Lezersinzending: Brandstof tanken in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
28 september 2021

(Grigorii Pisotsckii / Shutterstock.com)

Raar maar waar, de gastank van de auto vol getankt ineens kon er 50 kg gas in de tank. Normaal gaat er maximaal 32 kg gas in want dan is de tank echt vol. Meer als 32 kan er gewoon niet in.

Een paar week later diesel getankt. En ja er kan maximaal 74 ltr. in deze tank en meer dus echt want dan stroom de tank over maar volgens de pomp was er meer dan 80 liter in gegaan bij een dus niet lege tank.

Wat blijkt, de mensen die werken bij de pomp hebben een gezamenlijk geheim als er iemand eerder is geweest en voor 200 of 300 baht heeft getankt en er komt een buitenlander aan dan doen ze de beginstand niet op 0 als je zegt doe de tank vol.

Vandaag komt mijn buurman bij mij aan met het verhaal, je gelooft het nooit maar bij het tankstation…. je snapt het dus hetzelfde verhaal. Het is hem dus vandaag nu ook over komen.

Dit is dus gebeurt bij 3 verschillende “benzinepompen/tankstation”.

Dus soms handig om te kijken of de stand naar 0 gaat.

Maar aan de andere kant ze verdienen vast niet veel met werken bij de pomp. En als ze gemiddeld 6 buitenlanders op een dag hebben is wel even 6 x 30 dagen x (200 baht gemiddeld) is 36.000 baht erbij in de maand. En in een slechte maand een dubbel salaris. Gun het ze maar als ik het maar niet hoef te betalen.

Toch slim van ze.

Ingezonden door Happy Peter


» Laat een reactie achter


Rating: 3.88/5. From 8 votes.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: Brandstof tanken in Pattaya”

 1. S.a.a. zegt op

  Slim van ze ? Gewoon pure oplichterij. Alles goed en wel, maar flikken ze dat bij mij, stap ik 1 maal naar de betreffende pomphouder om mijn geld terug te vragen zonder verdere stappen. Krijg ik het niet, schakel ik de politie in. “Slim van ze” kom op zeg.

 2. Erik zegt op

  Als ik vind dat ze fooi verdienen dan bepaal ik dat zelf en ook het bedrag. Zelf je fooi ritselen heet bij mij diefstal.

 3. fons zegt op

  als het mij overkomt betaal ik niets dan komt de politie vanzelf kost mij nog geen telefoontje
  en die pomphouder hangt

 4. Marc Thirifays zegt op

  Dit is echt geen nieuw fenomeen, maakte ik als in de beginjaren van 2000 mee in Pattaya. Ik heb er mij gelukkig nooit aan laten vangen dank zij de info die ik van mijn (toenmalige) partner verkregen had.

 5. Maryse zegt op

  Wel jammer Happy Peter dat u de benzinestations in kwestie niet noemt met adres en al. Dan weet men precies bij wie zij moeten opletten. Al moet je kennelijk overal opletten, toch zou het een goede tip zijn.

  • khun moo zegt op

   Wellicht is de lijst te lang.
   Double pricing is een algemeen fenomeen in Thailand, waar je ook komt , op diverse manieren.

 6. Louis zegt op

  Ik denk, dat mij hetzelfde is overkomen bij het tanken voor mijn motorbike. Ik tank altijd 100 bht en dan is mijn tank echt vol. Nu viel mij na het tanken op, dat de tank nauwelijks voor 3/4 gevuld was. Ik dacht dus eerst, dat er mogelijk sprake kon zijn van een lekkage, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Dit gebeurde dus ook in Pattaya, tankstation in de Khao Noi. Goed dat we nu gewaarschuwd zijn voor deze praktijken.

  • FrankyR zegt op

   Hm,

   U tankt altijd voor 100B, maar nu is de tank maar voor 3/4 gevuld?

   Kan best, naar mijn bescheiden mening. Anders zou ik nu nog kunnen tanken voor 20 euro.

   Prijsstijging misschien dan toch?

   • louis zegt op

    Beste FrankyR,
    Als de meter niet op 0 staat en er heeft voor mij iemand ca 30 bht getankt voor zijn motorbike, dan wordt mijn tank voor 3/4 gevuld en betaal ik de 100 bht voor een vrijwel volle tank. Zo gaat dat dan.

 7. Jacques zegt op

  Zoals al eerder gesteld is dit geen nieuw, maar telkens terugkerend fenomeen. Is op en ieder van toepassing die niet oplet. Mijn vrouw heeft mij al meerdere keren erop gewezen. Dus altijd vooraf controleren of de teller op nul staat. Kan bij elk tankstation van toepassing zijn dus weinig nut om namen te noemen.

 8. Henk zegt op

  Zeg niet dat de criminelen steeds slimmer worden maar wat je verteld is een moeilijk verhaal .
  Waarschijnlijk werkt dan de cassiere ook mee in dit complot . Zo gauw als er iemand getankt heeft en de pompbediende hangt de slang weer in het unit komt er bij de cassiere pas het bedrag op haar display te staan .Word de slang niet opgehangen blijft de pomp draaien (uiteraard zonder diesel te geven ) kan de cassiere niks zien en normaal gesproken ook niet afrekenen dus .Hangt de pompbediende de slang in de unit en hij neemt hem voor de volgende klant er weer uit springen automatisch alle cijfers op 0 . Dus :: kom je aanrijden en de slang hangt niet op zijn plaats dan moet je alert zijn maar je hoort ook de pomp nog lopen dan .

 9. william zegt op

  De beginstand niet op nul zetten klinkt mij ook wazig en technisch een moeilijk verhaal.
  Wat die kruimel dieven wel vaak flikken is een vast bedrag zeg 500 of 1000 baht gevraagd er 400 of 900 in doen.
  Men komt toch nooit uit de auto [fout fout] en het is altijd achter je [de meter] en in goed vertrouwen denk je dan.
  Een werkgever hoort daar tegen op te treden natuurlijk.

 10. Johanes zegt op

  Parkeer je voertuig altijd met de vuldop aan de zijde van de pomp, rijd niet ter ver door maar houdt zicht op de pomp, de slang is lang genoeg, laat het zijraam iets naar beneden zakken voor een goed zicht, tank altijd voor een vast bedrag, b.v 500 baht (haloui baht) en zorg dat je gepast kunt betalen.

 11. Freek zegt op

  Moderator: Discussie graag bij Thailand houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website