Boosterprik in Pattaya (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
24 december 2021

Vandaag een boosterprik laten zetten in het sportstadium aan soi Chaiyapreuk in Pattaya/Banglamung. Ik had vernomen dat dit kon zonder afspraak dus vanmorgen rond 08.30 uur op pad naar het Stadium, daar aangekomen zag ik dat ik duidelijk niet de enige was die gebruik van de booster wilde maken.

Honderden mensen werden vanaf het parkeerterrein opgevangen en verzocht om onder tenten op plastic stoeltjes plaats te nemen. In groepen werd vervolgens iedereen naar binnen geloosd en ook in de hal moest men plaats nemen in het aangewezen vak en wachten op een aanwijzing van de aanwezige security.

Al met al heeft dat wachten zo’n 4 uur geduurd, men kon wel naar buiten om en eten te kopen bij de vele stalletjes voor de hal. Uiteindelijk kwam er beweging in het vak waarin ik mij bevond en moest men naar een eerste check en afgifte van een vragenlijst (in het Engels voor buitenlanders die er overigens niet veel waren). Na weer in de rij en verplaatsing op stoeltjes, weer een check van paspoort en de lijst kwam ik uiteindelijk bij de vaccinatie verpleegkundige terecht die heel correct de vaccinatie plaatste.

Na een half uur wachten kon ik weer vertrekken met een Pfizer vaccinatie in lijf, de booster was gezet. Volgens mededeling duurt deze vaccinatie operatie nog tot en met 30 december, daarna is het afgelopen.

De vaccinatie is gratis, met kan een app downloaden van het Banglamung hospital downloaden, ff account aanmaken en je kan de officiële vaccinatie terugvinden en zo nodig hebben om dit aan te tonen in Nederland of waar dan ook. Een verpleegster na de vaccinatie is hulpvaardig bij het downloaden van de app.

Al met al was het lang wachten maar alles verliep prima geordend, geen problemen gezien. Complimenten voor de organisatie!

Ingezonden door Jan

Rating: 3.67/5. From 6 votes.
Please wait...

7 reacties op “Boosterprik in Pattaya (lezersinzending)”

 1. Die boosters schijnen weinig te doen…. maar dat maakt ook niet uit omdat omikron steeds meer op een verkoudheid lijkt.

  Zie hier:
  Mensen met omikron hebben 50 tot 70 procent minder kans in het ziekenhuis te belanden dan mensen die besmet zijn met andere coronavarianten, zegt het Brits Gezondheidsagentschap. Omikron pakt vaak milder uit door een combinatie van opgebouwde immuniteit en veranderingen in het virus zelf. Het virus is beter in het infecteren van de luchtwegen, maar dringt minder makkelijk door tot de diepe longweefsels.
  De dienst benadrukt dat de resultaten voorlopig zijn, en dat het absolute aantal ziekenhuisopnames nog steeds flink kan oplopen en dat er ook signalen zijn dat de boosters snel in effect afnemen.

  Bron: NOS.nl

  • Paul zegt op

   De berichtgevingen rond het boostervaccin spreken elkaar voortdurend tegen. Om zomaar te stellen dat de omikronvariant een simpele verkoudheid veroorzaakt is een gevaarlijke uitspraak.

   Ik lees in de (andere) media dat een booster wel degelijk zijn nut heeft. Wie er gelijk heeft laat ik in het midden. Ik zal mijn mening hier op dit blog zeker en vast niet als dé waarheid verkondigen.

   • Ik vind prima, al neemt iemand er voor de zekerheid een stuk of drie en over zes maanden weer 1, etc, etc. Het is je eigen lichaam dus stop er in wat je goed dunkt. Of het uiteindelijk gezond is….? Dat zal de komende 10 jaar wel blijken.

   • khun moo zegt op

    Of een booster wel of niet nut heeft laat ik aan de medische specialisten over.
    Ik heb het nut van mijn 5 rabies injecties ook aan de medici overgelaten.

    Op zich verbazendwekkend dat menigeen zich meer laat beinvloeden door social media, waarvan de herkomst van de posts op zijn zachts gezegd twijfelachtig zijn dan door duizenden medische specialisten, die gedegen onderzoek gedaan hebben.

    De jaarlijkse griepspuiten die jaarlijks aangepast worden nemen we ook, alsmede hepatitus A, cholerea, typhus, difterie, tetanus, polio.

    • Op zich is het verbazingwekkend hoe gemakkelijk men zich laat beïnvloeden door de mainstreammedia. Die spuiten die jij noemt zijn niet experimenteel zoals MRNA. En bestaan al meer dan 10 jaar. Dus de bijwerkingen op de lange term zijn bekend. Dat is toch wel een wezenlijk verschil.

 2. Paul j zegt op

  Verpleegster was aardig bij het downloaden vd app. Bij mij wilden ze dat niet doen. Kan je wat meer daarover vertellen aub ?

 3. John Chiang Rai zegt op

  De boosters kunnen zover ik de informatie heb gelezen,niemand beschermen voor een besmetting met het Omikron virus.
  Het enigste wat in de UK en Israel nu reeds zichtbaar geworden is,dat een booster hooguit helpen kan tegen een zwaar verloop,terwijl men zelfs dit laatste nog niet helemaal uitsluiten kan.
  Het Omikron heeft bij de meeste besmettingen een duidelijk milder verloop als bij de Delta variant,alleen de enorme snelheid en de hoeveelheid aan dagelijkse besmettingen,kunnen onder diegenen die nog geen booster gehad hebben,het gezondheid systeem nog steeds aan zijn grenzen brengen.
  In ieder geval is de booster het enigste middel om de Omikron variant nog iets af te remmen,voordat we misschien in Mei /juni 2022 een aangepast vaccin op de markt zullen zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website