Jan Smit in Thailand voor SOS Kinderdorpen

Door Redactie
Geplaatst in Goede doelen, Kort nieuws
Tags:
5 februari 2013

Jan Smit is al sinds 1999 ambassadeur van SOS Kinderdorpen en is daarvoor samen met mede-ambassadeur Danielle Oerlemans in Thailand. Zij bezoeken daar het SOS Kinderdorp Bangpoo.

Jan schrijft op zijn Twitter: “Samen met @DanielOerlemans ben ik op reis voor SOS Kinderdorpen in Thailand… Heel erg dankbaar dat we dit mogen doen! #BlijeGezichten”

SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevolle familie. Door kwetsbare families te versterken in hun zorg en opvoeding van hun kinderen. En door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een SOS familie binnen één van de kinderdorpen.

Zie hier een video van SOS Kinderdorpen:

 

[youtube]http://youtu.be/QxOxLJIg9Xo[/youtube]

6 reacties op “Jan Smit in Thailand voor SOS Kinderdorpen”

 1. gerard zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 2. colin de jong zegt op

  Mooi gebaar,maar heb veel ergere dingen gezien waar kinderen totaal verwilderd en verwaarloost waren in de Philipijnen,waar een dwaze Paus hun heeft verteld dat ze geen condooms of ant-conceptie mogen gebruiken. En die dwazen luisteren er ook nog naar en zie hele gezinnen op straat en onder bruggen liggen zonder kleren en voedsel.Overheden zouden keihard moeten ingrijpen en daar het achterlijke katholieke geloof verbieden. Geloven brengen alleen maar ellende en oorlogen.Ook de wet moet snel worden aangepast en moet mannen verplichten een bijdrage voor hun kinderen te betalen. Kom veel in kindertehuizen waar moeders 50 jaar en langer in de gevangenis moeten verblijven,maar die egoisten weigeren hun kids af te staan voor adoptie.Heb hier al diverse keren op aangedrongen bij de Thaise overheid,maar dat past niet in het straatje van de Thaise mannen,die overal vrij spel hebben en hun vrouwen als honden buitenspel zetten met lege handen.

 3. Kees 1 zegt op

  Een vraag aan mijn medebloggers: Is er iets mis met mij? Of zie ik iets wat jullie niet zien? Zegge en schrijve 2 reacties waarvan 1 niet geplaatst.
  En de andere van Colin die het gezien zijn reactie ook al niet zo een probleem vindt want hij heeft het wel erger gezien. Daar kan je wat mee. Om over de rest van wat hij zegt maar te zwijgen.

  Mijn vraag. Ben ik de enige die na het zien van de video een beetje slecht in slaap kon komen? Omdat ik besefte dat een poll over hoe erg het toch is dat we een paar bahtjes minder krijgen voor de euro tientallen reacties zou hebben opgeleverd. Ik schaam me daar een beetje voor.
  We zien een prachtig kind Phailin (Saffier) ze kan straks niet naar school omdat ze geen geboortebewijs heeft. Haar moeder zit in de gevangenis. Wat gaat er van dat nu nog zo onschuldig kind worden. Moeten we ons niet afvragen of we daar iets aan kunnen doen.
  Ik doe dat zeer zeker wel. Ik begrijp best dat er tienduizenden gevallen zijn zoals getoond op de video. Maar al kan je er maar eentje een betere toekomst geven, is dat geweldig. Ik zal me er dan ook zeker voor inzetten als ik straks in Thailand woon.
  Daar hoef je niet rijk voor te zijn. Er zijn mogelijkheden genoeg om iets voor een kind te doen. Laten we ons daar eens druk over maken.
  Een Poll. Wat kan ik doen voor een kind dat geen toekomst heeft.
  Maar dat zit er niet in, daar is niemand in geïnteresseerd. Dat blijkt wel.
  Ik zou hier best wel een lang verhaal neer kunnen schrijven maar dat gaat me niet zo goed af dus ik houd het hier maar bij.

  Dick: Omdat ik uw noodkreet belangwekkend vind, heb ik uw tekst gefatsoeneerd. Sterkte straks met uw inzet.

  • Jacques zegt op

   Hallo beste Kees,
   Dat je bij beelden van de ellende die voorkomt in de wereld je onbehaaglijk voelt snap ik, dat heb ik ook. Maar je realiseert je toch ook dat dit een promotiefilmpje is om fondsen binnen te halen voor SOS Kinderdorpen. Knap gemaakt. SOS Kinderdorpen heeft een budget van 2,6 miljoen voor promotie. Dan mag je ook kwaliteit verwachten.

   SOS Kinderdorpen is een betrouwbare organisatie. Zie http://www.cbf.nl. 80% van de inkomsten wordt besteed aan de goede doelen. Dus je kan met een gerust hart geven.

   Zelf en met mij vele anderen die hier wonen, geef ik voor studie en opleiding van kinderen in mijn omgeving, aan zieken en aan de dorpsgemeenschap. Dat is minder spectaculair maar levert tastbare resultaten op. Het kost meer dan de gemiddelde gift die mensen aan SOS Kinderdorpen geven maar het levert ook veel meer voldoening op.

   • Kees 1 zegt op

    Beste Jacgues
    Bedankt voor je reactie ik ben er blij mee.
    Dat het een reclame filmpje is dat begrijp ik wel. Tevens is het ook realiteit
    Het is fijn te weten dat er mensen zijn zo als jij.
    En velen met jou daar twijfel ik niet aan. Dat mag (moet) best wel eens gezegd worden
    Om dat er geen reacties op dit onderwerp kwamen wekt het de indruk als of het iedereen koud laat. Dat heb jij met je reactie in ieder geval recht gezet.
    Ik vind wat jullie doen wel degelijk spectaculair en dat het meer voldoening geeft dan dat je
    een paar Euro in een collectebus douwt daar ben ik ook van overtuigd

    Met vriendelijke Groet kees

 4. Marijke zegt op

  Er is nog heel weel werk met de kindjes daar ik ben er bewust van ,maar meer en meer kunnen de kindjes terecht in weeshuisjes en bouwen aan een ander toekomst .ik werk al 12 jaar met gehandikapte kinderen wij proberen hen een waardig leven te geven want voor hen is er ook geen toekomst ,als vrijwilleger met de jaren heen is er al veel verandert ,Maar ons werk zal hier nooit stoppen ,wat wij al bereikt hebben is een hele prestatie en daar zijn we ook heel fier op .iedereen kan hier zijn steentje bijdragen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website