Ranta Images / Shutterstock.com

Gisteravond aangekomen in Bangkok. Na het een en ander op Thailandblog te hebben gelezen over geld wisselen bij Superrich in de kelder van Suvarnabhumi, zijn we daar maar eens gaan kijken.

Zowel bij Superrich (oranje) als bij Superrich Thailand (groen) stonden flinke rijen wachtenden, maar tot onze verbazing bij Happy Rich (roze) niemand. Terwijl bij alle drie dezelfde koers van 37 Thb voor € 50 biljetten werd aangeboden. In de aankomsthal werd 34.7 Thb! aangeboden. Dus best wel de moeite om even naar beneden te lopen.

Vanmorgen in de stad (Banglamphu) ook even gechecked bij diverse wisselkantoren. Hier ligt koers tussen 36.94 en 37.05, dus niet veel verschil met de koers van Superrich gisteravond.

Groetjes,

José


» Laat een reactie achter


15 reacties op “Lezersinzending: Geld wisselen bij Superrich in de kelder van Suvarnabhumi”

 1. Rob V. zegt op

  Mensen zijn kuddedieren. ‘Het is druk dus het zal daar goed zijn’, ook als een paar meter verder een uitbater zit met een even zo goed of beter aanbod. Of ga eens bij een partij deuren staan, hele kuddes gaan als mieren door diezelfde deur, de deur een meter er naast ongebruikt.

  Dat en de naamsbekendheid van ‘Super rich’, zelfs op dit blog lees ik met regelmaat postings van mensen die niet lijken te weten dat er niet 1 enkel bedrijf is met die naam maar minstens 4. Of dat de enkele concurrenten (sia exchange, linda, vasu, …) soms, een ietsjes, betere koersen bieden.

  Maar duik vooral de kelder in, kijk even rond waar he het best terecht kan, daarna makkelijk op de Airport Link richting stad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. john zegt op

  de koersen bij de geldwisselaars “in de kelder”op de airport verschillen onderling niet veel en kennelijk ook niet veel met de koersen bij de geldwisselkantoren in de stad. Maar als je op de airport aankomt passeer je op de weg naar buiten heel veel wisselkantoren van de thaise banken. Als je niet beter weet zul je , als je geld wilt wisselen , daar dus wisselen en dan ben je erg duur uit.!
  De geldwisselkantoren van de banken op de airport hanteren een heel veel lagere koers dan van deze banken in de stad.!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. JanT zegt op

  Dank je wel José. Vorig jaar heb ik in de aankomsthal gewisseld tegen een inderdaad heel slechte koers omdat ik niet met alle bagage een uitstapje naar de kelder wilde maken terwijl een taxi op mij stond te wachten . Dat wisselen in de aankomsthal doe ik dit jaar dus niet meer. Ik denk nu dus maar gewoon te wisselen bij een bank in Hua Hin zelf als het verschil zo klein is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • JCB zegt op

   In Hua Hin zit ook een wisselkantoortje in Market Villagae; hoofdingang de trap naar beneden en gelijk rechts is ie

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Singtoo zegt op

   Inderdaad zo gaat het bij velen. De TAXI staat te wachten en die wil weg. Die heeft geen boodschap aan jou slechtere wisselkoers. Die denkt als ik mijn prijs maar krijg. Of als het een Hotel shuttle service is als ik de klant maar bij ons binnen kan afzetten dan is het voor mij goed.
   Dus de boodschap is, met deze wetenschap, maak een afspraak met je ophaal service gewoon wat later.
   En bij in, jou geval, naar HuaHin gaat. Dan kun je zeker daar wisselen. Alleen doe dat bij een lokale wisselaar. Ook daar geven de grote banken een slechtere koers. De “particuliere” wisselaars geven een duidelijk betere koers als de grote banknamen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Bastiaan zegt op

  Hoor net dat ze allemaal familie van elkaar zijn. Alle kinderen zetten iets op met de bekende naam om een snelstart te maken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. nogmeer zegt op

  Er zit ook een SR-orange in de aankomst Phyathai van de ARL-zelfde rate als op airport. SR-orange heeft inmiddels vele wisselkantoren in BTS-stations, tourist-centres en shoppingcentres. Het is vooral geliefd bij Chinezen en andere ASEANS-omdat zij VEEL betere rates krijgen en thuis veelal veel minder klantgerichte banken hebben-of hun spaarcentjes niet willen tonen. Je had dus niet op de €-koers maar die van CNY of PHP moeten kijken wat het verschil is. Kwestie van ff doordenken als je aseans ziet…..
  De HOOFDkantoren van de 3 SR-takken zitten op een kluitje bij elkaar naast de Bigc Rajdamri (orange, green en wit/blauw) en daar zijn de DAGrates vaak nog wat beter-enkel op kantooruren- vanaf 17/18 uur gaan ze ook ietsje omlaag. Als rondneuzen in BgLamPhu pas de dag erna was-dat kan al een verschil maken. MAARRE-ff doordenken-de meeste mensen hebben toch wat cash THB nodig voor ARL of taxi, niet dan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. willem zegt op

  De koers is in de laatste 24 uur weer flink gestegen en de koers van vanmorgen is een andere dan die van gisterenavond.

  Vergelijkingen op deze manier gaan niet op. Als je over 2 weken naar een normale bank gaat kun je misschien ook wel 36.95 baht voor een euro krijgen.

  Op Suvarnabhumi lijkt het er vaak op dat er sprake is van kuddegedrag. Ik heb het vaker meegemaakt dat er bijna niemand bij Superrich Thailand stond maar er lange rijen stonden bij Superrich 1965 terwijl deze toch echt een iets lagere koers bood.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. PEER zegt op

  Zelf check ik dáár ook altijd de rate, voordat we de Airportlink nemen naar Bangkok.
  Maar bij “VASU” onderaan bij skytrain-station Nana is de koers altijd gunstiger, en we blíjven Nederlanders hè!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. Tom zegt op

  Links van superrich is een wisselkantoor van een normale bank. Daar stond niemand terwijl er een lange rij stond bij de buurman. Alle drie de kantoren in dat hoekje hebben dezelfde koers. Dus pak gewoon de kortste rij

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 9. tom bang zegt op

  Lees hier vaker dit soort verhalen, over de koers en waar die dan het beste is en waar je op het vliegveld moet zijn.
  Vaak komen die reacties erop van mensen die dan eigenlijk min of meer aangeven vaker naar Thailand te komen zo is dat ook met mij en daarom neem ik altijd genoeg baht mee naar Nederland zodat ik de volgende keer bij aankomst niet hoef te gaan wisselen.
  Als je daarbij nog een rekening in Thailand hebt word het wisselen weer een ander verhaal want met een rekening bij transferwise hoef je niet met geld te sleuren maar maak je het met b.v. ideaal zo over naar je transferwise rekening waar je het op een voor jouw goed tijdstip omwisselt naar Thaise baht die je dan weer overmaakt naar je Thaise bank.
  Je kunt met de debitcard van transfewise ook bij de ATM terecht maar dan rekenen ze ik meen 220 baht en dat is meer dan dat je het naar je Thaise rekening overmaakt waar je voor opname uit de ATM niet betaald.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Singtoo zegt op

   Inderdaad geld “ruilen”via Transfer Wise is, zover mij nu bekend is, de beste geld wissel optie die er is.
   Al heeft een toerist uiteraard geen, en kan er eigenlijk ook geen rekening openen, Thaise bankrekening.
   Maar zelfs als je geen rekening in Thailand hebt dan heb je misschien wel een vriend of wie dan ook die je vertrouwt. En dan kun je alsnog de diensten van TransferWise gebruiken.
   Een eerste, tot Euro 500, gratis transfer via onderstaande link.
   transferwise.com/u/leenderth2

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. joskeshake zegt op

  Superrich wordt nogal overroepen mijn inziens, ok het is goed om een paar baht in je zak te hebben als je de luchthaven verlaat, maar in de steden krijg je bij wisselkantoortjes ca dezelfde koers, ik wissel altijd bij de gele TT en hetzelfde als superrich,welke in Pattaya toch niet is,mijn vrouw heeft ermee gebeld,en uitleg was, alleen in luchthaven en Korat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Serge zegt op

  Sawasdee khrap,

  Ik moet het toch nog eens herhalen dat de beste wisselkoers je kan krijgen bij VASU exchange op Sukhumvit road op de hoek van Soi 7(schuinover Nana) ! Ik ga er al jaren heen ! Voor een groot bedrag scheelt het toch nog wat met Superrich !
  Chokdee !
  Serge

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website