Mijn vrouw en ik zijn van 8 juni tot en met 27 juni in Thailand op vakantie geweest, in Pattaya, Sunshine Garden Resort. Op vrijdag 14 juni om 21.00 uur werd mijn vrouw aangereden door een scooter op het zebrapad bij Terminal 21, het zebrapad bij Best supermarkt. Gevolgen; een gebroken pols, een kapotte knie en heup.

De reden waarom ik dit bericht plaats is het volgende. Er was een motorpolitie-agent ter plaatse, maar die had meer aandacht voor de man die de aanrijding veroorzaakte als voor mijn vrouw die op de grond lag. De politieman stuurde ons naar een politiepost bij de Dolfijn rotonde aan het begin van Beachroad. Daar was niemand. Wij weer terug naar de plaats van het ongeval. Tot mijn stomme verbazing was iedereen daar weg.

Wij weer terug naar de politiepost en daar kwamen net een drietal agenten aan. Ik uitgelegd wat er gebeurd was. Ze begonnen ons gewoon belachelijk te maken, een agent vroeg of ze soms een ambulance moesten bellen en toen schaterde ze het allemaal helemaal uit. Een agent wilde mijn vrouw op de motor, voor 500 baht wel naar het ziekenhuis brengen, wat wij geweigerd hebben. Omdat Beachroad door een muziekfestival afgesloten was, zijn wij maar gaan lopen naar het ziekenhuis op Soi 4.

Wat ik hiermee wil zeggen is, als je als toerist iets krijgt met een Thai, je verdomde goed moet weten wat je gaat doen. Wij komen nu 15 jaar in Thailand, maar een geval als dit vind ik wel heel extreem. Ik wil wel eens weten wat er gebeurd was als ik als Nederlander een Thai had aangereden op het zebrapad.

Ingezonden door Theo

No votes yet.
Please wait...

45 reacties op “Lezersinzending: Aangereden op een zebrapad in Pattaya, van de politie hoef je niets te verwachten!”

 1. Daniël M. zegt op

  Beste,

  1. Voetgangers hebben NOOIT voorrang in Thailand.
  2 Farang zijn de dupe bij elk ongeval als de tegenpartij een Thai is. Is al vaak te lezen geweest op dit blog.

  Besluit: wees in Thailand altijd dubbel voorzichtig.

  Ik hoop dat alles weer goed in orde komt met jouw vrouw en dat ze daar geen blijvende letsets aan over houdt.

  Laat dit jullie vakantiepret in de toekomst niet bederven. Maar weet dat Azië niet Europa is.

  Vriendelijke groeten.

  • Erik zegt op

   “…Farang zijn de dupe bij elk ongeval als de tegenpartij een Thai is….”

   Je generaliseert zeker graag, Daniël M.? Want daar ben je nu mee bezig. Jammer dat je zo slecht op de hoogte bent.

   Wat de beschreven gebeurtenis betreft: ja, een zebrapad betekent helemaal niets behalve dat het aardig kleurt. Net als een rood stoplicht……..

   • Daniël M. zegt op

    Beste Eric,

    Een zeer groot geluk dat ik daar zeer slecht van op de hoogte ben. Want ik heb er geen ervaring mee en heb nooit iets voorgehad in het verkeer. En ik probeer dat zo te houden. Mijn Europe gewoonten neem ik – op enkele uitzonderingen na – niet mee naar Thailand.

    Generaliseren is misschien niet het juiste woord, maar uit hetgeen ik totnogtoe gelezen of gehoord heb, gaat het volgens mij toch ergens in die richting.

    Ik zal het anders uitdrukken: Men gaat kijken wie de rijkste is, toch? Wanneer een auto aangereden wordt door een motorfiets, dan draait de bestuurder op voor de kosten. Juist toch? Want dat heb ik al vaker gelezen op dit blog.

    En als een farang betrokken is, dan gaat men er van uit dat de farang de rijkste is. Juist? Behalve als de farang zeer goed verzekerd is en aanspraak kan maken op de verzekering.

    Of als de Thaise tegenpartij een zeer goed hart heeft en eerlijk is. Dan kan de farang er ook goed van af komen. Heb ik ook al gelezen.

    Goed. Het was misschien wat overdreven van mij, maar in de meeste gevallen zal het toch wel zo zijn zeker?

    • Erik zegt op

     Daniël M. goed dat je opschuift naar ‘meeste gevallen’ maar ook die reactie blijkt ‘hear say’ . Ik schuif aan bij de visie van inquisiteur want heb eenzelfde ervaring als hij. Het verhaal van ‘de rijke betaalt’ is onjuist.

  • De Inquisiteur zegt op

   Mijn ervaring is anders.
   Ben 2x aangereden (een brommer achter tegen de wagen en -weer een brommer- in de passagiersdeur.
   2x politie erbij, tweemaal in mijn recht gesproken, de verzekering inde de schade bij de betrokkenen, kostte me geen baht.
   Dus farangs zijn niet altijd de dupe …

  • Rob V. zegt op

   Zeg nooit nooit. Voetgangers hebben bij een gewone zebra zonder lichten geen voorrang (al moet verkeer wel vaart minderen). Uiteraard hoort een auto wel te stoppen als deze een roodlicht krijgt (en voetgangers groen). Een auto moet echter wel voetgangers voor laten gaan als deze zijn pad kruizen bij een verkeerslicht.


   Section 22:
   Green Arrow: the driver shall drive according to the direction of the green arrow, but shall be careful to give way to crossing pedestrians or other vehicles.
   (..)

   Section 32
   The driver shall be careful not to hit pedestrians, and may use the horn if necessary. The driver shall be especially careful with children, elderly persons and disabled persons.
   (…)

   Section 70 (500B)
   [The driver shall reduce speed when approaching a junction, pedestrian crossing, vehicle stop line, or circle (rotary).]

   Verder staat er alleen nog wat over dat voetgangers alleen op het zebrapad mogen oversteken als er 1 is binnen 100 meter. Dat je als voetganger bij rood moet wachten en bij groen over mag steken.

   Maar dat is de theorie, in de praktijk is voorrang voor voetgangers altijd een gunst.

   https://driving-in-thailand.com/land-traffic-act/

 2. GeertP zegt op

  Theo,jullie komen nu al 15 jaar in Thailand en je weet nog steeds niet dat een zebrapad inThailand geen enkele meerwaarde heeft?
  Er is nu niets meer aan te doen maar zorg dat je de volgende keer het telefoonnummer van de tourist police in je telefoon hebt,de gewone politie in Pattaya zijn gewoon boeven in uniform.

  • Han zegt op

   Is het nummer van de tourist politie in heel thailand hetzelfde of heeft iedere provinvcie een eigen nummer?

  • Louis Tinner zegt op

   De farang die zogezegd de “tourist police” zijn is al helemaal verkeerd volk. Heb je ze wel eens gezien aan het begin van Walking Street? of bedoelt u de Thaise tourist police?

 3. Hans zegt op

  Dan had jij de ziekenhuiskosten voor die Thai moeten betalen en misschien zelfs een boete bovenop. Simpel toch. Thailand is Europa niet waar vreemdelingen altijd voorgetrokken worden.

  • Leo Th. zegt op

   Wat je eerste zin betreft ben ik het met je eens, die mogelijkheid zou zomaar bewaarheid kunnen worden. Sterker nog, wanneer de motorrijder geremd zou hebben en daardoor een ander voertuig achter op hem zou zijn gereden dan was het zeker niet ondenkbaar geweest dat die schade ook op de overstekende voetganger verhaald zou worden. Je statement dat in Europa vreemdelingen, wat je daar ook onder mag verstaan, altijd voorgetrokken worden is stemmingmakerij en beslist bezijden de realiteit.

 4. harry zegt op

  Beste Theo,
  Ik begrijp je frustratie,het is inderdaad een crime als je wil oversteken op dat betreffende zebrapad.Maar dat probleem zal je met eender welk zebrapad don ook hebben in Thailand.Kan me een geval herinneren van een kennis wat in Bangkok van zebrapad gebruik ging maken.Hij werd heel boos toen hij merkte dat niemand voor hem stopte.Toen hem er op gewezen dat een zebrapad in Thailand alleen maar als decoratie dient.

  harry

  • teun zegt op

   Ik waarschuw al meer dan 10 jaar mijn bezoekers, dat zebrapaden hier uitsluitend dienen als wegversiering. En dus kun je er geen enkel recht aan ontlenen. Zelfs niet als er stoplichten bij zijn opgesteld.

  • Mattheus zegt op

   Grappig, ik woon gemiddeld 6 maanden per jaar in Chiang Mai San Sai. Laat ik nou meemaken dat heel vaak als ik een weg, ook een highway, te voet wil oversteken automobilisten en scooters vaak gewoon afremmen of zelfs stoppen.
   Alleen kun je dat beter niet doen als een stoplicht op groen dreigt te springen of groen is, dan krijgen de mensen – net als vaak in Nederland – een waas voor hun ogen lijkt het wel.

 5. Wilma zegt op

  Wat een vreselijke ervaring. Heel veel sterkte voor Uw vrouw. Hopelijk een voorspoedig herstel.

 6. Kees zegt op

  Oversteken op een zebrapad en denken dat het sterkere verkeer stopt is een van de gevaarlijkste dingen om te doen in Pattaya. En natuurlijk een eenrichtingsweg oversteken en denken dat van de andere kant er geen verkeer aankomt. En van de politie hoef je niks te verwachten , want die maken zelf ook deze overtredingen ( als het in Thailand überhaupt al overtredingen zijn ! ). Voorzichtig zijn en geluk hebben.

 7. Han zegt op

  Toen ik pas zelf auto reed in thailand stopte ik voor zebrapaden maar dat heb ik snel afgeleerd. De eerste drie keer dat ik dit deed op wegen met meerdere rijstroken werden de overstekers bijna doodgereden door autos die mij links of rechts inhaalden met een bloedgang. Ben me evht rot geschrokken want het scheelde telkens maar een haartje.
  Dus ik stop uitsluitend nog voor zebrapaden als ik zeker weet dat ik niet door een auto of scooter ingehaald ga worden.

 8. john zegt op

  is meen ik ooit een verslag geweest over een proef in pattaya bij verschillende zebrapaden.
  Nergens werd gestopt voor overstekende zebragangers. Zelfs niet bij de zebra bij politiebureau.

  De spelregels in thailand zijn wat anders. Mocht je ooit in auto stappen of op brommer stappen vergeet niet de regel: zodra je stoplicht op groen springt wacht eerst even tot alle verkeer dat door rood reed de kruising over zijn en staak daarna zelf de kruising over!
  Zo zijn er nog een paar andere regels die je beter kunt kennen

 9. Frank zegt op

  Ik steek in Thailand ALTIJD over op een zebrapad en ga zeker niet sneller stappen omdat chauffeurs ongeduldig worden.

  Ik kan niet geloven dat, wanneer je op een voetpad of zebrapad aangereden wordt, je NIET in je recht zou zijn, en geen verhaal kan halen.

  Is toch kwestie van er een advocaat bij te halen?

  • john zegt op

   wil je graag je gelijk halen of wil je ongeschonden oversteken?

  • Leo Th. zegt op

   Naïef gedacht Frank, wat heb je eraan als je eventueel in je recht zou staan maar dat eerst wel met een onvoorspelbaar resultaat tegen flinke kosten via een advocaat zou moeten zien te behalen terwijl je ondertussen letsel heb opgelopen, opgenomen moet worden in een hospitaal of nog erger. Zelf stap ik als voetganger ook in Nederland, zo snel als mogelijk over, zebrapad of niet, in tegenstelling tot ergernis opwekkende bepaalde jongeren, die juist hun tred vertragen tijdens het oversteken.

   • Frank zegt op

    Het is door dit soort ‘berustende’ reacties dat deze waanzinnige toestanden, en achterhaalde verkeersmentaliteit kunnen blijven bestaan….

  • ruud tam ruad zegt op

   HAllo !! staat er in Thailand in de wet dat je “voorrang” hebt op een zebrapad. ( kan hoor maar ik geloof het niet) Binnenkort kan je al aan de beurt zijn als je zo dwars wilt zijn. Hoop maar op een goede advocaat

  • Cornelis zegt op

   Die opvatting lijkt me nogal gevaarlijk in Thailand. Op je rechten staan is in die omstandigheden een aanslag op je levensverwachting. Zelfs op een met stoplichten ’beveiligd’ zebrapad ben je je leven niet zeker.

   • Sjaak S zegt op

    Klopt. Deze week weer meegemaakt bij een bewaakt zebrapad in Hua Hin voor de Blúport Shopping Mall. Het stoplicht stond op rood, toch kwam er nog iemand aangereden die er zich niks van aantrok en doorreed…

 10. Erik zegt op

  In het verleden op Phuket samen met mijn Thaise vriendin onderuit gegaan met de motorbike door een oliespoor. Mijn vriendin had verwondingen aan haar been. We werden door een behulpzame man met een pick-up naar het ziekenhuis gebracht en de inmiddels aanwezige politieagent keek van een afstandje toe, zonder een hand uit te steken .. Zie hem nog staan..

 11. Jan Hoekstra zegt op

  Ik denk dat degene die het ongeluk veroorzaakt heeft de politie wat betaald heeft en weer is doorgereden na de betaling.

  Vervelend, maar zo gaat het vaak in Pattaya. Ze kunnen niets aan jullie verdienen, als je dan net de verkeerde agent treft dan gebeurt er weinig. Je hebt natuurlijk ook goede agenten, maar in Pattaya heb ik erg slechte ervaringen met de handhavers van de “wet”.

 12. thailand John zegt op

  JaJa en dan debaterense op het gemeentehuis in Pattaya ,dat het een internationle en mondaine badplaats moet worden. Nu dan moet men om te beginnen eerst dit veranderen. Maar geachcte naam genoot? U had gewoon om een engelssprekende politieoffivcier moeten vragen en u had gewoon terplatsen moeten blijven en om een ambulance vragen tercontrole van uw vrouw. Het is heel vervelend en schandalig maar zo moet het nu eenmaal in Thailand en u had gelijk foto’s moeten maken van uw vrouw en de bestuurder en zijn kentekenplaat. en het nummer van de desbetreffende agent en agenten.staat op de zijkant van hun helm.Omdat u dat allemaal niet heb en bent weg gegaan.Bent U belangrijke informatie kwijt geraakt. En u had ook Pattaya watchdog kunnen bellen. Je weet nooit hoe een koe een haas vangd.Hoop dat er voor uw vrouw geen blijvende gevolgen zijn over gebleven.Dit is geen kritiek maar gewoon aanvullende informatie. met vriendelijke groet

 13. Christiaan zegt op

  Zelf had ik juist een positieve ervaring na een aanrijding door een Thai. De politie in Hua Hin heeft heel het schadeafwikkelingsproject keurig geregeld samen met de verzekeringsmaatschappijen. Maar ja, Pattaya is geen Hua Hin.

 14. P. de Bruin zegt op

  Eenzijdig ongeval, Thai die achter mij reed ging onderuit op zijn scooter.
  Zag niets, hoorde hem slechts vallen op een recht stuk weg vlakbij een markt, waar wij (vriendin achterop en ik) moesten zijn.

  Rap kwamen 3 agenten ter plaatse.
  Spraken over mij maar niet met mij in het Thais met mijn Thaise vriendin.
  De Thaise onnozele die onderuit ging had flinke schaafwonden over zijn hele lijf links.
  De politie bakkeleien ruim 1 uur, zoekende naar ergens een mogelijkheid mij van mijn muntjes te beroven.
  Gelukkig kreeg mijn vriendin uiteindelijk een lumineus idee:
  Vroeg mijn rijbewijs, eigendomsbewijs + verzekeringsbewijs te tonen.
  Na dit getoond te hebben vroeg zij naar deze papieren an de onnozele.
  Bleek niets van dit alles te bezitten.
  Conclussie: zonder Thaise begeleiding (vrijgeleide) was ik zeker naar het politiekantoor afgevoerd indien ik niet minstens 10.000 Bath + de rest voor die beschadigde onnozele betaald had.
  Advies, ga beter maar onder Thaise begeleiding de weg op want anders !!!

 15. Jos zegt op

  Een voetgangersoversteekplaats is in Thailand een gewoon een plaats waar voetgangers kunnen oversteken.

  Het is niet zoals in Nederland een plaats waar voetgangers MET VOORRANG kunnen oversteken.

 16. piet d v zegt op

  Gelukkig hebben enige jaren terug verkeerslichten geplaatst bij de zebra,s
  in Pattaya ,waar als voetganger op een knop druk ,
  en het verkeer u een vrij baan over de zebra geeft.
  In theorie.

  Zal wel helpen als er ook camera bijgeplaatst worden, en voor de doorrijders een grote boete op volgt
  Op de snelwegen worden wel in rap tempo camera,s geplaatst
  Even nog afwachten , tot een groep chinezen worden aangereden op de zebra
  Met duizend verontschuldigingen naar china
  worden de camera,s binnen een week geïnstalleerd

  • Frans zegt op

   En sinds die tijd is het pas echt gevaarlijk. Voetgangers denken bij groen licht te kunnen oversteken terwijl het verkeer op de rijbaan zich overwegend niets van het, voor hun, rode licht, aantrekt

 17. leocasino zegt op

  ik steek vaak over bij soi 4 ,beach rd pattaya.
  Gebruik maken van de lichten is levensgevaarlijk..
  80 procent van de auto.s rijd door en 95procent van de moterbikes..
  de knoppen om de lichten in te schakelen
  staan doorgaans enkele meters verder
  en moeilijk te vinden en dat is maar goed o ook..

 18. klaas zegt op

  Ik hoop dat het je vrouw goed gaat. Het zoveelste voorbeeld van de verrotte cultuur bij de thaise politie, geen enkele zorg of empathie! Wat te doen? Publiciteit. Stuur je ervaring naar Bangkok post, zet het op facebook of twitter. Ze zijn hier als de dood dat het toerisme lijdt onder dit soort verhalen. Misschien lange adem voordat er wat verandert, maar niets doen is ook zo frustrerend.

 19. Joa nna zegt op

  Mijn man (Thais) zei dat jullie een klacht hadden moeten indienen bij de toeristen politie.Die zijn direct verantwoordelijk voor het welzijn van toeristen.Jullie kunnen alsnog kontakt opnemen als jullie oneerlijk behandeld waren. Als zij niets doen moeten jullie het op de Social Media gaan plaatsen. Dan gaan ze gauw iets doen.

 20. janbeute zegt op

  Mijn advies, niet bang zijn ga direct in de tegen aanval mits het uiteraard niet jouw schuld is.
  Zeg of geef geen toezeggingen en betaal geen rooie cent voor dat de schuld vraag is bekend.
  Maak fotoos of film met je phone of camera na het ongeval.
  Zorg dat je zelf de hele papierwinkel wel op orde hebt geldig rijbewijs voor het voertuig verzekering en voertuig belasting en registratie en zeker je verblijfstatus in Thailand .
  Je zult zien dat van de tegenpartij maar zelden de papierwinkel op orde is.
  De brommer is niet verzekerd of is niet in goede veilige staat , draagt de rijder wel een helm voor en tijdens het ongeval
  Daar kunnen ze niet tegen.
  Telefoon nummer tourist police overal in Thailand 1155.
  Telefoon nummer emergency police overal het zelfde 191.

  Jan Beute.

  • fred zegt op

   Dit is echt het domste wat je kan doen in Thailand. Betaal wat je moet betalen en vergeet de zaak zo snel mogelijk. Ik heb het allemaal geprobeerd maar je voelt je zo dieper en dieper in het slop zakken. Vergeet niet dat men je altijd kan gaan doen brommen ……een verdacht pakje is zo gevonden in je kofferbakje. Niet doen.

 21. fred zegt op

  In Thailand is het enige dat je kan doen een zo goed mogelijke reisverzekering hebben vooraleer je vertrekt. Als je er woont en een auto of brommer bestuurt is alleen de beste verzekering goed genoeg. Net daarom zeg ik altijd aan iedereen dat Thailand helemaal geen veilig land is maar een zeer gevaarlijk land. Als men onder veiligheid alleen verstaat dat de kans klein is dat je wordt aangerand is het een veilig land. Maar zodra je te maken krijgt met de bestuursorganen van het land merk je al heel gauw dat je hier totaal geen rechten hebt maar alleen maar plichten. Thailand is geen rechtstaat en bijgevolg zeer gevaarlijk.
  Met de jaren dat ik in Thailand woon heb ik geleerd om nooit in discussie te gaan. Het is wit of zwart en Thais hebben geen grijze zone wat normaal is opdat ze nooit hebben mogen leren om kritisch te zijn of in discussie te gaan. Een normale dialoog is onbestaand in Thailand. Ik blijf in de schaduw en profileer me zo min mogelijk. Je moet je als het ware onzichtbaar maken …alleen dan is het goed leven. Net om al die redenen is het een land waar men zich nooit kan integreren. Ik heb het allemaal geprobeerd maar nu laat ik alles aan mijn vrouw over. Ik zeg hier nu met het jaar minder en minder en de vraag naar mijn mening wimpel ik steeds af op mijn eigen manier. Sowieso is je mening alleen maar een bron van conflict.
  Mocht ik niet mijn vrouw hier hebben om me achter te verschuilen ik zou hier zeker niet permanent wonen.
  Ik heb er tientallen geweten die het wel allemaal anders gingen doen en aanpakken. Met allemaal is het slecht afgelopen.
  Overal moet je je aanpassen. In Thailand bestaat dat aanpassen erin om je zo onzichtbaar mogelijk te maken.

  • Winlouis zegt op

   Beste Fred, ik ben het volledig met je eens, het is nu ook al 16 jaar dat ik het klappen van de zweep heb meegemaakt in Thailand en hou mij ook gedeisd als er over iets moet onderhandeld worden en laat ook mijn Thaise echtgenote alles afhandelen. Moesten mijn vrouw en de 2 kinderen, 14 & 16 jr. er niet zijn, zou ik ook naar andere oorden uitkijken, om van mijn oude dag rustig te kunnen genieten. Ik woon niet meer permanent in Thailand, door mijn gezondheidsproblemen moet elke 3 maand terugkeren naar Belgie voor medische behandelingen en medicatie voor tijdens mijn verblijf in Thailand. Het is inderdaad in Thailand alleen maar heerlijk verblijven, als je in de schaduw blijft en altijd de PLICHTEN als Buitenlander nakomt en NOOIT in disscusie gaat met wat zij opleggen.!

 22. theoS zegt op

  Ik ben aangereden in January dit jaar door een pick-up en deze man heft mij direct naar het ziekenhuis gereden en alles betaald. Had gebroken been en moest geopereerd worden. Ook tekende hij een verklaring dat hij de schuldige was. Hij vroeg mijn vrouw om er geen politie bij te halen. Later moest hij toch van de politie mij een soort schade vergoeding betalen anders werd het een rechtszaak. Het ziekenhuis meld ongevallen aan de politie. Hij is Thai, politie zijn Thais en ik een Farang. Ook werd er door de politie een onderzoek ingesteld waarbij hij als de schuldige verklaard werd.

 23. eugeen zegt op

  Als je in Thailand een eigen moto of auto hebt, zorg dan ook dat je een echte verzekering hebt (dus niet alleen die verplichte staatsverzekering). Heb je een ongeval, bel dan naar het noodnummer van je verzekering. Zij sturen iemand om je rechten te verdedigen en alle documenten op te maken. Als de politie intussen komt, zeg je dat iemand van je verzekering op komst is.

 24. May zegt op

  De meeste van jullie hebben veel critiek over thailand. Ik snap het gewoon niet waarom jullie daar nog wonen?? Ik ben een Thais die al 30 jaar in Nederland woon. Ik zal niet voorgoed terug ga naar Thailand. Ik vind Nederland 100 keer beter in alle opzichten.

 25. Roland zegt op

  Nooit over het hoofd zien dat Thailand een derdewereldland is in elk opzicht.
  Ze doen maar wat hier, zoals bvb zebrapaden op het wegdek schilderen en zoveel andere zaken zoals ze dat zien in de westerse wereld maar daar houdt het ook bij op.
  Verder heeft dat volstrekt niets te betekenen.
  Voor een doorsnee Thai is een zebrapad een soort wegdecoratie.
  Ooit zag ik zelfs een Thaise monnik ondersteboven worden gereden op een zebrapad op Sukhumvit Rd. in het centrum van Bangkok.
  De monnik was gewond en de jonge motorrijder stond er met een dwaze kop naar te kijken, was nog het meest bekommerd op de schrammen en deuken in zijn motorfiets.
  En de politie?… ach vergeet dat, zijn de benaming politie totaal niet waardig.
  Ooit zei een oude farang met reeds vele jaartjes thailand op de teller tegen mij “er is hier geen politie, alleen gangsters in een uniform”…

 26. Winlouis zegt op

  Beste Roland, over de politie in Thailand wil ik toch ook eens mijn gedacht zeggen. Het zijn (Niet allemaal, maar toch 80 %.) gangsters in uniform. Ik vraag mij ook af, waarom die gasten met moeite 3 woorden Engels spreken, of is het gewoon omdat ze het niet willen spreken.! In de gebieden waar geen toerisme is kan ik dat begrijpen, maar de politie die in de toeristische regio’s aangesteld worden, zouden toch MOETEN het Engels kunnen verstaan en spreken en ook de ambtenaren, Dokters en andere diensten die dagelijks in contact komen met buitenlanders. Verleden maand toen ik aankwam in de vlieghaven van Suvarnabhumi, was ik eens naar de laagste verdieping geweest voor het wisselkantoor te zoeken waarover hier op het blog reeds gepraat is. Ik vroeg daar aan een persoon in Uniform Informatie in het Engels, Zijn antwoord was, “I dont speak Englisch.!” Dat is dan het land van de glimlach.! Door de 16 jaar dat ik reeds in Thailand verblijf weet ik wel beter.! De glimlach is er alleen als ze geld zien.! Ik moet wel toegeven dat dit overal over heel de wereld zo is waar toeristen de bron van inkomsten zijn, Zelfs in Belgie waar toeristen komen, dat weet ik heel goed, want ik heb nog steeds mijn vast adres in Blankenberge.!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website