Koning Bhumibol uit het ziekenhuis naar Hua Hin

Door Redactie
Geplaatst in Koning Bhumibol
Tags:
1 augustus 2013
Het Klai Kang Won paleis in Hua Hin

Na vier jaar zal koning Bhumibol vandaag uit het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok ontslagen worden. De 85-jarige vorst werd er in september 2009 opgenomen met een longontsteking. De laatste tijd is zijn gezondheidstoestand stabiel en hij verschijnt weer meer in het openbaar.

Hua Hin

In Hua Hin ging al enige dagen het gerucht rond dat de koninklijke familie naar de badplaats zou komen. De koning heeft een bijzondere band met Hua Hin. Zo resideert hij al vanaf zijn jonge jaren graag in het Klai Kang Won paleis in Hua Hin. De vorst kon zich hier beter ontspannen dan in het hectische Bangkok.

Het paleis ligt aan het strand, ten noorden van het centrum van Hua Hin. Het is ontworpen in een Europese stijl met een duidelijke Spaanse flair. Koning Bhumibol heeft een duidelijke voorkeur voor dit onderkomen. In 1950 ging hij er na toe om zijn huwelijk met koningin Sirikit te vieren. Hoe lang hij er nu blijft wonen is niet duidelijk.

Feest langs de route

Vandaag zal de koning zich per auto van Bangkok naar Hua Hin verplaatsen. Een rit die normaal gesproken ongeveer tweeënhalf uur in beslag neemt. De autoriteiten hebben de wegen gecontroleerd, de straten opgeruimd en de nationale en koninklijke vlaggen langs de weg naar het paleis uitgehangen.

Langs de route zullen tienduizenden Thai proberen om een glimp van de geliefde koning op te vangen. Reizigers die vandaag van Bangkok naar Hua Hin of vice versa moeten reizen, dienen rekening te houden met vertragingen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Koning Bhumibol uit het ziekenhuis naar Hua Hin”

 1. Sven zegt op

  Naar ik hier in Cha-Am vernomen heb van Thaien zou de Koning met zijn gevolg rond 17u door Cha-Am rijden dus 20 a25 minuten later in Hua-Hin aankomen. Dit is ter informatie voor iedereen die geintreseert is

 2. Daniel zegt op

  De koning komt de straten waar hij voorbij komt worden opgekuist. Laat ons open dat de koning wel eens meer het land door reist.
  De mensen hebben respect voor hun vorst. Ik dank dat een belangrijke factor is dat de Thai weten wat hun koning en ook de family doet. Elke avond kan men op TV zien wat iemand van de family doet. Het respect voor het vorstenhuis wordt reeds van kindsheid af bijgebracht in de school. Elke morgen vlaggegroet en zingen van het volkslied. Buiten de school elke morgen en avond het ten gehore brengen in de straten. Dat kweet een nationaal gevoel.

 3. Jose zegt op

  Ik was meegegaan met mijn Thaise vrienden op de weg van Chaam met vlaggen gewuifd te gek echt een fijn gevoel:)

 4. Jose zegt op

  Dit is echt een goede en lieve koning ik heb zijn geschiedenis geleerd en respecteer hen en zijn koningin enorm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website