In de 20 jaar die ik nu in Chiang Mai woon denk ik de “loop” minstens 20 maal te hebben gereden en het verveelt mij nooit. Maar ik ga nu meer en meer alternatieven zoeken en mijn laatste rit heb ik nu eens anders gedaan.

Chiang Mai – Pai – Mae Hong Son zoals altijd (overnachting in het nieuwe deel van het Palm House) maar daarna een andere route genomen en na afloop, meer dan de moeite waard. Van Mae Hong Son naar Khun Yuam, 85 km en vandaar links af richting Mae Chaem, 98 km. Dagrit dus 183 km.

Na de overnachting in the Sangthong Building (boven de grote 7Eleven – 469 bath zonder ontbijt) vanuit Mae Chaem de Doi Inthanon aan de westzijde gekozen. (route 1192). Omdat een deel permanent in de schaduw van bomen ligt is er nogal wat mos aanslag op de weg. Boven aan de driesprong naar links en naar de top van de 2565 meter hoge Doi Inthanon. De laatste maal kwamen we in redelijk dichte mist terecht en was de temperatuur op de top slechts 12 graden.

Bij het afdalen passeert men de Nationaal Park controlepost en moet men dus de toegangsprijs betalen. Net voorbij de Mong Markt, bij het Royal Agricultural station Inthanon, linksaf en de 1284 volgen. Prachtige weg, mooie uitzichten, terras rijstvelden en rustig. Vanaf de top van de Inthanon naar Mae Win 53 km. Vandaar door naar Mae Wan en dan richting Chiang Mai. (53 km) Wij hebben dat als een goed alternatief ervaren.

Ingezonden door Wim

https://www.facebook.com/windmillw/videos/2170498356323564/

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website