Koning Bhumibol (85) heeft op het laatste moment toch moeten afzeggen voor de feestelijkheden ter gelegenheid van zijn 63ste kroningsdag.

Hoewel het de laatste tijd wat beter leek te gaan met zijn gezondheid, hebben zijn artsen hem afgeraden om het ziekenhuis te verlaten waar hij al een aantal jaren verblijft. De vorst kampt met de naweeën van een longontsteking.

De koning is de langst zittende vorst ter wereld. Echter door de zwakke gezondheid van de koning verschijnt hij nog maar weinig in het openbaar. Desondanks is hij nog steeds erg geliefd bij zijn Thaise onderdanen.

Beroerte koningin Sirikit

De gezondheid van koningin Sirikit (80) laat ook te wensen over. Zij kreeg vorig jaar een beroerte en mijdt sindsdien meestal de openbaarheid.

Kroonprins Maha Vajiralongkorn nam de plek van zijn vader in tijdens de ceremonie in Bangkok. De prins was met de populaire prinses Maha Chakri Sirindhorn vorige week in Amsterdam om de inhuldiging van koning Willem-Alexander bij te wonen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website