Thailand + Kaartspelen (il)legaal?

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
21 mei 2020

Kaarten en gokken zijn illegaal in Thailand. Maar net als de Chinezen zijn de Thai volledig verslingerd aan het gokken. Dus zoekt men oplossingen. Hoe gaat dat in de praktijk, althans in ons dorpje.

 

Eerst een plek zoeken en dan vrienden bellen. Zo’n plek was in het bos, vlakbij. Heerlijk in de buitenlucht een kaartje leggen. Tot oom agent lucht kreeg van deze grove overtreding. Met 2 auto’s kwam hermandad, met zwaailicht. Dus iedereen nam de benen, met medeneming van de pot! Helaas, grootmoeder van 75 was niet meer zo vlot ter been en werd als enige gearresteerd en naar het bureau gebracht. Tegen betaling van 1000 thb kon de familie haar ophalen. Alle reden tot vrolijke verhalen, maar zeker doorgaan met spelen.

Nu het regenseizoen komt is buiten spelen lastiger. Maar inventief werd daar het volgende op gevonden. Tegen betaling werd een huis beschikbaar gesteld. Iedere deelnemer doet voor elke dag spelen 60 thb in de pot voor de gastvrouw, ook om de kosten van de airco te betalen. Spelers kunnen dan tot 24 uur kaarten, wel zelf drinken meebrengen. Per dag brengt dat 500 thb op, per maand rond de 15.000 thb. Aan klanten geen gebrek.

Om op zeker te spelen ging de gastvouw met de politie praten en kwam overeen dat voor 7.000 thb per maand er wordt gedoogd. Wel als bijkomende eis dat oom agent langs kan komen voor een biertje.

Iedereen tevreden dus, of dat zo blijft is maar de vraag. Je weet maar nooit welke nieuwe eisen de agenten verzinnen.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Thailand + Kaartspelen (il)legaal?”

 1. Koos zegt op

  Herkenbaar verhaal.
  Iets schuiven naar de politie en het probleem is verholpen.
  Ook bij ons word veel gegokt zeker nu een ieder gratis geld van de overheid krijgt.

 2. ruud zegt op

  Kaarten is op zich niet illegaal, gokken wel.
  In de praktijk betekent in Thailand kaarten echter (bijna) altijd gokken en daar gaat de politie dan ook meestal van uit.

  Het in huis hebben van 2 of meer kaartspellen is dan blijkbaar weer wel tegen de wet.

  Gelukkig zit patience ook nog in de computer, alleen jammer dat Microsoft met de kaarten knoeit en geen random spellen geeft.

 3. Hans Struijlaart zegt op

  Ik kan me nog de belachelijke inval herinneren, volgens mij was dat Huahin. Daar is toen een inval gedaan met meer dan 20 politiemannen omdat er farangs zaten te bridgen in een grote zaal. Ze hebben niet kunnen constateren dat ze aan het gokken waren.Maar om niet helemaal belachelijk over te komen hebben ze iets in de wet gevonden dat je maximaal zoveel kaartspelen in een huis mag hebben. Iedereen is toen mee genomen naar het bureau en tegen betaling van 6000 baht boete mocht je pas weer vertrekken. farangs betalen dus geen 1000 baht boete maar 6000 baht. De politie is en zal altijd corrupt blijven in Thailand, tenzij de politiek er eens flink de bezem doorhaalt. Zal wel niet gebeuren, want die ambtenaren zitten ook in het complot, anders hadden ze dat allang gedaan.
  Je kan beter helemaal geen kaart spelen in Thailand. Of doe dat op een boot, wat ook regelmatig gebeurt, er is dan geen controle.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Correctie was in Pattaya

 4. pete zegt op

  Je kunt in thailand op de pc of mobiel volop gokken als je dat wilt .
  Voetbal
  Roullette
  Baccara
  Black Jack, en nog veel meer ,direct cash uit te betalen de volgende dag door de zogenaamde
  thaise brooker tot een maximum van 1 miljoen baht per uitbetaling.

  • Co zegt op

   On line gokken. Hahaha dan weet je zeker wel wie de grote winnaar is. Dit is totaal niet te controleren dus bij voorbaat heb je al verloren.

 5. jan zegt op

  Een aantal Pattayaanse Nederlandse bridgers waren onthutst na arrest door de politie.

  Tot diep in de nacht werden de bejaarden ondervraagd over het vermeende gokken en het niet hebben van de juiste vergunningen.

  • Kees zegt op

   Verhaal over Pattaya klopt. Tegenwoordig is er een vergunning en mag er in Pattaya legaal bridge worden gespeeld. Overigens heeft Thailand ook bridgeteams die enkele jaren geleden nog aan de wereldkampioenschappen hebben meegedaan. This is Thailand.

 6. Conimex zegt op

  Klinkt alsof het, het risico waard is….maar daar heeft de provinciale politie weinig mee te maken, hier in de buurt een paar jaar geleden soort gelijk verhaal, de vrouw haar man werkte als rechercheur bij de lokale politie, zij had zelf een hoge functie bij de Tessaban, ondanks dat werd er 2 keer in een maand een inval gedaan door de provinciale politie.

 7. chris zegt op

  Hier in mijn condo zijn verschillende Thais die de 5.000 Baht van de regering hebben gekregen. Natuurlijk is daar eerst het noodzakelijke voedsel (en alcohol) van gekocht maar prioriteit nummer 2 is toch onmiddellijk gokken. En dat in verschillende vormen: online, illegale casino’s, kaarten en ‘gelukkig’ is de staatsloterij weer van start gegaan zodat ook de illegale loterij weer verdiensten heeft (werkt met dezelfde getallen). Het is niet nieuw want voor de corona crisis gokte men ook dat het een lieve lust was. Maar dat je dat doet terwijl je (voorlopig) geen inkomsten hebt (en ook de afbetalingstermijnen van de auto zijn uitgesteld en je het volle bedrag van 10.000 Baht hebt geleend), is onverantwoordelijk.
  In mijn ogen is menigeen aan gokken verslaafd. Men wil ook geen kleine gokwinsten zoals een paar 100 Baht per dag maar menigeen gaat voor tienduizenden Bahts. Het gevolg is verlies van duizenden Bahts. Dankzij Prayut draait de illegale goksector weer als vanouds. Daar was geen officiele unlock beslissing van de regering voor nodig.

 8. Marc zegt op

  Mijn te jong overleden neef Jan (49) vertelde me in PAT, ” The Village”, dat men met de kaarten aan het spelen was toen er 2 politieagenten stopten, iedereen zijn kaarten en geld weggestoken, maar de flik zei: ik wil meespelen…maar die andere flik dan…? ach die staat op uitkijk dat er geen flikken komen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website