Uitleg over de sterrenclassificaties van hotels

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
3 september 2018

Wie een hotel boekt in Thailand zal ongetwijfeld de steraanduiding tegen komen. Hierdoor weten gasten welke voorzieningen en service zij in een hotel kunnen verwachten. Sommige criteria verschillen per land in Europa kan je de sterrenkwalificatie serieuzer nemen dan in Azië.

Het aantal sterren dat aan hotels worden toegekend door een boekingssite vormt geen garantie of belofte dat een bepaalde voorziening aanwezig is, maar geeft wel een indicatie.

Vijf sterren – *****
Dit zijn hotels die uitsluitend accommodatie en service van het allerhoogste niveau bieden. De etablissementen bieden persoonlijke bediening van hoog niveau. De meeste vijfsterrenhotels zijn grote etablissementen; kleinere onafhankelijke (niet-keten) hotels bieden een chique en elegante sfeer. De locatie varieert van exclusieve liggingen buiten de stad tot in het hartje van de binnenstad. De lobby’s zijn luxueus, de kamers stijlvol gemeubileerd en het beddengoed is van superieure kwaliteit. De voorzieningen omvatten vaak: videorecorders, cd-stereo-installaties, tuinbaden of jacuzzi’s, video’s op kamer, verwarmde zwembaden, enz. De hotels bieden dikwijls drie restaurants met gastronomische menu’s. Roomservice is meestal dag en nacht beschikbaar. Fitnesscentra en valet- en/of garageservices behoren tot de standaardvoorzieningen. Een conciërge is ook aanwezig om je met raad en daad van dienst te zijn. Voorbeelden van zijn: Ritz Carlton, Four Seasons en Pullman.

Vier sterren -****
Meestal grote stijlvolle hotels met chique receptiehal, frontdesk- en piccolo-service. De hotels zijn over het algemeen gelegen in de nabijheid van andere hotels van vergelijkbare klasse en dichtbij winkelcentra, restaurants en andere belangrijke bezienswaardigheden. Het serviceniveau is duidelijk bovengemiddeld, de kamers zijn goed verlicht en goed ingericht. Er is meestal een restaurant, in sommige gevallen zelfs keuze uit meerdere zalen. Sommige etablissementen bieden continental breakfast en/of happy hour-delicatessen. Roomservice is gewoonlijk op de meeste tijden beschikbaar. Tevens zijn meestal valet- en/of garageservice aanwezig. Conciërgeservice, fitnesscentra en een of meer zwembaden behoren dikwijls tot de voorzieningen. Enkele bekende ketens zijn: Hyatt, Marriott.

Drie sterren -***
Over het algemeen bieden deze hotels ruimere voorzieningen, waaronder goed ingerichte kamers en sfeervolle lobby’s. Piccolo-service wordt meestal niet geboden. Zij zijn dikwijls gelegen in de nabijheid van snelwegen of zakencentra, gemakkelijk bereikbare winkelcentra en redelijk geprijsde tot dure attracties. De hotels zijn over het algemeen voorzien van middelgrote restaurants met doorlopende bediening van ontbijt tot diner. Roomservice wordt niet in alle gevallen geboden. Valetservice, fitnesscentra en zwembaden zijn dikwijls aanwezig.

Tooykrub / Shutterstock.com

Twee sterren-**
Over het algemeen kleinere hotels, beheerd door de eigenaar. Het hotel telt dikwijls twee tot vier verdiepingen en wordt gewoonlijk gekenmerkt door een eigen sfeer. Het is dikwijls gelegen in de nabijheid van redelijk geprijsde bezienswaardighedens, grote kruispunten en praktisch openbaar vervoer. Inrichting en voorzieningen zijn netjes maar basic. Er is meestal geen restaurant ter plaatse, maar de hotels liggen vaak op loopafstand van goede budget eetgelegenheden. Soms is de toegang vanaf een bepaalde tijd beperkt.

Een ster-*
Betreft over het algemeen onafhankelijke en merkhotelketens die erom bekend staan voorzieningen van constante kwaliteit te bieden. Dit zijn meestal kleine tot middelgrote hotels, gunstig gelegen ten opzichte van redelijk geprijsde bezienswaardigheden. In de meeste gevallen behoren telefoon en TV in de kamer tot de standaardvoorziening. Sommige hotels bieden beperkte restaurantservice; roomservice en piccolo-service worden echter meestal niet geboden.

Bron: Hotels.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website