Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/


Beste Maarten,

Een nicht van mijn vrouw kampt al jaren met deze vreemde uitslag op haar gezicht, allerlei lokale middeltjes helpen niet, waarschijnlijk in het verleden te veel blank makende crème gebruikt.
Kunnen we hier iets aan doen, het liefst iets natuurlijks.
Alvast hartelijk bedankt.

H.

˜˜˜˜˜˜

Beste H.

Fijn dat je foto’s hebt meegestuurd.

Dit ziet er uit als acné. Allereerst zou ik haar aanraden een gynaecoloog te bezoeken, om ovarium cystes uit te sluiten. Is dat het geval, dan zal de behandeling van de cystes waarschijnlijk helpen. Overigens gaat die cystes vaak gepaard met extra haargroei.

Een hormonale behandeling met een normale pil zoals Microgynon 30, die zonder pauses moet worden ingenomen is een tweede oplossing. De bekende zware pil Diane 35 is niet beter, maar heeft wel forse bijwerkingen.

Helpt dat allemaal niet dan raad ik haar aan een dermatoloog te bezoeken, die dan waarschijnlijk eerst een antibiotische zalf zal geven, om de infecties te bestrijden en daarna retinoid zalf, of pillen. Bij dat laatste mag ze niet zwanger worden.

Als ik een natuurlijk middeltje wist, zou ik dat als eerste melden.

Het is ellendig, om zo te moeten rondlopen. Roep daarom professionele hulp in.

Vriendelijke groet,

Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website