Lezersinzending: Ervaringen met de start van de school

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
16 juli 2020

(Thammanoon Khamchalee / Shutterstock.com)

De Mathayom school, waar mijn dochter op zit, heeft de klassen opgedeeld in groep A en B (23 en 24 leerlingen). Om en om mogen ze dus een week naar school en thuis leren. Bij dat thuis leren wringt de schoen.

 • 1 juli start met tv-lessen van de overheid thuis. Geen succes sloot niet aan met wat de school wil leren.
 • 3 juli tv-lessen waren niet meer nodig want er zouden internet lessen komen.

Vorige week eerste 3 dagen school en dat ging best goed. Van de week weer thuis geen internet lessen, alleen heel veel huiswerk. Nou ja huiswerk gewoon alle schoolboeken overschrijven. Minimaal 5 uur per dag is ze hier mee bezig. Wiskunde en Engels gaat iets normaler gewoon opdrachten maken en doorsturen.

Ik had gehoopt op iets als Google classroom met interactie tussen leraar en leerlingen. Hopelijk gaat de school weer snel normaal open en word het geen verloren jaar.

Hoe gaat het op andere Mathayom scholen in Thailand? Mijn ervaring is uit Udon Thani.

Ingezonden door Koos

2 reacties op “Lezersinzending: Ervaringen met de start van de school”

 1. Danzig zegt op

  Ik ben docent aan een Islamitische privéschool in het uiterst zuidelijke Narathiwat en geef les aan Matthayom 1 tot 3. Bij ons zijn de Thaise docenten al in een vroeg stadium geschoold in het gebruiken van Google Classroom en Meet d.m.v. trainingen tijdens de lange zomervakantie. Helaas heb ik als buitenlander grotendeels zelf moeten uitvinden hoe alles werkt.

  Ook bij ons zijn klassen in twee groepen gesplitst en blijven de leerlingen in principe om de dag thuis i.p.v. om de week, hoewel ikzelf nog geen duidelijke lijn zie in wanneer welke groep naar school komt.
  Het is hoe dan ook lastig voor mij om goed les te geven aan de thuisblijvers i.v.m. technische issues. Zo moeten we onze eigen smartphone op een standaard, of laptop, plus draadloos internet (4G) gebruiken, evt. in combinatie met headset en speakers. Alles uiteraard voor eigen rekening. Het is in ieder geval voor het docentengilde flink aanpoten en ik kan persoonlijk niet wachten tot we weer terug gaan naar live-only lessen.

 2. Christiaan zegt op

  Net als bij Danzig gaan de kinderen in de Mathayom school om de dag naar school.En soms schuift het een dag op. Echt niet ideaal De jonge kinderen hebben regelmaat nodig. Het vervelende is, dat de ouders hiervan niet van tevoren zijn ingelicht. Op onze vraag, waarom horden wij ” kijk maar op Facebook “.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website