Thais gouddelvertje op pad

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
4 april 2021

(Wasu Watcharadachaphong / Shutterstock.com)

Nui en ik leven al 10 jaar ongetrouwd en gelukkig samen. Zonder (grote) problemen dankzij duidelijke afspraken. Dit stukje gaat over een vriendin van Nui, al 15 jaar vriendinnen. Ik noem haar maar Sasa, ongetrouwd, 40 jaar inmiddels en goed opgeleid. Delen veel op Line, wisselen onder anderen foto’s uit over restaurants en de maaltijden aldaar. Onschuldig tijdverdrijf.

De jaren beginnen te tellen, ook voor Sasa, dus op zoek naar een partner, op internet uiteraard. Dat leverde een aantal relaties op, allemaal stukgelopen. Een Deen, rookte te veel. Een Singaporees, had te veel Chinese gelaatstrekjes. Een Amerikaan, bleek te veel te drinken en te weinig in de portemonnee. Een proefweek met een Engelsman op Samui van 5 dagen werd al na 2 dagen afgebroken. Ik zal er wel een paar missen maar…. alla.

Op zeker moment vraagt Sasa aan Nui hoe het toch kan dat zij het zolang met mij uithoudt, een ouwe kerel. Nui antwoordt zoiets als er is geen koe zo bont of er zit een vlekje aan en dat heb je te accepteren.

Nu zit er een gepensioneerde Amerikaanse militair aan de haak, een goudvis zo lijkt het wel. Eerst de pecunia maar. Blijkt een volle portemonnee te hebben. Inkomen op het peil van een kolonel na wat googelen! Zeldzaam, te mooi om waar te zijn! Berichtje aan Nui dus.

Dan de vraag aan Nui of 100.000 thb per maand voldoende is om van te leven. Terwijl ze nu van amper 20.000 moet rondkomen. Berichtje aan Nui.

Ik vraag aan Nui of ze Sasa wil laten weten dat dergelijke berichtjes niet van goede smaak getuigen en dat ik er een beetje moe van word. Maar ja, goede vriendin. Dat doe je niet. Maar de eerste tekenen lijken dus positief. Er komt een iPhone uit de USA en ook een gouden ring. De gelukkige kan overkomen. Berichtje aan Nui.

Na de Covid-19 beperkingen overwonnen te hebben is Dave geland en is in isolatie geweest. Dan zal er getrouwd moeten worden, maar moeder Sasa vindt opeens 58 jaar een beetje te oud, maar als de sinsod boven de 1 miljoen komt is zij om. Trouwen en een feest voor heel Surin. De gemeente zal weten hoe rijk hun dochter nu is. Berichtje aan Nui.

Nu volgen de berichtjes elkaar snel op. Een foto van een ring met steen, prijskaartje er nog aan, 135.000 thb. Een nekcollier met in goud de naam van Sasa. Nog een foto van een nieuwe ring.

Omdat Dave al wat ouder is wordt nakomelingschap wat lastiger en dat is vanwege de garantie die eraan vast zit toch wel een punt. Dus omzien naar mogelijk medisch ingrijpen. 500.000 thb. Berichtje aan Nui.

Kortom ik word er moe van, wat ernstiger is Nui wordt door dit soort jaloersmakende berichtjes toch wat besmet maar begrijpt wel hoe ik erin sta. Ik weiger meegesleept te worden en hou het been stijf.

Waar ik nu benieuwd naar ben is of dit herkenbaar is en wat de bloggers adviseren?

Rating: 4.14/5. From 14 votes.
Please wait...

10 reacties op “Thais gouddelvertje op pad”

 1. khun Moo zegt op

  Je vraagt of dit veel voorkomt.

  Volgens mij is het bijna standaard in Thailand, Vietnam , Philipijnen en China.
  Het hoort bij een cultuur waar veel rijkdom verschil tussen de diverse bevolkings groepen is.

  Zelfs mijn thaise vrouw is ooit in mijn bijzijn aangesproken door een andere Thaise die kwijt wilden dat haar Farang vriend nooit in het openbaar vervoer met andere thaise mensen zou gaan zitten omdat hij een eigen auto had.

  Het verschijnsel komt ook voor bij vietnamese en philipijnse mensen heb ik van Philipijnse en Vietnamese collega’s begrepen.
  In india zie je dit ook terug in het kaste systeem.
  Het lijkt erop dat het meer regel is dan uitzondering en dat nederland de uitzondering is.

 2. janscheys zegt op

  Tja, zo begint het! Net zo was het bij mij. Een meisje uit Isaan getrouwd zo van het rijstveld geplukt hehe.
  Kon geen woord Engels toen ik ze leerde kennen maar dat was geen groot probleem omdat ik me al redelijk goed kon uitdrukken in het Thais.
  Toen ze hier in België aanbelandde was ze natuurlijk 100% op mij aangewezen en dat liep de eerste jaren zeer goed. Veel andere mannen met een Thaise waren jaloers omdat ik een “goeie” had leren kennen! Ik stuurde haar op cursus Nederlands en zo kwam ze dan met andere Thaise vrouwen in contact en toen was het hek van de dam! Waarom zoekt ge u gene rijkere? Die “vriendinnen” die niks omhanden hebben, sommige toch, doen niks liever dan een ander zijn geluk kapot maken en zo werd mijn ex minder en minder tevreden omdat ze nog niet “rijk” was! Uiteindelijk heeft ze dan ne “rijkere” leren kennen en is onze relatie uitgelopen op een scheiding. Ze heeft dan een paar jaar samengewoond met hare “rijke” maar die heeft haar dan toch op zijn beurt buitengezet wegens te jaloers… Nu dat ik van mijn moeder een redelijk pak geld geërfd heb wilde madam terugkomen maar… hola Paula, nie meer met mij haha. Ze had maar moeten blijven… Bezin eer ge begint! Hiermee wil ik niet zeggen dat een huwelijk met een Thaise niet goed kan lopen maar de kans is zeer klein. Ik kende vroeger tientallen Thaise vrouwen in België en daarvan is zeker 90/95 % aan een nieuwe relatie of relaties begonnen dus ik spreek uit ervaring!.

 3. rori zegt op

  Voor mij alleen van horen zeggen en het lezen van verhaaltjes. Bij ons in de buurt en de familie komt het niet voor. Mijn vrouw heeft dus een aantal jaren in Italie en Zwitserland gewerkt. Is van origine financieel manager bij de politie in Chonburi en Pattaya geweest. Doet nu gedeeltelijk als accountant nog dingen bij de politie in Uttaradit stad en voor de randgemeenten (subsidie specialist en fondsen werving vanuit de overheid).

  Ik heb mijn belgische duitse en nederlandse pensioenen, wat verzekeringsgeld vanwege arbeidsongeval (schud bedrijf) en mijn AOW.
  Niet buitensporig,

  1. Ik woon in een dorp een redelijk groot uitgestrekt en afgezonderd.
  2. Mijn “schone” familie is zo een beetje iedereen hier.
  3. Heb 2 zwagers allebeide bedrijven hier en in regio bangkok, hua hin en chonburi
  4. Ik werk en woon hier met en bij mijn vrouw en schoonmoeder en leef als HUN en de ooms, tantes, neven, nichten tot de 20e graad.
  5. Wij pochen NIET met wat wij wel of niet hebben.
  6. Ik en de vrouw hebben direct 5 en indirect voor leveringen nog 4 personen voor ons werken. Hebben NORMALE prijzen tegen perfecte kwaliteit (waren en voedseltest altijd perfect).Betalen een boven standaard loon en zijn erg open over de lusten de lasten en de verplichtingen.
  7. Hebben NORMAAL standaard vervoer/\. Geen BMW en GEEN Mercedes. een Honda en een Ford
  8. De 2 zwagers hebben ook hier hun eigen bedrijf maar daar staat een lokale bewindvoerder boven en ik als eens soort inspecteur onverwacht.
  In een jaar of 14 wel eens incidenten maar nooit problemen.
  9. Ga bijna wekelijks naar de tempels (4 stuks). Heb een buitengewone goede relatie met de oppermonikken (eh vaak ook ergens familie).
  Help mee als er iets moet gebeuren. Loop vaak in eh “boeren” kleding en daardoor ook NOOIT problemen.
  (Lange zwarte broek, kapot t-shirt,op blote voeten en slippers (geen teen).
  Leef in en op het veld of binnen bij 20 en 48 graden. In het veld ook onder een bamboo, grashut zlf rijst mee en wat kip en water. Soms even met de motosai wat anders halen.
  10. Mijn vrouw heeft hier leiding over landbouw en andere agrarische subsidies en we doen sociaal mee. Niets buitengewoons.

  DUS NOOIT is te vaak maar zelden vargen over geld of opbieden van wat heb ik.

  Oh mijn condo staat in Jomtien en hebben een teak house in de buurt van Hua-Hin Cha-am_maar dat weten het dorp en de directe vrienden NIET.

  • khun Moo zegt op

   rori,

   Binnen de eigen familie kring wordt er eigenlijk nooit gepocht over geld.
   De reden is duidelijk.
   Pochen over geld binnen de familie kost geld want degene met geld heeft bijna een onderhoudings plicht voor andere familie leden.

   Kun je voorstellen wat het kost om te pochen in een dorpje waarbij zo wat iedereen familie is.

  • Kees zegt op

   Een mooi verhaal waar ik al 25 jaar van droom…vallen en opstaan en doorgaan
   Kees

   • khun Moo zegt op

    Zolang er geld is zal deze meneer een prima leventje kunnen leiden in Thailand.
    Mischien zal de familie steeds meer leden gaan bevatten en zullen de investeringen toe gaan nemen.
    Ik wens hem veel succes.

 4. fred zegt op

  Het verhaal is heel herkenbaar. Ik heb zelfs weet dat veel westerse mannen om die reden zoveel mogelijk proberen te vermijden dat hun vriendin andere Thai vrouwen ontmoet

  Het tegen elkaar op pochen is iets waar Thai vrouwen heel berucht om zijn. Toen mijn vrouw in den beginne in België verbleef werd ze opgenomen in een kringetje van Thai vrouwen. Telkenmale ze daar van terugkwam wist ik dat ze mekaar weer hevig het hoofd op hol hadden gemaakt.

  Gelukkig is mijn vrouw niet zo een sociaal type en liet ze die namiddagen al snel voor wat ze waard zijn.

  Ze vertelde me hoe ze zich meermaals ongemakkelijk voelde in dat gezelschap. Nu heeft ze nog een tweetal echte goede Thai vriendinnen en dat zijn dan wel eerlijke correcte lieve dames.

  Niet lang geleden ging ze in Thailand naar een kapsalon dat ik haar had aanbevolen. De kapster was gehuwd met een Farang (die ik beetje ken en die ik onrechtstreeks wou plezieren). Toen ze terug kwam zei ze me er nooit meer te willen gaan. Die dame was gedurende heel haar kapbeurt niet gestopt met te pochen over alles en nog wat.
  Gezien ik weet wie die man is is dat puur verzinsel want de man in kwestie is allesbehalve welstellend.
  Mijn vrouw is ze sowieso kwijt als klant.

  • khun Moo zegt op

   standaard verhaal.
   Heel herkenbaar.
   Ik denk dat het in de meeste landen voorkomt waar er een groot onderscheid in arm en rijk is en afkomst en sociale stand bepalend zijn.

 5. William zegt op

  Veel Thaise dames kunnen flink tegen elkaar opbieden klopt.
  Maar in veel van dat soort verhalen valt mijn mond toch open over stemmingsmakerij met cadeautjes door buitenlanders.
  Of flink uit de duim gezogen omdat men ook graag mee wil ‘bieden’ of door zuurstof gebrek onder de ‘dakpan’.
  Geen wonder dat er vele teleurgesteld en alleen weer verder mogen gaan in het leven na verloop van tijd.
  Correcte kreet gouddelvertjes.

 6. Peter zegt op

  Mijn vrouw werkt al jaren met veel andere Thaise en andere Aziatische vrouwen in diverse productiehallen. Het is altijd hetzelfde liedje. Tegen elkaar opbieden, jaloers maken, opscheppen. Doe je mee dan heb je veel vriendinnen, veel plezier, alle weekenden feest, veel casino-bezoek, gokken, elkaar geld lenen, en op den duur altijd een lege bankrekening. Het is nooit genoeg. Mijn vrouw zegt altijd dat zij niet zonder elkaar kunnen, maar zich desondanks willen onderscheiden. Dat doen ze dan maar door hun omstandigheden op te poetsen: echtgenoot een hoge positie met dito salaris, een huis als een paleis, geld op de bank, grond en goed in Thailand. Het tegendeel blijkt vaak waar. De vele Filipijnse vrouwen die zij als collega heeft doen het wat dat betreft rustiger aan. Die richten zich veel meer naar hun Nederlandse partner.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website