Je maakt van alles mee in Thailand (157)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
15 februari 2021

Je kunt inderdaad van alles meemaken in Thailand en als dat niet genoeg is, kun je zelf voor wat spektakel zorgen. Neem bijvoorbeeld Eric VanFraneker. Hij vindt het prachtig om een beetje te spelen met zijn pick-up truck door met gierende banden over verkeers- en diervrije landwegen te “crossen”. Dan op een keer wordt hij door een hoge Thaise politieofficier aangesproken en wat daarna gebeurde, leest u in onderstaand verhaal. Het verhaal hebben we met zijn toestemming overgenomen van de Facebookpagina van Thailand Community.


Rallyracing in Isaan

Voor de tijd dat we onze eigen auto kochten, huurde ik altijd een pick-up truck en ik probeerde altijd een achterwielaangedreven versie te vinden, liefst met benzinemotor. Ik speel graag met een auto, natuurlijk op lege, mens- en diervrije wegen, bijvoorbeeld op de kleine wegen rond de suikerrietvelden van opa, die we in een rallybaan veranderden, en ook op de vele lege landweggetjes.

Zo reed ik eens op een lege weg bij het dorp in de buurt en ik gleed expres met de achterkant van de pick-up truck, in een zogenaamde “drift”. Ik liet ook de banden spinnen en maakte 180-graden slips en reed dan weer in tegengestelde richting verder. Mijn vriendin houdt niet altijd van dit soort dingen en als ze er niet van geniet waarschuwt ze me, dat de auto zal worden meegenomen als de politie het ooit ziet.

Maar deze keer was ik alleen en waren de wegen leeg. Even later reed ik (normaal) op de hoofdweg van het dorp en toen ik stopte bij de eetstalletjes kwam er een auto op me af rijden. In de auto zat een politieagent, een officier zoals het leek, want hij had veel strepen en veel decoratie. Hij reed in een nieuwe zwarte Toyota Camry (grote sedan). Hij glimlachte naar me en zette zijn auto naast de mijne met zijn raam naar mijn raam. Hij zette zijn Amerikaanse politiezonnebril af en vroeg me in redelijk Engels: “Yoew kood driver, yes?” Ik begroette hem beleefd met een wai en zei: “nit-noi sir, krap”, betekenis: “een kleine beetje, meneer” Hij lachte en vroeg uit welk land ik kwam en hoe ik Thais had leren spreken. Ik beantwoordde zijn vragen en zei dat ik vlak achter deze straat woonde. Ondertussen keek het halve dorp toe, omdat niemand wist waar het gesprek tussen ons over ging en of de farang (ik) in de problemen zou komen met de wet.

De politieman sloot zijn raam en zette zijn zonnebril weer op. Ik dacht, dat hij weg zou rijden, maar hij stapte uit zijn auto en liep langs mijn motorkap naar de passagierskant van mijn auto en stapte in. Hij sloot zijn auto af met de zender in zijn sleutel en maakte zijn veiligheidsgordel vast. Mijn buren en alle omstanders begrepen waarschijnlijk niet wat er gebeurde, maar ik begreep meteen wat zijn gedachtegang was.

De hoofdweg veranderde al snel in een wolk van stof en rook van brandend rubber.  Iedereen stond aan de kant van de weg en ze schreeuwden en joelden terwijl ik en de politieman keer op keer voorbijgleden, de volle breedte van beide weghelften gebruikend, in een wolk van stof en rook van rubber. Even later reed ik normaal om de motor en de auto wat rust te gunnen en ik liet de auto uitrollen naar de plek waar we eerder stonden.

Daar zag ik meteen mijn vriendin, ze kwam net uit onze straat lopen en stond tussen de vele mensen. Ze had haar armen over elkaar geslagen en een ietwat boos gezicht. We stopten en de politieagent stapte uit en riep luid dat ik “keng kab lod!!” was, bedoelend “Goed met auto!!”. Mijn vriendin kwam naar de auto en haar boze gezicht was nu een verbaasd gezicht, want tot haar grote verbazing had ze net een hooggeplaatste politieofficier uit de nog rokende auto zien stappen. Ik stelde mijn vriendin voor en de agent maakte een praatje met mijn vriendin, terwijl iedereen me op de schouders klopte.

Even later kwam de agent naar me toe om gedag te zeggen, hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg met gierende banden. Mijn vriendin keek me aan en lachte.  We stapten in de auto en met een vies gezicht riep ze “Man min!!!”  … “Het stinkt!!!”, omdat de hele auto naar rubber rook!


» Laat een reactie achter


Rating: 3.88/5. From 8 votes.
Please wait...

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (157)”

  1. A.J. Edward zegt op

    De 2e foto laat, ik denk, een oude hilux tiger zien met een 1JZ machine met twee tubo’s, 280PK! daar mee kan je goed mee uit de voeten, kan het weten, heb deze Toyota maschine ooit eens in mijn oude Mitsubishi L200 aero gebouwt, kan je zeggen dat is kicken, jammer dat men geen foto’ s kan plaatsen hier als reageerder, woon in Udon, mischien tref ik ook eens deze spontane politieagent of de schrijver van “Je maakt van alles mee in Thailand” (157) om even samen een sprintje te trekken, mooi verhaal !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website