WiFi Service

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
15 november 2010

Mateloos irritant zijn de krankzinnige prijzen die sommige hotels durven te vragen voor het gebruik van WiFi. Je zou toch mogen denken dat een dergelijke dienst  tot de service van het desbetreffende hotel mag behoren.

Gelukkig zijn er ook restaurants en hotels die deze dienstverlening beter aanvoelen en deze gratis voor de klant ter beschikking stellen. Als voorbeeld noem ik een gezellig terras in Jomtien. Als je komend vanuit Pattaya de Beachroad op komt rijden zie je het bord ‘Free WiFi’ van het achter het groen verscholen rustig gelegen Kaffa terras. Voor een goede kop koffie of een klein hapje kun je er terecht en de bediening is bijzonder prettig. De gratis WiFi dienst is een extra klantenbinding en regelmatig zie je mensen met hun laptop daarvan gebruik maken.

Zwarte Piet

De Zwarte Piet gaat naar het Baiyoke Boutique hotel in Bangkok waar men maar liefst 200, ja tweehonderd, baht durft te berekenen om een uurtje te kunnen internetten. Voor een ‘vriendenprijsje’ van 400 baht mag je een hele dag van deze ‘dienst’ gebruik maken. Maar wie zit in hemelsnaam een hele dag achter zijn computer in een swingende stad als Bangkok?  Eigenlijk zou je hotels met een dergelijk uitbuitend gedrag moeten mijden.

Oplossing

Momenteel kun je in Thailand voor 1900 baht een stick kopen die je op de computer via de USB ingang aansluit. Daarbij koop je om veertig uur te kunnen internetten een kaartje voor 350 baht waarna je op elke willekeurige plaats van internet bent verzekerd. De kosten voor genoemde stick zijn eenmalig en de 1-2-call internetkaart is een maand geldig waarna je deze weer kunt opwaarderen. De internetkaarten zijn in diverse waarden verkrijgbaar.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “WiFi Service”

 1. Cees-Holland zegt op

  Het kan nog goedkoper.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tethering

  Doe het zelfde 1-2-call kaartje in je goedkope of dure (maar niet al te oude) Nokia telefoon (mag waarschijnlijk ook een ander merk zijn).

  Installeer de software van Nokia (Nokia PC suite of Nokia OVI suite) op je computer.

  Laat de software verbinding maken met je telefoon via (USB-) kabel of Blue Tooth.

  Als dat gelukt is klik je op “verbinding maken met internet” in dezelfde software.

  Klaar is Cees.

  Praktijk ervaring in Thailand met N70 ( 5 jaar oud), 5800 en de 5530.

  • ThailandPattaya zegt op

   Ja zo doe ik dat ook altijd, telefoon koppelen aan de laptop en de verbinding via de telefoon laten lopen. Naast Bluetooth kan het ook nog anders zonder kabeltje met bv een nokia N95 of de HTC desire(die heb ik zelf getest maar het kan ook met diverse andere toestellen) door het toestel als Wireless access point in te stellen. Snel gaat het allemaal niet(3G netwerk is nog niet echt uitgerold in Thailand) maar het werkt wel en stukken goedkoper dan het draadloos internet van de meeste hotels. Een bijkomend voordeel van internetten via je eigen verbinding is dat je er zeker van bent dat verstuurde data niet ongevraagd door anderen gelezen kan worden.

   Daarnaast heeft bv Starbucks gratis Wifi. TRUE simkaarten hebben ook een optie om TRUE wireless access points verspreid over heel Bangkok te gebruiken maar dat werkt vaker niet dan wel heb ik het idee.

   • Thaifreak zegt op

    ThailandPattaya, weet je zeker dat Starbucks Thailand gratis Wifi ter beschikking stelt? Volgens mij zijn het KSC Hotspots waarvoor betaald dient te worden. Als we hotels boeken in Thailand, probeer ik steeds hotels te kiezen waar gratis Wifi wordt aangeboden. Ik beschik ook over de oplossing via de telefoon, maar het werkt (meestal) toch veel aangenamer via Wifi. Als het natuurlijk enkel dient om af en toe mails te checken is de oplossing via telefoon natuurlijk wel een oplossing.

 2. ThailandGanger zegt op

  Die stick die had ik 4 jaar geleden al. Toen koste 30 uur nog 300 baht. Maar ik moet zeggen een zeer slecht product en tergend langzaam, slechte ontvangst en dat terwijl we op 200 meter naast zo’n gsm zendmast zaten. Ik heb dat ding nog steeds in de kast liggen. Kostte toen 125 euro…… pffff weggegooid geld. Er zijn nu echt betere oplossingen. In de meeste kleine plaatsen is wel een internetwinkel. 25 baht per uur. Daar ga ik toch echt niet meer andere dingen voor kopen. Die verdien je bij die tarieven niet terug. Bovendien als ik op vakantie ben dan wil ik vakantie vieren en af en toe op het internet kijken. Als ik er zou wonen zou ik meteen een vaste adsl verbinding pakken. En inderdaad zoals hier al wordt aangegeven even zoeken want er zijn genoeg gratis wifi access-points.

 3. C van der brugge zegt op

  Met een ifoon en abonnement. van ais( one to go )heb voor 700 baht per maand onbeperkt toegang tot het internet.
  Geen gesjouw , altijd bereikbaar; minder diefstal gevoelig, camera tel eigen muziek, kortom alles aanwezig. Wat een uitvinding!

 4. Frank zegt op

  Even voor de duidelijkheid KAFFA ? En is dat de Beachroad of de 2nd Beachroad ?

  Ter hoogte van waar?

  Groeten,

  Frank

  • Joseph Jongen zegt op

   Frank, als je in Jomtien de Beachroad komt oprijden zie je als je even goed oplet binnen honderd meter een klein bord met het opschrift ‘Free HiFi’ of iets van dien aard. Kan niet missen.

 5. Chang Noi zegt op

  Wifi …. internet connectie ….. EDGE / GPRS ….
  Hoewel ik slechts 15km van Thai Sin City woon had ik tot 1 jaar geleden geen toegang tot ADSL. Tot dan toe gebruikte ik daarom mijn telefoon als modem om via EDGE / GPRS toegang te krijgen tot internet. Dat kan dus met je telefoon als modem of gewoon met een losse modem (stick) en daarvoor heb je nodig een sim-card met internet toegang van AIS of Dtac. De rest kun je wel vergeten qua dekking in het hele land. O ja er is ook nog Hutch (met CDMA dat veel sneller is als EDGE / GPRS), maar ook de dekking van Hutch valt erg tegen (voor internet althans).

  Gelukig heb ik nu ADSL maar als ik up-country ben gebruik ik mijn HTC HD Touch telefoon nog steeds voor het lezen van email en zelfs voor het beperkt web-surfen via EDGE / GPRS. AIS heeft hiertoe de beste dekking, maar in 95% van de gevallen heeft Dtac net zo een goede dekking.

  Wifi is steeds meer beschikbaar in grotere steden als Bangkok, Pattaya en zelfs Sri Racha. Soms alleen betaald, soms gratis. Echter pas op met vertrouwelijke informatie versturen via een vreem Wifi-netwerk …. ik zou NOOIT bank-zaken doen op een “vreemd” Wifi-netwerk en alle hotel & restaurant Wifi’s zijn voor mij “vreemd”.

  3G kunnen we hier in Thailand voorlopig wel op ons buik schrijven …. op een paar kleine test gebieden na. In Phnom Penh (Cambodia) is wel gewoon 3G beschikbaar (hoewel niet zo super-snel als het zou kunnen zijn).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website