Een mooi intitiatief om wat te doen aan de enorme plastic vervuiling. In mei 2018 gaat het akyra TAS Sukhumvit Bangkok hotel open. Het hotel heeft veel aandacht voor het milieu is daarom vrij van plastic verpakkingen of ander plastic voor eenmalig gebruik.

Dat betekent geen plastic waterflesjes in het koelkastje op de kamer. Gasten krijgen bij aankomst een stijlvolle waterfles van akyra-roestvrijstaal die op elk moment van de dag tijdens hun verblijf kunnen worden bijgevuld. De gasten mogen de flessen ook meenemen op excursies of een dagje winkelen in de stad.

In de badkamers wordt in plaats van plastic, aardewerk gebruikt voor de toiletartikelen, zoals zeepdispensers. In de vuilnisbakken uitsluitend bio-afbreekbare vuilniszakken. Iedere kamer heeft een boodschappentas om zo de gasten aan te moedigen geen plastic zakjes te accepteren als ze gaan shoppen.

Ieder jaar wordt voor 8 miljoen ton aan plastic weggegooid. Vooral de zee wordt ernstig vervuild door het plastic dat in het eco-systeem terecht komt.

Het 50-kamers tellende Akyra TAS Sukhumvit Bangkok is gelegen aan Sukhumvit Soi 20.

Bron: Travel Media Daily

2 reacties op “Het nieuwe akyra Tas Sukhumvit hotel in Bangkok doet plastic in de ban”

 1. HansG zegt op

  Prima initiatief. Zeker voor de bewustwording in Thailand wat plastic betekent voor het milieu. Ik hoop dat er snel vele bedrijven en privé personen gaan volgen.

 2. Fransamsterdam zegt op

  ‘Vrij van plastic voor eenmalig gebruik’ is niet zo ingewikkeld lijkt me. Alles wat van plastic is gooi je in de recycle-bak en klaar is Kees.
  Of bedoelen ze ‘geen wegwerpartikelen van plastic’? Een tandenborstel van aardewerk? Met een setje opzet-borsteltjes van? Olifantenhaar? De kaarsen worden aangestoken met lucifers omdat de plastic wegwerpaansteker in de ban is? Of met een stinkende Zippo die bij 38° altijd begint te lekken?
  Geen plastic key-card maar weer een ouderwetse ijzeren sleutel? Een bamboe rietje in de cola voor de kinderen? Badslippers van echt leder?
  En in wat voor verpakkingen zitten de schoonmaakmiddelen van het kamermeisje? In aardewerken knijppotten?
  En alle ingrediënten die in een plastic verpakking geleverd worden zijn taboe in de keuken?
  16 toiletrollen met een vliesdun plastic verpakking eromheen komen er ook niet in? Moeten die in een houten kist worden aangeleverd?
  Tandpasta weer in ijzeren tubes? Met ijzeren doppen?
  Nou, veel plezier met het verbeteren van de wereld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website