Er is op diverse fora waaronder ook Thaiger.com nieuws gemeld dat er diverse ziektekostenverzekeringen en of reisverzekeringen zijn die opname in een ziekenhuis vanwege een positieve covid-19 test niet vergoeden als er geen sprake is van ziekteverschijnselen.

Zogenaamde asymptomatische covid-19 is daarbij geen rede tot noodzakelijke medische hulp zoals in veel polissen als voorwaarde staat.

De ASQ-regels in Thailand schrijven voor dat zodra je covid-19 test positief is, je wordt overgebracht naar het ziekenhuis waar de ASQ een samenwerking mee heeft. Daar blijf je tot er een negatieve test is. Dat kan in sommige gevallen wel even duren. Dit alles ook zonder enige symptomen. Een voorbeeld is AXA-verzekeringen die dit heel expliciet weigert.

www.facebook.com/groups/298606387906884/search/?q=axa

thethaiger.com/coronavirus/coming-to-thailand-check-your-insurance-and-asq-fine-print

In mijn Engelse brief van mijn Nederlandse ziektekostenverzekeraar staat dat noodzakelijke observatie wel vergoed wordt.

Doe er je voordeel mee.

Ingezonden door Willem


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

15 reacties op “Lezersinzending: Geen vergoeding van je verzekering bij opname bij positieve Covid-19 test”

 1. Cornelis zegt op

  Goed dat je hierop wijst, Willem. Los van het wel of niet vergoed worden vroeg ik me ook al af wat je in dat ziekenhuis te zoeken hebt als je geen of lichte symptomen hebt. Voortzetting van de quarantaine, eventueel verlenging daarvan, zou dan toch voldoende moeten zijn, lijkt mij. Qua isolatie ben je dan mogelijk ook nog veiliger dan in menig ziekenhuis. Ik hoop er niet mee geconfronteerd te worden, maar kennelijk is het een procedure waarmee je uitdrukkelijk accoord gaat als je ASQ boekt.

 2. William zegt op

  Mijn (OHRA) reisverzekering geeft in de verklaring aan dat er geen dekking voor Covid-19 wordt afgegeven omdat Thailand oranje gekleurd is ???

  Schade en claims ten gevolge van Corona vergoeden wij NIET !!

  Zie :” https://bit.ly/2NYnPI7“.
  Deze is oranje. Zolang deze kleurcode geldt geven wij geen ‘buitenland verklaring’ af !!!

  • José zegt op

   Het gaat hier over de zorgverzekering, niet de reisverzekering.

   • Khunchai zegt op

    Jose goed lezen, William zegt duidelijk ” mijn OHRA reisverzekering” OHRA verleent namelijk ook reisverzekeringen. De zorgverzekering is wettelijk verplicht en keert ten alle tijde uit ook bij oranje met uitzondering van eventuele aanvullende verzekeringen maar een reisverzekering niet.
    Het zou te gek zijn als je b.v. in Thailand een verkeersongeluk zou krijgen dat je dan niet verzekerd bent.

 3. Joop zegt op

  Uiteraard te zot voor woorden dat je verplicht in een ziekenhuis moet worden opgenomen wanneer je geen ziekteverschijnselen hebt. Verlenging van de quarantaine en wellicht extra controle zou voldoende moeten zijn. Ik deel de mening van Cornelis dat je beter thuis in quarantaine kan zitten, dan in een ziekenhuis met alle gevaren van besmettingen van een ziekenhuisbacterie.

  • ruud zegt op

   Een ASQ is niet bedoeld om zieken te verplegen.
   Quarantaine is bedoeld, om te voorkomen dat je mogelijk andere mensen besmet.
   Zo gauw blijkt dat je besmet bent, hoor je daar niet meer thuis.

   Thuis zitten met familie die je kunt besmetten is helemaal een slecht idee.
   Bovendien is er dan geen controle of je wel thuis blijft en geen gasten ontvangt.

   • Cornelis zegt op

    Nee, een ASQ is inderdaad niet bedoeld om zieken te verplegen. Maar als je positief getest wordt en je heb geen of hele lichte symptomen dan heb je toch ook geen verpleging nodig? Je bent al in isolatie in het quarantaine hotel dus van besmetting van anderen kan dan ook geen sprake zijn.

   • Leo Th. zegt op

    Maar Ruud, wanneer je positief getest zou zijn maar geen of nauwelijks ziekteverschijnselen hebt dan hoef je toch niet verpleegd te worden. Een verlenging van je quarantaine verblijf in het ASQ hotel totdat je negatief test zou een logische stap zijn, zoals ook Cornelis in zijn reactie zegt. Overigens kost een week in een ASQ hotel gemiddeld ongeveer 20.000 baht. Wat er in dit geval neergeteld moet worden voor een opname in een ziekenhuis zou ik niet weten. Dat een verzekeraar de kosten niet vergoed omdat er bij gebreke van klachten feitelijk geen medische verzorging plaatsvindt, kan ik mij wel indenken maar hoe valt dat te controleren?

    • ruud zegt op

     Het ASQ hotel is niet bedoeld voor zieken, ook niet voor zieken met nauwelijks symptomen.
     Je bent namelijk nog steeds besmettelijk.
     Het is bedoeld om te controleren OF je besmet bent.
     Ben je dat niet, dan voorkomt dat, dat iedereen in een ziekenhuis in quarantaine moet.

     Wat de kosten voor het ziekenhuis zijn is op zich niet zo belangrijk, daar heb je immers je verplichte covid verzekering van 100.000 dollar voor?

     • Leo Th. zegt op

      In quarantaine in een ASQ hotel houdt in dat je in afzondering op je kamer verblijft en derhalve met niemand in aanraking komt en dus ook niemand kan besmetten. Dat behoeft toch geen nadere uitleg. Je eten wordt voor je deur neergezet en degenen die de controle uitvoeren of je symptomen van Covid-19 hebt, dragen beschermde kleding. Maar waar hebben we het eigenlijk over, uiterlijk 72 uur voorafgaand aan je reis naar Thailand ben je negatief getest. In theorie zou je in de tussenliggende tijd tot aan de aankomst in het hotel een besmetting hebben kunnen oplopen. De kans daarop acht ik niet bijzonder groot en de enige die daar duidelijkheid over kunnen verschaffen zijn de Thaise autoriteiten. Zijn er sinds de aanvang van het verblijven in ASQ hotels besmettingen geconstateerd? Wat jij bedoelt met je opmerking om te voorkomen dat iedereen in een ziekenhuis in quarantaine moet, kan ik niet duiden. Als er iemand in een ziekenhuis opgenomen wordt, waarvan bekend is dat hij/zij aan corona lijdt, dan wordt de desbetreffende patiënt natuurlijk direct geïsoleerd. Ik vroeg naar de prijs van opname in een ziekenhuis om dat te vergelijken met de prijs van een eventuele verblijfsverlenging in een ASQ hotel. De mogelijkheid dat er wellicht nauwelijks prijsverschil is acht ik niet onwaarschijnlijk. En Ruud, het artikel gaat juist over het feit dat die verplichte Covid-19 verzekering met dekking tot $ 100.000 niet uitkeert bij een overigens verplichte opname zonder dat er sprake is van ziekteverschijnselen!

 4. Pada zegt op

  Hallo Willem,

  Kun je misschien ook vermelden bij wie je in Nederland verzekerd bent.

  Groet, Pada

 5. willem zegt op

  Ik heb zelf wel een oplossing. Dan heb je toch gewoon symptomen!!! Een beetje hoofdpijn is al genoeg. 😉

  • Cornelis zegt op

   Natuurlijk, er is altijd een mouw aan te passen om je verzekering te overtuigen dat om een noodzakelijke behandeling gaat. Maar los daarvan, zoals ik in een eerdere reactie al schreef, wat moet je in een ziekenhuis doen als je geen of lichte symptomen hebt? Ik wil gewoon niet onnodig worden opgenomen en al helemaal niet worden ‘behandeld’ in zo’n geval. Maar duimen dat u en ik niet in die situatie terechtkomen….

 6. Ronny zegt op

  Geen verlenging meer mogelijk voor reisbijstandsverzekering.
  Verzekering dekt geen covid, zie email.
  Beste klant,

  Gezien de uitzonderlijke omstandigheden als gevolg van het corona virus gebruiken de Belgische overheid en de wereldgezondheidsorganisatie nu de term pandemie. Een pandemie is in tegenstelling tot een epidemie een gezondheidscrisis die zich over verschillende continenten of zelfs wereldwijd verspreidt. Gezien de impact en de ernst van de huidige Covid 19-crisis gaat het om een pandemie.

  Naar aanleiding van deze crisis werden verschillende maatregelen getroffen, waaronder deze om alle niet essentiële reizen naar het buitenland te verbieden.

  Touring kan bovendien niet verantwoordelijk gehouden worden voor belemmeringen bij het uitvoeren van diensten tengevolge van overmacht. Gezien deze uitzonderlijke omstandigheden kan Touring helaas niet tussenkomen in claims van reisbijstandscontracten. Pandemie is één van de algemene uitsluitingen vermeld in onze algemene voorwaarden volgens dewelke we niet tussenkomen. Dit wil dus zeggen dat voor alle aanvragen vanaf 18 maart we juridisch niet gebonden zijn om deze dekking te verlenen. Dit geldt voor alle aanvragen voor om het even welke bijstand. Geen enkele deelname in de kosten kan worden toegestaan.

  • Cornelis zegt op

   Dat is de Belgische situatie. in Nederland is het NIET verboden om een niet-essentiële reis naar het buitenland te maken.
   Zorg in ieder geval niet uitsluitend van zo’n reisverzekering afhankelijk te zijn. In Nederland hebben de ziektekostenverzekerinen de noodzakelijke behandelingen in het buitenland ook in de huidige situatie niet uitgesloten van de dekking.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website