(cortex-film / Shutterstock.com)

Ik heb me op 3 augustus aangemeld voor een vaccinatie op de expatvac lijst. Nadat ik gisteren mijn eerste NTCC Pfizer prik ontvangen heb, krijg ik vandaag wonder boven wonder van expatvac (het Ministerie van Buitenlandse zaken) een e-mail met het verzoek of ik een afspraak voor een Pfizer prik morgen op 24 augustus tussen 8.30 am – 4 pm wilt bevestigen. In de e-mail stond niet aangegeven waar ik de prik kon halen.

Dus een berichtje terug en heel snel antwoord gekregen dat het in het staatsziekenhuis in mijn woonplaats is.

Gezien de kwaliteit van het e-mail en de ervaringen over het staatsziekenhuis uit mijn stad, vraag ik mij af of het ziekenhuis in staat zal zijn de [extra goedgekoelde] Pfizer vaccinatie distributie goed te organiseren?

De periode van de afspraak was ook zeer ruim (van 8.30 – 16.00)], waardoor het lijkt alsof ze willen zeggen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Mijn buren hebben meerdere keren nul op het rekwest gekregen omdat er op die dag onvoldoende vaccins voorradig waren.

En ik vraag me af of ze in staat zullen zijn twee vaccinstraten te onderhouden, eentje met de gebruikelijke Sinovac/Astrazenica combinatie en de tweede met Pfizer/Pfizer.

Ingezonden door Eddy

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

30 reacties op “Lezersinzending: E-mail met Pfizer vaccinatie afspraak ontvangen – hebben jullie dit ook ontvangen?”

 1. Eddy zegt op

  Ik ben te voorbarig geweest met mijn aannames.

  Ik heb vandaag mijn vriendin op pad gestuurd om te kijken of ze in plaats van mij de Pfizer prik mocht krijgen. Helaas, alleen voor buitenlanders.

  De organisatie zag er goed uit. Ze hebben vandaag alleen een teststraat voor Pfizer opengezet, voor 200 prikken, voorbehouden aan de expatvac lijst. Binnen een tiental minuten kon je een prik krijgen.

 2. Yak zegt op

  Vorige week vrijdag een bericht ontvangen dat ik in aanmerking kom voor een Pfizer vaccinatie.
  Mijn partner heeft gelijk gebeld en gevraagd wanneer ik aan de beurt ben, eerst werd er lauw gereageerd maar toen zij vroeg hoe oud ik was, werd er gelijk gecheckt( ???? zo oud ben ik nou ook weer niet) wanneer ik aan de beurt zou zijn.
  Niet volgende week, wanneer dan wel dat kon niet gezegd worden want het wordt door de regering behandeld en bepaald.
  Gisteren een email gekregen dat ik op 25 augustus om 10 uur in het McCormick ziekenhuis in CM mijn Pfizer vaccinatie krijg en drie weken later krijg ik mijn tweede Pfizer vaccinatie.
  Moest wel een antwoord terug sturen of ik nog wel interesse had.
  Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen, wel of geen voorraad, chaotisch of niet, ik maak mij niet onnodig druk en zie wel hoe het morgen verloopt.
  Morgen zal ik Thailandblog laten weten hoe het is verlopen, het zal wel goed gaan mag ik aannemen, zo niet dan weer even wachten.
  Ik heb het al vaker geschreven, ik laat mij niet gek maken of en wanneer ik gevaccineerd word, wel heb ik mijn voorkeur welk vaccin en voor de rest geniet ik van mijn “oude” dag in Thailand hoe moeilijk het soms ook is door het beleid van deze regering en niet alleen ten opzichte van het handelen met Covid.

  • Farang zegt op

   Dag Yak,
   Kan je melden dat Mc Cormick Hospital In CM een Prive Hospital is..Dus prima geregeld daar!
   Heb daar ook 2xVaccinatie ontvangen & Met Vaccinatie certificaat Met QR code die werkt!
   Die QR code steld je in staat die op je Mobile te zetten..zodat je Altijd je Vaccinatie certificaat bij je hebt!
   Handig voor als je gaat reizen!
   Mvg. Farang

   • Yak zegt op

    Hello Farang, het doet mij goed dat er ook Thailandbloggers zijn die iets positiefs kunnen melden.
    Vindt het prima om de QR code op mijn mobile te zetten, want ik ben nogal reislustig.
    Zal het zien als ik de 2de vaccinatie over 3 weken krijg.
    Mvg. Yak

  • Berth zegt op

   Hoe oud bent u. Ik ben 68 maar nog niks ontvangen. Ik woon in Chiang Mai

   • Yak zegt op

    Hallo Berth,misschien ben je te jong om al bericht te kunnen ontvangen, ik ben namelijk al een oudje van 71 jaar.
    Nee flauwekul, je moet gewoon geduld hebben dat weet je onderhand als je in Thailand woont, men zegt niet voor niets dat geduld een schone zaak is en het wordt echt beloond, geloof mij maar.
    Vandaag de 25ste heb ik mijn vaccinatie gehaald, 10 uur was mijn tijd, wij waren er om 9.30 en hadden een paar honderd wachtende voor ons.
    Maar ik moet zeggen, het ging vlot, papieren invullen, later weer gecheckt aan een andere balie en nr 75 werd opgeroepen voor vaccinatie en mijn nr 144 was na een half uur aan de beurt.
    Babbeltje met de verpleegster over hoe of wat, spuit er in, een half uurtje wachten i.v.m. eventuele bijwerkingen, kreeg water aangeboden en na een half uur werd de bloeddruk, temperatuur en hart slag gecontroleerd.
    Alles was ok en bij elkaar heeft het mij 2 uur en 15 minuten gekost en heb een uitnodiging voor de 2de vaccinatie op 15 september om 9.30uur gekregen.
    Je kan je druk en ruzie lopen maken met je Thaise vrouw omdat je het belachelijk vindt om een half uurtje te wachten i.v.m. complicaties, hier heb je alleen jezelf mee en die Amerikaan die zo nodig ruzie moest maken om niets stond zwaar voorschut.
    Dus kassie an Berth je komt aan de beurt en anders moet je contact opnemen met het McCormick Hospital tel.nr 53921777 en daar wordt je vriendelijk te woord gestaan.
    Succes en het komt goed.

 3. Sjaak S zegt op

  Ik heb vandaag samen met anderen de Pfizer prik gekregen. Ik had me via een link hier op Thailandblog bij de webpagina van de regering ingeschreven.
  Het ziekenhuis in Pranburi had vanochtend een mail gestuurd, maar ik was de hele ochtend buiten bezig.
  Rond kwart over twaalf werd ik gebeld of ik om één uur voor de vaccinatie kon komen.
  Toen hoorde ik pas van de mail die gestuurd was.
  Ik ben er toen met een andere Nederlander heen gegaan en even later hadden we de eerste prik en de afspraak voor de tweede.
  Thuis heb ik de mail nog eens opgezocht en bleek dat deze in mijn spamfolder stond. Degene die de mail gestuurd had, had per ongeluk niet de originele mail gestuurd, maar een mail van iemand anders die op de eerste mail reageerde en waarbij de originele als aanhang zat. Bovendien had hij/zij de emailadressen van andere uitgenodigden in de adressering staan. Hierdoor werd de mail als spam gezien.
  Maar goed dat ze belden.
  Ik voel me nu een beetje duizelig, net alsof ik te weinig geslapen heb. Verder gaat het. Jammer genoeg mogen we een week lang niet sporten.
  Het begint nu langzaam op gang te komen.

  • Sjaak S zegt op

   Trouwens… dat met het niet mogen sporten neem ik terug. Dat werd me in het ziekenhuis gezegd. Op Nederlandse en Engelstalige websites wordt juist aanbevolen gewoon door te sporten, tenzij men zich ziek voelt. Het helpt zelfs om de vaccinatie “op gang” te zetten. https://www.sportenstrategie.nl/sport-corona/bewegen-kan-versterkend-effect-hebben-bij-vaccinatie/
   Dus pak ik zo meteen mijn fiets en ga een uurtje op pad.

 4. Hans van Mourik zegt op

  Eddy waar woont je?
  Hier in Changmai heb iknog geen email terug gekregen
  Hans van Mourik

  • Eddy zegt op

   Hans, ik zit in een van de 29 dieprode provincies in het westen van Thailand. Mijn provincie wil ook het Phuket sandbox model volgen, net als Chonburi en Chiang mai.

   Ik gebruik mijn grote duim even, waarom jij de brief nog niet onvangen hebt: het zit in je spambox, jouw provincie is niet dieprood genoeg, te ver van Bangkok vandaan, meer buitenlanders dus lastiger te plannen, de oppositie is populairder daar.

   Ik hoop van harte dat je gauw een positief bericht krijgt.

 5. RNo zegt op

  Las vanochtend vroeg email die gisterenavond om 23.47 uur aan de nodige personen was verstuurd. Kon vandaag naar Central Plaza Nakhon Ratchasima komen voor gratis 1ste Pfizer injectie. Nodige mensen aanwezig, die goed georganiseerd Pfizer voor expats (registratie via expatvac) en Sinovac voor Thaien toegdiend kregen. Veel controles op naam en middels kleurcode op masker dienden er voor te zorgen dat iedereen juiste vaccin kreeg. Al met al duurde het 2 1/2 uur (incl. 30 minuten verplicht wachten na injectie). Over 3 weken opdraven voor 2e Pfizer injectie. Werd zelfs nog gebeld door Bangkok Hospital Nakhon Ratchasima waar ik ook geregistreerd stond voor Moderna. Dame had op lijst Maharat mijn naam gezien en belde mij om mij te attenderen op vaccinatie mogelijkheid. Vond ik goede service want sommigen begrepen email niet, mail niet geopend, spam enz.

  • ruudje zegt op

   vandaag ook injectie met Pfizer gehad in Central , Korat , ging perfect .
   Alles ging in een vriendelijke sfeer , TOP

 6. robert vereecke zegt op

  Ik was uitgenodigd om vandaag te komen naar het Hua HIN Hospital voor een Pfizer vaccin.
  Ik had reeds op FB een paar foto’s gezien van vrienden die er maandag waren tussen een massa volk en die wisten te vertellen dat de toestand chaotisch was. Toen nam ik de beslissing om in de namiddag te gaan. Rond 13.30 u de parking binnengereden tot op het 5de verdiep in het Oranje gebouw, De parkingplaats was bijna leeg. Dan naar het 9de verdiep voor de ontvangsformaliteiten. Een waren een tiental dames achter een bureeltje met de computer bezig en 3 gasten op en stoel. Eerst dacht ik dat ik telaat was en dat men bezig was met het gebeuren af te sluiten maar neen, de grote massa was al reeds huiswaarts gekeerd. Na de korte formaliteiten naar het 10de verdiep om mijn inentingsfiche in ontvangst te nemen. Vandaar naar een enorm grote zaal waar de inentingen plaatsvinden met 2 lange rijen stoelen voor de PFIZER en 2 lange rijen stoelen voor de SINOVAC klanten. Wat een geluk, er waren maar een 10-tal gasten in de grote zaal en ik had pas plaatsgenomen en vijf minuten later kwamen 2 verpleegsters met het karretje langsgereden om mij een spuitje te geven. Mr Robert ? Yes Madam. Pfizer for you. Thanks Madam. Ik heb echt niets gevoeld en verder was ik mij prima de rest van de dag. Totaal gebeuren heeft ca 35 minuten geduurd. 2de spuitje reeds vastgelegd op 19 september a.s. Heb 20 bath betaald voor de parking, de rest was gratis.

 7. John zegt op

  Ik aangemeld meteen op 1 augustus…netjes bevestigd, en op 17 augustus een SMS dat ik een dag later tussen 11 en 12 een Pfizer vaccinatie zal krijgen… Alles klopte, zeer strak geregeld en binnen een uur weer buiten… 8 september krijg ik de tweede…

 8. Harry van der Meer zegt op

  ben vanavond om 19:15 uitgenodigd om morgen 15:00 geprikt te worden in Chumphon Khet Udomsak hospital.

 9. edmond van der vloet zegt op

  Wij in Udon Thani hebben gisteren onze eerste Phizer prik gratis gekregen ongeveer 400 buitenlanders de tweede prik krijgen We op 13 /09/2021 >

 10. Ruud zegt op

  Begin augustus geregistreerd voor Pfizer, tot vandaag nog niets gehoord dit in Chiang Mai.

  • Ger-Korat zegt op

   Misschien kunnen de reageerders welke aangeven gevaccineerd te zijn met Phizer via de overheidswebsite, aanmelding begin augustus, ook vertellen of ze boven de 60 jaar oud zijn want dat was een doelgroep. Zelf had ik me succesvol aangemeld maar ben een vijftiger; las vorige week dat in een kabinetsmeeting van dinsdag was besloten om de doelgroepen ( ouder dan 60 of jonger met onderliggende aandoeningen) uit te breiden. Wacht dan maar af op een bericht. Wil nu toch graag wat sneller een vaccin want er wordt al besproken dat restaurants in dark red zones weer gasten binnen mogen ontvangen indien gevaccineerd. Elke dag alleen maar thuis eten met geen mogelijkheid ergens te zitten om koffie te drinken of te eten begint na 4 weken wel heel saai te worden.

   • RNo zegt op

    Ok ik zal reageren.
    Aangemeld: 2 augustus 2021
    Leeftijd: 75 jaar
    Woonplaats: Korat
    Email voor bevestiging prik ontvangen: 23 augustus 2021 om 23.47 uur
    1ste Pfizer vac: 24 augustus 2021
    Waar: Central Plaza Korat
    2e Pfizer vac: gepland voor 14 september 2021
    Waar: Central Plaza Korat

    Als je meer wilt weten Ger-Korat hoor ik het wel.

    • RNo zegt op

     Vergeten te melden.

     Aangemeld op expatvac@consular.go.th

    • Ger-Korat zegt op

     Dank je. Heb vandaag ook mijn aanmelding gedaan voor vaccinatie via Maharat Hospitaal in Korat ( eerder reeds de registratie voor Pfizer via het overheidsprogramma voor buitenlanders gedaan).
     Voor degene die in de provincie Nakhon Ratchasima (Korat) wonen kun je je aanmelden via onderstaande link. Ook kun je kiezen tussen Sinovac of Astra.

     http://www.covidmnrh.com/duq.php

   • Yak zegt op

    Ger, ik ben 71 jaar, zonder “mankementen” ofwel zo gezond als een vis.
    Vandaag mijn eerste Pfizer vaccinatie in CM gekregen en de 2de krijg ik op 15 september.
    Misschien wordt er naar leeftijd gekeken, ik heb geen idee, wel weet ik dat je geduld moet hebben, maar dat is met alles in Thailand.
    Mvg. Yak

  • Nicky zegt op

   Wij ook. Vandaag de e mail en telefoon. Morgen in mc cormick

 11. jan si thep zegt op

  Ook nog niets gehoord. Ik woon dan ook in een klein dorp in het zuiden van Phetchabun en verwacht dat er niet al te veel buitenlanders in de streek wonen. Misschien dat ik naar een groter streekziekenhuis mag gaan voor pfizer. Het zou mogelijk moeten zijn dat ik volgende maand voor de Sinovac / AZ aan de beurt ben.

 12. Pim Warin zegt op

  Gisteren mijn 2e prikje gekregen.
  De eerste was Sinovac, de 2e was AstraZenica.
  Net als de eerste keer was de organisatie prima voor elkaar.
  Mijn vrouw heeft mij geregistreerd en ik liep gewoon met de meute mee, formuliertje in vullen, klein gesprekje en prikken maar….

  In de polikliniek wordt vandaag weer geprikt (op afspraak) en ik hoor zojuist een geluidswagen door het dorp gaan die mensen oproept om snel naar de poli te gaan om (zonder afspraak) een prik te krijgen omdat ze over hebben en in verband met de houdbaarheid datum de prikken snel willen verwerken.

  Goed geregeld hier op het platteland….

 13. robert zegt op

  Gisteren (24-08) op afspraak bij het BPH geweest en voorbeeldig geholpen. Zeer strak georganiseerd. Compliment voor hen. Mocht zelfs kiezen tussen AZ en Pfizer. ook direct een afspraak aangewezen gekregen voor de 2de prik.

 14. Nicky zegt op

  Ook chiang mai. Geregistreerd begin augustus. Ook nog niks ontvangen

 15. Berth zegt op

  Net telefoontje van Mccormick hospital Chiang Mai. Morgen 9 uur pfizer vaccinatie

 16. Harry van der Meer zegt op

  Nu net 1ste prikje gehad. Stipt op tijd, 15:00 uur, binnen gelaten, 16:15 paspoort terug met afspraak voor 2de prik 14 Sept. 15:30 uur. Chumphon Khet Udomsak Hospital. +/- 30 farangs. Goed geregeld.

 17. John van der Molen zegt op

  Jan SiThep, ik was woonachtig in Nong Yan Toy vlak bij u, heb me opgegeven via de NTCC en heb afgelopen zondag mijn Pfizer vaccination gehad in BKK misschien is dat een optie want in de buurt van de Si Thep wonen niet veel Farangs.
  Ben 13 September weer in Nong Yan Toi, als je langs wil komen voor de koffie ben u van harte welkom. 0989617205


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website