Betere tijden voor de Covid pandemie

Een vriend van mij reisde gisteren van zijn bergdorp naar Chiangmai. Hij heeft een kraam waarin hij op de brug van de Loi Kroh pannenkoeken, Pad Thai en Burritos placht te verkopen.

Hij nam niet aan dat Chiangmai overspoeld werd met toeristen, maar hoopte dat er in ieder geval toch wel iets te doen was, want hij heeft al twee jaar niets verkocht. Hij liet me om 20.00 uur de straten rond de Night bazaar zien. Het was bedroevend. Volkomen uitgestorven. Geen enkel kraampje en alle winkels dicht. Het is één en al ‘Te Huur’.’Te Huur’ en ‘Te Huur’. Zelfs de winkel van voormalig Burger King (een toplocatie) stond leeg en te huur.

Februari zou een topmaand moeten zijn. Het is onbegrijpelijk dat Thailand geen volledig gevaccineerde toeristen toelaat met een PCR-test vooraf en een sneltest bij aankomst. Welke toerist heeft zin in dat gedoe met Thailand Pass, medische verzekering, 2x een dag opgesloten zitten in een hotel voor nogmaals PCR-testen?

Ingezonden door Adriaan

17 reacties op “Februari zou een toeristische topmaand moeten zijn, maar….. (lezersinzending)”

 1. khun moo zegt op

  Blijkbaar is niet alleen de Thailand Pass, medische verzekering en 2x een dag opgesloten zitten voor toeristen de reden dat het rustig is in Chiang mai en Thailand in het algemeen.

  Blijkbaar is het ook rustig met het binnenlandse toerisme van de Thai zelf.

  ik heb nog even het aantal dodelijke corona gevallen in Thailand opgezocht.
  Vandaag 27 en in de laatste 46 dagen is het slechts 1 keer hoger geweest, namelijk 28.
  Ik veronderstel dat de Thai ook financieel even rustiger aandoet en grote groepen mensen in toeristische gebieden probeert te vermijden.

  Maar inderdaad met alle beperkende maatregelen voor toeristen , hebben vele geen behoefte om op vakantie naar Thailand te gaan. Dat geldt overigens ook voor andere vakantie bestemmingen.

 2. wim zegt op

  Die PCR obsessie waarbij de uiterst diep afgenomen monsters ook nog gedraaid worden met een superhoog aantal cycli in Thailand is binnenkort voorbij. Veel landen zijn inmiddels open zonder alteveel gedoe en er gaan binnenkort nog meer open, ook hier in de regio.

 3. Cornelis zegt op

  En niet te vergeten: het risico bij aankomst of op dag 5 positief te worden bevonden en dan, ook als je geen enkel symptoom hebt, te worden geconfronteerd met hoge kosten voor isolatie in een ziekenhuis of ‘hospitel’.
  De Thaise ‘Office of the Insurance Commission’, de officiële toezichthouder op de verzekeraars, heeft onlangs bepaald dat de Thaise verzekeraars die niet medisch noodzakelijke kosten voor asymptomatische gevallen niet meer vergoeden. Voor die datum afgesloten contracten blijven overigens wel van kracht.

  https://www.asiainsurancereview.com/News/View-NewsLetter-Article/id/79270/Type/eDaily/Thailand-Criteria-tightened-for-COVID-related-health-insurance-claims

  https://www.thaipbsworld.com/mild-asymptomatic-covid-19-cases-not-entitled-to-claim-under-new-insurance-rules/

 4. T zegt op

  Tsja wat zal ik zeggen net terug van de Dominicaanse Republiek daar kon je van het vliegveld tot aan het strand bij wijzen van spreken lopen over de hoofden.
  Maja daar zijn ook vrijwel geen inreisbeperkingen voor een langere tijd, toeristen houden niet van continu onzekerheid over hun vakantie.
  En de tijd dat Azië als uniek en goedkoop te boek stonden is ook al langzaam voorbij, ze zullen voor komende winter echt een keuze moeten gaan maken wat ze met corona maatregelen gaan doen.
  En als deze te streng zijn moeten accepteren dat toeristen en dus geld en veel geld wegblijft.

 5. John Chiang Rai zegt op

  Eerst moet je zorgdragen voor je vliegticket,de juiste hotelboekingen,en een verplichte verzekering die bereidt is om een Engels geschreven verklaring af te geven met de vereiste verzekerings sommen,en dan begint de procedure nog om een eventueel E visum aan te vragen.
  Zoals ik nu reeds online bekeken heb,vragen ze voor een Non immigration 0 ,zelfs al ben je met een Thai gehuwd, toezettelijk bij de gebruikelijke documenten en vragen,nu ook een inkomsten of bankbewijs.
  Ik vond vroeger de loon of inkomensvraag op het TM6 fomuliertje,wat iedereen in het vliegtuig moest invullen,al meer dan belachelijk.
  Als ik niet voldoende inkomen zou hebben,zou ik ten eerste nooit een dergekijke reis aantreden,en in geval duizend keer na denken om een van hun Thaise onderdanen te huwen.
  Maar goed dat ter zijde,maar als je dan eindelijk alle boekingen,visum,en verzekerings poespas verricht hebt.begint het scannen en het aanvragen van deze Thai pass nog,waarbij je nog steeds niet weet of je bij de verplichte PCR test thuis, of bij aankomst negatief zult blijven.
  Afgezien dat ook velen,voor de aanvraag van een Thai pass niet zo fit op een computer zijn,denk ik dat velen zullen uitwijken naar landen,die het iets toerist vriendelijker zullen organiseren.

 6. Chris zegt op

  Ik ben sinds 16 dagen aan een rondreis met de auto door noord-Thailand bezig en momenteel in Loei. Nu begin ik aan de isaan voor een paar weken. Er zijn wel degelijk Thaise toeristen onderweg maar niet zoveel als anders. De betere hotels zitten redelijk vol.
  Wat wel opvalt is dat je geen farangs ziet. Verleden week waren we in Chiang Mai en daar is het inderdaad droevig gesteld. Zeer veel winkels gesloten en slechts enkele farang gezien. Chiang Mai heeft het wel aan zichzelf te danken want ze willen niet moderniseren, alles is oud en vuil. Ze mogen een voorbeeld nemen aan Chiang Rai waar alles veel moderner is met vele nieuwe hotels en, inderdaad, nogal wat farang te zien.
  Thailand gaat de verkeerde kant op door hun hoogmoed en hun domme beleidsmensen. Of zijn ze misschien slim voor hun eigen portemonnee? De gewone mensen moeten het maar uitzoeken, de elite geeft geen moer om de gewone man en tracht hun miljard bath te verdubbelen.
  Mijn huis staat in Huahin en daar is het ook droevig gesteld, ook veel leegstand en de bars en restaurants die toch open zijn hebben maar enkele klanten.
  Wat ik ook al verschillende keren meegemaakt heb is dat Thaise mensen vies zijn van farangs en een stap opzijzetten, bang om besmet te worden.
  Ja, het mooie land van de glimlach bestaat niet meer.

  • RobHH zegt op

   Uw huis staat in Hua Hin? Is dat dan mogelijkerwijs een ander Hua Hin dan dat in Prachuabkhirikhan waar ik verkeer?
   Toegegeven, het is geen seizoen als we kenden vóór Covid. Maar de strandstoelen zijn toch voor bijna 50% gevuld. En de bars (sorry, “restaurants”) zijn ramdruk.

   Oké, Soi Binthabat is leeg. En in het hele oude centrum is niet veel loos. Maar Baan Khun Por heeft eigenlijk geen slechte dag gehad de afgelopen twee jaar. En Soi 94 bruist.

   Meehuilen is makkelijk. Maar stel alsjeblieft de zaken niet slechter voor dan ze zijn.

   Voor de twijfelaars: zet alles op een rijtje en kom gewoon. Laat je niet bang maken door negatieve verhalen. Er is zat te doen hier. En u bent van harte welkom.

   • Bart zegt op

    De situatie positiever voorstellen dan de werkelijkheid is al even slecht dan meehuilen.

    Ik ben vorige week nog in Hua Hin geweest en het was inderdaad triestig gesteld hoor. Als ik de verhalen van anderen hoor, is het net hetzelfde in vele andere toeristische plaatsen.

    Zolang men de toeristen niet met open armen ontvangt zal de situatie er niet beter op worden, wat men ook beweert.

  • Jahris zegt op

   Inderdaad weinig buitenlandse toeristen, en dat zal volgens mij dit hele jaar nog wel zo blijven indien de huidige beperkingen niet worden afgeschaft. Maar vies van farang? Niks van gemerkt. Ik ben net een paar weken terug, ben in ruim 4 weken in Lopburi, Udon, Nongkhai en Jomtien geweest en heb dat toch echt niet zo ervaren. Gewoon hetzelfde als altijd, mits je natuurlijk wel overal je mondkapje op hebt, ook buiten, anders kijken ze je (terecht) scheef aan.

   • Chris zegt op

    Ik was vorige week in Central Pattaya en het viel me ook op dat er heel wat farangs rondliepen met hun mondkapje onder hun kin. De Thai zelf hebben op dit vlak toch wel wat meer discipline.

    We hadden 2 nachtjes geboekt in een hotel net buiten het centrum en het was daar akelig leeg. In de late namiddag hadden we het zwembad voor ons alleen. Tijdens het ontbijt waren er 3 tafels bezet. Toch wel uitzonderlijke situaties voor een stad als Pattaya.

 7. Roger zegt op

  Als gepensioneerde farang, gehuwd met mijn lieve Thaise echtgenote, had ik dolgraag eens de familie willen bezoeken in mijn thuisland.

  Ik ben al bijna 3 jaar niet meer buiten Thailand geweest. Al de beperkingen die men ons oplegt (bij het terugkeren naar Thailand) weerhoudt mij ervan om naar Europa te reizen.

  Enkele vrienden en familie hebben me ook al om advies gevraagd omtrent een vankantie hier in Thailand. Ik heb ze aangeraden om dit voorlopig niet te doen.

 8. Johan zegt op

  Wij komen al jaren (vanaf 1992) in Thailand en met heel veel plezier.
  In maart 2020 op het laatste nippertje vertrokken uit Huahin met KLM.
  Voor ons niet eerder weer Thailand dan dat alle regeltjes en pcr testen zijn afgeschaft.
  Van de extra verplichte verzekering maar te zwijgen.
  Een goede zorgverzekering en reisverzekering is volgens mij toch voldoende.
  Dus ik hoop, ook voor de Thaise bevolking, dat de “regering” toeristen weer zoals vroeger toelaat.

 9. Piet zegt op

  Ik woon al jaren in Noord Thailand, ga weinig uit, laat staan reizen binnen Thailand wat ik gewend was te doen.
  Met Corona ben je voorzichtig geworden.
  Je kan wel internationaal gaan reizen maar loop je ergens een test op die niet goed is kan je voorlopig niet meer terug naar huis in Thailand dwz alleen met een dure, dure quarantaine.
  Al het papierwerk om gezond terug te komen naar Thailand is daarom secondair en meer gecompliceerd.
  Wat inderdaad opvalt is dat er op het moment hier weinig buitenlandse toeristen in beeld zijn, meestal zijn het Thaise toeristen (die dan gebruik maken van de elektrische tram voor de rondrit in de stad en wat een graadmeter voor het toerisme te plekke is)
  Binnenkort zal ik noodgedwongen naar de kust in het Zuiden moeten gaan vanwege de oplopende luchtverontreiniging i.e. voor mij een luxe probleem.
  De lokale bevolking heeft echter weinig keus om te vertrekken en geld uitgeven aan een air-purifier is niet een prioriteit.

 10. Patrick zegt op

  En kun je je dan voorstellen het bericht vandaag in de Telegraaf dat de verwachting is dat de reizen naar verre bestemmingen waaronder het verre oosten en met name Thailand storm gaat lopen omdat ook thailand alle beperkingen heeft opgeheven.
  Hoe verzin je het.

 11. kawin.coene zegt op

  Mensen gaan en zijn op vakantie en hebben geen zin om aan administratie te doen of nog erger…opgesloten in een duur hotel.Ze hebben al in hun thuisland genoeg administrtie.Zolang ze in Thailand niet handelen zoals vroeger zal het zeer moeilijk zijn om toeristen te krijgen.
  Lionel.

 12. Chiel zegt op

  Het is treurig te noemen.
  Ik ben nu in Bangkok en moet hier 6 nachten blijven.
  Ik ben in Nederland getest en bij aankomst in Bangkok.
  Ik wilde doorreisen naar Udon Thani na de eerste test, maar dat mag dus niet.
  Er zijn geen hotel’s in Udon die de tweede test uitvoeren.
  Ik ben onderweg naar mijn vrouw, maar als ik gewoon toerist was geweest, had ik dit er niet voor over gehad.
  Om een visum te krijgen ben je een week bezig..
  Om een Tailand pass te krijgen weer een week verder.
  2 x een verzekering afsluiten omdat er bij de eerste keer niets vermeld werd dat je verzekering 10 dagen langer moet zijn dan je verblijf, Vervolgens reageerd AXA pas 3 dagen later om je verzekering te verlengen en dat was in mijn geval veel te laat om de Thailand pass nog op tijd te krijgen. Drama dus.
  Let op als je toch naar Thailand reist, Als je in Bangkok aan komt en na 1 dag naar b.v, Phuket wil vliegen, dat je op 1 vd 2 vluchten per dag zit die voldoen aan de Covid regels. Ik heb inmiddels veel mensen gesproken die een vlucht hadden geboekt waar je als 1x getest niet mee mag…. geld weg dus.

 13. Willem zegt op

  Op zondag is de nightbazar gesloten. Geen kraampjes aan de straat. Dit komt door dat de zondag walkingstreet dan open is is al eerder gemeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website