Lezersinzending: Geen vertrouwen in een Thais ziekenhuis

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
25 oktober 2019

(PongMoji / Shutterstock.com)

Nog vertrouwen in ziekenhuis? Ik niet meer.

Jaar of 8 geleden wou ik een PET scan laten maken en had begrepen dat er maar eentje in Thailand was en dat was Bumrungrad hospital in Bangkok, kosten 80.000 baht. Ik wilde zeker weten of er niet ergens kanker verstopt zat. Hele dag in beslag genomen en totaal gezond er weer uit. 8 maanden later kreeg ik bloed in ontlasting en had darmkanker. Ben na 5 jaar weer schoon verklaard, gelukkig.

PET scan weggegooid geld? Denk het wel.

Van de week ongeluk voor de deur van Soi Buakhao hospital, op de eerste hulp kwam er een 150 kilo wegende dokter aan en luisterde mijn longen. Tevens een knijper op je vinger om het zuurstof in je bloed te meten, dokter was helemaal in paniek, had 79% zuurstof in bloed. Wilde mij opnemen met zuurstofbehandeling en injectie’s.

Ik kreeg een sterke intuïtie dat er hier iets niet klopte. Heb geweigerd en ging zelf zo’n meter kopen. In die zaak al gelijk uitgeprobeerd en keurig 98%.

Heb er geen woorden voor dat dit allemaal kan gebeuren. Tevens nog even een kanttekening, zeer, zeer onvriendelijk personeel in dit ziekenhuis.

Ingezonden door Eef 

41 reacties op “Lezersinzending: Geen vertrouwen in een Thais ziekenhuis”

 1. ruud zegt op

  U wilde zelf een PET scan, maar of die gegarandeerd altijd iedere vorm van kanker kan zien, weet ik niet.
  Indien dat niet het geval is, kunt u zich er niet over beklagen, dat dit niet is gebeurd.

  Dat uw meter later 98% zuurstof aangaf, wil niet zeggen, dat het na een ongeluk geen 79% geweest kan zijn. Het zuurstofgehalte in mijn bloed schommelt ook, zo’n 8%, en dat zonder ongeluk.

  • Marc zegt op

   Nou Ruud, dan is er toch echt iets met je aan de hand. Als je met een beetje arbeid al 8% zakt, dan werken de longen en de geallieerde bloedvaten nauwelijks meer. Misschien toch even naar een van die geweldige Thaise ziekenhuizen.

   • ruud zegt op

    Ja, dat weet ik, maar de (Nederlandse) dokter, heeft gezegd, ik er honderd mee worden.
    Het schommelt overigens niet met inspanning.
    De lopende band test gaat goed.

    Dat honderd worden hoop ik niet trouwens, want het lijkt mij een afschuwlijk idee van anderen afhankelijk te worden.

 2. Hans van Mourik zegt op

  2013 na mijn darmkanker operatie in het Changmai Ram Hospitaal,wou mijn Oncoloog dat ik een
  CT. PET Scan ging maken.
  Toen was er nog geen Ct.PET Scan in het Bangkok Hospitaal Changmai.
  Zei toen tegen haar is goed,mits ik toestemming heb van mijn verzekering,(toen Unive compleet met woonland Thailand, nu VGZ)
  Ik belde daar zelf op,met haar telefoon,in haar bijzijn,kreeg te horen,we hebben ook artsen hebben en wil graag met de Oncoloog praten.
  Heeft met haar gesproken, het was goed,kosten 50000 Th.B. in het Bangkok Hospitaal in Bangkok.
  Ze moest wel nog een medisch rapport per mail sturen.
  De volgende dag na het onderzoek,kreeg ik van haar de uitslag.
  Persoonlijk vind ik de ziekenhuizen hier wel goed,althans het Changmai Ram Hospitaal.
  Heb hier 2010 prostaat kanker, 2013 darmkanker gehad geopereerd + nabehandelingen, sta onder behandeling van de Neuroloog omdat ik in 2018 in Nederland een hersen beroerte heb gehad.
  Sinds 2019 bij de oogarts, heb staar, medisch kan geopereerd wprden, maar wacht nog een jaartje.
  Heb ook glaucoom,kunnen ze niets aan doen,alleen medicijnen,draag sinds kort een bril haar recept, bij de optient gekocht gedeclareerd bij VGZ kreeg het helemaal vergoed.
  Houd er zelf rekening mee,indien er een onderzoekt bij gedaan is,dat het een moment opname is,over een uurtje kan het anders zijn.
  Hans

  • Dick41 zegt op

   Eef,
   Ik ben het niet met je eens en zoals ook anderen aangeven kun je niet alles op een scan zien.
   Zelf ben ik uiterst tevreden over zowel Lana als Bangkok Hospital in Chiang Mai en op Koh Samui en in Phuket.
   Ik geef je wat voorbeelden:
   Koh Samui bij executive check-up in 2011 bij BKH werd geconstateerd dat ik staar had aan beide ogen. Aanbevolen werd Bangkok Hospital in Phuket die een grote oogkliniek hebben. Fantastisch in een woord. Ik zie beter op mijn 78e dan op mijn 20e, zonder bril, die ik alleen voor korte afstand nodig heb als ik op computer werk. Kosten totaal USD 4,000 die op 2,000 na door FBTO werden vergoed, waarom niet alles?, omdat er een competentie strijd is tussen de zorgauthoriteit en het genoodschap van oogspecialisten in Nederland. Ik had in 1 oog een multi-focus lens nodig en dat vond de authoriteit niet nodig, dan nam ik maar een bril. De oogspecialisten in Nederland staan op het standpunt dat dit de stand der techniek is, dus vinden multi-focus in zo’n geval beter. Verzekering betaalde wel de operatie maar niet het stukje plastic want dat mocht niet! Heb ik dus maar zelf betaald en ben daar erg happy mee.
   Ook liet ik een darmonderzoek doen(doe ik elke 3 jaar na mijn 65e) alles OK op een paar kleine poliepen na die ze gelijk.zonder extra kosten verwijderden
   Chiang Mai- 2014: dengue opgelopen en bij Lana Hospital langsgegaan, druk maar erg goede dokters en wat goedkoper dan Bangkok H. Na bloedonderzoek gelijk aan infuus en 4 dagen later weer ontslagen.In Nederland had ik waarschijnlijk het loodje gelegd voordat ze er achter waren gekomen dat het dengue was. FBTO betaald.
   2016 bij executive check-up in Bangkok H. met ultra sound schaduw op mijn enige nier. MRI gemaakt en bleek tumor. Was niet duidelijk of kwaadaardig. Zou biopsie moeten aantonen. Contact met Erasmus opgenomen waar ik een chirurg heb gevonden die robot-operaties doet(DaVinci) en hem CD van onderzoeken gestuurd. Info was uitgebreid genoeg om voor hem besluit te nemen dat hij op basis daarvan kon opereren. Bleek gelukkig niet kwaadaardig. Daarna elke 3 maanden controle door uiterst competente nefroloog van BKH. Alles door FBTO betaald. Ik heb alleen zelf gekozen voor hotel in plaats van verpleeghuis gedurende 1 week in Rotterdam. Ik heb eenmaal, in 2006 onder AWBZ in een oud hotel gezeten waarmee overheid contract had: NOOIT MEER. Een paar ongeinteresseerde “zusters” die de hele dag zware shag zaten te roken in de kamer er naast zodat ik bijna longkanker opliep. Heb de volgende dag taxi genomen naar hotel.
   Geef mij maar Thaise verzorging.
   Je loopt gewoon binnen en maximaal binnen een uur zit je tegenover de specialist die ruim de tijd neemt tegen EUR 50/uur. Moet je in Nederland proberen, ben je 3 maanden verder, als je geluk hebt en het overleeft.

 3. Erik zegt op

  Eef, je generaliseert. Ik begrijp jouw teleurstelling maar die kan ook komen door jouw lage kennis van medische zaken. Je generaliseert en drukt een stempel op die duizenden artsen en verpleegkundigen die je bijstaan als je ziek bent of een been breekt.

 4. Ik denk ook dat je op basis van twee incidenten geen conclusies kan trekken over de gezondheidszorg in Thailand. Daarbij zijn eigen waarnemingen zelden objectief en door emotie geeft het een vertroebeld en eenzijdig beeld.

  • rene zegt op

   helaas Eef, je zult weg pech gehad hebben maar dat gebeurt in Nederland ook.
   ben 2 jaar geleden ziek geworden in thailand tijdens vakantie, had een hartslag van 180 en ben daar behandeld. Een ablatie in Bangkok hospital Pattaya. Niets dan lof, professioneel en een perfecte verzorging. veel beter dan hier in Eindhoven. Ben hier afgemeld als patient maar ga ieder jaar naar ziekenhuis terug voor een zeer uitgebreide controle. zeg altijd voor de grap: als ik het weer terug krijg hoop ik, dat ik in Thailand ben.

  • Tom zegt op

   Gezondheidszorg in Thailand word wereldwijd gezien als 1 van de beste en relatief goedkoop voor de buitenlander .
   Een onderzoek is een moment opname , daar kun je bijna geen resultaten aan ophangen en ja in 8 maanden kun je kanker krijgen , sommige zijn extreem en groeien snel , zo is er verschil in tumoren.
   Dit ter informatie.

   • Willy zegt op

    Dat word gesugureerd door de overheid te. Opzichte van wie Congo,Bangladesh,India… is in niks te vergelijken met westerse ziekenhuizen dit wil niet zeggen dat er geen goede dokters zijn in Thailand en zeker ook toegewijd verplegend personeel maar zijn zekers in de minderheid de meeste kennen meer van Facebook dan van verpleging waar zouden ze het ook geleerd hebben weet uit betrouwbare bron dat bijvoorbeeld de opleiding in de Filippijnen veel hoger is en dat die hun diploma van verpleegkundige goed is voor een job in de ouderen zorg in veel Europese landen echter niet voor een hospitaal ken hie persoonlijk een oncoloog die zijn diploma in Leuven heeft gehaald vertrekt volgend jaar maart terug naar België omdat hij zeer ontgoocheld is in het Thais gezondheids systeem gebrek aan medische apparatuur gebrek aan omkadering in operatiezaal gebrek aan kennis voor bediening van medische apparatuur scanners die bediend worden door radiologen zonder opleiding dus totaal geen verstand van medische beeldvorming en hij werkt hier in het ziekenhuis nummer 1 van Thailand kwa kanker onderzoek en hij is niet alleen want de meest getalenteerde specialisten vertrekken terug naar het buitenland niet omwille van het geld maar uit frustratie ovet de gang van zaken en corruptie

 5. Hans van Mourik zegt op

  Dat kan voorkomen,maar dat zegt niets dat de Thaise Artsen of ziekenhuizen slecht zijn.
  In 2009 ben ik in Nederland naar mijn huisarts geweest, met als klacht,moet vaak plassen,maar er komt niet veel uit.
  Moest naar het MCL Leeuwarden om mijn PSA te laten onderzoeken.
  2 weken later mijn huisarts opgebeld,ze vond mijn PSA wel aan de hoge kant en wil dat ik naar naar de Uroloog gaat.
  Bij de Uroloog hebben ze bij mij ,zowel links als recht punctie ik meent 10 stuks verwijders, deze opgestuurd naar het LAB.
  2 weken later met mijn dochter (als versterking) de uitslag.
  Kreeg als uitslag geen kanker,maar wel vergroot prostaat.
  Medisch kan het geopereerd worden, maar ze wil toch maar eerst met medicijnen,dus dat maar (weet niet meer hoe die medicijnen heten).
  2010 moet ik erg plassen komt niets uit,heel veel pijn.
  Omdat ik nog gewent ben zoals in Nederland eerst naar de Huisarts in het Changmai Ram Hospitaal
  Direct daarna door verwezen naar de Uroloog, tijdens het wachten moest ik door plassen komt niets uit,geen kans bij de Uroloog te komen,deze heeft toen tegen een verpleeggster gezegd geeft hem maar een catheter,was echt een opluchting,toen naar boven.
  Savonds hebben ze mij onderzocht,ook aan beide kanten 10 punctie verwijders en naar het LAB.
  Volgende dag uitslag prostaat kanker,direct geopereerd.
  Zo zie je het maar,kan overal gebeuren het is maar een moment opname als die onderzoeken.
  Heb vertrouwen in je Arts of ziekenhuis
  Hans

 6. Tino Kuis zegt op

  Dit getal is voor ieder onderzoek wat verschillend maar ongeveer zo:

  elk onderzoek laat in 5-20% van de gevallen iets zien wat er niet echt is

  elk onderzoek laat in 5-20% van de gevallen iets niet zien wat er wel is.

  Elke poging een ziekte op te sporen moet altijd berusten op 1 het verhaal van de patiënt 2 een gedegen lichamelijk onderzoek 3 passend aanvullend onderzoek.

  Met alleen één onderzoek (scan, röntgenfoto, bloedonderzoek) gaat het vaak fout. Nooit doen dus.

 7. Harry Romijn zegt op

  U I T S T E K E N D E ervaringen met Thaise ziekenhuizen: In Pattaya ( 2x), in Ratchaburi, in Ubon Ratachima, in Piyathai, Thai Nakarin, Vibavadi en vooral: Bumrungrad.

 8. c.hoek zegt op

  kreeg een uitstekende behandeling en verzorging na een liesbreukoperatie in het Centrale ziekenhuis van Chiangrai =zeer vriendelijk personeel en uiterst bekwame en geinteresseerde artsen
  perfect!

 9. printen zegt op

  Ik had jarenlang een afspraak met het staatsziekenhuis in Lampang voor oogonderzoek voor mijn glaucoom. Elke vier maanden naar Lampang. Oogboldruk meting, “eye-vision control” en een bezoek aan de oogarts. Kosten 500 baht, later met nieuwe apparatuur 1500 baht. Prima onderzoek. Week niet af van het Medisch Centrum Leiden, waar ik dezelfde onderzoeken kreeg voor mijn vertrek uit Nederland.

  Na mijn verhuizing naar Chiang Mai nog enkele jaren naar Lampang gereden, omdat ik veel vertrouwen had met de oogarts en het verplegend personeel in het Staatsziekenhuis van Lampang. Later ging ik naar het Ram ziekenhuis in Chiang Mai. Ook daar was de behandeling prima, maar duurder, 2500 baht.

  Het kleine ziekenhuis in Ngao, waar ik toen woonde, was niet al te best. Maar de tandartsen daar waren beter dan in Nederland, was mijn ervaring.

 10. Wil zegt op

  Beste Eef,

  Ben je na het resultaat van je eigen meting nog even terug gegaan naar de dikke dokter in het Soi Buakhao hospital om je eigen meting te laten zien? Het kan namelijk best zijn dat de meter van het ziekenhuis niet meer in orde was en zo kan je hen hier wellicht op attent maken. Dan doe je ook iets moois terug waar andere patiënten dan voordeel aan hebben.

 11. Dirk zegt op

  Ben reeds twee keer gehospitaliseerd geweest in Hua Hin.
  Zeer tevreden naar diagnose en behandeling toe. Geen enkele klacht.
  Ik vind uw stelling zeer denigrerend naar Thaise dokters en medisch personeel toe.
  Blijkbaar weet u ook alles beter dan hen.
  Met uw attitude verpest u het voor expats die het wel goed voor hebben met hun leven hier.
  Wat zoekt u hier eigenlijk ? Keer beter terug naar Europa en kanker daar wat in de hospitalen.

  • Daniel VL zegt op

   Deze persoon zegt hoe hij hrt eraren heeft, U schrijft hoe hoe het U vergaan is.Wat U schrijft is denigrend voor de Nerderlander. doe zal Uw reactie wel lezen, de Thaise dokter niet. De buitenlanders kunnen zelf hun goede bevindingen melden

 12. Dick CM zegt op

  In 2011 in Bangkok op genomen in het ziekenhuis voor mijn longen zij lieten een foto van gezonden longen en mijn aan ge tasten longen zien met prima uitleg ( in Nederland ook problemen maar nooit een foto gezien of goeden uitleg)
  In 2017 duizelig en naar Ram hospitaal in Chiang Mai suikerziekte F2 prima geholpen ( 1 maand daar voor in Nederland onderzocht niets gevonden) met mijn dokter in Nederland hier over gesproken ,kan gebeuren zij hij.
  Ik ben diversen keren met Nederlanders naar het RAM hospitaal geweest prima geregeld.

 13. Henk Hauer zegt op

  Iets te voorbarige conclusie. Ik denk dat het 2006 was Kwamen met vakantie in Banjkok aan . Mijn vrouw was op dat moment plotseling erg ziek. Overgeven en alles wat ziekte voor steld. In BKK in hotel doktor laten komen. Die gaf een asma aanval. Wij toch doorgereisd naar Pattaya. Maar de toestand van mijn vroew bleef slecht. Naar het Intenational hospitaal. Na een uur haddeen ze door dat het nierfalen was. Toen naar Chon Buri vooorr dialiseren. Hierna ging het goed, we konden onze vakantie gewoon voortzette. Mijn vroew iedere 3 dagen naar Chon Buri ( behandeling was nog niet in Pattaya die tijd. Na thuiskomst behandeling in het AMCG. Na ierdere dialise mijn vroew doosziek. Zei tegen die doktor je doet het niet goed. Toen ik op reiswas voor werk. Heeft ze tegen die verpleegsre gezegd. Mijn man komt vanavonf thuis. Will me niet zo ziek voelen. Toen heeft ze iets minder vocht afgenomen. En geen probleem. In Nedrlanf doktoren kijken naar hun protocol en niet naa de patient. Mijn vrouw heeft in Pakistan een nieuwe nier gekregen. Bij de scan bleken haar nieren geheel verschompeld t zijn. Voor onze Thaise vakantie in Assen onderzocht op de nieren. Niets aan de hand Iets opgezette nieren ???? Bleek dus juist zeer klein te zijn en geen bloed test gedaan. Mij pet af voor IHP en duim naar beneden voor Wilhelmina Ziekenhuis Huis arts in Rolde and AMCG

 14. Willem zegt op

  Uitstekende ervaring met Ubonrak hospital Clusterhoofdpijn patient en heel onverwachts Aneurysma operatie afgelopen maart alles naar wens en goede nacontrole

 15. Jeanine zegt op

  Heel veel goede ervaringen met Bangkok Hospitaal in Hua Hin. Eten was slecht (Europees voedsel). Verder moet je wel alert zijn met de medicijnen die ze je voor schrijven. Vaak teveel en niet noodzakelijk. Groet

 16. Rene Martin zegt op

  Zelf nauwelijks negatieve ervaringen in Thailand gehad en persoonlijk vind ik het wel betrouwbaar. Ervaringen waren o.a. hartproblemen/operaties in de familie. Het grootste dilemma in de gezondheidszorg is misschien wel dat er veel geld verdiend moet worden en de hulpvrager een melkkoe is.

 17. Thallay zegt op

  ik heb zelf afgelopen jaar nogal wat ongemak meegemaakt waarvoor het noodzakelijk was de hulp in te roepen in een ziekenhuis. De ervaring is divers en niet afhankelijk van het ziekenhuis, maar van de behandelend arts .Een keer gehad dat twee artsen van Pattaya City een verschillende diagnose stelden. Daar kun je als patient natuurlijk niets mee. Maar eèn van de twee adviseerde mij dwingend naar Bangkok hospital te gaan voor een MRI scan en een PET scan. Niet de goedkoopste scans. Ik weigerde dat en toen wees hij mij erop dat de scans ook mogelijk waren in Shri Racha en Sattahip, staatsziekenhuizen Mogelijk dat deze arts een bijbaantje heeft in Bangkok hospital.
  Omdat ik toch naar Buriram moest, daar naar en staats hospital gegaan. Prima geholpen voor slechts 600 B. De eerste arts in Pattaya had de juiste diagnose gesteld.
  Ik heb trouwens ook een dergelijke ervaring gehad in Nederland. Ik ben blij dat ik de diagnose van die arts niet heb gevolgd anders zou ik u deze ervaringen niet hebben kunnen delen

 18. c.hoek zegt op

  uitstekende ervaring met Centraal Ziekenhuuis in Chiangrai na liesbreukoperatie
  bovendien kreeg het ziekenhuis voor de tiende keer de eerste prijs voor de beste ziekenhuismaaltijden in het land

  • Cornelis zegt op

   Bedoel je met Centraal Ziekenhuis in Chiang Rai het grote overheidsziekenhuis? Ik verblijf in CR, maar ik zou anders niet weten welk ziekenhuis je bedoelt?

 19. Daniel VL zegt op

  15 jaar geleden ongeval gehad in CM milt weggenomen behandeld als een koning. In CM ram hospital
  2 jaar teru opgenomen in CM Mcormic hospitaal uitstekende behandeling;
  vorig jaar na ongeval binnen gerbracht in Maharaj hospitaal van universiteit CMU ; 15 laaste jaars stunten rondom mij. Slechte een kende wat Engels Verzorging enkel de gewonde letsels schoongegaakt en ontsmet. nadien in een bed gestop to de middag volgende dag toen werd ik eigenlijk buiten gegooid omdat men mijn bed nodig had; op mijn vraag wat ik er eigenlijk kwam doen ;”in opservatie” Vandaar naar Ram. hospitaal
  met een hesenschuding. Verzorgingzolas altijd exelent.

 20. fred zegt op

  Alle artsen en alle hospitalen zijn goed als ze weten wat er echt met je scheelt.

 21. JAN zegt op

  Als ik iets serieus zou hebben, zou ik zo spoedig mogelijk zien dat ik terug in Belgie was, zonder twijfel!
  Heb ongeveer 10 jaar geleden half Thailand rondgereden met vrienden maar had serieuze hoofdpijn. Om te beginnen ging ik naar Bangkok Pattaya Hospital waar ze zeiden dat ik een huidinfectie op mijn achterhoofd had, dus antibiotica, dan dag na dag, Hospitaal in Sisaket, dan Khon Kaen, Udon Thani, en Pitsanaluk, OVERAL “skininfection” met altijd maar hogere dosissen antibiotica met als laatste 3 x 875 mg. Geen of weinig beterschap na 10 dagen en nog helse pijnen. Dan uiteindelijk in RAM hospitaal in Chiangmai, een jonge dokteres die in Boston USA gestudeerd had na 10 seconden haar diagnose stelde en beweerde dat ik GEEN huiddinfectie had maar Herpes Zoster, zona in de volksmond. Na 30 minuten wachten op resultaten labo waar het bevestigd werd. Voor anti virale geneesmiddelen was het te laat daar die binnen een korte termijn moeten genomen worden. Dus gewoon nog een paar weken gewacht zonder geneesmiddelen tot het genezen was.
  Ander voorval, een paar maanden geleden een man uit het Mechelse die al 30 jaar in Thailand leeft kreeg de diagnose van kanker (penis, teelballen). Hij zou direct moeten geopereerd worden maar weigerde en keerde na 2 weken terug naar Belgie bij zijn zus. Diagnose Belgie : prostaatinfectie, 4 weken antibiotica en genezen.
  Daarom worden er in Thailand waarschijnlijk zoveel kankers genezen met alternatieve geneeswijzen, juist omdat er waarschijnlijk nooit kanker was.

 22. Fred zegt op

  Mijn ervaring is dat Thaise ziekenhuizen goed zijn in acute gevallen. Ongevallen en trauma’s wten ze goed weg mee.

  Maar de grote specialiteit is zonder twijfel de plastische chirurgie. Je kan je hier zoveel keren van geslacht neus ogen of borsten laten veranderen als je zelf wil.

  Echter is de behandeling van chronische ziekten heel middelmatig. Kanker behandelingen zijn kortom lamentabel en al zeker meer zeldzame(re ) ernstige aandoeningen zoals ALS Multiple sclerose enzovoort.Veel verkeerde diagnoses.
  Komt er nog bij dat pijnbehandelingen in Thailand op een laag pitje staan. Men staat zeer huivering tegenover het gebruik van Opiaten als fentanyl en Morfine .
  Leuke plezierige ziekenhuizen zijn er niet volgens mij maar geef mij toch maar Europa mocht ik ernstig ziek worden.

  • chris zegt op

   Laat mij maar gelukkig en omringd door mijn geliefden doodgaan in plaat van eenzaam beter worden in Nederland. Wat mij betreft gaat het niet alleen om kwaliteit van leven maar ook kwaliteit van doodgaan.
   Als mijn tijd gekomen is, is er geen tijd om naar Nederland terug te keren.

 23. Drsam zegt op

  Hoe is het hier in thailand Laos Vietnam met onze Europese ziekenhuisbacterie ?? Te veel nuttige bacteriën weggezakt??
  Grts celle

 24. Gerrit zegt op

  De ene slaagt met een 9 en de andere met een 6, je zal maar pech hebben.
  Zelf heb ik ervaring met het Bangkok hospital in Phuket, ik had een spier volledig afgescheurd, behandeling daar was electro therapie waardoor de spier zich bijna volledig terug trok en bijna niet meer te vinden was, gelukkig hebben ze in NL de heft nog aan elkaar kunnen zetten.
  Zoals overal heb je goede en minder goede artsen, je moet het een beetje geluk hebben.

  ,

 25. Puuchaai Korat zegt op

  Begin 2017 werd bij mijn Thaise echtgenote borstkanker geconstateerd. Nog diezelfde week vond een amputatie plaats. Voor de chemotherapie werd een andere jonge, gerenommeerde arts van een ander ziekenhuis ingeschakeld. Binnen de kortste keren werden de chemotherapieen uitgevoerd (4) en tot heden geen recidive van de ziekte. Controles iedere 3 maanden. Dus wat mij betreft voor zowel de acute als de chronische kant (controles, bloed, scan) niets dan lof. Ook voor de empathie van verplegend personeel en artsen voor de patient.

 26. nicky zegt op

  Wij hebben zowel positieve als negatieve ervaringen in thaise (privé) ziekenhuizen.
  Maar dat hebben we ook In Belgie. Het voordeel echter in Thailand is, dat je geen wachttijd hebt.
  Zoals iemand reeds vermeldde, Binnen een uur zit je tegenover een specialist. En dat voor een redelijke prijs.
  Moet je in Belgie of nederland proberen

  • fred zegt op

   Ik betaal in België zeer weinig als ik bij een specialist ga in een ziekenhuis. Onlangs nog bij een KNO arts en ik denk dat ik 12 euro heb moeten opleggen. En het was een uitgebreid onderzoek met camera.
   Ik was daar voor hier in Pattaya International geweest en die zogenaamde specialist heeft zich zelfs niet rechtgezet. Hij zei vanop afstand dat ik een allergie had.
   Betaalde bijna 3000 Baht inclusief een hoop nutteloze medicatie.

   • Lung addie zegt op

    Ja Fred, jij betaalde in Belgie 12EU remgeld. Weet je dan ook hoeveel het ziekenfonds in jouw plaats betaald heeft voor dit onderzoek? Hier in Thailand, als je niet over een verzekering beschikt, betaal je wel de volle pot hoor. Geen appels met peren vergelijken.

    • fred zegt op

     Aan een dermatoloog in het stedelijk ziekenhuis betaalde ik de laatste keer dacht ik iets van een goede 30 euro laatstleden. Ik kreeg bijna 20 euro terugbetaald.
     Zelfs al betaal je de volle pot bij een specialist is het nog goedkoper dan in Thailand.
     Een consultatie bij een huisarts kost in België volle pot nu 23 euro dacht ik. Ik betaalde bij Dokter Olivier in Pattaya meer.

     • nicky zegt op

      Ik weet niet waar je woont, maar wij gaan altijd naar BH in CM. Daar betaal ik bij de specialist 800 baht. Dit word volledig vergoed door de verzekering.

    • JAN zegt op

     In Belgie is iedereen verplicht aangesloten bij een ziekenfonds, gelukkig. Wij en de werkgever betalen verplicht een bijdrage sociale zekerheid op onze wedde. Draai het zoals je wilt Thaise privé ziekenhuizen vragen prijzen buiten alle proporties. Een stent plaatsen kostte 6 jaar geleden in Genk 5200 Euro, totale prijs ziekenhuis, maar wordt bijna volledig terugbetaald door het ziekenfonds en als je een bijkomende hospitalisatieverzekering hebt verlies je niets, mijn vriend en ex collega betaalde in Bangkok Pattaya Hospital 8 jaar geleden al 660000 Baht. Een andere 4200 baht om een korte consultatie ‘s avonds voor een zware verkoudheid, juist om een diagnose te stellen. Bandieten zijn het en dan nog maar te zwijgen over de bekwaamheid van in “Thailand” opgeleide artsen (zie mijn opmerking elders hier op dit thema). En ook op sommige opmerkingen hier over hoe goed ze behandeld werden bij diegenen waar kanker vastgesteld werd, de medicatie hebben ze, chemotherapie enz…, maar als ze die toedienen zoals ze antibiotica voorschrijven in overdosissen zul je natuurlijk wel genezen zijn.

     • nicky zegt op

      Ik heb ook al meer gekke prijzen gehoord van BH in Pattaya.
      Hier in CM zijn ze nog normaal. Ik zou eventueel moeten betalen voor 2 stents 360000 baht , voor 1 240.000 uiteindelijk geen stent nodig en slechts 46.000 betaald. Uiteraard incl. prive kamer en verzorging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website