Lezersinzending: Geen problemen met inloggen bij SVB

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
10 januari 2020

DutchMen / Shutterstock.com

O.a. op 19 mei ’19 (en ook onlangs nog meen ik) verscheen er een artikel op Thailandblog, dat inloggen bij SVB niet meer mogelijk was met DigiD-code en wachtwoord. Ik heb vanmiddag mijn jaaropgaaf 2019 bij SVB opgezocht op ‘Mijn SVB’ en uitgeprint. Gewoon met DigiD-code en wachtwoord.

Dus allerlei alarmerende verhalen over gedupeerde Nederlanders in het buitenland, kloppen naar mijn mening niet. Ik kan desgewenst mijn jaaropgaaf 2019 aan jullie tonen.

Ingezonden door Teun

5 reacties op “Lezersinzending: Geen problemen met inloggen bij SVB”

 1. Ferdinand zegt op

  Gisteren heb ik voor de eerste keer vanuit Thailand ingelogd bij mijn SVB omdat ik in 2020 mijn AOW moet aanvragen.. Dat verliep inderdaad probleemloos.
  Ik gebruik vaak de combinatie wachtwoord en SMS controle.. dus moet ik ook mijn telefoon er altijd bij hebben.
  Bij de SVB werd alleen om het wachtwoord gevraagd.. er werd geen SMS gestuurd.

  Ik kan me voorstellen dat als je een tijdlang niet meer in Nederland bent geweest en je geen DIGID hebt, dat je dan niet zo gemakkelijk alles kan regelen.

  • Hendrik zegt op

   Het schijnt alleen bij het UWV te moeten. Waarschijnlijk later ook bij andere instanties daarom zou ik de app digid downloaden als ik u was. Dat is simpel en u bent toekomstbestendig zullen we maar zeggen.

 2. Gerrit Tienkamp zegt op

  Ik heb never problemen met inloggen

 3. Antonietta zegt op

  De tweestapsverificatie is ingevoerd voor de UWV, echter de bedoeling is dat alles overgaat naar tweestapsverificatie. Downloaden en activeren DigiD App is inderdaad een goed idee. Let wel, dit blijkt alleen mogelijk met een paspoort uitgegeven in Nederland, met dus een Nederlands adres in de BRP (Basisregistratie Personen). De App verifieert n.l. jouw indentiteit via dit register. Woon je buiten Nederland (buitenlands adres) dan sta je niet in de BRP maar in de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen). Dus als je een paspoort hebt vernieuwd als niet-ingezetene, zal deze niet werken. Stichting GOED heeft aan de bel getrokken bij Logius en RvIG hierover. Ze hopen nu een oplossing hiervoor te vinden in de loop van 2020.

 4. Wayan zegt op

  Ach ja ….fake news, zullen we het maar noemen
  Alles werkt normaal met de digid en svb, geen enkel probleem


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website