ik was met rusttijd meegerekend 3 uur kwijt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website