Lezersinzending: Jetski maffia weer actief in Pattaya!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
7 april 2018

Op 6 april sprak ik met twee jonge Nederlanders van begin twintig. Overduidelijk zo te horen dat de jetski maffia weer actief is op Pattaya Klang – Beachroad – tegenover Central Festival.

Voorheen brachten de jetski maffia voor nepschades bedragen in rekening t/m 120.000 Baht! Nu trachten zij voorzichtig aan bij 7.000 Baht. Na veel gediscussieer en ellende betaalden deze jongens uiteindelijk 2.500 Baht.

Het lijkt mij zinvol lijkt dit z.s.m. elkaar door te geven in de hoop dit soort vakantiebederf in de kiem te smoren. Een van de twee jongens is een zoon van een Nederlandse vader en Thaise moeder. Doordat hij vloeiend Thais spreekt kwamen zij hiervan relatief goed af.

Ingezonden door Peter

14 reacties op “Lezersinzending: Jetski maffia weer actief in Pattaya!”

 1. Marco zegt op

  Huur gewoon geen jetski in Pattaya of andere toeristenplaatsen.
  Doe je het wel kijk dan eens goed naar de personen die ze proberen te verhuren.
  Ben je dan nog steeds niet gewaarschuwd dan wens ik je veel succes.

  • John Castricum zegt op

   En maak foto’s voordat je huurt.

  • bob zegt op

   maak een paar foto’s rondom om de conditie bij aanvaarding te tonen. zorg dat datum en tijd goed staan.

 2. Walter zegt op

  Ook dit kom veelvuldig voor bij de verhuur van auto’s en scooters
  Ik maak foto’s van het voertuig voordat ik er op weg rij
  Achteraf kan je altijd je onschuld aantonen.
  Tijd en datum zijn dan wel een belangrijk dingetje maar daar kan je je toestel op instellen
  Doe er je voordeel mee

 3. Frank zegt op

  het is al jaren het zelfde, en hierdoor dus nog nooit gebruikt gemaakt van jetski.
  Ik ben een leek en kan dan ook niet voorspellen waar ze mee komen aan gebreken die zogenaamd door mij zouden zijn ontstaan.
  En aan schade aan onderkant misschien?? Als je ze huurt kun je dit nooit allemaal bekijken op “nieuw staat”. Er kan wel soort waterverf op zitten die eraf gaat tijdens ritje.
  Jammer maar helaas.

 4. Peter zegt op

  Tegenwoordig maken de smartphone super foto’s. Ga samen met de verhuurder rondom foto’s maken. Zullen ze het ook wel begrijpen de verhuurders !

 5. jan zegt op

  Wijze raad! Maar het is idem dito wanneer men een auto huurt: neem foto’s vooraleer je ermee vertrekt…

 6. thailand John zegt op

  Kan de politie niet hier een einde aan maken.Dit is heel slecht for het Imago van Thailand. Gewoon werken met vergunningen. En regelen dat men geen schades can claimen. Als er niet overduidelijk een ongeval is geweesd. Het steek dus weer zijn kop op. Beste is om geen jetski te huren of ze voor de huur uit het water laten halen en rond om fotograveren om eventuele schade vast te leggen. Dat uis het beste.

 7. Bert Vos zegt op

  Ik dacht dat ze die lui aan banden hadden gelegd. Van de andere kant, as het aan mij ligt zijn er helemaal geen jetski’s. Lawaaierige vieze apparaten zijn het die de horizon vervuilen. Mijn advies: huur geen jetski’s.

 8. l.lagemaat zegt op

  Meld het bij het politie buro Beach Road, Soi 9

 9. Ingrid zegt op

  Helaas een bekend feit dat na een periode van rust weer opduikt. Een jetski of brommer kun je helaas niet verzekeren maar om scam problemen bij het huren van een auto te voorkomen kun je gewoon een allrisk verzekering afsluiten. Kost iets meer maar je hebt zeker geen problemen achteraf.

 10. Phuket Scooter Rental zegt op

  Er is wel degelijk een verzekering te verkrijgen voor jetski’s en scooters, zoek maar eens Siam solution insurance, maar voor velen blijkbaar te duur.

 11. Luit zegt op

  Heb dit zelf mogen ondervinden op het strand bij Jomtien (Pattaya), ze dachten bij mij wat geld uit de zak te kloppen, ze kwamen van een koude kermis thuis, kan slecht tegen onrecht…..

 12. theoS zegt op

  Begrijp hier weinig of niks van. De verschillende forums en sociale media plus kranten staan hier al jaren vol van. Nog zijn er steeds mensen die deze jetskis huren. Onbegrijpelijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website