Phuket airport (IamDoctorEgg / Shutterstock.com)

Bijgaand de laatste informatie van gisterenochtend 10.00 uur NL tijd. Het is duidelijk dat de organisatie weer faalt. Er worden geen Certificate of Entry uitgereikt dus niemand kan naar Phuket en het is weer een “pipe-dream”.

Ik heb zojuist mijn hotel geannuleerd en ga mijn vlucht omzetten naar BKK om daar 14 dagen opgesloten te worden in een ASQ met om me heen miljoenen potentieel geïnfecteerden.

Zelfs Airasia heeft zijn directe vluchten tussen CNX en HKT gecancelled, mijn vrouw zou die vlucht nemen op 1 juli om met mij in een resort de verlichte vrijheidsstraf uit te zitten met voor beiden een totaal van 6 PCR-tests.

Zelfs de formele informatie dat Thais met een binnenlandse vlucht naar Phuket alleen een antigeen test moeten hebben welke 7 dagen vooraf afgenomen moest worden, blijkt niet te kloppen. Luchtvaartmaatschappijen nemen ze niet mee behalve met een PCR-test welke binnen 72 uur is afgenomen ( THB 1800 vanochtend, dus weggegooid geld).

De militairen kunnen zelfs dit niet organiseren.

Ingezonden door Dick41

29 reacties op “Lezersinzending: Geen CoE voor Phuket Sandbox”

 1. Geert zegt op

  Ja, het is triest.

  Het is 1 grote puinhoop. Niemand schijnt van toeten of blazen te weten omdat alles constant verandert. Voor PCR test moeten je ook echt gaan shoppen want de prijzen verschillen erg in de ziekenhuizen. Sommige vragen 1800 baht en anderen tot 4000 baht voor dezelfde test in Chiang Mai.
  Voor vaccinatie ben ik al 2 keer naar het ziekenhuis geweest op het afgesproken uur en telkens teruggestuurd omdat er dan weer geen vaccin was. Één grote zooi ….

  • Hugo zegt op

   Vorige week in Hua Hin 5200 bath betaald voor PCR test in het Bangkok Hospital !

   • Marc zegt op

    Ik snap niet dat jullie allemaal voor zo een pcr test allemaal naar privé hospitalen gaan en veel geld neertellen
    Ga gewoon naar staatsziekenhuizen Max 1800 thb

   • Rob zegt op

    Bij Bangkok hospital in Phuket kost 3500 bath.

 2. Cornelis zegt op

  Het is toch al enige tijd duidelijk dat de Ambassades geen CoE kunnen afgeven omdat de regeling nog steeds niet in de Thaise versie van de Staatscourant zijn gepubliceerd, en ook dat Nederland nog op de Thaise lijst van niet in aanmerking komende landen staat? Hier op Thailandblog is dat regelmatig gemeld.

  • Dennis zegt op

   U wilt toch niet echt de Nederlandse reiziger de schuld geven van de chaos binnen de Thaise overheid en regering?

   Al lange tijd wordt er gesproken, ja zelfs beloftes gedaan om Phuket per 1 juli te openen. Maar omdat publicatie in de Royal Gazette achterwege blijft, en die publicatie moet toch echt door de Thaise overheid geschieden, kunnen hotels geen bevestiging afgeven (nodig voor CoE), kunnen ambassades geen CoE afgeven, omdat het nog niet officieel is. En de reiziger kan niets boeken, omdat er niks zeker is.

   Wie wil dat Phuket opengaat? De Thaise toeristensector of de bezoeker? Ik denk dat eerste, want het merendeel van de bezoeker wil om een of andere reden Thailand in en ASQ vermijden. Voor het strand kun je beter naar Ameland. Dus uiteindelijk is het puur in het voordeel van de Thaise toeristensector en de overheid en die laat het nu gewoon heel flink afweten.

   • Cornelis zegt op

    Ik geef toch niemand de schuld? Waar haal je dat vandaan? Ik wijs er alleen op dat het al enige tijd bekend is dat de ambassades denprocedure nog niet kunnen starten.

    • Cornelis zegt op

     Overigens staat NL nog steeds op de lijst van landen met een hoog risico. Deze lijst dateert van 16 juni en wordt op de 1e en 16e van de maand vernieuwd.

   • willem zegt op

    Sorry hoor maar als je zelf initiatieven neemt voordat iets officieel is alleen op basis van social media en nieuw berichten over plannen. Dan vind ik dit toch echt aan jezelf liggen. Natuurlijk is Thailand laat met het formeel bekendstellend van de openstling van Phuket per 1 juli. Ik verwacht dat het begin volgede week pas mogelijk is om een CoE aan te vragen op basis van de zgn Sandbox. Voor 1 july kan geen Nederlander een CoE voor Phuket aanvragen omdat Nederland tot deze week nog op als high risk land op een internationale lijkt staat. Dus het had echt niet gelukt. Vanaf 1 july staat Nederland mogelijk wel als medium op de Thaise lijst. Deze wordr iedere 2 weken aangepast. De laatste versie was van 16 juni.

    Mijn advies. Onderneem niets zonder actuele info van de ambassade.

 3. Cornelis zegt op

  Correctie: ‘zijn gepubliceerd’ moet natuurlijk ‘is gepubliceerd’ zijn.

 4. liam zegt op

  We waren al druk bezig met uitzoeken sha+ hotels en de voorpret, maar eergisteren uit pure hopeloosheid de vlucht met KLM op 7 juli naar Phuket maar gecancelled (de volgende dag volledige bedrag overigens van KLM terug op rekening ontvangen!!). Gisteren NL op geel ipv rood op de wereldkaart, maar de pcr-tests, CoE onduidelijkheid en 2 ongevaccineerde kinderen mee, die in ongewisse omstandigheid rond Phuket ”dobberen” is geen vooruitzicht voor een fijne, onbezorgde vakantie.Jammerrrrrr..

  • Eric BKK zegt op

   Ik zou (en ik zeg dit met alle respect) in deze tijd ab-so-luut geen kinderen meenemen naar Thailand. Ik ken je achtergrond niet maar proef uit jouw woorden dat het echt puur vakantie zou zijn (“.. druk bezig met uitzoeken sha+ hotels en de voorpret”).

   De situatie is zo enorm onzeker.. wat als jij en je partner in Thailand positief testen?? Of 1 van jullie?? De PCR test is onbetrouwbaar gebleken. Je moet er niet aan denken.. En dan met kinderen (gevaccineerd of ongevaccineerd is m.i. niet eens relevant).

   Of wat als er toch onverhoopt een uitbraak is op het eiland? Als het aantal besmettingen in 1 week oploopt boven 90 dan begint het gedonder alweer. Ik volg Thailandblog en The Thaiger (website, YT) en raad reizen (met kinderen) absoluut af.

   Europa gaat langzaamaan weer open, er zijn hier zat stranden en Zuid-Europa snakt naar Nederlanders. ‘t Lijkt me een betere optie. My 2 cents.

   • Liam zegt op

    Eric, op zich mee eens maar oma en family woont daar (buurprovincie) ook, vorig jaar ook niet kunnen bezoeken. 2 weken Phuket op 6 weken in totaliteit vond ik op zich te doen. De obstakels die nu gaan gelden maakt het te lastig en onzeker allemaal. Het is er altijd zo fijn en relaxed, maar goed, jezelf voor de coconut slaan helpt ook niet 🙂

 5. Peter Dekkers zegt op

  Als je geld hebt is een ticket naar de maan met Jeff Bezoss sneller geregeld heb ik ergens gelezen.Zou zomaar kunnen.
  Je moet wel een hele goede reden hebben om naar Thailand te willen reizen.En begrijp me niet verkeerd,dat kan natuurlijk.
  Maar met openstellen voor toerisme heeft dit hele Thaise beleid helemaal niets te maken.Ik volg ,net zoals jullie waarschijnlijk,al die openings plannen voor diverse bestemmingen nu al een hele tijd en het lijkt wel alsof de chaos die word gecreeerd gelijke tred houd met het stijgen van de besmettingen.Voor mij spreekt er wanhoop uit nu steeds duidelijker word wat voor financiele schade het land lijdt met het wegblijven van het toerisme.Dat word merkbaar in alle hoeken van de samenleving.Dit met de wetenschap dat het nog wel eens lang kan gaan duren dwingt de overheid om iets te ondernemen.
  Wat dat oplevert kunnen we wekelijks lezen op diverse sociale media.De wil is er wel maar de overheid en al zijn vertakkingen kan niet omgaan met deze nooit eerder meegemaakte situatie.

 6. Cornelis zegt op

  Er is nu aangekondigd dat de CoE procedure voor de ‘sandbox’ wordt geopend op 28 juni om 12u Thaise tijd, dus 07.00u in NL/BE.

  • Joost A. zegt op

   Info voor de geïnteresseerde Belgen onder ons (o.a. 1 test bij vertrek en zowaar 3 ter plaatse!): https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand/?lang=en

   Helaas nog geen update op de site van de Thaise ambassade voor de Nederlanders.

  • Dick41 zegt op

   Cornelis,
   een aanvraag voor CoE zal minimaal 3 dagen, maar kan ook 14 dagen duren, dus vergeet maar dat de Sandbox opengaat binnenkort. I hoop dat de generaals a.s. donderdag voor joker staan op het vliegveld van Phuket, maar het is spijtig voor de bevolking en commercie die weer geen kant opkunnen.
   Groet,
   Dick41

 7. Gerard zegt op

  Beetje vreemd verhaal. De KLM vliegt pas in oktober direct naar Phuket. Hoe kan je dan al geboekt hebben voor 7 juli???

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad. KLM biedt deze vlucht aan, maar het traject Bangkok – Phuket wordt met Bangkok Airways gevlogen. Omdat er (nog) geen transitmogelijkheid op BKK is voorzien, betekent dit dat de reiziger in Bangkok in quarantaine moet. Je zou met dit ticket dan ook geen CoE voor de ‘sandbox’ krijgen, vrees ik.

  • liam zegt op

   Beste Gerard, het betreft een vlucht met overstap in BKK die ik in april jl gewoon heb kunnen boeken, op risico dat niet door zou kunnen gaan. Toen was nog sprake van een corridor op Suvarnabhumi voor transit naar Phuket. Sindsdien zijn veel varianten en restricties de revue gepasseerd. maar wachten wij verder niet af omdat we geen gunstiger wending op alle gestelde voorwaarden meer verwachten.
   Weet je t even.

 8. Theo Groenewegen zegt op

  Mensen die zich in de materie verdiepen kunnen weten dat alleen reizigers uit low en medium risk landen worden toegelaten. Nederland valt hier niet onder.

 9. Marcel zegt op

  Zo kort voor 01 Juli heb ik ook geen risico genomen om de Sandbox te gebruiken
  Heb het wel even overwogen ,echter de kosten blijken helemaal niet stukken goedkoper te zijn.
  Heb nu een NON-O in 3 dagen tijd bekomen
  Insurance in 10 minuten (moet je trouwens al hebben als je een visa aanvraagt) 7400 baht/90 dgn
  Hotel voor 28.500 baht met een deposit van 5700 baht in 1 dag klaar met bevestiging
  Qatar airlines in 10 minuten tijd geboekt via DOHA
  COE inmiddels ontvangen binnen 3 dagen (inclusief PRE approval)
  Vertrek 07 Juli en even een PCR test doen 72u voor vertrek

  Als ik de Sandbox had genomen ben ik qua Hotelkosten goedkoper uit,echter dien je wel
  – 3x daags je eigen eten te betalen
  – 3x PCR Test a 3000 baht uit eigen zak te betalen
  – Vlucht naar Phuket en terug Bangkok

  Al met al ben ik “goedkoper uit” in mijn 2 weken ASQ
  Van alles 3x een copie op zak en voor de zekerheid 2x :”bewijs” van volledige vaccinatie

  M

  • Bert zegt op

   Ik heb ook getwijfeld om naar Phuket te gaan en vrouw en dochter daar te laten komen.
   Maar na alle onzekerheid en alles op een rijtje te hebben gezet dezelfde beslissing genomen als jij.
   Vertrek 5 Juli met KLM, wil graag een rechtstreekse vlucht.
   Heb ook het idee dat ik met mijn keuze goedkoper en beter af ben.
   Doe mijn PCR test op 3 Juli in Amsterdam bij Medimare.
   Verblijf in Amaranth Suvarnabhumi Airport Hotel.
   Ben van plan om mijn visum om te zetten in een jaar extension.

 10. Tak zegt op

  Ik woon op Phuket. Je moet hier nogeens op vakantie
  willen komen. Komende maanden veel regen in Phuket,
  Alles is dicht en failliet, 5 keer testen a 100 euro per keer,
  special hotel ASH+, Covid verzekering en CoE.
  Dan ervaar je daarna de meest waardeloze vakantie.

  Ga alsjeblieft naar Spanje of Griekenland.

  Ik kom volgende maand naar Nederland en ga lekker op
  vakantie naar Spanje.

  Veel plezier ( maar niet in Phuket of Thailand)

  TAK

 11. goort zegt op

  Sommige mensen leren het nooit.
  En ja, de Thaise regering maakt er een puinhoop van…maar is dat nieuwe informatie?

  Men wil iets, leest op Twitter dat iets mogelijk is en gaat dan geld uitgeven…

  Wacht gewoon tot alles uitgekristalliseerd is en neem dan pas actie. T is niet moeilijk, maar steeds tegen de bierkaai vechten kost meestal veel geld en energie.

  Ik begrijp ook niet dat sommige delen van t land op slot blijven terwijl het aantal slachtoffers meestal geringer is dan de verkeersdoden per week, maar ja, that’s life hier.

 12. John D. Kruse zegt op

  Alles is hierover al gezegd lees ik.
  Maar inderdaad had ik 2 weken of iets langer, al gelezen dat Nederlanders niet welkom zouden zijn in de zandbak.
  Nu woon ik normaliter vast in Thailand als sinds 2008, maar nam van de gelegenheid gebruik om op 17 maart naar mijn nog steeds niet verkochte huis met geluidstudio in Spanje te gaan. Maar goed ook, er was van alles aan de hand na 1 jaar en 3 maanden Thailand. Wat mij toen verbaasde was dat ik uit Thailand komende zonder PCR test Europa binnenkwam omdat Thailand veilig zou zijn? Ik wist wel beter maar daarover niet gezeurd al was het feitelijk onjuiste info. Thailand was misschien niet rood maar wel stevig oranje. Voor Spanje moest ik alleen QR test hebben die gratis kon worden aangevraagd. Wil nu toch graag terug half aug. naar ‘t meisje, 4 honden en 1 Spaanse kat. Kan de quarantaine niet eens in het eigen huis uitzitten, maar moet …vloek, voor de stevige prijs van 40000 duizend bath incl. dure taxireis naar the Ambassador Hotel in Jomtien om daar die 14 dagen uit te zitten. Met inderdaad drie PCR test’s en drie maaltijden per dag. Dat terwijl ik al met een Spaanse PCR binnenkom, met een gratis door hen te scannen EU QR certificaat van mijn twee Pfizer vaccinaties. Het is pure geldpikkerij. Laten we maar zeggen diefstal. Moet nog uitkijken dat ik niet door een Thai besmet wordt en die dan weer mag doorgeven.
  Wat een stommiteit! John D. Kruse.

 13. janbeute zegt op

  Waarom denk je dat de massa protesten in Bangkok weer groter en groter worden sinds gisteren.
  Als het huidige management team eens wist hoe de Thaise Jan modaal overhun denken had ik inmiddels allang het hazepad genomen.
  Een oudere Thaise vrouw zij op de TV vandaag na een vraag van een journalist, bent u niet bang voor Covid, Zij antwoorde ben banger om straks geen eten meer te kunnen krijgen waar moet ik van leven.
  Het duurt niet lang meer de ketel is boiling.

  Jan Beute.

 14. Hans zegt op

  Zo jammer, wij reizen al 40 jaar met veel plezier door Thailand.
  Natuurlijk ook met wat dieptepunten maar voor ons is de cultuur en het leven altijd weer een reden om terug te gaan.
  Zo jammer voor al die leuke onbekende vriendelijke kleine hotelletjes en plaatselijke lokale gidsen die hun uiterste best doen om op een goede manier hun geld te verdienen en het heel hard nodig hebben.
  Er is veel mis in Thailand, maar waar is het wel 100%, we hopen voor de gewone Thai dat het normaliseert en de democratie een beetje terug keert.
  Boeddha heeft het nog druk daar.

 15. Gerard zegt op

  Nederlanders kunnen voor alsnog geen CoE voor Phuket bemachtigen. Staat samen met Polen als enige 2 Europeesche landen op de high risk lijst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website