Je maakt van alles mee in Thailand (175)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
12 april 2021

Kliniek in Thailand (Rumbo a lo (desconocido / Shutterstock.com)

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Belgie of Nederland niet zo gauw zal meemaken. Daar gaat deze reeks verhalen over. Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Klaas Klunder over Oet en het uitstrijkje.


Oet en het uitstrijkje

In ons dorpje zijn regelmatig humoristische gebeurtenissen te spotten door de oplettende waarnemer. Ditmaal gaat het over het hospitaal bezoek van Oet.

Voor een goed begrip van de situatie is het nuttig de (het) plaats delict, het hospitaaltje, in het dorp te beschrijven. Het bestaat uit een klein, laag gebouw met een spreekkamer voor de dokter, een laboratoriumpje, enkele kamers voor administratie, een ruime open wachtruimte met 10 stoelen en een buitentoilet.

De dokter komt op vrijdag en verricht onder andere simpele handelingen als oren spuiten en uitstrijkjes. Dingen die in Nederland door een verpleegster worden gedaan.

Oet is een vrouwtje van 40 jaar en niet de slimste uit het dorp. Ze komt voor de eerste keer in het hospitaaltje, voor een uitstrijkje. De dokter legt alles uit en vertelt haar, kort samengevat, uitkleden, wassen en terugkomen hier.

Dat wassen moet in het toilet bij gebrek aan anders. Oet gaat naar het buiten toilet en doet dat. Kijkt met onbegrip naar de stapel lappen die daar liggen. Dan stapt ze naakt als venus door de wachtruimte, alwaar een aantal vrouwen, en treedt de spreekkamer van de verbijsterde arts binnen. Hij verricht de handeling en biedt haar galant voor de terugtocht naar het toilet zijn witte doktersjas aan.

Vanzelfsprekend heeft de rest van de dag al het personeel in een constante lachstuip gelegen en op de avondmarkt werd het verhaal verteld aan eenieder die maar horen wilde. En dat waren er nogal.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 10 votes.
Please wait...

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (175)”

  1. Wil+van+Rooijen zegt op

    Super leuk, ik zie het vôôr me


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website