Lezersinzending: Gratis geld overmaken naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , ,
3 februari 2017

Beste lezers,

Ik heb een manier gevonden om bijna gratis (vandaag kreeg ik zelfs meer dan ik stuurde) je geld naar Thailand te sturen, waarbij je alles zelf in handen hebt. Je hebt wel een pc en internet nodig en in het begin ook iets doorzettingsvermogen om de nieuwe materie te kunnen begrijpen en gebruiken. Hieronder volgt het verhaal:

Langere tijd geleden werd hier op Thailandblog gevraagd naar methoden om goedkoop geld naar Thailand te sturen. Ik denk dat ik een oplossing gevonden heb, die niet alleen goedkoper is, maar soms zelfs geld oplevert.

Een tijd geleden ben ik begonnen met een zogenaamd high yield investment program, waarin je heel goed kunt verdienen als je de regels van het spel kunt spelen. Het probleem bij de investeringen die je dan doet, is dat je hoge kosten moet betalen wanneer je via je bank investeert. Vooral wanneer je met kleine bedragen investeert moet je een alternatief zoeken.
Zo bestaan er bedrijven, zoals OKPay of AdvanceCash die als een soort tussenpersoon functioneren. Er zijn nog meer van dat soort bedrijven, maar daar ga ik nu niet op in.

Het punt is, dat je je geld via SEPA naar bijvoorbeeld ADVCash over boekt en dan kun je gratis je geld in je investment programma steken. Nou had ik het probleem dat sommige investeringsprogramma’s met weer andere instituten werken. Maar bijna allemaal met Bitcoin, de cryptische valuta, die in de laatste tijd zo enorm gestegen was.
Dus heb ik er naar gezocht en inderdaad, hier in Thailand vond ik een Bitcoinportaal dat ook met mijn bank, de Bangkok Bank samen werkt.

En nu wordt het helemaal spannend. Ik heb nu van mijn ADVCash rekening 70 Euro in Bitcoins naar mijn Bitcoinrekening in Thailand gestuurd. Dat duurde ca 5 tot 10 minuten. Resultaat: ik heb geen extra kosten. In tegendeel, ik kreeg zelfs omgerekend 4 cent op deze 70 Euro meer aan waarde toegeschreven.
Kun je met je bank direct aan een bitcoinrekening geld sturen, dan gaat het nog gemakkelijker. Anders, zoals ik: Geld naar mijn ADVCash rekening, dan naar mijn Bitcoinrekening en dan zo weer op mijn Thaise rekening. Dit kost je dan tussen de 25 en 35 Thai baht.

Er zijn geen koersomrekeningskosten, geen dure bankkosten, het geld is in minuten op je rekening! De enige trage factor in mijn geval was de transfer van mijn bank naar ADVCash. Dat duurde twee dagen! Alles andere in minuten.
Met de bitcoins kun je in Thailand heel wat dingen betalen: internet, je telefoon opwaarderen enzovoorts.. Maar natuurlijk ook Thai baht krijgen. Ik durf te stellen dat je minimaal 30 Euro per maand en meer spaart met dit systeem.

Het leuke van de Bitcoin is nu ook nog dat deze nog steeds blijft stijgen. Hij gaat soms een beetje naar beneden, maar op lange termijn gaat ie omhoog. Anders dan de Euro! Dus is het ook interessant om je geld op je Bitcoinrekening te laten staan en dan pas aan te spreken, wanneer je Baht nodig hebt. Je krijgt meer rente dan op de bank.

Wanneer iemand wil weten hoe ik me aangemeld heb bij ADVCash en ook OKPay, stuur me dan een mail naar sjaaks apestaartje hotmail. Ik kan je zo nodig helpen, want het begin is een beetje gecompliceerd, maar uiteindelijk is dit soort bankieren niet ingewikkelder dan met een gewone bank.

Mochten er nog betere ideeën zijn om je geld naar Thailand te sturen, zonder noemenswaardige kosten, wil ik dat ook heel graag weten.

Met vriendelijke groeten,

Sjaak

Noot van de redactie: Het plaatsen van dit ingezonden artikel, impliceert niet dat wij het initiatief van Sjaak ondersteunen en dit als een goede optie zien om geld over te malen of te verdienen. Wanneer je er voor kiest om te participeren is dit geheel voor eigen risico. 

47 reacties op “Lezersinzending: Gratis geld overmaken naar Thailand”

 1. Adje zegt op

  Met bitcoin heb je te maken met een stijging of daling van de waarde. Je zegt op termijn gaat de waarde omhoog. Niets is gegarandeerd . Je loopt altijd een risico. Nu gaat het goed en volgende week leg je er geld op toe.

 2. Jos zegt op

  Dag Sjaak,

  Ik vind het een beetje omslachtig en niet geheel risicoloos als je werkt via Bitcoin.
  Toch bedankt om dit te delen 🙂

 3. henk (B) zegt op

  Maar verlies niet uit het oog : Bitcoins zijn virtuele munten, die helemaal geen zekerheid bieden en in het verleden ook al serieus zijn gecrasht… Zeer speculatief en niet voor iedereen weggelegd, zou ik zo zeggen !!!

 4. Ambiorix zegt op

  Dag Sjaak, te leuk om niet te proberen. De bitcoinrekening waar open je die online? https://bitpay.com/get-started ?
  groeten

  • Sjaak S zegt op

   Hallo Ambiorix, hier is het thaise bitcoinportaal: https://coins.co.th. Je kunt via bijna iedere Thaise bank bitcoins kopen. Het is even wennen, maar het lukt snel. Ik weet niet hoe het in Nederland is, want ik heb daar geen rekening. Omdat ik mijn geld van een Duitse werkgever krijg, wilde ik dat via mijn Duitse bank doen… het lukte me niet om een bitcoinrekening te openen, aangezien ik daar ook niet meer ingeschreven sta. En via mijn bank ging dat niet… daarin zijn ze hier in Thailand toch weer een stuk verder… 🙂

 5. Jörg zegt op

  Als je bitcoins in Nederland koopt, direct naar je ‘Thaise’ bitcoinadres stuurt en direct weer verkoopt dan is het koersrisico minimaal. Kopen, versturen en weer verkopen kan binnen een uur. Het lijkt mij een interessante optie om een keer te verkennen, ik heb je een mail gestuurd Sjaak.

 6. Sjaak S zegt op

  Ja, dat klopt ook, maar als je de Euro bekijkt in de afgelopen jaren, die is alleen maar in waarde gezakt. Zet je geld op je Eurorekening kost het je alleen maar geld.
  Dan: je kunt binnen een paar minuten je hele geld dat je op je bitcoin rekening gezet hebt doorsturen naar je Thairekening. Of de bitcoin op dat ogenblik nu 10 Euro of 1000 Euro waard is, maakt op zich niets uit. De waarde blijft ook bestaan voor de Baht…
  Dan is de bitcoin ook evenredig in Thai Baht waard….
  Tegenover vanochtend heb ik nu alweer 20 baht aan meerwaarde van de Bitcoin…. (ik heb slechts een waarde van ca 5000 baht op die rekening staan – ben ook niet gek dat ik alles wat ik heb daarop zet.
  Het is helemaal niet speculatief. Er was ook een goede reden voor dat de Bitcoin gecrasht was. En dat hij einde december weer zo’n vaart had gemaakt, was omdat mensen in China en India vanwege problemen met hun eigen Valuta als gekken Bitcoin gingen kopen. Er is nu eenmaal een beperkt aantal Bitcoins in omloop en hoe meer mensen die gaan kopen, hoe hoger de waarde wordt.

  Wat was de waarde van de Euro een paar jaar geleden? Toen ik vier jaar geleden in Thailand kwam wonen, meen ik dat ik 42 Baht voor een Euro kreeg. Nu is het minder dan 38 baht!

  Speculatief is het wanneer je je hele inkomen op je bitcoinrekening laat staan in de hoop dat het een paar duizend baht meer waard wordt, maar dan bij een plotseling koersverval je nog maar de helft aan waarde hebt. Doe je het zoals ik: erop en eraf zal het toch heel vreemd moeten gaan dat je juist dan een enorm koersverval hebt…

 7. Jan S zegt op

  Met geldzaken is mijn standpunt: Wanneer ik iets niet direct helemaal begrijp dan begin ik er niet aan.
  Trouwens bij het woord Bitcoin voel ik mij direct al ongemakkelijk.

 8. Emiel zegt op

  100 % speculatief. Wie zou er een ernstig bedrag op deze manier willen verzenden? U doet maar. Ik alleszins nooit.

 9. ruud zegt op

  Er is niemand die er behoefte toe voelt, om u geld te laten verdienen, als u geld overmaakt.
  Dat betekent, dat als u de ene keer meer geld krijgt dan u verstuurt, dit de volgende keer wel eens anders zou kunnen zijn.

  Overigens heb ik geen idee van de kosten van het versturen van geld, ik maak 1 keer per jaar geld over om mijn rekening in Thailand op peil te houden en het enige wat ik weet, is hoeveel Euro’s ik heb verstuurd en hoeveel Baht ik heb ontvangen.
  Alles wat daartussen zit is wat mij betreft een zwart gat, waar ik mij niet in ga verdiepen.

  Het zou dus best goedkoper kunnen zijn.
  Maar in ieder geval kan het nooit zonder risico zijn, op het moment, dat u zelfs meer geld kunt ontvangen, dan u verstuurt.
  En ook die risico’s ken ik niet.

 10. Eric zegt op

  Bitcons voor leken: afblijven!

 11. dirk zegt op

  Weer iemand die het uitgevonden heeft. Veel woorden, ingewikkeld verhaal, muntsoorten die we niet in onze portemonnee terugvinden. Gewoon via je eigen bank, op een degelijke manier geld overmaken en dan hoef je niet te huilen achteraf. Rijk zijn de meesten van ons niet en zullen het ook nooit worden.
  Met een gerust gevoel kunnen slapen, is meer waard dan de onrust van vage ingewikkelde transacties.

  • Jörg zegt op

   Goedkoop geld overmaken mag jij dan niet interessant vinden. Maar als iemand een slimme en goedkope methode heeft gevonden en die wil delen, dan kan ik dat alleen maar waarderen. Iedereen kan voor zichzelf bepalen wat daarmee te doen. Ik ben wel enigszins thuis in de bitcoins, maar wist niet van een Thaise ‘bitcoinbank’, dus ik ben blij met de tip van Sjaak.

 12. ruud zegt op

  Een volkomen fout idee!! Je spaart een beetje overmakingskosten uit, maar loopt risico. met de bitcoin En inderdaad, zoals andere mensen al schreven: de bitcoin is al eerder gecrasht, dus waar de bewering vandaan komt, dat ie op de lange termijn omhoog gaat, geen idee. En een bedrag van E 70 , om daar al die moeite voor te doen, dat bedrag kun je toch ook wel meenemen als je naar Thailand vliegt? Ruud

  • Spencer zegt op

   uh, hallo.
   is de euro zo betrouwbaar dan?
   is een alternatief, zoals de bitcoin niet de moeite van het onderzoeken waard?
   Typisch NL trekje. Wat de boer niet kent vreet ie niet. Maar wel gelijk met de grond gelijk maken.
   Ik vind dat een ieder zelf uit kan maken, wat hij of zij met deze informatie doet.

 13. Jan zegt op

  Bitcoin is de schrik van iedere centrale bank en een zegen voor vooral mensen die geen bankrekening hebben (3e wereld landen). Ook is het een grote bedreiging voor Westen Union en PayPal, die tussen de 3 tot 6% provisie in rekening brengen. Bitcoin is supersnel verzenden van geld naar bijv familie in 3e wereds landen zonder dat een tussenpersoon met zijn graaivingers geld van je afpikt en daarmee flinke bonussen binnenhaalt voor hemzelf.

  Stel jezelf eens de vraag: waarom moet er een tussenpersoon (bijv. bank) zijn om geld van persoon A naar persoon B te versturen. Met Bitcoins ben je je eigen bank; supersnel, zonder commissies en privacy gegarandeerd.

  Ja de koers van Bitcoin is volatiel en als je daar niet tegenkan kun je er toch makkelijk geld mee versturen. Wissel euro’s in Bitcoins en vervolgens wissel die Bitcoins om in bijv Thaise Baht. Kan allemaal in 10 minuten dus wisselkoers risico vrijwel nihil.

  De Bitcoin is nog jong (2009) en er zijn zeker risico’s. Maar vergelijk dit eens met de centrale banken die de geldmachines op de hoogste stand hebben staan en zich helemaal gek printen van waardeloos papieren geld waardoor de koopkracht steeds minder wordt. Bij de Bitcoin ligt het aantal Bitcoins dat in omloop is vast. Het aanbod is dus beperkt terwijl je euro’s onbeperkt kunnen worden bijgeprint door Draghi en de ECB.

  De Bitcoin is nu vooralsnog een zegen om geld makkelijk, snel en goedkoop over de hele wereld te sturen. In de toekomst zou het ook wel eens een belangrijke rol als wereldmunt kunnen gaan fungeren. De euro kan omvallen, Amerika zit tot hun strot in de schulden. Kortom het huidige mpnetaire systeem is wankel. De Bitcoin is net zoals goud een goede investering voor degene die, zoals ik, geen vertrouwen meer hebben in het huidige failliete schuldensysteem

  • ruud zegt op

   Wie garandeert dat het aantal bitcoins voor altijd vast zal blijven liggen?
   Wie heeft het geld in zijn zak gestoken, waarvoor de eerste bitcoins zijn ingeruild voor andere valuta?
   Wie garandeert, dat bitcoins altijd aangenomen zullen blijven worden?
   Wie controleert, hoeveel bitcoins er werkelijk bestaan?
   Hoe weet je, of de tussenhandelaren een bitcoin niet tien keer uitgeven?, per slot van rekening is het niet meer dan een getal op een computer.

   De bitcoin is niet meer dan een valuta, die door geen enkele overheid wordt gegagandeerd.
   Nog minder dus dan de waardeloze biljetten van de overheden.
   De bitcoin houdt slechts zijn waarde, zolang iedereen het spelletje meespeelt.
   Zo gauw dat stopt, heeft een bitcoin geen enkele waarde meer.

   • Jörg zegt op

    Verdiep je in de blockchain, de techniek achter de bitcoin, en je krijgt antwoord op veel van je vragen.

   • Jan zegt op

    Al de vragen die je stelt, kun je ook stellen voor de euro of US Dollar

    Je opmerking:’ de bitcoin houdt slechts zijn waarde zolang iedereen het spelletje meespeelt’ geldt ook voor papieren valuta’s. Alles is gebaseerd op vertrouwen. Waarom gaan steeds meer centrale banken cashgeld aan banden leggen? Wist je dat als 3% van alle banktegoeden worden opgevraagd het volledige banksysteem zou crashen?

    De vraag die je je volgens mij moet stellen is: Wie vertrouw ik meer de overheden en de centrale banken die de koopkracht ondermijnen en de wereld opzadelen met een onbetaalbare schuldenberg of een geldsysteem dat gebaseerd is op een grootboekysteem, waarbij het saldo altijd in balans is en ieder individu zijn eigen bank is?

    500 jaar was er een scheiding van kerk en Staat, dit werd tot op dan voor onmogelijk gehouden. Het is nu tijd dat er een scheiding komt tussen Staat en geld zodat rijkdom meer evenredig wordt verdeeld.

 14. Sjaak S zegt op

  Tja… zo zie je maar weer… wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.
  Toen ik jaren geleden bij Compuserve op internet ging en toen al vaak informatie uit het internet opzocht, kreeg ik van veel collega’s te horen…. wat moet ik daarmee, heb ik niet nodig, is voor freaks, ik heb toch een telefoon en televisie… enzovoorts. En nu? Bijna niemand kan zonder. We leven allemaal hier in Thailand dank zij internet. Een minderheid die het zonder doet… we houden contact met het vaderland via internet, met familie en vrienden, boeken onze reizen, zoeken naar informatie over de nieuwste gadgets of zelfs aanleidingen hoe je een grasmaaier kunt repareren, een schakeldoos kunt aansluiten enzovoorts.

  Bitcoin….brrrr virtueel, kan ik niet aanraken… Dus ook geen MP3 luisteren, maar alleen naar LP’s. Geen films downloaden, maar mooi in de winkel kopen, want dat kun je alles niet aanraken. Boeken lezen op een e-boek lezer??? Oh jee, nee, we moeten bomen kappen, papier maken en dat in handen houden, vanwege de “geur”… in plaats van een paar honderd boeken meenemen in één apparaat, nee, dan toch liever maar twee of drie boeken – meer wordt te zwaar…

  Mensen, het leven is een ontwikkeling… wakker worden. Het digitale tijdperk is al heel lang aan de gang. Alles wordt gedigitaliseerd. Geld ook.
  Denk je dat je geld op een bank echt geld is? Dat zijn ook slechts nullen en enen… banken handelen allang geld in digitale vorm.
  Waarom moet ik drie dagen op mijn geld wachten en er ook nog eens meer dan 30 Euro voor betalen? Zo heb ik het zelf in de hand.

  De volgende stap komt nog…. mark my words… straks betalen we allemaal in de een of andere cryptovorm. Of het bitcoins, Onecoins, Lightcoins of hoe dan ook zijn.

  Dirk, je hoeft niet rijk te worden. Ik heb dit ook niet geschreven ten behoeve van mensen die graag 30 Euro of meer betalen en er geen probleem mee hebben lang te wachten op hun geld. De reden waarom ik dit schreef…. ga maar eens terug op het blog… mensen die zochten naar goedkope manieren om geld over te maken. Dit is een mogelijke oplossing. Ik schrijf gewoon hoe ik het deed. Wat je ermee doet moet je zelf weten. Ik verdien er niets aan.
  Het zijn ook geen vage transacties. Vaag vind ik de transacties die mijn bank onderneemt om mij drie dagen lang op mijn geld te laten wachten. Vaag zijn ook de kosten die daar aan verbonden zijn.
  Vaag is ook, wanneer iemand hier in Thailand bij een ATM staat en geld uit zijn thuisland wil trekken: nu al kost het 200 Baht. Dan wordt de mogelijkheid gegeven de valuta door de plaatselijke bank te laten omrekenen of door je thuisbank… ook dat wordt niet erg duidelijk weergegeven. De gemakkelijke manier blijkt de duurdere manier te zijn… je moet het door de thuisbank laten uitrekenen. En hoeveel je krijgt hangt er maar van af hoe de Euro staat.
  Nee… ik denk dat ik een goede manier gevonden heb. Maar goed. Ik heb me dan ook al een tijdje ermee bezig gehouden. Alles moet je leren nietwaar? Een paar maanden geleden had ik er nul verstand van.
  Nu leer ik iedere dag meer…
  Ik slaap in ieder geval veel beter als ik maar een paar minuten op mijn geld moet wachten en niet drie dagen!

 15. NicoB zegt op

  Voor zover ik weet, ligt het aantal Bitcoins nog niet vast.
  Wil niet negatief klinken, maar het is zeker speculatie bezien vanuit oogpunt van tegoeden aanhouden in Bitcoins, m.i. niet meer dan dat je aan geld langdurig kunt missen.
  De gedachte dat de Bitcoin de nieuwe wereldmunt zou kunnen worden? Denk het niet, het aantal is beperkt, weinig praktisch wellicht te moeten werken met 0,000001 Bitcoin is 1.000 Euro, etc.
  Er kan zo maar een ander opstaan die iets dergelijks en beter bedenkt en daar gaat de koers van de Bitcoin.
  Overigens, ik meen ook te weten, dat de Bitcoin in Thailand door de Centrale Bank verboden is, heb ik dat juist?
  NicoB

  • Jörg zegt op

   Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins “gedolven” worden. Dus het aantal ligt wel vast.

   • ruud zegt op

    21 miljoen bitcoins.
    De koers van de bitcoin ligt op ongeveer 1000 dollar.
    Er heeft dus iemand 21 miljard dollar, zonder enige dekking, uit het niets geschapen.
    Een bank heeft tenminste het eigen vermogen nog als dekking.

   • NicoB zegt op

    Jörg, ik bedoelde met dat het aantal Bitcoins nog niet vast ligt het aantal Bitcoins per heden, het eindaantal staat wel vast.
    Er wordt nog steeds gedolven en dat kan gaan ten koste van de waarde van de bezitters van Bitcoins per heden. Het lijkt een beetje op de Centrale Banken die geld printen.
    NicoB

    • Jörg zegt op

     Klopt. Van de 21 miljoen bitcoins die er maximaal kunnen circuleren in het systeem, is grofweg 75% reeds gemijnd. Hoe meer er gemijnd is, hoe meer rekenkracht er nodig is om ook de laatste raadsels op te lossen en dus meer investering. In China staat het Ordos Cloud Computing Park van Fintechbedrijf Smart Hash. Daar worden de wiskundige raadsels opgelost, die oplossingen worden beloond met bitcoins, elke dag zo’n 12,5 stuks (bron fd.nl).

     Uiteraard zijn er meer van die mijn-fabrieken.

     Ik ga er vanuit dat zolang de opbrengst van een bitcoin hoger is dan de benodigde investering ze door blijven gaan met ‘mijnen’ tot en met de laatste bitcoin. De kosten van het mijnen worden echter steeds hoger, dat is bij het printen van geld uiteraard niet het geval.

  • Sjaak S zegt op

   Waar heb je dat gehoord? Heb je de bron daarvan? Hoe kan het dan dat ik gewoon online of ook via mbanking of ook op de bank zelf bitcoins kan kopen? Zou het verboden zijn, zullen deze toch geen medewerking verlenen…

   • Eddy zegt op

    Op 29 July 2013 heeft de centrale bank van Thailand geen bank licenties toegekend aan Bitcoin Co Ltd, met andere woorden, geen enkele licentie voor gebruik van bitcoins, wat via een omweg, bitcoins illegaal maakt in Thailand.

    Bitcoin Co Ltd beweerd dan weer dat die beslissing illegaal is.

    Begin Feb 2014 heeft de centrale bank van Thailand een aanpassing gedaan van haar standpunt.

    Bitcoins zijn niet meer illegaal, maar fondsen mogen enkel omgezet worden naar de Baht.

    Echter, enkele dagen daarna, Eind Feb 2014 werden dat standpunt ingetrokken er vervangen door;

    De bank gaf eigenlijk 2 standpunten;

    Standpunt 1: Kan bitcoins vergeleken worden met geld?

    De Centrale bank van Thailand, en andere banken, sturen een sterke waarschuwing dat Bitcoins geen geld is, het is gewoon digitale data. Je verliest dan ook alle rechten als je bitcoins gebruikt als betaalmiddel. Voorbeeld, je bestelt iets online en betaalt met bitcoins, en er is geen levering, je kan geen klacht indienen, omdat je niet betaald hebt met echt geld.

    Of de handelaar waar je de bitcoins geparkeerd hebt verdwijnt met de noorderzon, je kan geen klacht indienen wegens diefstal van geld, voor Thailand, bitcoins blijft gewoon een spelletje.

    Bijkomend, indien een bitcoin rekening wordt gehackt, wordt dit niet gezien als diefstal van gelden, omdat bitcoin geen reeele munt is.

    Het is ook een soort van piramide spel, mensen met bitcoins zullen anderen proberen te overtuigen om ook bitcoins te gebruiken, om hun eigen waarde van bitcoins positief te beinvloeden.

    Standpunt 2 : over gebruik illegaal of niet.

    Hier is nog altijd de discussie tussen Bitcoin Co Ltd en de Centrale bank van Thailand.

    Eerst werd aangenomen dat de Centrale bank in 2014 een opening maakte en dat het gebruik van Bitcoins legaal was in Thailand, maar omdat Bitcoin Co Ltd geen thaise banklicentie heeft, mogen ze in principe geen bank activiteiten uitvoeren, en indien ze dan conversie doen naar baht of andere munten, doen ze dit wel, en zijn het illegale activiteiten.

    Later heeft de Thailands Foreign Exchange Administration and Policy Department een nota overgemaakt aan Bitcoin Co Ltd dat het illegaal is.

    Dit is de tekst in het Engels:

    It is illegal to buy or sell bitcoins, exchange bitcoins for good or services, or send and receive bitcoins outside of Thailand.

    Thailand heeft echter (nog) geen acties ondernemen tegen gebruikers van bitcoins.

    Besluit : Technisch gezien is het gebruik van bitcoins in Thailand illegaal, maar er zijn (nog) geen acties ondernomen tegen gebruik van bitcoins.

    • Sjaak S zegt op

     Ja Eddy, het is een machtsspel, en wie de winnaar wordt, zal de toekomst bepalen. Doordat de banken en regeringen gewoonweg bang zijn dat hun de macht ontnomen wordt door cryptovaluta.
     Het is toch te gek om los te lopen dat een regering die geld te kort heeft snel even meer geld gaat printen. Er komt meer geld in de omloop, het wordt minder waard, produkten worden duurder en wie is weer eens de dupe? Juist!

     Maar dat dit nu een pyramidespel zou zijn is het allernieuwste! Laatst werd een stukje van mij niet geplaatst, omdat de redactie hetzelfde zei.
     Dat woord wordt nou toch heel snel in de mond genomen. Network Marketing wordt er ook al altijd van “beschuldigd” een pyramidespel te zijn. Zolang er geen goederen verkocht worden en alleen maar mensen geronseld die dan weer veel geld moeten investeren waarvan ze niets terug krijgen, dan is dat ook zo. Maar hier in Thailand werkt heel veel op een Network Marketing manier.
     Mijn vrouw verdient een paar baht door zeepjes te verkopen die ze aan mensen in de buurt aanbeveelt. Via mond op mond reclame komen er steeds meer opdrachten. Ze heeft geen winkel en koopt op bestelling… nou komt het zogenaamde pyramide systeem in werking: er zijn ook mensen bij die zelf ook die zeep willen verkopen. Dan komen ze bij mijn vrouw en doen dat dan via haar….
     Heel eenvoudig, maar zo werkt hier in Thailand veel. Via mondreklame.
     Maar dat dit met de Bitcoin zou gebeuren??? Hahaha….

     Ik verdien er in ieder geval niets aan! Niet aan de bitcoin..

   • NicoB zegt op

    Sjaak S, met wat ik zeg ” Overigens, ik meen ook te weten, dat de Bitcoin in Thailand door de Centrale Bank verboden is, heb ik dat juist? ” stelde ik niets meer en niets minder dan wat ik daar zeg, zelfs met nog een vraagteken. Wat ik meende te weten is ook juist, zie de uitvoerige uitleg van Eddy hieronder, waarvoor dank.
    NicoB

 16. Bjorn zegt op

  Heb nu al een aantal keer geld gestuurd naar thailand via de volgende website. https://azimo.com/en/
  Geen extra transactiekosten en volgende dag hebben ze het geld op de bank rekening staan :).

  • Sjaak S zegt op

   Super, dit liet een kennis ook weten. Dit ga ik zeker ook na, want zoals ik schreef is mijn methode weliswaar goedkoop, maar vanwege de twee tussenstanden begrijpelijkerwijs niet ideaal.

   Als je echter online (vanuit Thailand of ook Europa) geld wilt verdienen via deze (jawel speculatieve) programma’s, kom je bijna niet om een cryptovaluta heen. Bitcoin is niet de enige, er zijn vele andere. Maar Bitcoin is op het ogenblik wel de grootste en meest bekende.
   Een ander voordeel van betalen met Bitcoin is dat jij meteen ziet of het geld op de rekening van bestemming is aangekomen. Je krijgt er meteen bericht van.
   Dat is wat mij het meeste stoort aan online betalingen via een officeel geld instituut, je weet nooit wanneer het geld op de rekening staat en of het er staat.

  • conimex zegt op

   Geen transactie kosten, maar een veel slechtere koers ! Koers die zij rekenen was zojuist 36.59, terwijl de Bangkok bank nog 37.12 voor je euro betaald !

 17. Chander zegt op

  Nog meer over bitcoin willen weten?
  Kijk naar dit filmpje op YouTube.

  https://youtu.be/lc-k-3zz1P4

 18. Fransamsterdam zegt op

  Als je de bitcoins stort en direct overmaakt en opneemt is het koersrisico vrijwel nihil.
  Voor mensen die erg op de penning zijn en snappen hoe het werkt kan het in voorkomende gevallen een besparing opleveren.
  Het zet in ieder geval meer zoden aan de dijk dan half Bangkok af te reizen om een filiaal van de juiste kleur van de Super Rich Exchange te vinden.
  Ik zou de methode van Sjaak zeker niet aan iedereen aanbevelen, maar ik vind het wel leuk gevonden en het delen van deze kennis waardeer ik wel.
  Zelfs al ben ik het niet altijd met Sjaak eens, het is een onderbouwde mening, een mogelijkheid, en geen gebod of dogma, die ook nog eens centjes op kan leveren.
  Leuk dus,in mijn opinie.

 19. Leon zegt op

  Sjaak,

  Wat ontzettend goed dat je het initiatief hebt genomen om uit te zoeken hoe goedkoop geld te transfereren. Dit kan ik enorm waarderen. Hoewel ik nog nooit wat met bitcoins heb gedaan, denk ik dat het risico wat eerder hier gesuggereerd werd, minimaal is. We praten over een zeer korte tijd dat je ze bezit.

  Sjaak, een dikke, hele dikke pluim voor jou!

  Leon.

 20. erik zegt op

  Het besparen van 30 euro per maand gaat er van uit dat je iedere maand transfereert. Longstayers hebben geld in een Thaise bank en boeken pas over als de koers goed is en dat gaat dan met vele duizenden euro of meer. De transactiekosten zijn dan verwaarloosbaar en je hebt de zekerheid van zaken doen met betrouwbare banken en wereldvaluta en niet met een koersgevoelige bitcoin die hier en daar zo maar verboden kan worden wegens het schimmige karakter ervan.

  Als ik lees dat er een transactie wordt gedaan met wel 70 euro dan heb ik moeite mijn lachen te houden; ik vermoed dat dit bedragje wordt ingegeven door onzekerheid over de betrouwbaarheid van het systeem. Niet voor niets waarschuwt de redactie van dit blog voor de risico’s die door de schrijver worden gebagatelliseerd.

  Als je de ogen openhoudt en de koersen volgt is die omslachtige en risicovolle methode niet nodig.

  • Sjaak S zegt op

   Erik, je lacht dat ik 30 Euro wil besparen op 70 Euro?
   Ik ben een longstayer en krijg echter nog iedere maand een salaris uitbetaald op mijn rekening in Duitsland.
   Ik transfereer telkens bijna alles naar mijn Thaise bank, maar ik had nog een beetje op ADVCash staan en ik deed een kleine test met die 70 Euro…
   Hoeveel had ik dan volgens jou moeten sturen?
   Van mij mag je lachen en er nog van je stoel vallen ook…. je weet wel…wie het laatst lacht…

   • erik zegt op

    Je tranfereert telkens bijna alles naar jouw Thaise bank. Daarmee kies je de duurste methode, als je eens per jaar overboekt spaar je veel geld. Daarmee komt jouw vertrouwen in de bitcoinmethode door jouw eigen woorden op de tocht te staan.

 21. erik kuijpers zegt op

  Sjaak zal ook gelezen hebben dat de Belastingdienst aan gepensioneerden in Thailand remittance base oplegt.

  Ik vraag me af of het hier aangeprezen systeem wordt overgenomen door ABP, Zwitserleven en ander ‘levens’ en door de pensioenfondsen.

  Ik denk van niet (en niet alleen vanwege de bewerkelijkheid) en dan blijf je hangen aan tenminste de kosten aan Thaise zijde en mogelijk kosten van Nederlandse banken. Dan gaat de bitcoinvlieger niet op.

 22. Cees zegt op

  Hoi Sjaak een gaaf verhaal ik wil dat wel proberen, hartstikke bedankt voor het uitzoeken en delen.

  Groetjes Cees

 23. Andre zegt op

  Geld overboeken is ook mogelijk met
  http://www.transwise.com
  Niet gratis maar wel voordeliger en veilig.
  Succes.

  Andre

 24. aad van vliet zegt op

  Hallo Sjaak,
  Ik vind dat je een goed verhaal hebt geschreven maar je moet je maar niet teveel aantrekken van de negatieve comentaren want de meeste lezers begrijpen er niks van maar hebben wel kritiek zoals dat nogal eens voorkomt bij ons Hollanders.

  Maar ik neem contact met je op want ik wil graag wat meer leren van de procedure.

  Aad

 25. Rien zegt op

  Ik maak regelmatig geld over met transferwise kost bijna niets, misschien niet zo snel, maar toch meestal binnen 3 dagen.

 26. willem zegt op

  Prachtig dat verhaal over bitcoins.
  Ik heb net deze week € 5500,- overgemaakt van mijn nederlandse naar mijn thaise bank.
  Tijdsduur: 2 dagen. Kosten: € 5,50. Dat is 0,1 %.
  Waar praten we over!!!

  • Bc zegt op

   beste willem,
   Je vergeet er bij te vertellen dat je ook op je thaise rekening kosten moet betalen, dus totaal ben jw ongeveer 12 euro kwijt!

  • Ambiorix zegt op

   Aan al de negatievelingen, al heb je maar 1 euro profijt…het ook de fun die je beleeft aan het omzeilen van de gevestigde waarden die je iedere dag dieper in je zakken zitten omdat 3% rendement op hun kapitaal niet genoeg is, terwijl ze jouw verplichten te beleggen in fondsen dat hun personeel zelf niet uitgelegd krijgt of je verplichten aandelen te kopen waar je lekker van wakker kunt liggen in je ouwe dag naast een jongere kip die ook niet genoeg heeft aan enkele procenten en dan nog enkele procenten moet investeren op de hoek voor wat fun. Er is niemand die zich moet schamen omdat hij de moed heeft om andere mogelijkheden aan te boren en ze te tonen Sjaak.

 27. Jörg zegt op

  En Willem je vergeet ook nog even de gehanteerde koers te vermelden, ofwel hoeveel bath kreeg je exact voor die € 5.500,-?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website