Els van Wijlen verblijft momenteel met haar man ‘de Kuuk’ op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


Het is altijd leuk om onverwacht bezoek te krijgen. Vandaag is er ineens Jim, een vriend van Robin en Roos, en hij komt ons even gedag zeggen op Koh Phangan.

Hij is blij dat ie er is, zijn reis zat nogal tegen. Veel vertraging door storm en aansluitende vluchten gemist. In het vliegtuig ontmoette hij wel een hele aardige Nederlander die in Thailand woont en die hem een lift naar Hua Hin aanbood.

Spontaan neemt Pim het aanbod aan en bedenkt zich dat hij het toch wel getroffen heeft met zijn nieuwe vriend. In de auto op weg naar Hua Hin krijgt Jim in de gaten dat die nieuwe vriend een grote
zak weed bij zich heeft. Ingenieus verstopt in de auto, maar toch krijgt hij het een beetje benauwd.
Stel je voor dat ze aangehouden worden en de politie vindt die grote zak…. geloven ze hem als hij zegt van niets te weten?

De 44 jaar oude auto heeft ook een lampje dat constant om aandacht schreeuwt, maar de nieuwe vriend, denkt dat het allemaal wel mee valt. Het zit mee, de reis verloopt probleemloos en zeer relaxt.

In Hua Hin besluiten ze een drankje te doen. En dan zit Jim ineens in een ladybar.

Jim is een mooie jongen die nooit gebrek heeft aan vrouwelijk schoon en in die ladybar moet hij de meiden bijna van zich afduwen. Hij wil ze best een drankje aanbieden, maar hij gaat zeker
geen Thaise dame huren. Hij is wel wijzer. Daar is hij meteen heel duidelijk over. Jim betaalt niet voor seks.

Samen met zijn nieuwe vriend en twee beeldschone dames, Yin en Yang nuttigen ze de nodige drankjes en voeren goede gesprekken.

Zijn vriend heeft kanker gehad en staat nu toch wel anders in het leven. Hij weet dat het leven zo afgelopen kan zijn en dat je eruit moet halen wat erin zit. Wijze woorden.

Dusss, zo stelt de nieuwe vriend voor, waarom zouden ze niet één keertje van een mooie Thaise dame genieten?? Eigenlijk is dat al een lang gekoesterde wens van hem.
En..nu zijn ze hier.
En…met hele lieve dames.
En…ze hebben het allebei nog nooit gedaan.
Het zou toch de ultieme gelegenheid zijn om hun nieuwe vriendschap te bezegelen.

Daar moet onder het genot van nog een drankje eens even goed over nagedacht worden. Jim’s stellige “no” is nu “maybe” geworden. De feestvreugde loopt snel op, er worden gezellige foto’s gemaakt.
De dames zijn enthousiast, zij vinden het een geweldig idee.

Binnen afzienbare tijd wordt de deal beklonken.

Opgewonden besluit het viertal onderweg naar het hotel nog 1 drankje te doen. Tijdens dat afzakkertje ontmoet Jim de moeder van zijn nieuwe liefde en hij wordt netjes voorgesteld.

“Dag mevrouw, aangenaam, ik heb uw dochter voor deze nacht gehuurd”

Een bizarre situatie. En wat denk je?
Jim krijgt wroeging. Het zit ‘m helemaal niet lekker.

Op de hotelkamer maakt hij nog een praatje met haar. Dat had hij beter niet kunnen doen. Als ze vertelt over haar dochtertje en over haar nare ervaringen met klanten, krijgt hij medelijden, heel veel medelijden.
Hij kan nu onmogelijk zijn nieuwe liefde genieten. Hij betaalt haar en valt onaangeroerd in slaap.

De volgende morgen treft hij zijn nieuwe vriend aan het ontbijt. Die is chagrijnig want wat blijkt?
Ook zijn avontuur viel nogal tegen. Hij had op zijn hotelkamer een lekkere joint opgestoken om alvast in de stemming te komen.

Toen zijn dame daar lucht van kreeg, ging het helemaal mis. Zij was daar helemaal niet van gediend en in plaats van de zo verlangde liefkozingen, kreeg hij een gigantische preek.

De nieuwe vriend had daar helemaal geen zin in. Wie denkt ze wel dat ze is om hem zo de les te lezen.
Ze moet zijn lang gekoesterde wens vervullen en niet zeuren. Ze begonnen te ruziën. En weg was de romantiek en even later de dame en het geld.
Hem restte een eenzame nacht.

Tja, soms zit het tegen.

De heren nemen met een lege portemonnaie, een zware kater en een uitgesteld hoogtepunt, afscheid van elkaar. Jim gaat naar het zuiden en de nieuwe vriend rijdt terug naar Bangkok.
De vriendschap blijft onbezegeld.

Gelukkig hebben ze de foto’s nog.

P.s: Het zat de nieuwe vriend niet mee tijdens de terugreis. Het lampje brandde niet voor niets. Voor Bangkok was de auto er al een keer of vier mee gestopt. Gelukkig kreeg hij hem steeds weer aan de gang.
Totdat de auto midden op de super drukke highway bij Bangkok strandde. Uiteindelijk kwam er hulp.

Het waren agenten die de auto, met daarin de grote zak weed, veilig naar de kant van de weg duwden.
De auto werd afgevoerd. De vriend is veilig thuis gekomen.

Vanuit zijn luie stoel heeft hij een selfie gestuurd, met een big smile en een grote joint.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website