Balans van 4 weken in Noord-Thailand (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
15 januari 2022

Saraphi

Enkele weken geleden heb ik hier mijn reis naar Thailand neergepend. Nu wens ik de balans op te maken van mijn verblijf (4 weken en nog 3 weken te goed).

Eerst en vooral kan ik enkel spreken van mijn verblijf in Saraphi (10 km van Chiang Mai) en omstreken. Wat me eerst opvalt is dat de Thaise mensen heel sereen omgaan met de Covid-19 problemen. Vriendelijkheid is wel een kenmerk. Wat betreft het openen van restaurants en koffiehuisjes is er niet veel veranderd! Sommige zijn nog niet open maar de hoop blijft dat ze het toch zullen doen. De lokale markten blijven doorgaan met misschien een mindere bezetting. De eindejaarsfeesten zijn verlopen zoals eerder, vuurwerk en voetzoekers tot vroeg in de morgen.
Wat betreft de klassieke bezienswaardigheden zoals Doi Suthep daar zijn wel minder toeristen, vooral geen Chinezen. Ik heb het gevoel dat de economie bij de gewone bevolking stilaan terug aantrekt.

In Chiang Mai is de Night Bazaar nog altijd gesloten met als gevolg dat ook de binnenstad doods is. Musea zijn open op sommige tijdstippen. Zelfs shop zoals Haagen Dazs (icecream) heeft zijn deuren gesloten.

Sommige zaken hebben wel hun prijzen verhoogd, maar een Pad Thai van 50 Baht is nu 55 Baht. Dat heeft geen invloed op mijn restaurant bezoek. Ik ben blij dat ik de moeite heb gedaan om mijn reis naar Thailand te maken. Nog 3 weken waarvan ik zal genieten en dan terug naar huis met de hoop van zo snel als mogelijk terug het vliegtuig te nemen naar Thailand.

Ik hoop dat men zich niet laat afschrikken door al dat papierwerk om toch de reis te maken en kom de Thaise mensen een steun geven.

Tot later.

Ingezonden door Willy (BE)

8 reacties op “Balans van 4 weken in Noord-Thailand (lezersinzending)”

 1. Kammie zegt op

  Was een paar weken geleden in CM, viel mij ook op dat het wel erg rustig was. In CR is toch beter vertoeven alhoewel sinds een paar dagen de bars om 21u stoppen met alcohol serveren ipv 23u. Van dichte zaken is niet echt sprake, op de enkele op toeristen gerichte bars die al een jaar dicht zijn.

 2. hannes zegt op

  Vergeet niet om even Lampang te bezoeken echt de moeite waard.

 3. Willem zegt op

  De nightbazar is al weer een paar weken bijna op bijna volle sterkte. Ik weet niet wanneer je er was. De binnenstad is zeker nog niet op het oude nivo maar verre van dood. Er is toch weer enig leven te bespeuren. Zoveel zelfs dat bij enkele gelegenheden het er zo druk was dat je kon denken dat covid nooit bestaan heeft.

  Tot ongeveer loy khratong was er in de binnenstad geen tuktuk or roddaeng te bespeuren. Nu zij ze er weer volop. En het is leuk om her en der eens ween praatje te maken met toeristen die graag wat inside informatie en tips ontvangen of gewoon over ‘koetjes en kalfjes’ willen kletsen. Gezellig zullen we maar zeggen.

  Kortom het gaat weer langzaam de goede kant op in Chiang Mai. Nu maar hopen dat we weer met nog strenge maatregelen te maken krijgen.

  • Willy zegt op

   Hello Willem,
   Op Zondag 26/12/2021 ben ik in Chiang Mai geweest maar heb geen activiteit gezien in de Night Bazar.
   Mogelijk was ik te vroeg! Ik zal een dezer dagen eens gaan kijken en zoals u het zegt , het is leuk om met de toeristen een praatje te maken en hun het mooie van Thailand te laten ontdekken.
   Bedankt voor uw reactie.
   Willy

   • Willem zegt op

    Dat klopt. Zondag is er geen nightbazar. De enige dag van de week. Dat ivm de zondags walkingstreet. Timing is alles.

    Kom je toevallig op een verkeerd moment dan krijg je een verkeerde indruk. Ik was gisteren op de nightbazar en het wad open. Redelihk goee bezet. Zeker niett zo vol als voor cocid maar echt wel een serieuze nachtbazar

   • Willem zegt op

    Zondag is de dag van de sunday walkingstreet. Die gaat van ThaPhae gate tot wat phra Sing. Een hele lange straat. Die markt is echt al weer gezellig druk. Wel toegangscheck op gevaccineerd of getest.

    • Yak zegt op

     Na het lezen van je schrijven over (weer) bruisend Chiang Mai, vroeg ik aan mijn partner waar wij wonen.
     Ik werd verbaasd en ook achterdochtig aangekeken, wat voor flauwekul komt er nu weer was op haar gezicht te lezen, zeker weer Amsterdamse “humor”, haar antwoord was Chiang Mai, WHY??????
     Als ik in het centrum van CM kom dan is het doods, winkels gesloten, markten amper bezet, toeristen, een enkele verdwaalde na, business as usual ?????, praat met mijn vrouw dan weet je hoe “goed” de zaken gaan in CM.
     In de kroeg kom ik niet, misschien dat het daar druk is met “verloren” gepensioneerden, geen idee dus hoe het bruisend nachtleven is, maar voor de “gewone” Thai die probeert zijn geld te verdienen is het sappelen.
     Maar laat de toeristen komen en geld uitgeven want daar zitten ze in CM om te springen want enig hulp van de regering is er niet.
     Er staat nu in Thailandblog een artikel over roze brillen, ik heb deze niet en zal het ook nooit op hebben, maar ik kijk wel goed in de rondte en mijn interpretatie over druk is echt wel anders.
     Maar ik hoop dat de toeristen terug komen en een fijne vakantie zullen hebben dan is het weer bruisend als van ouds in CM en ook de Thai zal weer happy zijn.

 4. Wil van Rooijen zegt op

  Willy,
  Maak er nog een heel mooie vakantie van!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website