Beste lezers,

Ik moet me verontschuldigen voor de valse hoop die ik misschien bij een aantal lezers gewekt heb. Ik was iets te enthousiast bezig geweest met het versturen van geld via ADVCash en bitcoin rekeningen.

Na een aantal mailwisselingen met lezers van Thailandblog en ook door eigen onderzoek en vergelijk, moet ik helaas vaststellen dat je niet echt veel kunt sparen op die manier. In tegendeel, als je niet oppast, kost het flink wat geld om via ADVCash Bitcoin te versturen.

Het blijkt dat ADVCash een zeer slechte koers heeft. Ik geef het toe, ik was erg naïef, iets te overijverig om het goede nieuws te vertellen. De vier cent “winst” had ik alleen maar, omdat ik de koers niet met andere bitcoin platformen vergeleken had.
Dan helaas toch maar op de ouderwetse manier of wanneer je via je bank Bitcoins kunt kopen in Nederland of België, dat het dan misschien sneller kan gaan. Dat ga ik zelf nog verder onderzoeken.

Ik heb intussen een aantal Bitcoin platformen gevonden: mijn eerste: www.coin.co.th is de meest eenvoudige en je kunt hiermee op het ogenblik meer voor je geld krijgen dan op de bank. De waarde van de bitcoin is aan fluctuaties onderhevig, maar op de lange duur wordt verwacht dat de bitcoin alleen maar meer waard wordt. Je kunt via coin.co.th van alles betalen: telefoonrekeningen, stroom enzovoorts. Je kunt er ook geld mee naar andere banken sturen. Of het echt zin heeft, moet ieder voor zichzelf uitzoeken.

Dan is er een tweede grote in Thailand: www.bx.in.th (Bitcoin Co Ltd Thailand) waarmee je ook betalingen kunt verrichten, je kunt daar ook een portemonnee openen en je kunt met diverse cryptovaluta handelen. Hoe dat verder gaat, weet ik zelf niet, zover heb ik me er nog niet in verdiept.

Om in Europa betalingen te verrichten kun je o.a. bitwala kiezen. Deze geeft je de mogelijkheid om naar banken in Europa, Australië en andere delen van de wereld je bitcoins als geld over te maken. Bij de meesten worden kosten van ca 0,5% berekend. Dus helaas, voor de meesten geen goed alternatief.

Ik blijf me er wel mee bezig houden, omdat het gewoonweg een interessante bezigheid hier in Thailand is (ik heb intussen een stuk of drie anderen leren kennen die in Thailand wonen en hetzelfde doen als ik – geld verdienen via de PC) en waarbij het gebruik van de bitcoin in de meeste gevallen beter is dan met “echt” geld. Dit verdienen is op het ogenblik maar “spelen”… echter langzaam maar zeker groeit de kennis en ook je contactenkring…en op de lange duur kun je ook de vruchten plukken.

Het kost op het ogenblik veel tijd. Ik sta om vier uur ‘s morgens op, en voordat ik het weet is het al zeven uur. De hele tijd bekijk ik programma’s en bespreek deze, kijk op Youtube, Google en Facebook naar eventuele recensies… en correspondeer of skype ik met anderen die dit ook al langer doen.

Het is in ieder geval een heel interessante bezigheid. Zoals ik al eerder schreef, wordt de cryptomunt steeds belangrijker en zal deze op den duur de transacties met lokaal geld via internet vervangen.

Met vriendelijke groeten,

Sjaak S.

8 reacties op “Lezersinzending: Geld via ADVCash en bitcoin rekeningen versturen toch niet gunstig!”

 1. erik kuijpers zegt op

  Als ‘op den duur’ inhoudt dat ook de pensioenbetalers aan die faciliteit mee gaan doen zonder extra kosten dan hoeft dat niet meer te botsen met artikel 27 van het ‘belastingverdrag’ tussen NL en TH. Dat doet het nu wel zoals ik eerder al opmerkte. Tot het zover is zullen we afhankelijk blijven van de wisselkoersen. Compliment voor de eerlijke weergave van jouw ervaringen.

 2. Jörg zegt op

  Naar aanleiding van je vorige bericht hierover heb ik ook wat beperkt ‘onderzoek’ gedaan. Of het voordeliger is dan bijvoorbeeld Xendpay weet ik nog niet. Maar er zijn in ieder geval wel gemakken aan verbonden. Vanaf mijn bitcoin rekening in Nederland (bij Coinbase) zijn de bitcoins in ongeveer een uurtje ‘in’ Thailand (bitcoin netwerk wordt helaas steeds trager). Een betaling naar Kasikorn werd dezelfde dag uitgevoerd. Dus het ging wel snel. De winst moet je zien te halen uit het tegen zo laag mogelijke conversiekosten verkrijgen van Bitcoins.

 3. Aad zegt op

  Als er iemand in geïnteresseerd is dan stuur ik wel een excel berekening toe. Ik heb 3 mogelijkheden onderzocht zoals
  1. Transfer van bank naar Thaise bank
  2. Bitcoin operatie
  3. Via een forex broker (geldwisselaar)
  Stuur maar een email naar: Aad.vanvliet1@gmail.com

  Dat wordt dan niet eerder als vrijdag want we zijn even op weg.

 4. mart zegt op

  Beste Sjaak,
  Je schrijft het zelf al ” de waarde van de bitcoin is aan fluctuaties onderhevig, maar op de langeduur wordt verwacht …?” Voor hetzelfde geldt ook dat het in elkaar dondert toch? Weersverwachting voor morgen … sneeuw in Bangkok?. Bega je nu niet weer een klein foutje…? Waardeer wel je onderzoek inzake goedkoper geld transfereren van daar naar hier. Succes.
  Groet Mart

  • Sjaak S zegt op

   Nee, ik maak hier geen fout. Natuurlijk kan ik de toekomst niet voorspellen, maar net zoals de Euro al jaren steeds minder waard wordt met af en toe een sprongetje naar boven, gaat het met de bitcoin op het ogenblik precies andersom. Ik heb meer vertrouwen in de bitcoin dan de Euro of de Thai Baht.

  • Sjaak S zegt op

   Hier zijn ook een paar grafieken van de bitcoin t.o.v. de Euro.Tendens: stijgend, Let vooral op de derde grafiek. Hij staat in 2017 vergeleken met alle andere jaren het hoogst.
   http://www.bitcoinweb.nl/bitcoinstatistieken/koers-bitcoin-euro/

   Het is heel goed mogelijk dat deze in 2020 over de 2000 Euro komt te staan.

   https://99bitcoins.com/bitcoin-price-prediction-for-2017/
   https://www.cryptocoinsnews.com/needham-bumps-bitcoin-price-estimate-to-848-over-improving-fundamentals-2231-by-2020/

 5. Marco zegt op

  Zelf woon ik (nog) in Nederland en heb een Bitpanda account en kan deze op bijv een Skrill prepaid creditcard zetten.
  In Thailand kan ik vervolgens gewoon met deze Skrill kaart pinnen en geld opnemen bij de ATM. (Moet wel een Mastercard logo op staan).

 6. Franske zegt op

  Ok, ik ben zeker geen bitcoingenie…
  Maar je kan toch een wallet aanmaken op je pc. Bijvoorbeeld bij “Electrum”.
  Dan koop je in Nederland of België bitcoin met je Euro’s (internetbanking), en slaat die op in je wallet.
  Als je in Thailand geld nodig hebt (of de koers staat gunstig) verkoop je je bitcoin bij bvb “Localbitcoins.com”, en die storten dan Thb op jouw rekening.
  Als ik het zo bekijk maak je hiermee toch geen verlies.
  Je moet natuurlijk wel de koers een beetje in het oog houden.
  Daarom is het aan te raden dat je een buffer inbouwt, zodat je een goeie koers kan afwachten.

  Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar ik ga toch eens bekijken of het de moeite loont. Ik zie voorlopig toch geen nadelen…

  Grtz
  Franske


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website