De laatste tijd krijg ik al maar meer berichten van leden die vragen hebben over een ziektekostenverzekering. Een reden is dat veel leden aangesloten waren bij de AXA Assudis verzekering maar dat deze nu eenzijdig opgezegd wordt door Assudis.

Een andere reden is het COVID-verhaal: Om vanuit België̈, Thailand weer binnen te mogen moet je een Certificaat van Verzekering aan de Thaise ambassade kunnen overleggen. Deze ziektekostenverzekering moet COVID dekken en een minimumbedrag van 100 000 dollar voor medische uitgaven. Voor expats die hier in Thailand blijven is dit geen probleem, voor anderen wel.

Ondertussen kreeg ik ook nieuws dat de onderhandelingen over bilaterale betrekkingen tussen België en Thailand voor het ogenblik niet verder opschieten. Vandaar dat ik contact opgenomen heb met AA Insurance, een sponsor van onze Happening.

Wanneer we een groepsverzekering bij AA insurance afsluiten via Pacific Cross dan kunnen we vanaf 11 personen een korting verkrijgen van 10 procent op de premie, vanaf 15 personen zelfs 15 procent. Op deze link https://1drv.ms vindt u de verschillende plannen van Pacific Cross.

Tussen deze plannen kunt u een verzekering vinden die bij uw budget past.Tot 65 jaar is er geen medische keuring nodig, boven 65 wel. Op de genoemde premies kunt u nog beduidende kortingen krijgen. Mocht u bijvoorbeeld alleen een inpatient verzekering nemen dan is de korting 20%. Ook het nemen van een eigen risico kan interessant zijn. Een eigen risico van bijvoorbeeld 40.000 Baht per jaar geeft een korting van 25% op de jaarpremie. Zoals gezegd krijgen we vanaf 11 personen een korting van 10 procent bij Pacific Cross, die 11 personen kunnen elk voor een andere soort verzekering bij Pacific Cross kiezen.

Mocht u willen deelnemen aan de groepsverzekering gelieve dan uw naam, email adres en telefoonnummer door te geven en het Insurance plan naar uw keuze (kan achteraf nog wijzigen, omwille van bijvoorbeeld extra info van Wim).

AA Insurance bevindt zich naast Big C van South Pattaya.

Gelieve in te schrijven voor 15 september. Dan weet ik of er voldoende inschrijvingen zijn en mail ik u een code waarmee u naar AA insurance kunt gaan om aan te sluiten en te genieten van de 10 procent korting.

Met vriendelijke groeten

Donaat Vernieuwe donaatvernieuwe@hotmail.com

No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Bericht van de Vlaamse Club Pattaya over een ziektekostenverzekering”

 1. Jeert zegt op

  Hallo Donaat,

  Uitstekend bericht, ben al een tijd opzoek naar een andere verzekering.
  Mijn verzekering bij AXA Assudis loopt deze maand af.
  Maar ik woon in Ubon Ratchatani,.
  Hopelijk maakt dat niets uit om mee te mogen doen
  Mijn leeftijd is 76 jaar. Als ik mee kan doen ga ik voor Standaard verzekering.

  Tot horens en alvast bedankt.

  • Wim Fokkema zegt op

   Beste Jeert,

   Woonplaats is geen probleem. Uw leeftijd echter wel. PCHI accepteert tot de leeftijd van 75 jaar, maar case by case accepteren ze ook ouderen.Dus ik zou zeggen, gewoon aanvragen.

   U kunt mij emailen en ik kan u dan alle info sturen.

 2. Rob zegt op

  Hoi Donaat.

  Ik heb zelf een goede verzekering maar mijn Philipijnse vrouw niet.
  Dus ik was opzoek naar een verzekering.
  Is het mogelijk dat zij ook mee kan doen?

  Mvg Rob

  • Wim Fokkema zegt op

   Ja dat kan.

 3. Freddie zegt op

  Voor expats van 70 en ouder is elke verzekering, Thaise of internationale, quasi-onbetaalbaar (tenzij je er zéér warmpjes in zit). Reken maar een jaarpremie van 120.000 baht en meer, die jaarlijks nog sterk verhoogd. Bovendien moet je medisch gekeurd worden en als je de minste aandoening hebt wordt je geweigerd. Neem je medicatie voor je hart of bloeddruk of wat dan ook wordt je ook geweigerd. Je kan alles verzwijgen, maar eens je in een hospitaal belandt en ze nemen je dossier door, betalen ze NIET uit en kan je alles uit eigen zak betalen. Expats kunnen vanaf 80 jaar géén verzekering meer krijgen, GEEN dus.

  • Wim Fokkema zegt op

   Beste Freddie,

   PCHI heeft al iemand van 81 jaar geaccepteerd. Daarnaast zijn er voldoende plannen en mogelijkheden om de premie te drukken.

 4. winlouis zegt op

  Beste Donaat, ik heb ook wel interesse, maar kan U mij een +- maandelijks bedrag geven en hoeveel de totale jaarpremie zou zijn, aub.?, voor een ziektezorg verzekering “alleen Inpatient”. Ik ben 68 jr. en zal dan wel de medische keuring moeten laten uitvoeren. Kan deze keuring uitgevoerd worden in een ziekenhuis van de overheid. Wij wonen in Saraburi, maar hebben ook een condo in Pattaya. Met dank bij voorbaat.

  • Wim Fokkema zegt op

   Beste Winlouis,

   stuur mij een email met geboortedatum en ik kan u verschillende premies tonen.

 5. winlouis zegt op

  Sorry, ik heb mijn email adres vergeten bij te voegen. win.louis@hotmail.com

 6. H.Oosterbroek zegt op

  Wat zal ongeveer de jaarpremie worden voor 75 en daarboven?

  • Wim Fokkema zegt op

   Graag een email naar mij wim@aainsure.net en ik kan u antwoorden.

  • Daniel VL zegt op

   Ik heb dit vorig jaar reeds vevraagd het zou tussen 100.000 en 120.000 Bt zijn. Voor het ogenblik geen interesse meer Zal wel wachten tot er geen quarantaine meer is en nadien eventueel nog eens kort naar Thailand CM??

 7. Gino zegt op

  Beste vrienden,
  Voor alle zekerheid Donaat best contacteren op zijn
  e – mail.(donaatvernieuwe@hotmail.com)
  Groetjes en succes.
  Gino.

 8. Rudi zegt op

  Ik vind het de ideale mogelijkheid om op die manier een betaalbare en betrouwbare polis te kunnen afsluiten .Ook een extra pluspunt voor de Vlamingen en Nederlanders is het feit dat de makelaar een Nederlandstalige is om misverstanden door de taal barriere uit te sluiten . En in groep staan we altijd sterker . Ik heb me al in geschreven !

  • Wim Fokkema zegt op

   Dank Rudi.

 9. Yan zegt op

  Ik ben reeds geruime tijd bezig met de “verzekeringen”…en ik neem aan dat onze vriend Donaat zelf niet alle vragen kan beantwoorden tenzij hij meer dan 24 uur in één dag daaraan kan wijden. Ieder individu is verschillend, niet enkel qua leeftijd….maar ook qua “medische voorgeschiedenis”. Daarom zou ik aanraden zelf een persoonlijke aanvraag te sturen naar deze 3 verzekeraars:
  1) April (Franse maatschappij)
  2) Axa (Franse maatschappij, werkt samen met KrungThai bank) (maar een pak duurder dan April)
  3) Pacific Cross
  Houd er rekening mee, zoals door eerdere bloggers reeds gemeld, dat niet enkel de tarieven verschillen, maar dat de premie naargelang de leeftijd heel erg kan op lopen.
  Eens boven de 65 wordt men niet meer aanvaard of moet men een medische keuring ondergaan…En, zelfs al verkeert u in goede gezondheid, dan zullen sommige maatschappijen er op spelen dat bepaalde risico’s met de leeftijd kunnen toenemen en u daar extra voor laten betalen. Dit geldt bv. voor uw cholesterol en uw PSA waarde….Dit is voor iedereen verschillend….
  Ik geef u hierbij een “idee” omtrent de jaarlijkse te betalen premie welke u kan verwachten:
  Bij April : 66-70 jaar 107.000 baht/ jaar
  71-75 jaar 123.000
  76-80 jaar 148.000
  Bij AXA ligt dit ongeveer 20% hoger
  Bij Pacific Cross kan u ook voorstellen de eerste 20.000 of 40.000 baht voor eigen rekening te nemen….dit leidt algauw tot een vermindering tot 25% van uw te betalen jaarpremie.
  Nogmaals, ieder individu is verschillend en het is niet mogelijk om hier en nu een gepersonaliseerd antwoord te geven aan eenieder. Kijk daarom eens op Google en doe uw (kosteloze) aanvraag…..De meeste maatschappijen aanvaarden enkel tot 65 jaar (instap); Pacific Cross maakt hierop een uitzondering mits een medisch onderzoek. De kosten van het medisch onderzoek worden terugbetaald à rato tot een maximum van 10% van de door u te betalen jaarpremie….

  • Yan zegt op

   Zij die nog een thuisadres hebben in België (voor Nederland weet ik dat niet, sorry) kunnen op een voordeligere manier gebruik maken van een “long term” reisverzekering bij bv. “VAB” of “Europ Assistance”;
   bij deze laatste bent u gesteld voor ongeveer 1500 Euro/jaar….

   • Rudy zegt op

    Bij Europ Assistance kan je inderdaad een verzekering afsluiten voor 364 dagen voor 1400 EUR. Dit kan echter enkel als je nog in Belgie bent. Als je je reeds in het buitenland bevindt, zoals in mijn geval niet.

  • Wim Fokkema zegt op

   Beste Yan,

   April International accepteert tot 71 jaar. PCHI tot 75 jaar en daarboven case by case.

   Uitstekend om ook zelf te onderzoeken, maar AA Insurance Brokers is onafhankelijk en specialisten op dit gebied met meer dan 25 jaar ervaring.

 10. Gino zegt op

  Beste vrienden,
  Ik begrijp de bezorgdheid van de mensen boven de + 65 j.
  Voor deze groepsverzekering kan boven deze leeftijd een aparte berekening gemaakt worden,eventueel een lagere dekking zodoende dat dit toch betaalbaar blijft.
  Neem gerust eens contact op met het kantoor in Pattaya (Mr Wim Fokkema)
  Office Pattaya
  565/62 Moo 10, (next to Big C South Pattaya)
  Nongprue
  Banglamung
  Chonburi 20150
  T. +66(0)38 415795
  Office hours Monday to Friday 8.30 a.m. to 5.30 p.m.
  Groetjes.
  Gino.

  • Maryse zegt op

   Lezen is ook een kunst.
   Dat is precies die informatie die Donaat geeft met AA Insurance. De voornaam Wim staat er ook bij. Alleen nu, beste Gino, zaai je verwarring met dit bericht want geïnteresseerden moeten zich bij Donaat melden om een groep te vormen.

   • Gino zegt op

    Beste Maryse,
    ik wilde enkel de mensen +65 j doorsturen rechtstreeks naar Wim omdat Donaat toch geen antwoord kan geven omdat de premietabellen maar t.e.m 65 j gaan en voor diegene de premie individueel moet berekend worden.
    Groetjes Gino.

  • Wim Fokkema zegt op

   wim@aainsure.net

 11. August zegt op

  Wat Freddie en Yan zeggen is spijtig genoeg de harde waarheid!!! Velen zijn op zoek maar boven de 65 jaar is dit werkelijk een probleem.Een groepsverzekering zal wel iets goedkoper zijn maar de meesten moeten hier overleven met een pensiontje en is dit meestal een forse bijkomende kost.Waarom spreekt er niemand van de spoeddiensten in de gouvernement ziekenhuizen in Thailand. Daar wordt je ook snel geholpen en is zeer goedkoop. Heb dit al twee keer meegemaakt in mijn lang verblijf in Thailand. Ook Sriracha hospital, wel 31 km van Pattaya, is zeer goed en betaalbaar voor iedereen.Hier moet je vroeg zijn maar u kunt er ook altijd in de spoed terecht.Het probleem is echter dat dit echter niet mogelijk is bij een zwaar ongeval of je buiten bewust zijn bent.Dan kan je niet kiezen. Als je dan geen verzekering hebt ( moet nog aanvaard worden!!!) word je niet geholpen.Deze vind ik wel extreme gevallen.Iedereen is echter vrij te kiezen en waarom een dure verzekering nodig als er in de meeste gevallen een goedkoper oplossing is met minder luxe??? Ken ook meerdere personen die zich gewoon laten verzorgen in Belgie waar ze wel verzekerd zijn.Is nu wel een probleem in de coronatijd!

 12. Wim Fokkema zegt op

  PCHI heeft goedkope en dure plannen, maar naar ieders budget.

  Onverzekerd rondlopen en gokken op de terugreis naar Belgie lijkt mij ook geen optie.

 13. Ton Uni zegt op

  Ik begrijp er niets meer van! Verschillende malen zie ik op Internet dat Assudis niet meer bestaat / funktioneert en nu krijg ik van hen een verval bericht! Ok ben te oud voor andere verzekeringen en ik claim slechts de plotselinge operaties, dus geen medicijnen etc.

  Ik ben nu in behandeling voor prostatitus met medicijnen en ik weet niet hoe dat afloopt. Ik zal geen operatie willen doch eventueel slechts een “groene laser” behandeling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website