Geld overmaken naar Thailand (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
10 juli 2018

Dit is al meerdere keren aan bod geweest op het blog, maar wil mijn laatste ervaring toch delen. Ik heb vorige week donderdag 5.000 Euro overgemaakt van de ABN-AMRO naar SCB in Thailand omdat je nu toch zoiets van 1 baht meer krijgt dan een paar weken terug, scheelt toch weer 5000 baht.

Van de IBAN code rekening naar de ISAN code rekening zal ik maar zeggen. Ik heb vooruitlopend op de opzegging door ABN-AMRO maar een account aangemaakt bij Transferwise en Paysera, kost niks, je kan het maar hebben. Ter vergelijking wat deze transfer bedrijven rekenen voor overmaken van euro’s naar Thai baht, uitgaande van de 5000 euro:

 • Paysera: 193,554 THB
 • Transferwise: 186,934 THB
 • ABN-AMRO: 199,201 THB, dit staat nu op de rekening bij SCB.

Dat scheelt maar even 12,267 THB! Bij ABN-Amro moeten daar de kosten dan nog vanaf, 2×9 euro = 700 THB. Er zit ook verschil in de koers die aanhouden. Ik wil maar zeggen: let goed op met geld overmaken! Dit soort bedrijven zijn niet goedkoper ondanks dat ze dit claimen!

Ingezonden door Cees

No votes yet.
Please wait...

58 reacties op “Geld overmaken naar Thailand (lezersinzending)”

 1. David H. zegt op

  TransferWise is enkel goedkoop voor lage bedragen , bij vergelijk met mijn BE. bank is het kantelmoment bedrag tussen de 6500 en 7000 euro, vanaf dan is mijn BE. bank goedkoper daar die voor alles zelfde vast start fee rekenen 15 euro+ 0.3% .(de bank gebruikt I.N.G daarvoor heb ik opgemerkt in een transfer verslag)

  Je kan dit zelf testen mits de tool op hun website fee vergelijken met wat je via je bank verstuurd

  https://transferwise.com/

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Inderdaad, voor grotere bedragen weeg de goede koers niet meer op tegen wat ze aanrekenen.

   Tijdje geleden dat ik het nog gebruikt heb, maar ik moest het steeds naar Duitsland overmaken.
   Via Transferwise naar Deutsche Handelsbank.
   Via AXA ging het via de Deuttsche Bank AG.
   Kan ondertussen ook veranderd zijn natuurlijk en is het nu ING.

   Onlangs kreeg ik trouwens een e-mail van Transferwise, dat de kosten naar Thailand gezakt zijn.
   Ben echter de mail met die info kwijt.

   • David H. zegt op

    Mijn referentie naar I.N.G. is indien traditionele bank in gebruik voor een transfer , in mijn geval Keytrade bank gebruikt I.N.G voor transfers naar Thailand
    Trouwens transferwise zou naar verluidt gewoon niet tranfereren , maar geldomwisselingen gebruiken van gelden die reeds in de respectievelijke landen aanwezig zijn , en dus eigenlijk het land niet verlaten .
    Daarom misschien ook dat ze liever bedragen tot zekere waarde wisselen dan grote bedragen , en alzo meer kleinere klanten verder helpen dan bvb enkele grote waardoor ze minder kans hebben dat deze gelden beschikbaar zijn voor die ” speciale “wijze , en daarom de hogere bedragen gradueel duurder fee opleggen, maar voor lagere bedragen zijn ze wel goedkoop, nadeel zou kunnen zijn dat je geen reden van transfer kan opgeven , bvb voor aankoop condo , welke wel noodzakelijk is voor bekomen F.E.T. formulier, dit indien volgens boekje gedaan wordt , weet wel dat er zijwegen zijn , maar geen erg katholieke methode (Vlaamse zegswijze )

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Iedereen die Transferwise gebruikt weet dit tioch….. of niet ?

   • joskeshake zegt op

    Ik heb TransferWise een 10 tal dagen geleden eens geprobeert en ja zoals de meeste hier zeggen, voor kleine bedragen is het goed, ik betaalde voor 1000 euro transfer 8.66 euro. Maar als ik de bereking doe voor 10.000 euro zit ik aan een TransferWise fee die ca 3 x keer meer is als bij mijn bank Argenta.

    • philippe zegt op

     Beste Jos, blijkbaar begrijpt u het Transferwise gebeuren niet zo goed, U schrijft dat u bij een verzending van 10.000 euro aan 3x de fee zit van uw Argenta bank, en tot hier klopt uw redenering MAAR U krijgt bij transferwise wel een wisselkoers die enkele procenten hoger is als de koers die U krijgt indien u met argenta overschrijft vanddag staat de koers bij Transferwise voor 10.000 euro over te maken dat u NETTO 388.471 Baht op uw rekening krijgt, hier zitten dus alle fees al inbegrepen dat kan U nooit met een overschrijving via uw Argenta bank dan vrees ik dat u minstens 10.000 baht minder op uw rekening gaat zien.

   • Dirk zegt op

    Ronny,
    Ik heb de email nog, als je hem wilt hebben geef mij dan je emailadres.
    Groet.
    Dirk

    • RonnLatPhrao zegt op

     Nee, hoeft niet .
     Is niet belangrijk. Kan ik ook bekijken op de website. Ik wilde alleen maar zeggen dat ik een mail had ontvangen dat het goedkoper is geworden.
     Toch bedankt Dirk.

   • Cees1 zegt op

    Vergeet niet dat je bij Transferwise gemiddeld 0,3 baht per euro meer krijgt! En dat is de koers bij de Bangkok bank. En die is altijd beter dan die bij de SCB
    Of Kasikorn

 2. Johnny BG zegt op

  Toch vrij bijzonder dat de ABN een koers geeft van 39,84 terwijl de middenkoers al ruim 4 maanden niet boven de 39 is gekomen.

  • Karel zegt op

   Inderdaad, die 199,200 baht voor 5000 euro geeft 39,84 als koers en de euro/baht koers is die week zeer zeker onder de 39 baht gebleven (ik wandel elke dag langs zo’n geel wisselkantoortje van TT en heb de koers voor cash geld altijd in de 38,xx gezien. Dus die 199.201 baht voor 5000 euro kan niet kloppen, tenzij Cees de Monopoly-kanskaart “vergissing van de bank in uw voordeel… ” enz gekregen heeft.

   Ik heb 2 dagen eerder, vorige week dinsdag, 3000 euro overgemaakt vanaf ING (gedeelde kosten) naar Kasikornbank en ontving 114.441 baht. Dit geeft een koers van 38,17, een nette koers als ik die vergelijk met de cash-koers van TT, die was toen – als ik het mij goed herinner – ongeveer 38,50.

   Ik schat zo in dat Cees een bedrag tussen de 192.000 en 193.000 ontvangen heeft, als het inderdaad 5000 euro was en de bank geen vergissing gemaakt heeft.

  • Renévan zegt op

   Een koers van 39,84 lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Als ik vandaag kijk op de app. Thai Bath Exchange, hier zie je de redelijk realtime koers van acht Thaise banken dan is de hoogste 38,35. Dat is de hoogste koers sinds maanden. Het lijkt mij dat 39,84 de verkoop koers is en niet de koop koers.

   • Renévan zegt op

    Nog een kleine aanvulling, vandaag 5000 euro overmaken is bij transferwise inclusief kosten 193.351 thb. En bij de ABN Amro (valutaclaculator gebruikt) exclusief kosten 194.800 thb.

    • Kurt zegt op

     De valutacalculator gebruikt de middenkoers en geeft een verkeerd beeld. Staat ook te lezen op dezelfde webpagina van Abn Amro

    • Ton zegt op

     De Exchange rate bij KTB is nu 38.43 (X 5000 = 192150) en bij SCB 38.32 (191600). Dan is het bij Transferwise met een koers van 38.83 nog steeds beter. Bij hogere bedragen wordt het via de bank beter ivm de kosten. ING rekent €. 25 + 0,1%. Hou dus goed de kosten in de gaten en de Exchange rates van de Thaise banken zijn op internet te vinden.

  • Ton zegt op

   Ja ik vond het ook al een behoorlijke koers. Het hoogste tot nu toe was bij Transferwise 38,93. Indien vanuit een Nederlandse Bank Euro’s worden overgemaakt krijg je hooguit bij een Thaise Bank tussen 38,33 en 38,43. ING rekent €.25 + 0,1%. Ik gebruik al een tijdje voor kleinere bedragen Transferwise en werkt uitstekend.

 3. Cornelis zegt op

  Is het niet zo dat wanneer je de overmakingsopdracht in euros geeft, de ontvangende Thaise bank de omrekening doet? Wanneer ik geld overmaak van mijn ING rekening naar mijn Bangkok Bank rekening kan ik kiezen tussen euros en baht – kies ik voor baht dan rekent ING om en in het andere geval Bangkok Bank. Dit laatste is in de praktijk vaak net wat gunstiger, is mijn ervaring.

  • Singtoo zegt op

   Cornelis het laatste is in de meeste gevallen zeker beter.
   Je hebt alleen de “spanning” wat gebeurt er met de koers in die tijd dat je geld “onderweg” is va nNL naar Thailand?
   Dat kan gunstig zijn.
   Maar even zo goed kan het een volle baht minder zijn geworden in die tussentijd.
   De laatste tijd vaker gezien dat het op 1 dag nagenoeg 1 volle baht stijgt of daalt.
   Bij TransferWise en andere bedrijven die geld omruilen heb je de zekerheid van de koers op het moment dat je je opdracht plaatst.

 4. aad van vliet zegt op

  Het is natuurlijk ook sterk afhankelijk van het moment.

  Ik wilde jullie graag wijzen op de volgende forex broker, TorFX.com in de UK. Ik heb daar persoonlijk ervaring mee en je hebt je eigen rekening en ze zijn echt flexibel zoals overmaken in afzonderlijke bedragen naar verschillende banken wanneer je dat wenst.
  En inderdaad de koers en de werkelijke ontvangen bedragen zijn afhankelijk van wie wat doet zoals Cornelis al aangeeft.

 5. Ton zegt op

  ik maak om die reden altijd euroos over naar mijn euroaccount bij de Thaise en willen op een gunstig moment.

  • Singtoo zegt op

   Maar Thaise banken, o.a. Bangkok Bank, rekent dacht ik al 1% opname fee als je je eigen Euro’s weer op wilt nemen?
   En als je bij je bank wisselt dan krijg je ook maar hun, lagere koers, tegenover de betere cash wisselaars zoals Super Rich en TT, etc …..
   En rente krijgen is ook 0,0 % toch?
   Al maakt dat nu uiteraard niet veel uit met de wereld rente. 🙂

 6. hennie zegt op

  deze week is heel kort de bath bijna 40 geweest dus kan het zijn dat verstuurder een mazzeltje heeft gehad

 7. Malee zegt op

  ABN geeft geen 39,84. ABN geeft 38,96 dus graag goed informatie verschaffen.
  transferwise zit 0.3 onder de internet koers en de banken minimaal 0.6 of meer.
  Met transferwise heeft men een betere koers dan via de banken.
  En hoe meer men stuurt hoe goedkoper het wordt
  Hebben wij zelf al vele malen uitgeprobeerd, met dezelfde internet koers

  • Singtoo zegt op

   Klopt Malee,

   Dit is te mooi om waar te wezen.
   De poster moet ergens iets over het hoofd gezien hebben.

   Nu bij TW Euro 53,- kosten als je Euro 10.053 over wilt maken.

   Nu, 11-07-2018 om 22:06 h , krijg ik bij een opdracht van
   10.053 EUR
   53 EUR fee (Nieuwe lagere kosten van TW per 1 juli dacht ik))
   10,000 EUR Amount we’ll convert
   38.99244 THB per EUR Guaranteed rate (48 hrs)
   389,924.40 THB recipiënt gets

   De Bangkok Bank geeft nu voor EUR 10.000 als TT koers 386.675 inkomend vanuit het buitenland.
   Daar gaat nog de standaard 500 Baht BKK bank kosten vanaf.
   Geeft een verschil van een Baht 3.250.
   Daar moeten dan de kosten die je NL bank rekent nog vanaf inderdaad.

 8. goort zegt op

  Beste Cees, ook ik heb vorige week geld overgemaakt van Rabo naar Bangkok Bank en de koers die ik kreeg (van de desk in Bangkok, iets beter dan de gepubliceerde koers op de website) 38.25….Dus ik denk dat je of een tikfout hebt gemaakt, of dat er nog geld op je rek stond want vorige week is er never nooit een koers Euro-Thai Bath geweest van 39.5……

 9. Kees zegt op

  Wat is de koers dan op dit moment?

  • goort zegt op

   Teletransfer buy nu 38.56…ga naar http://www.bangkokbank.com….scroll down…foreign exchange rates….

 10. Kurt zegt op

  Beste Cees, ik weet niet waar je de informatie vandaan haalt maar ik heb zojuist in de app van TrW een storting ingetikt via mijn borderless account van TrW en de transfer fee bedraagt €27,86, gekoppeld aan een gewaarborgde koers van 38,89868. Omgerekend is dat 193.409,68 baht. Dit netto bedrag dat op je rekening terechtkomt is de enige manier waarop je een waardevolle vergelijking kan maken. Vriendelijke groeten, Kurt

  • Kurt zegt op

   Beste Cees ik heb je tekst eerst verkeerd geïnterpreteerd waarvoor excuses. Ik heb de bedragen gelezen zoals je ze schrijft met een komma ertussen ipv punten en dacht dat het kosten waren van om en bij de 200 euro

 11. Jan R zegt op

  Ik lees o.a. ABN-AMRO: 199,201 THB. Dat is in mijn ogen een kleine 200 Baht.
  Nogal verwarring wekkend en dat is niet nodig.

 12. Peeyay zegt op

  Als je zegt dat je € 5000 hebt overgemaakt en dat er nu 199.201 THB op je rekening staat, dan wil dit zeggen dat je gewisseld hebt aan 39,84 THB/EUR.
  Als ik zie dat men op heden cash (Supperrich) slechts 38.70 krijgt, dan kan ik enkel denken dat je geluk hebt gehad en dat de bank een vergissing heeft gemaakt bij het wisselen.
  PS: SCB vermeldt op heden een wisselkoers van 38.22 THB/EUR ….
  (als ik van jouw was zou ik toch nog eens mijn rekening goed nakijken ….)

  • C. G. M van Osch zegt op

   Ik boek iedere maand geld in eur,s over van de Rabo naar de Kasikornbank.
   De euro wordt dus door de Kasikornbank naar Thaise bath omgezet heb daar geen kosten over.
   De Rabobank rekent iedere keer aan overboeking 7 euro per transactie dus volgens mij kan ik nergens goedkoper.

   • Singtoo zegt op

    Zover ik weet rekent iedere Thaise bank ook kosten voor een binnenkomende internationale storting.
    Bij Bangkok Bank is dat meestal Baht 500 per transactie.
    Ik geloof niet dat Kasikorn bank gratis werkt. 🙂
    Vergeet niet dat gedurende de tijd dat jou geld onder weg is van NL naar Thailand de wisselkoers van jou Euro’s nog niet vast staat.
    Dat kan zeker positief uitvallen.
    Maar er kan ook makkelijk 1 baht af zijn per Euro sinds het moment van het plaatsen van u opdracht. 😉
    Bij een bedrijf zoals Transferwise ben je, 48 uur, zeker van de koers op het moment van de plaatsing van je opdracht.
    Als je het bedrag via iDeal direct naar Transferwise laat uitbetalen dan is het geld, meestal, binnen 24 uur bijgeschreven op je rekening in Thailand.

 13. walter zegt op

  Raar verhaal. Donderdag is de koers nooit boven de 38.95 gekomen.
  Waarschijnlijk een foutje van de bank in uw voordeel.

 14. Johan zegt op

  Heeft iemand ervaring met XE? Beter of slechter dan Transferwise?

  • Singtoo zegt op

   XE ongeveer hetzelfde als Transferwise.
   Alleen is XE wat lastiger met identificatie van jou ID gegevens.
   Ze willen een adres in Nederland.
   In Thailand wilden ze, vorig jaar, nog niet accepteren.

   • TheoB zegt op

    Toen ik mij 1½ jaar geleden bij TransferWise registreerde had een medewerker aanvankelijk een probleem met het feit dat mijn eerste voornaam van mijn NL bankrekeningnummer niet voluit geschreven was (A. B. C. Achternaam ipv. Alfabet B. C. Achternaam). Ik heb de hem toen voorgesteld het hoofdkantoor van mijn bank te contacteren om te verifiëren dat het inderdaad mijn rekening was. Ik heb begrepen dat hij het nagevraagd heeft bij een collega die hem bevestigde dat er ook NLse bankrekeningen zijn zonder voluit geschreven eerste voornaam.
    Kennelijk was hij niet op de hoogte van de NLse praktijk.

 15. Fred Janssen zegt op

  Toevallig gisteren erg lang bezig geweest om account bij Transferwise aan te maken/aanvraagformulier in te vullen. NIET GELUKT!!! Kennelijk steeds IBAN/BIC en ING gegevens niet juist ingevuld.
  Boeking uiteindelijk maar weer rechtstreeks ING naar Bangkokbank via internetbanking laten uitvoeren. Bedrag inmiddels ten laste van mijn rekening gereserveerd.
  IS ER IEMAND DIE MIJ KAN INSTRUEREN HOE TRANSFERWISE TE BENUTTEN???
  Bij voorbaat dank. Fred.
  fredjanssen2010@hotmail.com

  • Singtoo zegt op

   Mailtje komt eraan Fred.

 16. bona zegt op

  Beste Cees,
  Ik heb zopas even gekeken op Transferwise en, ondanks de koers wat gezakt is de laatste 24 uur, zou ik bij overschrijving van 5.000 Euro, op dit ogenblik netto 193.471 Baht op mijn rekening krijgen !
  Er moet duidelijk iets verkeerd zijn met je gegevens.
  Mogelijk heb ik het mis doch tot op heden ben ik uiterst tevreden met Transferwise dat ik trouwens dankzij dit blog ontdekt heb.
  Groetjes.

 17. Hans zegt op

  Een zekere Joh. maakte geld over ad TB 500.000 van zijn rekening bij de Rabobank naar onze rekening bij de Kasikorn voor de aankoop van grond. Achteraf blijkt dat wij een depositorekening hebben waarop geen bijschrijving kan plaatsvinden. Zonder ons te waarschuwen heeft de bank het geld terug gestort. Joh. kreeg uiteindelijk ca € 800 minder terug. Een mooie service van de bank. Als dank hebben we onze rekening daar opgeheven !

  • Ger-Korat zegt op

   Van je eigen onwetendheid schuif je de schuld bij de bank in de schoenen. Depositorrekening, spaarekening, in Thailand is inderdaad niet voor betalingen. Idem spaarrekening bij bijvoorbeeld Abn of Rabo in Nederland zijn alleen voor sparen te gebruiken en niet voor betalingen.

 18. janbeute zegt op

  Wat is het toch een stuk simpeler om een FCD ( Foreign Currency Deposit ) account te openen bij een Thaise bank .
  Overboeken van je Hollandse of Belgiesche bankrekening in Eurootjes naar je Thaise FCD account .
  Je vult in bij het internet bankieren van je bank in Nederland dat de ontvanger ben jij ook dus , de transfer kosten betaalt , is stukken voordeliger .
  En wanneer de tijd eindelijk rijp is dan ga je naar je Thaise bank en transfer je ze om naar je Thaise savings account .
  Ja juist dan pas in Thaise Bathjes .
  Ik doe het al Jaren zo en bij de Krungsri kun je ook een FCD ATM card krijgen .
  Dan hoef je zelfs de bank nog niet eens in .

  Jan Beute .

  • Ton zegt op

   En transfer van je euroos naar Thai Baht op een voordelig moment kan ook nog eens bij de meeste Thaise banken via internetbankieren.

  • Singtoo zegt op

   Ik begrijp, ik hoor graag als het anders is, dat Thaise banken minstens 1% opname fee rekenen van jou Euro’s?
   Dus Euro 10 kosten per Euro 1.000 opname dan wel wisseling naar Baht.
   En tegelijk krijg je de zeg 30 a 40 satang lagere wisselkoers per Euro als van een bedrijf als Transferwise en ook als tegenover cash geld bij de betere cash wisselaars.
   Bij Transferwise, en collega’s, kun je ook afwachten op een “gunstig moment”.
   Omdat je bij hun ook de koers vastklikt op het moment van het plaatsen van je opdracht.
   Je word niet ineens rijk van om het eender welke manier dan ook.
   Het is meer een soort van de sport waar krijg je de meeste Bahtjes voor je al dan niet zuur verdiende Eurotjes. 😉

 19. Remko zegt op

  Heb je wel eens aan Worldremit gedacht? Bij €5000,- krijg je op dit moment ruim THB 189,000. Als vaste klant/regelmatige gebruiker betaal ik nu nog maar €0,99 transactiekosten. Je kunt via hen met creditcard en zelfs iDeal geld overmaken, ze hebben een gebruiksvriendelijke app en het geld is binnen enkele dagen op de Thaise rekening bijgeschreven.

  • Cornelis zegt op

   Da’s een koers van 37,8 – zo goed is dat toch niet?

  • Ruud Vorster zegt op

   Worldremit is duurder dan TransferWise , zowel lagere koers als hogere kosten . Probeer het maar uit op hun website ! TransferWise doet nu ook een Debitcard die ik nog niet uitgeprobeerd heb maar me handig lijkt om geen cashgeld meer mee te nemen! Iemand ervaring??

 20. bob zegt op

  Volgens mij de meest voordelige wijze is het openen van een € account bij je Thaise bank. Na het openen gewoon € overmaken naar je € rekening. De kosten in OUR nemen. Dan ontvang je het overgemaakte bedrag in je € account en kun je zelf bepalen wanneer en tegen welke koers je wisselt. Overigens was de koers afgelopen weekend even boven de Baht 39 / € . Inmiddels weer iets teruggezakt. Download de APP XE om de koers per seconde te volgen. Ook voor andere valuta bruikbaar en voor omrekenen van € naar ???

 21. Cees zegt op

  Ik heb eea nogmaals gechecked, ik heb geen tikfout gemaakt, ik kan niet anders concluderen dan vergissing van de bank in mijn voordeel.
  Hoe en waar dit gebeurd is weet ik niet, weet ook niet of hier nog handwerk bij een bank aan te pas komt.
  Dit maakt dan wel dat mijn vergelijking niet helemaal juist is, dat spijt me dan, in mijn enthousiasme heb ik het stukje gepost, had er even langer over na moeten denken.
  Op 9 juli, de dag dat het gestort is bij SCB stond de koers boven de 39, zo ook nu vlgs het handige grafiekje van XE, wellicht dat ze hiermee een vergissing gemaakt hebben.
  Dit neemt in mijn beleving niet weg dat er toch aanzienlijke verschillen kunnen zijn met geld overmaken.
  Met een FCD (eurorekening) ben ik bij SCB geweest, het blijft steken op de eis van een geldige werkvergunning, die heb ik niet, al jaren verlopen. Op vertoon van het gele huisboekje en maandelijkse inkomsten wilden ze het nogmaals bezien, dus daar ben ik mee bezig.
  Bedankt voor alle reacties, groet, Cees.

 22. John W. zegt op

  Bij het overmaken van geld van bv ABN naar Krungsri Bank wordt een zgn girale koers gehanteerd. ABN claimt dat wanneer je ABN Thaise Baht laat aankopen dit voordeliger zou zijn dan wanneer je de Thaise bank de omrekening laat doen. Of dit klopt kan ik helaas niet zeggen. Ik ben dat momenteel aan het uitzoeken.

  M.b.t. de exchange rates hebben de Krungsri en Thanachart banken de beste wisselkoersen.

  • janbeute zegt op

   Beste John , trap daar niet in .
   Ooit heb ik het in het begin dat ik hier kwam te wonen dit ook een paar keer gedaan .
   Kwam er toen al gauw achter dat het andersom doen een stuk voordeliger is .
   Geloof me dit is een zeer dure optie voor jou en zeker goed voor de winst en de aandeelhouders van de ABNAMRO .
   Wat het laatste betreft inderdaad de Krungsri heeft een betere wisselkoers dan vele van die andere Thaise banken over de Kasikorn maar te zwijgen .

   Jan Beute .

 23. philippe zegt op

  Ik heb eergisteren met Transferwise 2000 eeuro naar mijn Thaise Kasikornrekening gestort, vandaag 77445 Baht op mijn rekening gekregen dat wil zeggen een NETTO wisselkoers, dus met alle kosten er al in verrekend krijg ik voor 1 euro 38.72 Baht.
  Ik vraag mij af met welke verrichting ik NETTO meer kan krijgen voor mijn Euro, ik heb al opmerkingen gelezen, van iemand die zegt dat er kosten zijn bij Transferwise die 3x hoger zijn dan bij hun eigen bank, kan deze persoon er ook dan bijzeggen wat zijn wisselkoers is? ik denk niet dat hij NETTO meer op zijn rekening gaat krijgen.

  • hanshu zegt op

   Ik heb 3 maanden geleden nog een proef gedaan met de combinatie ING-Bangkok bank- transferwise waaruit bleek dat de transakties via transferwise veruit de goedkoopste netto zijn.
   Banken rekenen altijd de hoofdprijs.

  • Singtoo zegt op

   Ik heb ook 9 juli Euro 2.013 over gemaakt via TW naar mijn Thaise BangkokBank rekening.
   Kosten op “low cost tranfer” gekozen.
   Kosten, voor EUR 2.013 is EUR13,- inderdaad.
   Ik ontving dus netto EUR 2.000 = THB 77,754.40 op mijn BKK account.
   Dit gaf een koers van THB 38,8772 per EUR ontvangen.

 24. roger zegt op

  World Remit is zeer goed, goede koers en momenteel maar 0,99 euro verzendingskosten. Je kan dit versturen naar een bank in Thailand en men ziet onmiddellijk hoeveel men krijgt.

  • philippe zegt op

   Bij world remit krijg ik 2000 baht minder op mijn rekening in thailand

 25. Ruud Vorster zegt op

  TransferWise doet nu ook een Debitcard die ik nog niet uitgeprobeerd heb maar me handig lijkt om geen cashgeld meer mee te nemen op vacantie ! Iemand ervaring??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website