Els van Wijlen verblijft momenteel met haar man ‘de Kuuk’ op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


Boem, boem, boem, doffe dreunen maken me wakker. Herinnering aan mijn avondje uit gisteren, komen zachtjes naar boven. Ik ben op Hollystone, samen met een Thaise vriendin van de sportclub. Een zaterdagavond workout zegt maar. Nou, daar doe ik graag aan mee. Boem boem boem, ik vermaak me prima op de beats van technohouse.

Midden in een oververhitte dansende menigte met hier en daar ontblote bovenlijven en veel korte broekjes loopt me het zweet al snel langs de rug. Er is goede muziek en koud bier.  Ik voel me thuis en ik dans. Als ik dans dan ben ik blij.

Hollystone ligt goed verscholen in het binnenland van Koh Phangan. Op een afgeschermd minifestival terreintje met een kampvuurtje, bamboo barretjes, een paar zitjes en een grote dansvloer van zand.

Ik zie artistiekelingen, lulletjes rozenwater, spirituelen, keiharde partycrackers, mediterrane macho’s, foute snorretjes, dreadlocks, inspirerende outfits, teveel buikvet, bijna tieten, overal tattoos, bezwete decolletés, verloedering en schoonheid.

De sfeer is gemoedelijk.

In de zwoele avondlucht zoek ik verkoeling en geniet mijn San Miguel Light in het maanlicht, waar ik aan de praat raak met een 40-jarige Aussie. Hij zit zowaar te flirten. Op enig moment vraagt hij of ik met hem koffie wil drinken. Enthousiast begin ik te ratelen over Bubba’s Coffee Bar, tot hij uitlegt dat als een Aussie je uitnodigt voor een bakje koffie, dat hij dan seks met je wil.

Hu?? Avec moi???? Wow! Dankbaar voor het schaarse maanlicht en met gestreeld ego besluit ik toch maar geen gebruik te maken van dit bijzondere aanbod.

Boem, ….boem-boem. Het gedreun is onregelmatig en dan, langzaam herken ik het geluid. Het zijn kokosnoten die op de grond ploffen.

In de verte hoor ik een Thai aanwijzingen roepen naar zijn aap. Die aap zit in de palmboom, zoekt rijpe kokosnoten, draait ze los en laat ze vallen. Boem.

Ik sta op, douche en loop fris en fruitig langs gevallen kokosnoten richting Bubba’s.

Ik ga maar ‘ns op de koffie uit.

3 reacties op “Geland op een tropisch eiland: Dansen, zweten en koffie drinken tijdens een avondje uit”

 1. Maryse zegt op

  Leuk verhaal! Wie weet wat je gemist hebt… tenzij jij niet meer aan vrijpartijen doet of ‘vreselijk’ trouw aan de Kuuk bent…

 2. hanibalgerards zegt op

  Prachtig verwoord.Gewoon doorgaan met dit soort artikelen
  Hanibal Bangkok

 3. Rene Martin zegt op

  Inderdaad een prachtig verhaal en je ziet maar dat het in Thailand levendig is……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website