Vraag aan huisarts Maarten: Weinig sperma productie

Door Maarten Vasbinder
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
18 april 2017

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben een man van 71 jaar. Ik voel me echter totaal niet naar die leeftijd, geen idee welke leeftijd. Ik gebruik 1 tablet Metformin 500 mg. per dag. Verder geen medicijnen. De laatste tijd heb ik een weinig sperma productie. En ik wil dat graag wat opvoeren.

Ik denk er over Testocaps te kopen. Heeft dat zin in deze situatie, of raad u mij een ander middel aan? Het is ook prettiger voor mijn partner. Ik kom wel klaar, maar niet krachtig.

Ik hoop dat u mij advies kunt geven?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord.

Hartelijke groet.

G.

******

Beste G.

Het grootse deel van de ejaculatie wordt door de prostaat geproduceerd. Het vocht dient om het zaad te vervoeren. Waarschijnlijk hebt u dus een prostaatprobleem.

Over testosteron suppletie zijn de boeken nog niet gesloten, maar het lijkt er wel op, dat het niet helpt. Van Viagra wordt ook gezegd, dat het volume van sperma verhoogt, maar ook daar is geen zekerheid over.

Op 71-jarige leeftijd is het vrij normaal dat de hoeveelheid sperma minder is. Ook de intensiteit van het orgasme wordt minder. Daar valt weinig aan te doen.

U zou een uroloog kunnen bezoeken. Verwacht daar echter niet te veel van.

Voor uw partner zijn er andere manieren om klaar te komen. Ejaculatie heeft daar weinig invloed op.

Geniet van de sex, maar staar u niet blind op de hoeveelheid sperma.

Met vriendelijke groet,

Maarten

 

 

 


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website