Hollandse nieuwe haring verkrijgbaar in Thailand vanaf 21 juni

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
7 juni 2019

Voor een Nederlander in Thailand is bijna alle lekkernij te verkrijgen. Dat geldt ook voor de liefhebbers van Hollandse haring. Haring die op 30 mei nog rond zwom in de wateren rond IJsland en zich daar te goed deden aan plankton en krabbetjes komt aan op het vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok op donderdag 13 juni, vrijdag 14 juni liggen ze in de vriezers van Joma Snacks in Pattaya.

Het is altijd wel spannend bij de invoer van een product als haring omdat men veel documenten moet aanleveren inclusief een zogenaamd gezondheid certificaat van de NVWA.

De haring wordt aangevoerd in diepgevroren emmertjes en wordt op een speciale manier ontdooit om te worden gesneden (schoongemaakt) en daarna vacuümverpakt.

Ook met de kwaliteit van de nieuwe haring is het altijd afwachten, het vet gehalte moet minstens 16% zijn, maar de haring voor Thailand wordt geleverd door haring handel A. Hoek uit Katwijk wat een toonaangevende firma is wat betreft kwaliteit haringen.

Een Hollandse nieuwe haring mag tot 30 september “Hollandse Nieuwe” worden genoemd en daarna heet het “Maatjes Haring” deze benamingen zijn beschermd en bij overtreding kan de NVWA. sancties opleggen.

In Nederland is het nuttigen van haring ook verschillend, de ene houd van een stevige haring en de ander van een zachte haring, in Amsterdam krijg je de haring gepresenteerd in stukjes met wat zuur en elders eet men de haring aan de staart

Het snijden en verpakken is veel werk en hiermee wordt aangevangen op zaterdag 15 Juni en de eerste leveringen zullen plaats vinden op Donderdag 20 juni, zodat de eerste Haringparty kan plaats vinden op vrijdag 21 juni in heel Thailand.

Joma Snacks is de importeur, en werkt samen met Holland Belgium House en Jenny Restaurant ook het adres voor de echte Hollandse Gouda Kaas.

Voor informatie zie Facebook van Joma Snacks. Haring Import Co., Ltd Joma

Ingezonden door Riny

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Hollandse nieuwe haring verkrijgbaar in Thailand vanaf 21 juni”

 1. Heerlijk! Aanstaande dinsdagavond haringparty op het Leijenplein in Apeldoorn. Lekker met vrienden nieuwe haring eten en een aantal biertjes nuttigen. Een Nederlandse traditie die we in ere moeten houden.

  Haringparty

  • chris zegt op

   Ziet eruit als het kopen van stemmen. Laat het Prayut niet zien.

   • Mwa, voor 2 gratis haringen en een biertje ben ik wel om te kopen

 2. lung Lala zegt op

  dat die haring nog zwom op 30 mei, zal waarschijnlijk wel het jaar ervoor geweest zijn , haring moet een jaar in een vat zitten , gekaakt zijn dus.

  • l.lagemaat zegt op

   De gevangen haring wordt op de schepen gekaakt, daarna wordt zo snel mogelijk naar Nederland terug gevaren.
   Het eerste schip wat binnenkomt met verse haring mag het eerste vaatje Hollandse nieuwe ( 45 stuks) veilen! In 2016 was de opbrengst de hoogste ooit: 90.000 euro wat aan een goed doel geschonken werd.

   In Scheveningen wordt dat gevierd met “vlaggetjesdag”.

   Het is verstandig om naar Joma te bellen of ze haring hebben, Tel. 09 4043 1595 , vragen naar Frank.

 3. Bob, Jomtien zegt op

  Volgens mij worden de haringen aan boord gekaakt, van hun ingewanden ontdaan, dus wat JOMA hier dan nog aan toevoegen behalve het ontdooien en vacumeren? (per 2 stuks). Daarnaast zijn haringen in Pattaya en Jomtien op meer plaatsen verkrijgbaar (o.a. Ons Moeder in Jomtien). Geen oneerlijke reclame maken a.u.b.

 4. Co zegt op

  Je spreekt over harig party door heel Thailand op 21 juni. Kun je ook aangeven in welke plaatsen ??

  • willem Kalasin zegt op

   Hallo Co, zit ook al met een dikke tong maar daar zal het wel bij blijven want de verkoop van haring is zoals een medewerker van Joma mij net vertelde voorbehouden aan een paar plaatsen. Zelf 30 jaar in de visserij gezeten en ik lees weer vreemde dingen over haringen. Maar had, na 15 jaar, er wel een paar gelust. Hoek is trouwens een prima leverancier.
   Gr. Willem

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Riny,

  Ik ben nu in Nederland maar wij gaan binnen kort weer naar Thailand en zal een bezoek
  doen met mijn gezin.
  Mijn vrouw(Thais) houd ook erg veel van haring.
  Nu ik hier toch aan het schrijven ben krijg ik al trek.
  Geniet er van en ik ga morgen een haring eten.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 6. Bob, Jomtien zegt op

  Een teken voor Larsson om de verwerkingsfabriek in gereedheid te brengen. Er moet volop worden gewerkt om de haring op tijd in Nederland te krijgen. In een moordend tempo worden niet veel later de eerste haringen naar de fabriek gebracht en gesorteerd op grootte. Met een kaakmachine worden de haringen van ingewanden en kieuwen ontdaan en dan belanden ze in een ijsbad waaraan flink wat zout is toegevoegd. „Dit noemen we de moederpekel”, vertelt Koelewijn.

  citaat uit reportage de telegraaf van vandaag


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website