Volgens een prognose van de WHO zullen in 2018 ruim 9,6 miljoen mensen overlijden aan kanker en in hetzelfde jaar wordt bij zeker 18,1 miljoen mensen kanker gediagnostiseerd. 

In 2012 kregen 14,1 miljoen mensen de gevreesde ziekte en overleden 8,2 miljoen mensen. Deze toename is volgens de WHO niet toe te wijzen aan één factor. Een belangrijke oorzaak is dat er meer mensen zijn en dat de bevolking gemiddeld ouder wordt.

De grootste toename van kanker is te zien in Azië. Dat komt volgens de WHO omdat 60 procent van de wereldbevolking daar woont.

Longkanker komt wereldwijd het vaakst voor, gevolgd door borstkanker en darmkanker. Samen zijn deze kankersoorten verantwoordelijk voor een derde van alle kankergevallen en sterfgevallen wereldwijd.

Bij mannen komt longkanker het vaakst voor, dat is bij hen ook de meest dodelijke vorm. Daarna volgen prostaatkanker, darmkanker en leverkanker.

Borstkanker wordt bij vrouwen het vaakst geconstateerd en dat leidt bij hen ook het vaakst tot overlijden, gevolgd door longkanker en darmkanker.

Volgens de gezondheidsorganisatie is het op tijd signaleren van de ziekte belangrijk om de kans op genezing te vergroten. Verder dient er meer aandacht te komen voor preventie. Dankzij controles is het aantal gevallen van longkanker in Europa flink teruggedrongen.

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “WHO: Aantal mensen met kanker blijft toenemen, vooral in Azië”

 1. ruud zegt op

  Ee andere oorzaak van de toename zal ongetwijfeld zijn, dat kanker vaker wordt ontdekt.
  Steeds meer mensen hebben toegang tot gezondheidszorg op de wereld.
  Dan ontdek je ook kanker, bij mensen die voor die tijd gewoon “ergens” aan dood gingen.
  Die betere gezondheidszorg zorgt er ook voor dat mensen minder aan andere kwalen overlijden, dus dan blijven er meer mensen over, om aan kanker te overlijden.
  Verder neemt de wereldbevolking nog steeds toe, en met ieder jaar meer mensen heb je ook ieder jaar meer doden.

 2. Fernand Van Tricht zegt op

  Over kanker gesproken…mijn vader was een roker en is ook aan longkanker overleden.
  Vrienden uit Belgie die naar Thailand komen roken er op los…sigaretten zijn hier goedkoop…dus met alle plezier 3 pakjes per dag..ze zeggen ge moet aan iets dood gaan.

 3. Jack zegt op

  Fijn stof blijft toenemen…j


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website