Lezersinzending: Coronavirus in Phetchabun

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
18 maart 2020

Deze ochtend was er onderzoek hoeveel en waar buitenlanders in Phetchabun verbleven. Dit omdat er een Belg opgenomen is in een lokaal ziekenhuis met waarschijnlijk een corona besmetting.

Ik ben in Thailand aangekomen op 3 maart. Eerst naar Pattaya geweest en daarna naar Phetchabun. Het is volgens mij beter voor farang om een mondkapje en liefst ook latex handschoenen te dragen, om zo geen problemen te krijgen met Thai.

Ingezonden door Joost

8 reacties op “Lezersinzending: Coronavirus in Phetchabun”

 1. Nicky zegt op

  Leuk en aardig die mondkapjes. Wij zijn er normaal geen voorstander van, maar wilden er toch een paar aanschaffen voor het geval ze gaan verplichten of zo. Maar veel plaatsen geen meer te krijgen.

 2. Jacques zegt op

  Het is zeker zo dat je je van je goede kant laat zien wanneer je gekapt rond gaat lopen. Dat zal door velen gewaardeerd worden. Dat het veel uithaalt daar zijn de meningen zeer verschillend over. Ik denk dat op kritieke plekken het beter is dit nu wel te doen. Probleem is dat er vrijwel geen mondkapjes meer te verkrijgen zijn. Ik heb er wel altijd een bij mij voor bepaalde situaties, maar vertrouwen in dit kapje nog niet eens tot de hoek. Vanochtend op de markt Talaat Wanasin, te Nongprue, darksite van Pattaya nog vier gevallen van coronavirus waargenomen. Mensen toch wel in lichte paniek want wie volgt. Ik blijf er voorlopig even uit de buurt en een vrijwillige quarantine van twee weken lijkt mij meer en meer een goede optie.

  • Cornelis zegt op

   Ben benieuwd, Jacques, hoe jij op de markt gevallen van coronavirus waarneemt?

  • don zegt op

   ‘Vanochtend op de markt Talaat Wanasin, te Nongprue, darksite van Pattaya nog vier gevallen van coronavirus waargenomen’

   interessant: kan u ook details van deze waarneming aangeven?
   Alvast mijn dank

 3. philippe zegt op

  Ik woon in Phetchabun,
  Ik zie hier zedlen iemand met een mondkapje rondlopen, denk als ik als farang met zo een kapje ga rondlopen dat ze denken dat ik ziek ben.

  • rori zegt op

   Voor velen misschien een openbaring maar een mondkapje helt tegen stof en sommige bacterien. Niet specifiek tegen virussen. Het virus is kleiner dan een luchtmolekuuul.

   Van bacterien heb je er een hoop nodig om ziek te worden. Van een virus is 1 exemplaar voldoende.

   In Intecive care en operatie kamers en ook in ultra clean rooms worden HEPA filters toegepast.
   Dikte tussen de 20 en 30cm (8 tot 10 inch).
   Ik heb nog niemand met zoiets voor het gezicht zien lopen.

   Veel artsen en verpleegkundigen raken sneller besmet.

   Wat helpt is hygiene en frisse lucht. Gewone zeep breekt de celwand van het virus af en deze sterft dus.

   Gelukkig op het platteland in Thailand temperaturen boven de 40 graden en een RV van minder dan 20%.

   Mijdt ruimtes met aircon want deze worden vaak niet op nauwelijks schoongemaakt en deze kanalen zijn klam en vochtig. Houden bacterien en virussen vast en zijn een kweekzaal van schimmels.

   Feiten Hepa filter
   What does the term HEPA mean?

   HEPA is an acronym for “High Efficiency Particulate Air” or “High Efficiency Particulate Arrestance.” This acronym refers to a filter that is manufactured, tested, certified, and labeled in accordance with current HEPA filter standards. There are several sub-classes within the HEPA classification. The minimum HEPA category requires the filter to capture 99.97% of the 0.3-micron (0.000012-inch) particles in the air passing through the filter.

   Feiten Conona virussen.
   Coronavirus survival times on stainless steel
   [relevant? – discuss]

   The survival times at 80 % RH and 40 °C [104 °F] were less than 7 hours for proxies of coronaviruses

   The survival times at 50 % RH and 40 °C [104 °F] were more than 24 hours.* There was a reduction in the ratio of virus to -3 Log10 (Nt/N0) in 24 hours.

   The survival times at 20 % RH and 40 °C [104 °F] were more than 120 hours.* There was a reduction in the ratio of virus to -3 Log10 (Nt/N0) in 120 hours.

   The survival times at 50 % RH and 20 °C [68 °F] were less than 7 days .*

  • Peter zegt op

   Beste Philippe, ik zou toch maar een mondkapje dragen in waar dan ook, zelfs in Phetchabun. wat een ander denkt is niet belangrijk, het is een advies van de ambassador en That regering.
   Blijf gezind !
   Peter

   • Rob V. zegt op

    Ik geef meer belang aan advies van medici (WHO etc.) boven een ambassadeur (symbool politiek). De eerste adviseren gezonde mensen geen mondkapje te dragen (tenzij je in contact bent met zieken etc).

    https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website