Lezersinzending: BVN kanaal verplaatst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
27 februari 2020

Tot mijn grote verbazing is deze week het BVN kanaal verplaatst. Wel wekenlang gewaarschuwd dat het BVN kanaal van Thaicom 5 naar Asiasat 5 zou overgaan, maar nergens werd verteld wanneer. Wel was ik gedwongen om iedere keer naar die zwarte balk te kijken met de waarschuwing!

Nu heb ik iemand van de sateliteshop laten komen om alles te regelen en moet er ineens nieuwe satelitebox komen. Aardige ingreep dit alles. BVN had toch wat meer info moeten geven vind ik.

Ingezonden door Cornelis

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: BVN kanaal verplaatst”

 1. BVN is niet meer beschikbaar via de Thaicom 5
  24 februari 2020
  BVN heeft vandaag bericht ontvangen van onze satellietprovider dat de Thaicom 5 satelliet definitief is gestopt met uitzenden. BVN heeft de afgelopen periode gezocht naar eventuele betere alternatieven dan de Asiasat 5 transponder waarop BVN nu al wordt uitgezonden. Die bleken helaas niet beschikbaar of niet beter. BVN blijft daarom op de Asiasat 5 uitzenden.

  We hebben het volgende schotelmaatadvies gekregen van onze satellietprovider:

  Jakarta: 2,5 m
  Singapore: 2,4 m
  Manilla: 2,5 m
  Calcutta: 2,4 m
  Hongkong: 2,4 m
  Noumea: 3,9 m

  Deze week laten wij een installateur op Bali controleren of een 2,5 m schotel inderdaad in de praktijk voldoet. Wij raden aan dit af te wachten voordat u eventueel een nieuwe schotel bestelt.

  Als u toch al een schotel wilt bestellen raden wij sterk aan om een dichte schotel te bestellen. Deze geeft de meeste versterking en is ook minder gevoelig voor corrosie door het vaak erg agressieve tropen(zee)klimaat. Ook kan het beste een gevoelige LNBF (kop in de schotel) worden gekozen van 13K of lager (hoe lager deze waarde, hoe beter). Hoe groter de schotel, hoe beter, ook om eventuele storingen van andere satellieten te voorkomen.

  19 februari 2020
  Wij adviseren kijkers in Azië die hun schotel nog niet hebben laten uitrichten op de Asiasat 5
  daar nog even mee te wachten totdat duidelijk is op welke satelliet en transponder BVN definitief zal gaan uitzenden.
  BVN wordt nog tot eind maart uitgezonden via de Thaicom 5, het technisch defect op deze satelliet heeft tot nu toe gelukkig nog niet tot volledige uitval geleid.

  Wij hebben aan onze satellietprovider gevraagd om de instellingen van de Asiasat 5 transponder aan te passen zodat kleinere schotels mogelijk zouden blijven. Gisteren heeft men ons definitief laten weten dat dit helaas niet mogelijk is.

  Het onderzoek naar een ander alternatief voor de Thaicom 5 is daarmee nog niet afgerond.
  Gekeken wordt nog of verhuizen naar een andere satelliet mogelijk is of dat een andere provider BVN kan uitzenden op de Asiasat 5 via een transponder waarbij wel wat kleinere schotels mogelijk zijn. Wij informeren u via deze website zodra wij meer weten.

  11 februari 2020
  De Thaicom 5 satelliet heeft serieuze problemen door een technisch defect. De Thaicom organisatie doet er alles aan om deze satelliet toch nog zo lang mogelijk te kunnen blijven gebruiken, maar deze satelliet kan ook op elk moment uitvallen.

  BVN is daarom ook gaan uitzenden via de Asiasat 5. Dit leek een prima alternatief maar nu blijkt dat de schotels die gebruikt werden voor ontvangst van de Thaicom 5 meestal niet groot genoeg zijn voor ontvangst van de Asiasat 5 transponder van BVN. Wij hebben veel klachten daarover ontvangen.

  Voor de meeste locaties zoals in Thailand en Singapore is nu een schotel met een diameter van
  240 cm nodig. En in Indonesië is een schotel van minimaal 250 cm nodig. Wij zijn in overleg met onze satellietleverancier of daar wat aan kan worden gedaan zodat kleinere schotels toch mogelijk blijven.

  Wij zullen u op onze website spoedig informeren zodra is onderzocht wat de beste oplossing is.

  Het spijt ons zeer dat wij niet eerder op de hoogte waren van deze situatie en u daardoor niet tijdig goed hebben kunnen adviseren.

  Zie mededeling van Thaicom: https://www.satellitetoday.com/broadcasting/2020/01/17/thaicom-to-migrate-customers-from-thaicom-5/

  Stappenplan voor ontvangst van BVN via de Asiasat 5 satelliet >>>

  8 januari 2020
  Satelliet provider Thaicom heeft aangegeven dat er een technische calamiteit was die nu (al dan niet tijdelijk) hersteld lijkt te zijn. Daarnaast blijkt dat de levensduur van de Thaicom 5 bijna is verstreken. Zie ook: https://tcns.thaicom.net/t5.asp

  Om in de toekomst kijkers in Azië een stabiele TV service te garanderen, is besloten om Thaicom 5 te verlaten en over te stappen naar Asiasat 5.
  In dit kader is BVN nu beschikbaar op beide satellieten Thaicom 5 en Asiasat 5. Binnenkort zal BVN alleen nog via Asiasat 5 te zien zijn.

  De ontvanggegevens daarvan ziet u hier >>>

  Als u BVN in Azië via de satelliet wilt blijven ontvangen is het verstandig om zo snel mogelijk uw ontvangstschotel te laten uitrichten op de Asiasat 5 satelliet.
  Uw huidige schotel is ook geschikt voor de ontvangst van de Asiasat 5. Wel heeft u een satellietontvanger nodig die geschikt is voor DVB-S2.
  Sommige oudere ontvangers die alleen DVB-S ondersteunen kunnen helaas niet meer worden gebruikt.

  Stappenplan voor ontvangst van BVN via de Asiasat 5 satelliet >>>

  3 januari 2020
  Van onze satellietprovider hebben wij vandaag gehoord dat door een groot technisch probleem alle uitzendingen op de Thaicom 5 satelliet zeer binnenkort definitief onmogelijk zullen worden.

  Er wordt hard gewerkt om zo spoedig mogelijk een alternatieve ontvangstmogelijkheid te realiseren voor BVN-kijkers met schotels gericht op de Thaicom 5 satelliet.
  Houdt s.v.p. deze website in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

 2. l.lagemaat zegt op

  BTV Banglamung Cable TV verzorgt keurig de BVN uitzendingen.

  Na 2 dagen zonder BVN uitzendingen gezeten te hebben, ontvang ik deze weer haarscherp
  op een ander kanaal.

  Jaarlijkse kosten 3500 baht in maart te voldoen.

 3. Jacques zegt op

  Ik heb een contract met een provider in Pattaya genaamd BTV en heb een dag zonder BVN gezeten i.v.m., de omzetting. Ik was al op hun kantoor geweest met diverse klachten, want mijn voorkeurzender eurosport ligt er zeer regelmatig uit en nu dit dus. De baliedame vond het niet nodig om met mij te praten, maar begon in het Thais met mijn vrouw te communiceren. Had ik maar voldoende Thai’s moeten leren. Mijn vrouw is een stuk makkelijker dan ik ben dus dat ging goed, maar niet heus. Navraag of men er mee bezig was en wanneer dit klaar was bleef duister. Men is er mee bezig zei mijn vrouw en dan is dat het weet ik uit ervaring. Doorvragen heeft dan geen nut. Maar gelukkig toch na een dag weer beeld, al is het niet de gehele dag zo geweest. Soms nog uitval. Afwachten dus en eurosport die is nu toch echt dood opgegeven, maar ja voor 5000 baht heb ik wel 2 jaar 78 zenders met gelukkig wat Russische en moslim zenders erbij, dus altijd wel iets leuks om te zien.

 4. teun zegt op

  BVN is toch maar beperkt in programmering. Ik heb enkele weken geleden Eurotv gestart. Kost TBH 600 p/m.
  Dan heb je alle (!!) nederlandse zenders en daarnaast nog Ziggo Sport etc. Werkt prima. Geen gedoe. En voor mijn vriendin net vandaag weer instellingen laten aanpassen (want Thaise zenders werkten niet meer). Dat is nu verholpen. Dus iedereen happy.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website